|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Dziekuje za mile slowa
Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-08-11 o 10:09 |
|
|
|
|
#2252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Dzień dobry mamusie
![]() Zęba nadal nie ma, a Blanka strasznie niespokojna. Właśnie posmarowałam jej dziąsełko i mamy chwile spokoju. Najgorsze jest to, że przez te akcje ząbkowe Blanusia straciła apetyt i postanowiłam, że dodawać jej 2 łyżeczki kaszki dla niemowląt do mleka (tylko na obiadek). I jak narazie mleczko z kaszką jabłkową wypiła z ogromnym apetytem ![]() Malutka ten żel na dziąsła nazywa się CALGEL-używałam go kilka miesięcy temu, gdy obudziły się moje zęby "mądrości" Jest całkiem niezły, tylko niestety pomaga na jakieś 20 minut, więc trzeba często smarować i masować dziąsełka...Cytat:
![]() Ojej, ta zawieszka wygląda strasznie..brrr.. aż mnie ciary przeszły ![]() Podziwiam za odwagę ![]() Cytat:
W następnym tygodniu będę widziała się ze znajomą, której synek też ma napięcie mięśniowe i wiem, że od kilku miesięcy chodzi na rehabilitacje i jest dużo lepiej. Popytam się co i jak ![]() Powiedz mi tylko kochana, bo przeoczyłam, sama to wykryłaś, czy może lekarz? Cytat:
![]() No właśnie... nie wiadomo jak z tymi ząbkami... podobno to uwarunkowania genetyczne... mi np. pierwszy ząbek wyszedł w 6 miesiącu,ale TŻowi już w czwartym
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to jeszcze co innego...niech lepiej przejdzie Jak mały przed chwilą zaczął ssać to myślałam że będę krzyczeć z bólu...![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Rumiankowa, a jak kazali Ci podnosić malutką? I potrzebna jest jakaś specjalna pielęgnacja? ![]() Boszenka, jakbyś mogła popytać byłoby świetnie |
||
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Illbana posyłam Tobie na priv namiar na NK i poproszę o zaproszenie również
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry kochane
ja tylko na chwilkę chcieliśmy z synkiem podziękować ze trzymaliście kciuki przy okazji powiedziała nam lekarka ze teraz jest wymagane aby wszyscy w rodzinie się zaszczepili przeciw tężcowi krztuścowi i jeszcze czemuś tam ale już nie pamiętam no i powiedziała ze może nas od razu zaszczepić za darmo wiec wczoraj nasza cala rodzinka została zaszczepiona lekarka powiedziała ze niunia się bardzo szybko rozwija ze potrafi robić takie rzeczy co wymagają u dzieci w 5 miesiącu a niunia wazy 6120 kg i ma 61 cm a ja dzisiaj byłam jeszcze u dentysty założyć antybiotyk i w piątek kolejna wizyta dobra ja uciekam ogarnąć mieszkanie potem do przedszkola po synka obiadek i postaram się nadrobić zaległości![]() aniu- fajna z was rodzinka
my 18.06.2005 Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm Edytowane przez DIDI84 Czas edycji: 2010-02-15 o 09:18 |
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Gossik nie martw sie zob małemu ta asymetria zejdzie i napiecie misniowe bedzie ok tylko trzeba cwiczyc
moj mały też mial asymetryczna twarz ale szybko mu sie wyrownalo.U nas inny problem bo mały wogole glowki nie chce podnosic na brzuszku i musimy cwiczyc-tak zalecil neurolog.W piatek do kontroli ![]() rumiankowa Nam ortopeda pokazywał jak dziecko nosic , przewijać i mówił nawet jak ubierać |
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane ja na sekundkę
my po szczepieniu Nikolka płakała ale szybko zasnęła i śpi do terazPięknie się rozwija śmiała się do wszystkich dopóki nie dostała szczepionek waży 5 kg i mierzy 62cmod ostatniej wizyty przybrała idealnie sprawdzała symetryczność i powiedziała że wszystko pięknie a główka wprost idealna lecę ogarnąć mieszkanko a zaraz przyjedzie obiad - pizza![]() aaaa no i o 8.00 byłam u fryzjera a po szczepieniu na regulacji brwi więc czuję się super
|
|
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuski
Wpadlam na chwile. Wieczorkiem nadrobie zaleglosci Bylismy z Kubusiem na szczepieniu. Bidulek dostal piku w dwie nozki i raczke Ale byl dzielny, troche poplakal Kubus wazy 6750g i mierzy 67 cm Ciekawe jak dzis bedzie z Kubusiem po tym szczepieniu???? Kubus ma alergiczny katarek. Od czasu jak sie urodzil nie ma dnia zeby nie kichal i zebym mu nie musiala czyscic noska. Ma gesta biala wydzielinke. Lekarka mowila, ze taki katarek nie jest przeciwskazaniem do szczepienia Taki jakby pecherzyk, jest bardzo czerwony. To ma juz od urodzenia. Lekarka mowila, ze nie mam sie martwic ze z wiekiem mu to zejdzie i ze musze uwazac zeby go czasem tam nie skaleczyc bo bedzie mocno krewka leciec.W ogole co za wredny babsztyl Kubusia szczepil, brak slow normalnie Wiecie co mi powiedziala jak go rozbieralam "Matka Ty go nie szarp bo szkoda dziecka"![]() Ja go k... szarpie??? Niech sobie lepiej okulary zalozy glupia malpa Do drugiej matki, ktora akurat byla ze mna to sie przyczepila ze za ciekko dzidziusia ma ubrane I tak chodzila od matki do matki i sie glupia przyczepiala a to to, a to tamto Kubusia w tym miesiacu obkupilismy, ze ho ho ho Ubranka na rozm. 68, pampersy 3 paczki, chusteczki do pupy, kosmetyki do kapieli bo mu sie pokonczyly, lyzeczki do papu, Bebilon pepti 1o puszek na caly miesiac, zupki, deserki, soczki, jeszcze apteka zelazo i witaminy no i cos na zabkowanie Bobodent czy jakos tak i gryzaczki... bo chyba sie zaczyna I tak wydalismy w dwa dni prawie 600 zlotych![]() ![]() Esterko dziekuje za troske Niewiesz jakiego miala stracha. Jak po szczepieniu??? Dobra mamuski Do wieczorka Ps. Aha calkiem bym zapomniala, dostalam okres dzisiaj Spoznil mi sie trzy dni Jeszcze wczoraj sobie tesciora znow zrobilam, bo mialam stresa ze hej, wyszedl negatywny oczywiscie
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bylam dzis w pracy zoorientowac sie w sytuacji mojego powrotu do pracy, a dokladniej mowiac, czy bede miala gdzie wrocic bo umowa konczy mi sie razem z macierzynskim. No i miejsce czeka na mnie...od 1 listopada wrcam do pracy
Nie wiem czy sie cieszyc czy nie, sa dni kiedy chcialabym wrocic a i takie jak dzis, ze nie chce... No nic zostalo jeszcze 2,5 miesiaca...trzeba kozystac i sie nacieszyc wolnym![]() Maly jest niesamowity, zebyscie widzialy jak sie wkurza jak nie moze sie przezucic z pleckow na brzuszek...wychodzi mu to juz ladnie, tylko jak mu sie rece poplacza to jest ubaw bo sie wscieka Dzis nad ranem tak sie przesunal w lozeczku o 180 stopni, ze obudzil nas gadaniem do nas...bo nas widzial przez szczebelki a ogolnie jest ukladany tak ze nas nie widzi hihihMalutka nasz urwis tez lubi poplakac jak cos chce, ale staramy sie to przetrzymac, nie zawsze nam to wychodzi i kapitulujemy, ale staramy sie Na szczescie nie robi tego bardzo czesto![]() Gossik nie martw sie Sashka Jasiek tez mial naczyniaka na pleckach, ale po sterydach, ktore dostawal w szpitalu praktycznie zniknal. Kubusiowi tez na pewno zniknie, ale mozliwe ze nie calkiem, ze jakis slad pozostanie. Nam lekarka poeiwdziala, ze do roku sie zmniejszaja, ale czesto jakis slad pozostaje. Tylko, ze nie am co sie tym niby martwic ![]() Esti to sobie dzis dogodzilas Ja w zeszlym tygodniu mialam farbowanie i scinanie i tez sie super poczulam po malej odmianie
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-08-11 o 14:46 |
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Sashka to nieźle Kubuś waży
![]() dobrze że u Was wszystko ok. Jejku jak ja się cieszę że już po tym szczepieniu. A Nikola cały czas śpi tylko przebudziła się na jedzonko. A z tym wzrostem to trochę śmieszne bo niby ma 62 cm ale nie zmieści się w nic w rozmiarze 62. Nosi tylko na 68 i z opisem 3-6 miesięcy a 3 miesiące skończyła w niedziele ![]() No to pięknie obkupiliście Kubusia Ale wredna ta pielęgniarka ![]() superzabula to już do pracy? szybciutko ja muszę pobyć trochę na wychowawczym bo z Julką byłam to z Nikolą też muszę a potem wezmę się za pracęmasz rację taka wizyta u fryzjera poprawia humor ![]() niezły aparacik z synka jak idzie Waszym dzieciom leżenie na brzuszku? Nikola podpiera się na nadgarstkach i nadal to uwielbia a jak wysoko
|
|
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Dzis 11-sty a ja nadal nie mam okresu ![]() a w ubieglym m-cu dostalam 5-tego, wiec dzis zakupialm test i jutro rano zrobie, troche sie boje ale nie dopuszczam mysli o ciazy ![]() Filipkowi znow ropieje to samo oczko z ktorym walcze od dluzszego czasu...Juz dostal 3 rozne antybiotyki po ktorych przechodzilo ale na jakis czas, ostatnio podawalam mu Tobrex w kroplach i dlugo bylo wszystko dobrze a tu znow od paru dni jest nawrot. Chyba wybierzemy sie do okulisty... Z jednej strony nie chce zeby mu okulista cos wymyslal i robil bo wiecie jak to jest, jak sie zacznie to potem ciagle cos bedzie musial miec robione, ale z drugiej strony oko to powazna sprawa i nie mozna bagatelizowac. Ale bratowa u corci miala ten problem do 6 m-ca a potem samo przeszlo...Seona dziekuje za mile slowa odnosnie Filipka No anioleczek z niego nie z tej ziemi z tymi raczkami Ja placilam 100 zl ale ksiadz powiedzial ze jesli nie mozna tyle dac to ile kto moze...malutka no wlasnie jutro zrobie test i sie okaze, jakos nie mysle ze moglabym byc w ciazy znow No wlasnie Filipek mowil, ze nie chce jeszcze siostrzyczki zycze milych przygotowan do chrztu no i bede czekala na zdjatka![]() Ilbana no ja tez mam stresa jak ide z wlasnym dzieciorkiem na spacerek dziwne ale tak jest bo jak zacznie piszczec to ja wpadam w panike bo wydaje mi sie ze wszyscy na mnie dziwnie patrza jakbym dziecku krzywde robila Dziekuje za opinie dotyczace Filipka, rzeczywiscie robi takie minki jakby mial za chwilke cos spsocic Oto moje namiary na nk: http://nasza-klasa.pl/profile/2264942Aha i dalas mi dobry pomysl na co wydac pieniazki ze chrztu, fotelik samochodowy, bo ten co mam chyba jest do 9 kg rumiankowa zazdroszcze w dobrym sensie karmienia piersia, ciesze sie ze Ci sie udalo i ze nie musisz odciagac superzabula o jak fajnie, ze nad morzem byliscie a rzeczywiscie podroz dla takiego maluszka jest meczace a dodatkowo te foteliki (nie wiem czy wszystkie) sa ze sztucznych materialow i dzieci bardziej sie poca w nich ;[ciniusiowa odnosnie wody minerlanej takiej zwyklej, trzeba zagotowac i wystudzic do temperatury pokojowej. Musi byc niskozmineralizowana:ehem : I ja uzywalam butelki dr. Browns jak maly mial czesto kolki zeby mniej powietrza lykal, jednak dlugo mu zajmowalo jedzenie i teraz daje mu mleczko butelka Lovi, w ktorej smoczek zblizony jest do brodwaki kobiety. A w butelce dr. Browns podaje mu piciu, lubi nia pic bo sie nie krztusi Gratuluje 6 rocznicy![]() Kathi dz. za odpowiedz dot okresu, ale Ty karmisz tak?? Powodzenia u gina blondynka dziekuje ![]() esti z jednej strony fajna sprawa z ta sesja, ale mysle ze przydaloby sie pogadac z ta dziewczyna co ma zamiar robic z tymi zdjatkami... boszenko ale jazda z tym zabkowaniem, przerazilas mnie teraz, moj Filip sie bardzo slini ostatnio i boje sie ze tez sie niebawem zacznie.. ania grtauluje tak dlugiego okresu sciagania mleczka;* zdjecia przesliczne ![]() gosik dziekuje a co do pediatrow to rzeczywiscie smieszne zeby nie zauwazyc czegos niepokojacego, oj sa lekarze i lekarze...a my chyba z tz wybierzemy sie prywatnie do neurologa. Po tym co piszesz to nie ma zartow, jesli wczesniej sie zacznie rehabilitacje, opoznienia w rozwoju nie beda takie duze. Malgosiu trzymam kciuki za postepy wrehabilitacji i ciesze sie ze juz widac popraweA jak u Was z tym ropiejacym oczkiem??? Didi a dlaczego te szczepienia u doroslych p/blonicy, tezcowi i krztuscowi sa wymagane? Mowila wam cos wiecej ta pielegniarka? Niunke masz przeslodka ![]() sashka swietnie ze juz jestescie po szczepieniach, nas czekaja 26-tego. Zakupy tez zrobiliscie niezle, no ale jak trzeba ![]() A pielegniarka rzeczywiscie jakas zolza... superzabula ciesze sie ze praca czeka na Ciebie
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-04 o 18:52 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
nie pisalam tu troche poniewaz mialam malutkie problemy ale juz naszczescie wszystko okejtak wiec pare dni temu Bryan przewrocil sie sam na brzuszek ale zrobil to dwa razy w tym samym dniu i od tatej pory nic!-len ![]() Ogolnie czesto mamy problemy z karmieniem tzn. Bryan przygryza mi sutki,gaworzy wyglupia sie , kopie zamiast jesc musze go pozadnie przyglodzic zeby zassal cyca i spokojnie zjadlaz sie boje co bedzie za miesiac czy za dwa .. ale obiecalam sobie ze kiedy Bryan konczy pol roku zegnamy sie z cycusiami ale bedziemi tego strasznie brakowalo![]() Moja mama kupila juz malemu chodzik chicco i to rowniez w lumpexie.. za smieszna cene :Pdo tego bylo krzeselko do karmienia ale rozowe wiec nie bralam wklejam zdjecie tylko nasz chodzik jest koloru blekitnego ![]() Chicco_UFO_Walker.jpg
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-08-11 o 17:04 |
|
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
gosikk_s- w poniedziałek byłam w szpitalu dzieciecym (w poradni rechabilitacyjnej) Zosia została zbadana przez rechabilitanta który ma DOKTORAT z rechabilitacji
i okazało się że wszystkie odruchy są prawidłowe Zosi nic nie dolega. Nie ma napięcia itd Więc niepokój, prężenie , płacze i brak snu to... no właśnie co? Postanowiłam już nie szukać chorób u mojego dziecka. Byłam i 3 pediatrów, rechabilitanta,laryngolog a ,robiłam badanie krwi, moczu i wszystko ok więc odpuszczam---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- acha i muszę powiedzieć że badanie odruchów to jakieś tortury. Rechabilitant podnosił małą za nogę lub za rękę. Podrzucał ją , wykręcał jej głowę i cale ciałko, potrząsał ją. Bił ją w stopy, drapał po pleckach... masakra. Ryczałam jak bóbr |
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nazywają się Gentamicin wzf 0,3%, natomiast maść Neomycinum, ale jak ona działa to nie wiem. Kropelki rewelacja. |
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
Poiglot wspolczuje cierpien przy karmieniu ja na szczescie do tej pory nie mialam z tym problemu, tez chcialabym karmic do 6 miesiaca ale ten czas tak szybko leci i kto wie czy sobie nie przedluze bo bardzo to lubie
![]() Moje malenstwo niedlugo skonczy 2 miesiace a juz wazy 5300 i mierzy 65 wiec duzy chlopczyk. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Goo te badania to faktycznie tortury - straszne my jedziemy w czwartek do homeopatki na kontrol bo maly mial katarek pijecie herbatki na laktacje?a czy to prawda ze karmi wspomaga laktacje? Na razie nie mam z tym problemu ale wole pomoc mojej laktacji tak na wszelki wypadek ooo maly sie przebudzil i ide do niego
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
wybaczcie
miałam tak zakręcony weekend że szok.. w czwartek po nocnym karmieniu bardziej zaczeły mnie kłuc piersi przed, po i w trakcie karmienia.. i okazało sie że mam mało mleczka.. i Zuzka sie nie najadała tak naprawde..dlatego tak czesto (co godzine ) ssała ...rano nic mi nie leciało, Zuzka płakała a ja razem z nią.. dopiero o 10.00 napłyną mi pokarm.. dopiero jak dałam niuni najpierw jednego pózniej drugiego cyca to minął troche ten ból i kłucie.. a po rozmowie z połozną która potwierdziła moje obawy zmotywowałam sie do karmienia WYŁĄCZNIE piersią i cały piątek i sobote spędziłam z niunią przy cycu.. wstawałam tylko siku i jesc.. i pomogło! sobotni wieczór spedziłam na przygotowaniach do chrzcin : prasowaniu itp.. niedziela! wielki dzien dla Zuzi spała w kościółku , ale nie obyło sie bez moich nerwów.. :ksiądz podchodzi do mojej znajomej i pyta: jak dajecie jej na imię, a ona mówi : Zuzanna Zofia, po kolei podchodzi do innych dzieciaczków i ja stałam na koncu z Zuzką.. i ksiądz podchodzi juz do mnie i pyta : jak dajecie jej na imię, a ja: Zuzanna Eliza, a ksiądz z niedowierzaniem i tak jakby zdziwieniem mówi na głos ( eho niesie w kosciele ) : napewno Zuzanna? no wkurzyłam sie po prostu bo miał taką minę jakby chciał zebym moją niunie inaczej nazwała.. chyba wiem jak nazywa sie moje dziecko.. ![]() ehh... ale reszta była juz piękna obiadek spacer, zdjęcia..wyszło suuper! i zapłaciłam równe 700zł za całą imprezę.. ale raz w zyciu mozna zaszalec ktos pytał ile dalismy ksiedzu.. otóz my NIC ..ksiądz ma obowiązek udzielic sakramentu bez opłat! wczoraj sie pobyczylismy w domciu bo lało.. a dzisiaj bylysmy na szczepieniu (bo w tamtym tygodniu pani doktor wzieła sobie wolne łzy jej leciały po policzkach jak grochy..zal mi jej było, ale TZ był przy nas i nas głaskał i całował na zmiane.. zaraz jak wróciłysmy do domku (18.30) zasnęła przy cycu i spi.. (juz pewnie na noc..)Zuzka waży 6370 i ma 65 cm (nosi juz od miesiąca ubranka 68 a dopiero 18 będzie miała 3 miesiące )obwód głowy ma 38, a klatki piersiowej 40 zdrowa, silna i dzielna wklejam zdjęcia i biore sie za nadrabianie tych 5 dni bez wizażu
|
#2269 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).i przy przewijaniu kazała nie podnosić pupy, tylko łapać dziecko za udo przy samym biodrze i turlać na bok. zwróciła uwagę, żeby pilnować i nie podchodzić do dziecka ciągle z tej samej strony, zaproponowała powieszenie czerwonej zabawki na środku łóżeczka, żeby Mała nie układała stale główki w jedną stronę. pokazała jak zainteresować Gosię jej nogami (czerwone skarpetki )same dobre wieści, fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda tylko, że katarek go tak męczy ale za to dostał mnóóóstwo prezentów ![]() ps. pamiętam jak niedawno gratulowałyśmy sobie dwóch kresek, teraz nadchodzi etap, że gratulacje wywołuje jedna kreska... Cytat:
mimo że ją bardzo lubię. ale zostawić Gosię??Cytat:
Cytat:
lekarka rozmawiała z Gosią, uśmiechała się do niej i była bardzo delikatna ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Fionka, dawaj zdjęcia
|
|||||||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
rumiankowa ja mam bujną wyobraźnię, ale po Twoim opisie nie potrafię sobie wyobrazić tego podnoszenia
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chwyt wygląda podobnie jak u dra Zawitkowskiego - tyle, że on kładzie dziecko a nie podnosi (http://www.maluchy.pl/artykul/179)dobra, jutro zrobię zdjęcia, bo dziś Gosia już śpi, a nie mam misia ani lalki do demonstracji |
|
|
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
nie chcą sie załadować zdjęcia
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądnęłam te zdjęcia różnych tych chwytów i przeczytałam co jak się robi... Zanim bym dziecko tak przebraa, to zanim bym skończyła minęłoby tye czasu, że proces musiałabym już powtarzać na nowo, bo moje dziecko by zdążyło na nowo zasikać przez ten czas pieluchę Ale swoją drogą, to całkiem mądre
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczór
Dawid dziś był bardzo grzeczny, jadł, pił, spał, gaworzył, bawił się i śmiał. I udało mu się znowu 2 razy pod rząd przekręcić z plecków na brzuszek tylko biedaczek jeszcze nie wie co się robi z rączkami i od jutra zaczynamy jeździć w spacerówce ![]() Ania te małe opakowania Bebilonu 1 są w Tesco i Carrefourze, sama tam kupuję Kathi no Dawid pokazuje rożki, w końcu jest spod znaku Barana. My jedziemy do Międzywodzia. A co do tego Waxu to fryzjerka, u której robiłam nie dawno włosy właśnie go mi polecała. Ile dałaś za niego, jesteś zadowolona? Gossik cieszę się, że Aleksowi pomaga rehabilitacja Iwciag a już myślałam, że tylko ja mam problemy po ciąży z wypadaniem włosów. Chociaż zauważyłam, że odkąd zrobiłam sobie włosy (ścięcie i pasemka) to już tak nie wypadają Illbana tylko ja jestem mała, bo mierzę jedynie 152 cm, więc to waga wygląda u mnie gorzej niż np. u mojej siostry, ona waży nawet 4 kg więcej ode mnie, ale skubana jest wyższa Boszenka ja dzisiaj kupiłam małemu na ząbkowanie maść Bobodent, na razie leży w szafce i czeka na zastosowanie. Powiem Ci, że synkowi mojemu kuzyna ząbek wychodził 3 miesiące, już nawet żadne leki na niego nie działały, a co ulga była jak w końcu ząbek wyszedł ![]() Didi Kacperek to zuch chłopak Sashka a to wredna baba No Kubuś już ładnie waży i mierzy. A zakupy, że tak powiem bardzo udane Zużywacie aż 10 puszek mleka my tylko 5 opakowań 800 g, ale Dawid nie je porcji zalecanych przez producenta. A co do naczyniaka to mój brat jak był mały to miał jeden na rączce, a drugi na plecach i sami nawet nie wiemy kiedy one zniknęły. I gratuluję @ Superzabula Dawid jak się przekręca z plecków na brzuszek to jeszcze nie wie co zrobić z rączkami i też się wścieka przy tym. No i też nieźle daje czadu w łóżeczku, bo już parę razy sam się przekręcił i zastałam go śpiącego na brzuszku albo w poprzek łóżeczka, a raz to nawet tak się przekręcił, że ułożył się na boku, a nóżki i rączki wystawały mu poza szczebelki A co do pracy to ja wracam 12 października ![]() Esti jak Dawid ma dobry dzień to na brzuszku potrafi poleżeć 15 minut i też bardzo ładnie trzyma główkę, uwielbia przy tym jeść rączki, a wczoraj to nawet całą piąstkę włożył sobie do ust. Ale jak ma zły dzień to nawet minuty nie chce leżeć Agusia trzymam w takim razie za negatywny wynik testu. A może Filipek chce braciszka,a nie siostrzyczkę I jaki jest zapatrzony w karuzelę ![]() Fionka Gratuluję chrzcin i sukcesu w karmieniu, a ksiądz - porażka No i Zuzia ładnie już waży i mierzy, ale zdjęć to ja żadnych nie widzę Rumiankowa powiadasz czerwone skarpetki
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
malutka ja dalam 50 zl za wieelka puche i na razie poprawa jest , troche meczoce jest grzanie recznika hihi ( ja w piekarminu grzeje)
Fionka no piekny niewypal w kosciele a ksiadz co myslal ze imie zmienice bo juz jedna zuzanna chrzczona z wami hah Saschka to trzeba bylo jej powiedziec ze twoje dziecko tak lubi |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedzieć, chociaż chyba już to pisałam, że moje dziecko odkąd jest dokarmiane sztucznym mlekiem, to jest o niebo spokojniejsza, śmieje się ciągle (jakby miała przykejony ten uśmiech na stałe
), gaworzy, macha rączkami i nóżkami do wszystkiego i wszystkich Zabawne, że jest taka malutka, bo ma 2 miesiące prawie, a potrafi zaczepić kogoś kto obok przechodzi hehehe, albo coś powie, albo zacznie fikać Wczoraj napisałam do firmy Nestle, do ich specjalisty od żywienia z zapytaniem o mleczko i dostałam taką odpowiedź:Szanowna Pani Maju, Dziękujemy za wiadomosc. W odpowiedzi na Pani pytanie pragniemy poinformowac, ze zgodnie z najnowszym schematem zywienia niemowlat mleko nastepne, czyli NAN 2 należy podawac dopiero po 6 miesiacu zycia. Natomiast do 6 miesiaca wlacznie należy karmic Maluszka mlekim NAN 1. Informujemy, ze zarowno mleko NAN 1 jak i NAN Active 1 dostarczaja wszystkich niezbednych skladnikow odzywczych potrzebnych do prawidlowego rozwoju dziecka. Wyjątkowość NAN Active 1 polega na dodatku do mleka NAN Active 1 dwoch skladnikow funkcjonalnych, a mianowicie dobroczynnych bakterii probiotycznych Bifidus, ktore m.in. wspomagaja odpornosc i usprawniaja trawienie oraz dlugolancuchowych wielonienasyconych kwasow tluszczowych - LC PUFA, ktore m.in. wplywaja korzystanie na prawidlowy rozwoj wzroku i mozgu dziecka. Jeżeli chcialaby Pani otrzymywać od nas materialy zywieniowe dotyczace zywieniowe niemowlat i malych dzieci oraz probek produktow dla najmlodszych uprzejmie prosimy o podanie danych adresowych. Z serdecznymi pozdrowieniami, Anna Tchorowska Centrum Informacji dla Rodzicow Nestlé Nutrition Jeszcze będę dostawać próbki ich produktów Ninka dzisiaj zrobiła kupeczkę, piękną taką gęstszą, żółciutką jakby w kolorze musztardy W końcu ona robi te kupeczki przynajmniej co 2-3 dzieńDzisiaj rano nakarmiłam Ninkę sztucznym mleczkiem, bo w porę nie obudziłam się, aby ściągnąć swoje. Potem włożyłam ją do łóżeczka pod karuzelkę i chwyciłam się za aktator, bo już miałam tak pełne piersi... Ściągałam pokarm i obserwowałam jak moje dziecko rozmawia z misiami na karuzei. Wyobraźcie sobie, że ona jak dochodzi do wniosku, że rączką ich nie sięgnie, to nogami je kopie ![]() ![]() Robi to wrażenie tym bardziej, że Nina jest barrrdzo wysoka po moim Tżcie i jego rodzinie (on ma 188 cm , ja raptem 165 (żeby miała w przyszłości figurę jak kobiety w jego rodzinie, by było bosko ) dlatego to tak się rzuca w oczy i wydaje się niesamowite |
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie było podobnie, mimo, że mam dużo pokarmu-to musi on być mało"treściwy"gdyż Iwo mógł godzinami być przy cycu i marudzić jak go tylko odstawiałam, dopiero jak zjadł butlę(u nas to120ml)mleczka modyfikowanego, był najedzony-co za tym idzie grzeczny, uśmiechnięty, radosny-zupełnie inne dziecko.Apropos kupy:/to u nas od kilku dni coś się stało i mały robi zieloną, nie wiem czy udać się z tym do lekarza, czy poczekać? Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-08-12 o 09:05 |
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może zamiast pędzić od razu do lekarza, to skontaktuj się ze swoją położną i ona coś może podpowie. My jak z Niną byliśmy u lekarza jak miała problemy z brzuszkiem, to ekarka kupkę którą przywieźliśmy nawet wąchała i stwierdziła, ze wszystko jest ok, bo pachnie i wygląda tak jak powinna ![]() Moja Nina teraz za każdym razem zjada, czy to mojego mleka, czy modyfikowanego 120-150 ml więc te jej jedzonko, którego wcześniej tak mało ciągnęła już się unormowało ![]() Klawaiatura nie zawsze mi pisze literkę L więc czasem może mi zjadać i dziwne wyrazy mogą wychodzić
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Moj Kuba to wczoraj po tym szczepieniu byl strasznie marudny, malo jadl i nawet wiecej spal. Na szczescie temperatury nie mial Musze isc do sklepu po zakupy, ale mi sie chce... Jestem nie do zycia, znow zaczyna ze mnie sie lac jak z kranu...Cytat:
Szybko Boszenko powiedz mi jakie kupki twoja Blanusia robila po jabluszku tzn. soczku z niego??? Wczoraj Kuba pochlonal 3 lyzeczki bez problemu. Na poczatku wszystko wypluwal i sie strasznie krzywil ![]() Cytat:
Ad.2.Moj maly na szczescie nie mila temperatury, tez byl wczoraj szczepiony Ad.3.Bardzo ladnie wazy twoja coreczka Cytat:
Ad.2. Bardzo ladnie wazy twoja Nikolka Ad.3. Komu lepiej Cytat:
Ja tez musze isc do pracy, niewiadomo ile moj Tz popracuje Podobno maja zwalaniac od przyszlego miesiaca Ad.2.Jasio to maly aparat Moj to len, ani nie podnosi za bardzo glowki jak lezy na brzusiu, a przewrotach to narazie ani widu ani slychu![]() Cytat:
Moj Kubusio nosi te ubranka na 68 co mu kupilismy i sa za duzo za duze Zaznacze ze Kubus ma 67 cm. Ad.2. Moj to straszny len, jak dluzej polezy na brzusiu to zaczyna sie denerwowac ![]() Cytat:
Ale wczoraj w koncu przyszla Ad.2. Biedny Filipek, ma nadzieje ze z oczkiem sie poprawi Cytat:
Biedna ZosiaCytat:
Ad.2. Malutka my zuzywamy 10 puszek, ale po 450 gram Cytat:
Gosik nie martw sie kochana, najwazniejsze ze rehabilitacja pomaga Aleksowi Rumiankowa A teraz cieszy mnie jedna...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

Jest całkiem niezły, tylko niestety pomaga na jakieś 20 minut, więc trzeba często smarować i masować dziąsełka...
Od piątku mam doła...zaczęłam czytać o napięciu mięśniowym i załamałam się...Jeśli moje Mysiątko faktycznie cierpi na obniżone napięcie to czeka nas dłuuuga rehabilitacja a w dodatku ślady zostaną na zawsze
a za to wszystko pasuje do podwyższonego napięcia 

Wiecie co mi powiedziala jak go rozbieralam "Matka Ty go nie szarp bo szkoda dziecka"

łzy jej leciały po policzkach jak grochy..zal mi jej było, ale TZ był przy nas i nas głaskał i całował na zmiane..
w takim razie za negatywny wynik testu. A może Filipek chce braciszka,a nie siostrzyczkę
I jaki jest zapatrzony w karuzelę