|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Hej dziewczynki
![]() Nie dam rady odp, bo Nisia ma ten skok rozwojowy, o którym wcześniej pisała Caro, nie daje mi odejśc od siebie dalej niz metr, a najlepiej to tylko na rękach lub na kolankach, by czas spędzała... Nie mam jak odsapnąć, nawet do kibelka ciężko wyjść, bood razu mamy atak plłączu jak by ktoś nia po ścianach rzucał... Takiego rodzaju płaczu jeszcze nie znałam u niej, choc wydawało mi się, że ten temat mamy przerobiony z każdej strony ![]() i jeszcze te zeby, nech ten koszmar się wreszcie skończy, bo wszyscy sie wykończymy ![]() Dziękujemy za życzonak dla Nisiulki, dzis kończy 5 miesięcy ![]() I przesyłamy buziaki dla Antosia, bo dziś tez kńczy 5 miesięcy ![]()
![]() |
#212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie zgodze sie ze nie pomyslal.... swojego prania nie zostawia na noc na balkonie bo "wilgotnieje" to jego slowa.... on jest od kilku lat sam... znaczy radzi sobie sam... dobrze gotuje i ma wiedze o takich rzeczach!! nie raz mnie prosil ze jak zajdzie slonce zebym mu pranie wstawila do domu bo zaraz bedzie wilgotne ... on o takich rzeczach ma pojecie... ja kladlam sie o 23 spac i pranie bylo w pokoju... kto o zdrowych zmyslach wystawia po 23 pranie na balkon jak pada!!! bo jak sie kladlam to padalo... co nie widzial tego??? napewno widzial ze pada jak otworzyl balkon ... wiec innej opcji nie ma... wiec co, chcial zeby mi sie wyplukalo czy co??? pralka dobrze pluka... pranie bylo prawie ze scuhe... zobaczymy co mi powie jak wstanie, ale bez klotni sie nie obejdzie!!!
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
aaa, ja już nie mogę z Gosią - po całym domu ustawiam poduszki, bo przecież ona ciągle łazi!! właśnie rąbnęła głową w komodę
![]() my też myjemy buzię zwykła wodą ![]() a z cyklu "sto pytań do..." - czym smarujecie buzie dzieci, jak wychodzicie na dwór? bo ja mam niby bambino, ale jest nawilżający, a mnie się upaprało w główce, że jak nawilżający, to jak mróz będzie to będzie niedobrze, bo się "zlodzi" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, aha, czyli samą wodą?
Magducha, Ty też tylko wodą? Kuroikaze, faceci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Kuroikaze jeśli przeoczyłam to wybacz
![]() pokłóciłaś się z tż tak? A o co? Oczywiście nie musisz odpowiadać ![]() ![]() rumiankowa ja mam krem ochronny na zime z nivea ![]() magducha prawda że ten płacz inny jest? ![]() Mama mi mówi że wymyślam ![]() ja o tyle mam dobrze że jak chcę coś zrobić to wołam córkę żeby go zabawiła i wtedy Misiu banan na twarzy ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-03 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
ja myje kranówką z małego mydełkiem albo wycieram chusteczkami.
Mamy ślimaka ale mały zbytnio nie wie co się z nim robi.U Nas były wszelkie możliwe rozm ślimaków było dużo na półce.A szłam z nastawieniem że nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Sto pytań do:
Myślicie że opłaca się jeszcze kupić taki muzyczny ogródek który kiedyś pokazywała Agusia? Ja tam widzę że można to przestawiać dla siedzącego dziecka itp. Bo w sumie trochę to kosztuje ![]()
#218 | |||
Zakorzenienie
|
No poczytalam
![]() STO LAT DLA ANTOSIA I WERONICZKI Cytat:
![]() ![]() ![]() a Olus cudny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja zawsze smaruje, bo to wiaterek to za niska temp. nawet jak sloneczko swieci to troszke kremik chroni ![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
#220 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki .... jestescie takie uzdolnione i piekne
![]() ![]() ![]()
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
A myślicie, ze karmiąc piersią, można chodzić na solarium? Bo ja blada jak truposz, a nie chce tak nędznie wyglądać na własnym ślubie
![]()
![]() |
#223 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- tak więc, ten urlop płatny jest80%przysługuje na dziecko chore, wtedy zaświadczenie od pediatry, na dziecko zdrowe tylko wtedy, kiedy np zamykają żłobek, czy przedszkole(wtedy zaświadczenie ze żłobka czy przedszkola) w innym wypadju na dziecko zdrowe nie przypada zasiłek opiekuńczy-są to info z ZUSu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Iwcia - i co w tym zusie mowili o urlopie opiekuńczym??
Doczuyalam, ze juz napisalas wyzej ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- No to reasumując, lipa z tym opiekuńczym, nie mam co nawet mieć na niego nadziei ![]()
![]() |
#225 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
mój Iwo ma katarek i kaszel i na tej podstawię poproszę w piątek pediatrę o kilka dni tego opiekuńczego
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam fajną licytację tego muzycznego ogródka
![]() i chyba zalicytuje bo później też posłuży ![]() magducha z tym solarium to chyba można ![]() bo niby dlaczego nie? Kiedyś był przesąd ze nie mozna sie opalać bo spalisz mleko ![]() Ja sie opalałam a karmiłam córkę i nic nikomu się nie stało. Bo jaki związek ma opalanie z problemami brzuszkowymi ![]() zaden ale zeby sie upewnić to idz na próbe na kilka minut i już ![]() tak dla świetego spokoju
#228 |
Zakorzenienie
|
My nie dostaliśmy jeszcze kasy za opiekuńcze co Tż miał na mnie po porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() marika świetny Bąbel! ![]() Eve gratuluje! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Świetna Niunia, a jaka didżejka z niej ![]() Cytat:
![]() Wiedziałam. HAHA. On tam wczesniej próbował przebijac kwote, chyba przy 14000, czy cos koło tego. Ale zeby 18000 dac za kawałek nie działającego pióra ![]() Pampers Trójeczki Jumbo pack Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. POLSKIE W IRLANDII MAMUSIE I ICH SŁODZIUTKIE DZIDZIUSIE 3. IRLANDIA- MAMUSIE POLKI I NASZE SŁODKIE DZIDZIOLKI iwciag czyli pomógł sposób SoNeRy. Moze uda nam sie całkowicie oduczyc dzieci jedzenia ![]() ursull ciesze sie ze macie zdrowe nereczki! a po co idziecie do lekarza. Aha...i miałam wam napisać czy warto kupic kombinezony w lidlu. Moim zdaniem sa swietne i wygodnie sie je zakłada, bo mają sprzodu dwa zamki zapinane od kroku po szyję. Najlepsze życzenia Malusim solenizantom! ![]() Łomatko ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-03 o 11:33 |
|||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Sto lat dla Nisi i Antosia
![]() A Wy sie tak licytujecie kto z tż ile. Ale to kazda musi podac swoj wiek, bo jak np ktos ma 30 lat to wiadomo, ze bedzie dluzej z tz i wtedy sie nie liczy ![]() ![]() ![]() Illbana - no wiesz, dobra kucharka z niczego wyczaruje pyszny obiad ![]() blondynkapoznan - biorac pod uwage, ze mamy na forum Palikotka to jest to troche smieczne Mell - my kupilismy active baby 4+ bo samej 4 juz nie bylo ![]() ![]() pakusia - to dopiero gadzina ![]() rumiankowa - Julka zjada taki caly sloiczek 120ml wiec nic nie wyrzucam. Ale teraz bylismy w kerfurze i za 10 sloikow zaplacilam prawie 50zl a jak policzylam ile kosztowalo mnie zrobienie 10 sloikow to wyszlo okolo 5zl ![]() Tylko, ze Julka juz trzeci dzien jesc tego nie chce ![]() I masz racje. Takim kremem nie mozna smarowac na mroz bo skora popeka. Mielismy jakies pokazy na wydziale chemicznym ![]() A w ogole to jestes okropna ![]() ![]() A majulature to my i tak spalamy w piecu ![]() Caro - "http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,11-latka-urodzila-podczas-swojego-slubu,wid,11652967,wiadom osc.html", "http://allegro.pl/item804620433_pies...lki_super.html" Nie moge ![]() Julka obraca sie z plecow na brzuch a odwrotnie niet. gosikk - ja zwykla woda ![]() kuroikaze - ta po mamie od razu, co mama to zle ![]() ![]() Aguska - ale tu chyba nie chodzi o chemie tylko to, ze tam sa ziola. Pewnie nie wszystkie sa wskazane dla dzieci. I jak ja mialam te paly ogladac jak ja pierwszy raz pale widzialam 5 lat temu a z mezem jestem 7 ![]() Marika - moja Ty Kochana, zawsze o mnie pamietasz ![]() ![]() Iwciag - to ja juz nie wiem jak wytlumaczyc fakt, ze 3 niezaleznych pediatrow ma na ten temat inne zdanie ![]() Cinusiowa - moj maz tez w niedziele wlozyl Malej sluchawki do uszu, zeby posluchala sobie radia. I z miejsca dostal ochrzan ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-03 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
anulka tylko ty to zuważyłaś
![]() ania myślałam że Ty zalicytowałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Blondynka bo ja czytam uważnie!
![]()
#233 |
Zakorzenienie
|
Anka baranka
![]() ![]() żartuje, mój też nie chciał moich zupek jeść ale go przegłodziłam ![]() A tak na serio to mieszałam mu początkowo z zupką słoika i dawałam mniej słoikowej później i teraz wcina jak szalony ![]() ![]() blondi też to widziałam ale ja nie taka wredna jak 2Anulka ![]() ![]()
#234 |
Zadomowienie
|
e tam od razu wredna
![]()
#235 |
Rozeznanie
|
Witajcie po mojej dlugiej nieobecnosci Mamuski
![]() Na samym wstepie chce Wam bardzo podziekowac za wsparcie i slowo otuchy odnosnie mojego taty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widze, ze juz trzecia czesc naszego watku, meldujemy sie z Kuba ![]() Szczerze to Was podczytywalam, ale weny brak na pisanie. Bylismy dzis z Kuba na szczepieniu. Maly zdrowy, wyszedl pieknie z anemii. Lekarka nie mogla sie nadziwic, ze tak ladnie i szybko mu sie morfologia poprawila. Odstawiamy zelazo. Odnosnie szczepienia to bidulek plakal ze ho ho ho. Wazy juz 9 kg ![]() ![]() Aha.... MAMY PIERWSZEGO ZABKA ![]() ![]() ![]() Co do mojego taty... Ma dzis biopsje. W ogole to smiechu warte. Moj tata jak zrobili mu te wszystkie badania to mial sie wstawic z wynikami u onkologa. No i sie wstawil. I wiecie co??? Lekarz powiedzial ze moj tata nie wyglada na raka, i ze ma przyjsc jak bedzie zle sie czul ![]() ![]() No ale prezes firmy w ktorej moj tato pracuje zalatwil mu wizyte u innego onkologa. (Chwala mu Boze) i sie juz nim konkretnie zajal. Wczoraj mial jakis tomograf czy cos, a dzis ta biopsje. Tak sie zastanawiam po co ta biopsja???? Boje sie ![]() ![]() Odnosnie Wam to trudno zapamietac zaleglosci z calego watku... Pamietam: -Wypasione fotki dzieciaczkow, macie talent mamuski ![]() - Malutka i Superzabulka wrocili do pracy. Trzymajcie sie mocno dziewczyny, nie wyobrazam sobie co musicie przezywac ![]() -Fionki Mamusia spodziewa sie dzidziusia, gratulacje ![]() -Dolaczyly nowe mamusie Haruno i Ursull ![]() -Goska Rumiankowej zostawila mojego Kubusia dla Pakusiowego Kubusia ![]() ![]() ![]() - male spiecia odnosnie odpisywania i odzywania na watku. Powiem szczerze zabolalo mnie to i zrobilo mi sie przykro, ale nie wracam do tego. - Natanek Kuroikaze ma juz 7 zabkow ![]() - Aleks Gosik ma jednego zebolka ![]() - Anulka sie w koncu odezwala, masz sliczne ksiezniczki ![]() - Magdusia przygotowuje sie do slubu. Ja tez. Tylko ze ja mam slub i chrzest tydzien predzej niz Wy. Mamy 26 grudnia. Sukienkie juz masz wybrane, bo ja nie.... ![]() No i to tyle. Pozdrawiam i buziaki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg ![]() Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-11-03 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem kto pytał o kremik do buziaczka na zimę i ja smaruję Ninulce kremem PENATEN do twarzy i ciała. Jest bardzo tłusty i świetnie się go rozsmarowuje. Wydaje mi się, ze dzięki temu trzyma się na twarzy i tworzy barierę ochronną przed mrozem.
Dzisiaj Tż poszedł z Niną na spacer i kazałam mu zrobić jej zakupy. Mój Tż pierwszy raz sam robi Ninulkowe zakupki ![]() ![]() ![]() A co to za różnica, grunt w takim razie żeby były pieniądze, żeby ktokolwiek kupił... Jak daje więcej niż inni to niech kupuje nawet sam Palikot ![]() Ania(cyferki) jakby dał jej słuchawki co się wkłada w uszy do środka, to też bym zabiła. A ona miała puszczony tak naprawdę film i to tak lekko, lekko, że ja ledwo słyszałam więc ok ![]() ![]() kuroikaze piękna ta suknia ![]() ![]() ![]() Gosikk ja myję Ninulce buziaczka normalną wodą, kranówką i w takiej wodzie też ją kąpię. Nic jej po takiej wodzie nie jest. Ale w każdym mieście woda jest inna. Jak jadę do czarownicy, do większego miasta, to tam mi śmierdzi ze szklanki... zupełnie inna woda niż w naszych małych Słubicach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
gosik
![]() Cinusiowa ja też czasami łykam Paracetamol to chyba jedyny dozwolony lek ![]() Illbana ja piję kawę Astrę (sypaną) bez mleka i 2 dziennie to zawsze a czasami 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Cinusiowa ja mam 4 słoiczki gerbera ![]() biedna malutka męczy się ![]() ania przyznaj się że nie dajesz Julce jeść ![]() Aguśka Fifi ![]() male ![]() ![]() ![]() marika ale fajnie że masz już kogoś do napisania pracy ![]() ![]() a za fotki nie zapłaciłam dużo chyba bo za 500 zdjęć nie całe 120 zł ![]() a za tamto nie bij ![]() ![]() zakupy super ![]() ![]() Carola moja już dawno przewracała się w jedną i drugą stronę ale zrobiła sobie przerwę na jakiś czas ![]() ![]() a Julka ani wejdzie w kości? ![]() Eve ![]() ![]() ![]() Niki nie ma wysypki na szyi ![]() cinusiowa mam dla Ciebie krótszą ksywkę - będziesz CINKA ![]() ![]() ursull fajnie że wszystko ok ![]() U nas były wszystkie jumbo paki do ślimaka ale nie zwróciłam uwagi po ile te majtkowe były? bo te standardowe po 49,90-, my brałyśmy 3 activ baby zaraz dokończę czytanie i pisanie tylko dziewczyny położę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
ciniusiowa nie ważne kto wygrał ale ktoś chyba dla jaj zalicytował bo ta osoba nie ma aktywacji
a wszystkie pampki byly po 49,99 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Dzięki sashka. Fajnie ze wróciłaś
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A gdzie jest Palikot? Narozrabiała z tym nowym wątkiem i zwiała ![]() ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-03 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
po 1. gratulacje zabeczka!!!! po.2. ale ci lekarze sa s.... zeby powiedziec ze ma przyjsc jak sie bedzie zle czul??? przeciez to skandal... pozniej nazekaja ze za pozno sie przychodzi.... a biopsja chyba dlatego zeby sprawdzic czy to zlosliwiec czy nie... moja mama jak mmiala wycinanego guzka tarczycy to jej wlasnie biopsje robili zeby zobaczyc czy to zlosliwy guzek czy nie... wiec tak mi sie wydaje... ocenia czy da sie go usunac czy lepiej leczyc chemia ![]() dalej trzymam kciuki za tatusia ![]() mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni i okaze sie ze to nie zlosliwiec ![]() napisz jak bedzie cos wiadmo ![]() po.3. Gosienka (Rumiankowej) juz od dnia porodu jest narzeczona mojego Kuby ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.