CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 09:24   #211
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III

Hej dziewczynki
Nie dam rady odp, bo Nisia ma ten skok rozwojowy, o którym wcześniej pisała Caro, nie daje mi odejśc od siebie dalej niz metr, a najlepiej to tylko na rękach lub na kolankach, by czas spędzała... Nie mam jak odsapnąć, nawet do kibelka ciężko wyjść, bood razu mamy atak plłączu jak by ktoś nia po ścianach rzucał... Takiego rodzaju płaczu jeszcze nie znałam u niej, choc wydawało mi się, że ten temat mamy przerobiony z każdej strony
i jeszcze te zeby, nech ten koszmar się wreszcie skończy, bo wszyscy sie wykończymy

Dziękujemy za życzonak dla Nisiulki, dzis kończy 5 miesięcy
I przesyłamy buziaki dla Antosia, bo dziś tez kńczy 5 miesięcy
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:25   #212
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
pakusia - tulam Cię. wydaje mi się, że teść nie zrobił Ci na złość tylko jak większosć facetów zapewne nie pomyślał (już mnie nic nie dziwi).
Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
pakusia
ja na słowo teść/teśćiowa jestem uczulona
więc tylko tyle dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, echh pewnie idiota faktycznie nie pomyślał

nie zgodze sie ze nie pomyslal.... swojego prania nie zostawia na noc na balkonie bo "wilgotnieje" to jego slowa.... on jest od kilku lat sam... znaczy radzi sobie sam... dobrze gotuje i ma wiedze o takich rzeczach!! nie raz mnie prosil ze jak zajdzie slonce zebym mu pranie wstawila do domu bo zaraz bedzie wilgotne ... on o takich rzeczach ma pojecie... ja kladlam sie o 23 spac i pranie bylo w pokoju... kto o zdrowych zmyslach wystawia po 23 pranie na balkon jak pada!!! bo jak sie kladlam to padalo... co nie widzial tego??? napewno widzial ze pada jak otworzyl balkon ... wiec innej opcji nie ma... wiec co, chcial zeby mi sie wyplukalo czy co??? pralka dobrze pluka... pranie bylo prawie ze scuhe... zobaczymy co mi powie jak wstanie, ale bez klotni sie nie obejdzie!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:26   #213
rumiankowa
Zadomowienie

aaa, ja już nie mogę z Gosią - po całym domu ustawiam poduszki, bo przecież ona ciągle łazi!! właśnie rąbnęła głową w komodę
my też myjemy buzię zwykła wodą
a z cyklu "sto pytań do..." - czym smarujecie buzie dzieci, jak wychodzicie na dwór? bo ja mam niby bambino, ale jest nawilżający, a mnie się upaprało w główce, że jak nawilżający, to jak mróz będzie to będzie niedobrze, bo się "zlodzi"
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:29   #214
gosikk_s
Zakorzenienie

Carolajna, aha, czyli samą wodą?

Magducha, Ty też tylko wodą?

Kuroikaze, faceci Już mam nawilżacz, nie powinno być suchego powietrza...Ja zawsze mam problemy ze snem I Ty też tylko wodą? No to nie jestem sama

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:32   #215
Carolajna24
Zakorzenienie

Kuroikaze jeśli przeoczyłam to wybacz
pokłóciłaś się z tż tak?
A o co? Oczywiście nie musisz odpowiadać

rumiankowa ja mam krem ochronny na zime z nivea
magducha prawda że ten płacz inny jest?
Mama mi mówi że wymyślam
ja o tyle mam dobrze że jak chcę coś zrobić to wołam córkę żeby go zabawiła i wtedy Misiu banan na twarzy

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-11-03 o 09:33
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:34   #216
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja myje kranówką z małego mydełkiem albo wycieram chusteczkami.
Mamy ślimaka ale mały zbytnio nie wie co się z nim robi.U Nas były wszelkie możliwe rozm ślimaków było dużo na półce.A szłam z nastawieniem że nie będzie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:36   #217
Carolajna24
Zakorzenienie

Sto pytań do:
Myślicie że opłaca się jeszcze kupić taki muzyczny ogródek który kiedyś pokazywała Agusia?
Ja tam widzę że można to przestawiać dla siedzącego dziecka itp.
Bo w sumie trochę to kosztuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 09:37   #218
pakusia86
Zakorzenienie

No poczytalam na poczatku :
STO LAT DLA ANTOSIA I WERONICZKI

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Powiem tak ogolnie, ze wszystkie "nasze" dzieciaczki to straszne slodziaczki Sa po prostu rozbrajajace
A teraz sie chwale : Uwaga moje dziecko od wczoraj mowi.... mammmma Co prawda wypowiada to w ciagu "innych" mammmmmma, no i jeszcze nie jest to swiadome, ale cudownie brzmi Lezy sobie i gada mammmma, mamma, mammmmma, mammma itd. No i tez przewraca sie na brzuch przy byle okazji i tez mam problem ze zmiana pieluchy...
A dzisiaj spal do 12 w poludnie zjadl i po 14 znowu spal i pozniej znowu po 18 i znowu od 21 Chyba cisnienie niskie
super!!! gratulacje "mammma"

a Olus cudny

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja na 5 sekund. Patrzcie kto wygral aukcje

http://www.allegro.pl/item797306309_...zynskiego.html

moze to poiglocik??? wkoncu nazwana przez niektore palikotkiem

Cytat:
a
a z cyklu "sto pytań do..." - czym smarujecie buzie dzieci, jak wychodzicie na dwór? bo ja mam niby bambino, ale jest nawilżający, a mnie się upaprało w główce, że jak nawilżający, to jak mróz będzie to będzie niedobrze, bo się "zlodzi"

ja zawsze smaruje, bo to wiaterek to za niska temp. nawet jak sloneczko swieci to troszke kremik chroni

Stary 2009-11-03, 09:49   #219
Carolajna24
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item804620433_pies...lki_super.html
Stary 2009-11-03, 09:53   #220
pakusia86
Zakorzenienie

dziewczynki .... jestescie takie uzdolnione i piekne mam prosbe... proboje wymyslic jakas nazwe do II czesci watku mamus z irlandii i nie moge a anulka taka sliczna nazwe wymyslila na ten watek... macie jakies pomysly???

Stary 2009-11-03, 10:05   #221
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
aaa, ja już nie mogę z Gosią - po całym domu ustawiam poduszki, bo przecież ona ciągle łazi!! właśnie rąbnęła głową w komodę
Ja smaruję Nivea baby na każdą pogodę, on jest BEZ WODY, a czytałam, ze to właśnie ważne przy takich temperaturach. Nie narzekam, dobrze się rozsmarowuje i jak się skończy, choc nie wróżę by szybko to się stało , to kupię go ponownie.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 10:11   #222
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

A myślicie, ze karmiąc piersią, można chodzić na solarium? Bo ja blada jak truposz, a nie chce tak nędznie wyglądać na własnym ślubie
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-11-03, 10:21   #223
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
A myślicie, ze karmiąc piersią, można chodzić na solarium? Bo ja blada jak truposz, a nie chce tak nędznie wyglądać na własnym ślubie
czytałam, że nie można, mojego tżta siostra była raz i mały dostał boleści, nie wiem dokładnie co i jak, ale tak mówiła. Zawsze możesz samoopalaczem się posmarować i będzie git

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość
Ja smaruję Nivea baby na każdą pogodę, on jest BEZ WODY, a czytałam, ze to właśnie ważne przy takich temperaturach. Nie narzekam, dobrze się rozsmarowuje i jak się skończy, choc nie wróżę by szybko to się stało , to kupię go ponownie.
my jeszcze nie smarujemy niczym, ale dziś pójdziemy do apteki zaopatrzymy się w coś

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki, ja tylko na chwile bo nie mam humoru pisac... jestem tak zla ze normalnie juz 4 razy sie poklucialam z tz
wszystko przez mojego "kochanego" tescia... narazie spi ale jak wstanie to chyba mu przywale.... debil jeden...
wyobrazcie sobie ze, wczoraj popoludniu robilam pranie, bo zauwazylam ze slonko wychodzi... no to szybko do pralki, wywiesilam i wystawilam na polko... troszke przeschlo do wieczora, ale kilka rzeczy (bluzy tz'ta) byly jeszcze mokre... wiec wzielam do domku i wiedzialam ze przez noc wyschnie.... wstaje rano, patrze na balkon a tam przewrocone moje pranie! i z pyskiem do tz'ta ze jak wystawia na balkon pranie to niech patrzy czy sie nie przewrocilo... a on ze on nie wystawial prania.... wchodze na balkon a moje pranie cale mokre!!!!!!!!!!!!! cala noc byla ulewa dopiero kolo 7 sie rozpogodzilo bo slyszalam ze nie dudni w szyby!!!!!!! moje pranie mozna by wyciskac rekami!!!!!!!! cala noc pewnie stalo na balkonie.... ja nie wiem co mojemu tesciowi przeszkadzalo???? przeciez bylo tak postawione ze nie zaslanialo nic! tv bylo widac i mozna bylo sie poruszac normalnie....

powiedzcie mi czy tak sie zachwouje normalna (zdrowa psychicznie) osoba???? nosz ku.... a ja glupia tyle miesiecy wieszam jego pranie, chowam gdy zaczyna kropic... a on mi specjalnie na deszcz wystawia??? jak kladlam sie spac to juz padalo...

włożylam pranie do suszarki i musze je wysuszyc teraz bo przeciez zkisnie mi

jestem taka zla ze mam ochote mu cos zrobic... wejsc do jego pokoju i go pobic normalnie... cham jeden, skur*** no inaczej sie nie da poprostu... a jak mowilam tz'owi ze mi tesc na zlosc robi to mi nie wierzyl.... to dzis zobaczyl co ten skur**** zrobil

przepraszam ze was nie poczytalam... jak sie uspokoje to poczytam
cham po prostu, współczuje

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Buziaki dla solenizantów

Iwciag, napisz czego się dowiedziałaś

Illbana, mnie nic nie pomaga piję melisę a i tak nie śpię...ten typ tak ma...

Bercia, no to chyba lada dzień te ząbki wyjdą
tak więc, ten urlop płatny jest80%przysługuje na dziecko chore, wtedy zaświadczenie od pediatry, na dziecko zdrowe tylko wtedy, kiedy np zamykają żłobek, czy przedszkole(wtedy zaświadczenie ze żłobka czy przedszkola) w innym wypadju na dziecko zdrowe nie przypada zasiłek opiekuńczy-są to info z ZUSu
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 10:23   #224
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Iwcia - i co w tym zusie mowili o urlopie opiekuńczym??
Doczuyalam, ze juz napisalas wyzej

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

No to reasumując, lipa z tym opiekuńczym, nie mam co nawet mieć na niego nadziei
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-11-03, 10:31   #225
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
xDDD Nie mogę, dobre.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Sto pytań do:
Myślicie że opłaca się jeszcze kupić taki muzyczny ogródek który kiedyś pokazywała Agusia?
Też się nad tym zastanawialiśmy, ale nie weźmiemy, wybieramy coś innego. W każdym razie uznaliśmy z Tżtem, ze się opłaca nawet kupić. Toć to na dłuzej właśnie.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Mi mówiono, ze można, tylko tak jak ze słońcem z umiarem. Ale co człowiek to opinia. Jak chodziłam na laser z rozstępami, to dużo karmiących chodziło na solarium właśnie i było niby ok. Ja bym spróbowała przez kilka dni, czy też tydzień i bym wiedziała. Zapytałabym się też swej pediatry... bo fajna babka i się zna chyba na wszystkim. Zaczęłabym od 10 minut max, a po kilku seansach na 15 poszłabym i obserwowałabym małego. Jeszcze bym poszukała ofc w necie co nieco na ten temat, a o samoopalaczach nei wiem, moze i to bardziej szkodliwe, w każdym razie w cyce bym nie klepała tego.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 10:37   #226
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Iwcia - i co w tym zusie mowili o urlopie opiekuńczym??
Doczuyalam, ze juz napisalas wyzej

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

No to reasumując, lipa z tym opiekuńczym, nie mam co nawet mieć na niego nadziei
mój Iwo ma katarek i kaszel i na tej podstawię poproszę w piątek pediatrę o kilka dni tego opiekuńczego
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 10:52   #227
Carolajna24
Zakorzenienie

Właśnie znalazłam fajną licytację tego muzycznego ogródka
i chyba zalicytuje bo później też posłuży

magducha z tym solarium to chyba można
bo niby dlaczego nie? Kiedyś był przesąd ze nie mozna sie opalać bo spalisz mleko
Ja sie opalałam a karmiłam córkę i nic nikomu się nie stało. Bo jaki związek ma opalanie z problemami brzuszkowymi
zaden ale zeby sie upewnić to idz na próbe na kilka minut i już
tak dla świetego spokoju
Stary 2009-11-03, 10:52   #228
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My nie dostaliśmy jeszcze kasy za opiekuńcze co Tż miał na mnie po porodzie jak tylko będzie miał wolne to do Zusu musimy jechać
Stary 2009-11-03, 11:21   #229
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Mamy jeszcze jakieś dzieciaczki które się nie przewracają na plecki i odwrotnie??
Mój zrobił tak kilka razy już nie wiem czy chcacy czy nie
A teraz leży jak kłoda
Moje też nie robią tego często. Raczej rzadko i jak juz im sie uda zmienic pozycje z pleckow na brzuszek to ręka im zostaje od brzuszkiem i krzyczą...jakby to była moja wina

marika świetny Bąbel!

Eve gratuluje! ja tak czekam na mamma i czekam i nic za to ciągle mówią "tatatatata" Ciekawa jestem czy swiadomie Bo mówia tak szczegolnie jak tatuś wychodzi z pokoju. Jakby go wołały. Moze to przez to ze i ja i tż ciągle mowilysmy do nich tata, i one to zapamietały. Teraz dopiero próbuje nadrobic słowo mama i moze w koncu powiedzą
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
No widzicie moja Nina się przekręca ale za Chiny nie podpiera się na brzuszku na rączkach. Ledwo na przedramionach ale szybko zaczyna kwiczeć Więc każdy na wszystko ma inny czas...
No własnie kazde dziecko ma swoj czas na nowe umiejętnosci. A my czasem chodzimy na rehabilitacje i tam bywa tak ze czuje, jaby to było cos złego, ze nie robią tego czy tamtego dostajemy jakies cwiczenia, ale nawet jak ich nei wykonujemy to dziewczyny szybko nadrabiają to czego nie potrafiły.
Świetna Niunia, a jaka didżejka z niej
Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Anulka anulka ty to masz poczucie humoru...
takimi tekstami rzucasz.... fajnie sie Ciebie czyta
hyhyhy zawstydzenie odczuwam
Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja na 5 sekund. Patrzcie kto wygral aukcje
Wiedziałam. HAHA. On tam wczesniej próbował przebijac kwote, chyba przy 14000, czy cos koło tego. Ale zeby 18000 dac za kawałek nie działającego pióra
Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
a jakie Wy macie pieluszki z tej promocji ze slimakiem?
Pampers Trójeczki Jumbo pack
Cytat:
Dzien dobry dziewczynki, ja tylko na chwile bo nie mam humoru pisac... jestem tak zla ze normalnie juz 4 razy sie poklucialam z tz
wszystko przez mojego "kochanego" tescia... narazie spi ale jak wstanie to chyba mu przywale.... debil jeden...
wyobrazcie sobie ze, wczoraj popoludniu robilam pranie, bo zauwazylam ze slonko wychodzi... no to szybko do pralki, wywiesilam i wystawilam na polko... troszke przeschlo do wieczora, ale kilka rzeczy (bluzy tz'ta) byly jeszcze mokre... wiec wzielam do domku i wiedzialam ze przez noc wyschnie.... wstaje rano, patrze na balkon a tam przewrocone moje pranie! i z pyskiem do tz'ta ze jak wystawia na balkon pranie to niech patrzy czy sie nie przewrocilo... a on ze on nie wystawial prania.... wchodze na balkon a moje pranie cale mokre!!!!!!!!!!!!! cala noc byla ulewa dopiero kolo 7 sie rozpogodzilo bo slyszalam ze nie dudni w szyby!!!!!!! moje pranie mozna by wyciskac rekami!!!!!!!! cala noc pewnie stalo na balkonie.... ja nie wiem co mojemu tesciowi przeszkadzalo???? przeciez bylo tak postawione ze nie zaslanialo nic! tv bylo widac i mozna bylo sie poruszac normalnie....

powiedzcie mi czy tak sie zachwouje normalna (zdrowa psychicznie) osoba???? nosz ku.... a ja glupia tyle miesiecy wieszam jego pranie, chowam gdy zaczyna kropic... a on mi specjalnie na deszcz wystawia??? jak kladlam sie spac to juz padalo...

włożylam pranie do suszarki i musze je wysuszyc teraz bo przeciez zkisnie mi

jestem taka zla ze mam ochote mu cos zrobic... wejsc do jego pokoju i go pobic normalnie... cham jeden, skur*** no inaczej sie nie da poprostu... a jak mowilam tz'owi ze mi tesc na zlosc robi to mi nie wierzyl.... to dzis zobaczyl co ten skur**** zrobil

przepraszam ze was nie poczytalam... jak sie uspokoje to poczytam
ADIN... DWA... TRI WDECH...WYDECH...
Cytat:
Dziewczyny, czym Wy myjecie buzie swoim dzieciom??? Bo ja do tej pory tylko przegotowaną wodą...
A czemu przegotowaną? Ja zawsze myje zwykłą z kranu, jak na przykład ubrudzimy sie zupką. Albo podczas kąpieli myje buźkę wodą z wanienki, a tam jest płyn do kąpieli.
Cytat:
Noooo szoook
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja myje kranówką z małego mydełkiem albo wycieram chusteczkami.
Mamy ślimaka ale mały zbytnio nie wie co się z nim robi.U Nas były wszelkie możliwe rozm ślimaków było dużo na półce.A szłam z nastawieniem że nie będzie
hyhyhy a u nas tylko jeden rozmiar ślimaka
Cytat:
Jeszcze niczym, ale może jak wyzdrowiejemy i zaczniemy wychodzic to czymś zacznę, np. bambino, bo specjalne kremy na mrozy itp. drogie.
Cytat:
Sto pytań do:
Mysle ze sie opłaca . My mamy pozyczony od braciszka i Dziewczyny bardzo ładnie sie tym bawią, wzdychają do niego i cieszą się.
Cytat:
ja bym nie chodziła
Cytat:
dziewczynki .... jestescie takie uzdolnione i piekne mam prosbe... proboje wymyslic jakas nazwe do II czesci watku mamus z irlandii i nie moge a anulka taka sliczna nazwe wymyslila na ten watek... macie jakies pomysly???
1. POLSKO- IRLANDZKIE MAMUSIE I ICH SŁODZIUTKIE DZIDZIUSIE
2. POLSKIE W IRLANDII MAMUSIE I ICH SŁODZIUTKIE DZIDZIUSIE
3. IRLANDIA- MAMUSIE POLKI I NASZE SŁODKIE DZIDZIOLKI

iwciag czyli pomógł sposób SoNeRy. Moze uda nam sie całkowicie oduczyc dzieci jedzenia buahaha.

ursull ciesze sie ze macie zdrowe nereczki!
a po co idziecie do lekarza.
Aha...i miałam wam napisać czy warto kupic kombinezony w lidlu. Moim zdaniem sa swietne i wygodnie sie je zakłada, bo mają sprzodu dwa zamki zapinane od kroku po szyję.

Najlepsze życzenia Malusim solenizantom!

Łomatko Majka "na wspólnej" zaciążyła.

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-03 o 11:33
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 11:40   #230
ania4891
Zadomowienie

Sto lat dla Nisi i Antosia

A Wy sie tak licytujecie kto z tż ile. Ale to kazda musi podac swoj wiek, bo jak np ktos ma 30 lat to wiadomo, ze bedzie dluzej z tz i wtedy sie nie liczy

Illbana - no wiesz, dobra kucharka z niczego wyczaruje pyszny obiad

blondynkapoznan - biorac pod uwage, ze mamy na forum Palikotka to jest to troche smieczne

Mell
- my kupilismy active baby 4+ bo samej 4 juz nie bylo I slimak tez byl ostatni

pakusia
- to dopiero gadzina

rumiankow
a - Julka zjada taki caly sloiczek 120ml wiec nic nie wyrzucam. Ale teraz bylismy w kerfurze i za 10 sloikow zaplacilam prawie 50zl a jak policzylam ile kosztowalo mnie zrobienie 10 sloikow to wyszlo okolo 5zl
Tylko, ze Julka juz trzeci dzien jesc tego nie chce

I masz racje. Takim kremem nie mozna smarowac na mroz bo skora popeka. Mielismy jakies pokazy na wydziale chemicznym

A w ogole to jestes okropna Bylabym super tesciowa
A majulature to my i tak spalamy w piecu

Caro
- "http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,11-latka-urodzila-podczas-swojego-slubu,wid,11652967,wiadom osc.html",
"http://allegro.pl/item804620433_pies...lki_super.html"

Nie moge
Julka obraca sie z plecow na brzuch a odwrotnie niet.

gosikk
- ja zwykla woda

kuroikaze
- ta po mamie od razu, co mama to zle Akurat mama od zawsze byla najspokojniejsza dziewczyna w szkole. Ja nawet na studiach na imprezie nie bylam bo solidnie zakuwalam

Aguska - ale tu chyba nie chodzi o chemie tylko to, ze tam sa ziola. Pewnie nie wszystkie sa wskazane dla dzieci.
I jak ja mialam te paly ogladac jak ja pierwszy raz pale widzialam 5 lat temu a z mezem jestem 7

Marika
- moja Ty Kochana, zawsze o mnie pamietasz Czuje sie juz dobrze. Najgorsza byla sobota ale przykladalam sobie NexCare i wytrwalam

Iwciag - to ja juz nie wiem jak wytlumaczyc fakt, ze 3 niezaleznych pediatrow ma na ten temat inne zdanie

Cinusiowa - moj maz tez w niedziele wlozyl Malej sluchawki do uszu, zeby posluchala sobie radia. I z miejsca dostal ochrzan

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-11-03 o 11:46
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 11:44   #231
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

anulka tylko ty to zuważyłaś
ania myślałam że Ty zalicytowałaś
Stary 2009-11-03, 11:50   #232
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Blondynka bo ja czytam uważnie!

Stary 2009-11-03, 12:09   #233
Carolajna24
Zakorzenienie

Anka baranka bo niedobrą zupe robisz
żartuje, mój też nie chciał moich zupek jeść ale go przegłodziłam
A tak na serio to mieszałam mu początkowo z zupką słoika i dawałam mniej słoikowej później i teraz wcina jak szalony Ale z mięsem nie tknie bo

blondi też to widziałam ale ja nie taka wredna jak 2Anulka
Stary 2009-11-03, 12:13   #234
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

e tam od razu wredna

Stary 2009-11-03, 12:14   #235
sashka20
Rozeznanie

Witajcie po mojej dlugiej nieobecnosci Mamuski

Na samym wstepie chce Wam bardzo podziekowac za wsparcie i slowo otuchy odnosnie mojego taty:ro za: I za zyczonka z okazji polroczku Kubusia Bardzo mi milo, ze o nim pamietalyscie.

Widze, ze juz trzecia czesc naszego watku, meldujemy sie z Kuba
Szczerze to Was podczytywalam, ale weny brak na pisanie.

Bylismy dzis z Kuba na szczepieniu. Maly zdrowy, wyszedl pieknie z anemii. Lekarka nie mogla sie nadziwic, ze tak ladnie i szybko mu sie morfologia poprawila. Odstawiamy zelazo. Odnosnie szczepienia to bidulek plakal ze ho ho ho. Wazy juz 9 kg
Aha.... MAMY PIERWSZEGO ZABKA Dolna prawa jedyneczka, ale niestety strasznie oplakalal tego zeba. Na szczescie goraczki i biegunki nie mial, ale marudzil i ryczal doslownie jak wol Na tym nie koniec, idzie mu juz druga jedynka na dole i jedynki u gory i do tego ma ten skok- lek separacyjny mam prawdziwy hardcore w domu

Co do mojego taty... Ma dzis biopsje. W ogole to smiechu warte. Moj tata jak zrobili mu te wszystkie badania to mial sie wstawic z wynikami u onkologa. No i sie wstawil. I wiecie co??? Lekarz powiedzial ze moj tata nie wyglada na raka, i ze ma przyjsc jak bedzie zle sie czulW telewizji ku... trabia ze ludzie za pozno przychodza do lekarza, ze nie ma juz szans na ratowanie, a tu ku... takie cos... Brak slow.
No ale prezes firmy w ktorej moj tato pracuje zalatwil mu wizyte u innego onkologa. (Chwala mu Boze) i sie juz nim konkretnie zajal. Wczoraj mial jakis tomograf czy cos, a dzis ta biopsje. Tak sie zastanawiam po co ta biopsja???? Boje sie Atmosfera sie w domu poprawila. Jakos przezylismy ten pierszy szok. Jestesmy dobrej mysli

Odnosnie Wam to trudno zapamietac zaleglosci z calego watku...
Pamietam:
-Wypasione fotki dzieciaczkow, macie talent mamuski
- Malutka i Superzabulka wrocili do pracy. Trzymajcie sie mocno dziewczyny, nie wyobrazam sobie co musicie przezywac
-Fionki Mamusia spodziewa sie dzidziusia, gratulacje
-Dolaczyly nowe mamusie Haruno i Ursull
-Goska Rumiankowej zostawila mojego Kubusia dla Pakusiowego Kubusia Niewiem jak mu to wiem, bidulek zyje w niewiedzy Musze zrobic casting na nowa synowa, jakies chetne to prosze o CV i aktualne zdjecie heheh
- male spiecia odnosnie odpisywania i odzywania na watku. Powiem szczerze zabolalo mnie to i zrobilo mi sie przykro, ale nie wracam do tego.
- Natanek Kuroikaze ma juz 7 zabkow
- Aleks Gosik ma jednego zebolka
- Anulka sie w koncu odezwala, masz sliczne ksiezniczki
- Magdusia przygotowuje sie do slubu. Ja tez. Tylko ze ja mam slub i chrzest tydzien predzej niz Wy. Mamy 26 grudnia. Sukienkie juz masz wybrane, bo ja nie....

No i to tyle.

Pozdrawiam i buziaki

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg

Edytowane przez sashka20
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:23
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:19   #236
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Nie wiem kto pytał o kremik do buziaczka na zimę i ja smaruję Ninulce kremem PENATEN do twarzy i ciała. Jest bardzo tłusty i świetnie się go rozsmarowuje. Wydaje mi się, ze dzięki temu trzyma się na twarzy i tworzy barierę ochronną przed mrozem.
Dzisiaj Tż poszedł z Niną na spacer i kazałam mu zrobić jej zakupy. Mój Tż pierwszy raz sam robi Ninulkowe zakupki Kupuje zupki i owoce - zapas na miesiąc, mleczko po kąpieli, szaliczek i pieluszki. Wysłałam go po pieluszki do Rossmana żeby sprawdził, czy są jeszcze pampki ze ślimakami ale niestety już nie ma więc nie kupuję. Zadzwonię potem do jego siostry żeby u nich w Rossmanie mi sprawdziła i może tam dostaniemy, a jak nie to kupię w Netto, bo od wczoraj jest na nie promocja o której już wam pisałam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
nie wiem czy to śmieszne bo to była aukcja charytatywna
A co to za różnica, grunt w takim razie żeby były pieniądze, żeby ktokolwiek kupił... Jak daje więcej niż inni to niech kupuje nawet sam Palikot

Ania(cyferki) jakby dał jej słuchawki co się wkłada w uszy do środka, to też bym zabiła. A ona miała puszczony tak naprawdę film i to tak lekko, lekko, że ja ledwo słyszałam więc ok Normalnie jakby jej włączył głos, to bym chyba go wystrzeliła w kosmos

kuroikaze piękna ta suknia Tylko ja muszę mieć chyba dłuższy gorset, a nie suknię zaczynającą się pod piersiami, bo ja mam taki wiszący brzusio po cesarce, po ciąży i muszę go jakoś upchać, ścisnąć W niej chyba by było go widać. Ale jak będę mierzyć suknie, to zapytam o taką i sprawdzę

Gosikk ja myję Ninulce buziaczka normalną wodą, kranówką i w takiej wodzie też ją kąpię. Nic jej po takiej wodzie nie jest. Ale w każdym mieście woda jest inna. Jak jadę do czarownicy, do większego miasta, to tam mi śmierdzi ze szklanki... zupełnie inna woda niż w naszych małych Słubicach
Stary 2009-11-03, 12:20   #237
esti1984
Wtajemniczenie

gosik ja nie wiem czy można rutinoscorbin, słyszałam że tylko wtedy jak jesteś chora i lekarz zaleci....ale niby tak na wszelki wypadek - żeby pomóc odporności - lepiej nie brać....a wit. C można

Cinusiowa
ja też czasami łykam Paracetamol to chyba jedyny dozwolony lek

Illbana ja piję kawę Astrę (sypaną) bez mleka i 2 dziennie to zawsze a czasami 3 nie wiem czy ją smakowałaś? ale mi baaardzo smakuje żadnej innej nie pije .... no chyba że czasami rozpuszczalną maxwell House tą delikatną i wtedy koniecznie z mleczkiem oooo nawet mam teraz ochotę na rozpuszczalną

Cinusiowa
ja mam 4 słoiczki gerbera dawaj adres na PW
biedna malutka męczy się

ania przyznaj się że nie dajesz Julce jeść

Aguśka Fifi

male dla Filipka mojej Niki pierwsze słowo to "dudupa"

marika ale fajnie że masz już kogoś do napisania pracy a synuś niezły wybryk Ci zrobił
a za fotki nie zapłaciłam dużo chyba bo za 500 zdjęć nie całe 120 zł
a za tamto nie bij wiesz o co chodzi taki już mam zwyczaj

zakupy super a Igorek słodkości

Carola
moja już dawno przewracała się w jedną i drugą stronę ale zrobiła sobie przerwę na jakiś czas a teraz na nowo od kilku dni szaleje na łóżku naszym ani na chwilę nie mogę jej zostawić bo by się sturlała

a Julka ani wejdzie w kości? moja już by nie weszła na bank

Eve
za mammmmmaa i śliczne zdjęcia
Niki nie ma wysypki na szyi

cinusiowa mam dla Ciebie krótszą ksywkę - będziesz CINKA Ninka jaka zadowolona a w łóżeczku jak się wykręca

ursull fajnie że wszystko ok

U nas były wszystkie jumbo paki do ślimaka ale nie zwróciłam uwagi po ile te majtkowe były? bo te standardowe po 49,90-, my brałyśmy 3 activ baby

zaraz dokończę czytanie i pisanie tylko dziewczyny położę
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:24   #238
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ciniusiowa nie ważne kto wygrał ale ktoś chyba dla jaj zalicytował bo ta osoba nie ma aktywacji

a wszystkie pampki byly po 49,99
Stary 2009-11-03, 12:28   #239
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dzięki sashka. Fajnie ze wróciłaś

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A gdzie jest Palikot? Narozrabiała z tym nowym wątkiem i zwiała Pewnie sie cieszy nowym piórem hahaha

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:36
Stary 2009-11-03, 12:30   #240
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

1. POLSKO- IRLANDZKIE MAMUSIE I ICH SŁODZIUTKIE DZIDZIUSIE
2. POLSKIE W IRLANDII MAMUSIE I ICH SŁODZIUTKIE DZIDZIUSIE
3. IRLANDIA- MAMUSIE POLKI I NASZE SŁODKIE DZIDZIOLKI
jestes niezastapiona przekaze dziewczyna na watku propozycje bo wszystkie sa swietne!!!

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Witajcie po mojej dlugiej nieobecnosci Mamuski

Na samym wstepie chce Wam bardzo podziekowac za wsparcie i slowo otuchy odnosnie mojego taty:ro za: I za zyczonka z okazji polroczku Kubusia Bardzo mi milo, ze o nim pamietalyscie.

Widze, ze juz trzecia czesc naszego watku, meldujemy sie z Kuba
Szczerze to Was podczytywalam, ale weny brak na pisanie.

Bylismy dzis z Kuba na szczepieniu. Maly zdrowy, wyszedl pieknie z anemii. Lekarka nie mogla sie nadziwic, ze tak ladnie i szybko mu sie morfologia poprawila. Odstawiamy zelazo. Odnosnie szczepienia to bidulek plakal ze ho ho ho. Wazy juz 9 kg
Aha.... MAMY PIERWSZEGO ZABKA Dolna prawa jedyneczka, ale niestety strasznie oplakalal tego zeba. Na szczescie goraczki i biegunki nie mial, ale marudzil i ryczal doslownie jak wol Na tym nie koniec, idzie mu juz druga jedynka na dole i jedynki u gory i do tego ma ten skok- lek separacyjny mam prawdziwy hardcore w domu

Co do mojego taty... Ma dzis biopsje. W ogole to smiechu warte. Moj tata jak zrobili mu te wszystkie badania to mial sie wstawic z wynikami u onkologa. No i sie wstawil. I wiecie co??? Lekarz powiedzial ze moj tata nie wyglada na raka, i ze ma przyjsc jak bedzie zle sie czulW telewizji ku... trabia ze ludzie za pozno przychodza do lekarza, ze nie ma juz szans na ratowanie, a tu ku... takie cos... Brak slow.
No ale prezes firmy w ktorej moj tato pracuje zalatwil mu wizyte u innego onkologa. (Chwala mu Boze) i sie juz nim konkretnie zajal. Wczoraj mial jakis tomograf czy cos, a dzis ta biopsje. Tak sie zastanawiam po co ta biopsja???? Boje sie Atmosfera sie w domu poprawila. Jakos przezylismy ten pierszy szok. Jestesmy dobrej mysli

Odnosnie Wam to trudno zapamietac zaleglosci z calego watku...
Pamietam:
-Wypasione fotki dzieciaczkow, macie talent mamuski
- Malutka i Superzabulka wrocili do pracy. Trzymajcie sie mocno dziewczyny, nie wyobrazam sobie co musicie przezywac
-Fionki Mamusia spodziewa sie dzidziusia, gratulacje
-Dolaczyly nowe mamusie Haruno i Ursull
-Goska Rumiankowej zostawila mojego Kubusia dla Pakusiowego Kubusia Niewiem jak mu to wiem, bidulek zyje w niewiedzy Musze zrobic casting na nowa synowa, jakies chetne to prosze o CV i aktualne zdjecie heheh
- male spiecia odnosnie odpisywania i odzywania na watku. Powiem szczerze zabolalo mnie to i zrobilo mi sie przykro, ale nie wracam do tego.
- Natanek Kuroikaze ma juz 7 zabkow
- Aleks Gosik ma jednego zebolka
- Anulka sie w koncu odezwala, masz sliczne ksiezniczki
- Magdusia przygotowuje sie do slubu. Ja tez. Tylko ze ja mam slub i chrzest tydzien predzej niz Wy. Mamy 6 grudnia. Sukienkie juz masz wybrane, bo ja nie....

No i to tyle.

Pozdrawiam i buziaki

po 1. gratulacje zabeczka!!!!

po.2. ale ci lekarze sa s.... zeby powiedziec ze ma przyjsc jak sie bedzie zle czul??? przeciez to skandal... pozniej nazekaja ze za pozno sie przychodzi....

a biopsja chyba dlatego zeby sprawdzic czy to zlosliwiec czy nie... moja mama jak mmiala wycinanego guzka tarczycy to jej wlasnie biopsje robili zeby zobaczyc czy to zlosliwy guzek czy nie... wiec tak mi sie wydaje... ocenia czy da sie go usunac czy lepiej leczyc chemia

dalej trzymam kciuki za tatusia

mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni i okaze sie ze to nie zlosliwiec

napisz jak bedzie cos wiadmo

po.3. Gosienka (Rumiankowej) juz od dnia porodu jest narzeczona mojego Kuby z racji tego ze Kubus poczekal chwilke na Gosie, bo mial sie urodzic w czwartek ale jak uslyszal od tesciowej pretensje ze mamusia jego zaczyna rodzic to sie powstrzymal i wyszedl 17 a Gosienka 18

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości