|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Doris no to się nam rozpisałaś
Ja bez papierochów czuję się wolna,naprawdę.Co do Polaków,ja nie generalizuję.Seonie już pisałam,że staram się nie szufladkować.Też poznałam sporo fajnych ludzi,bardzo wartościowych.Część niestety już wyjechała.Niestety jestem tak jak ty,ostatni kawałek chleba bliźniemu bym oddała.I tak się składa,że moja dobroć okazała się naiwnością.Pomagałam i się przejechałam,nawet dziękuje nie usłyszałam.Teraz staram się być ostrożniejsza,ale jestem bardzo ufna i lgnę do ludzi,a oni to wykorzystują.Pewnie w dużych skupiskach miejskich jest inaczej,ale w mojej mieścinie jest ok 900 Polaków,wszyscy się znają i uwierz,że to niezła zbieranina z całej Polski.Niestety przodują ci,którzy żerują na innych.Wiele można by opowiadać i mnożyć przykładów.Co ciekawe nigdy nie doczekałam się żadnej krzywdy czy niesprawiedliwości ze strony Anglików.Nie powiem,żebym kochała ten naród,wśród nich też są różne jednostki,ale bardziej poczułam się odrzucona przez rodaka,niż Anglika.Mówi się,że jesteśmy dyskryminowani w UK.Ja osobiście tego nie odczułam,prędzej od Polaków,ale to opowieść na dłuższe posiedzenie.Jeszcze raz zaznaczam,że nie generalizuję,ale to zachowanie jednostki może wyrobić niechlubną opinię całej społeczności.Napewno coś o tym wiesz ![]() Słodkich snów. Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-15 o 23:13 |
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
CInka TAK TAK o to chodziło
zdolny z Ciebie ![]()
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam chyba 14 stron miałam
, i tak czytalam na raty. A więc wczoraj jeszcze musiałam kończyc u taty jedzonko i wiadomo połowa impry w kuchni spędziłam, Tz zajmował sie krasnalkiem. Pograłam z kuzynki córa 5 etnia w gry planszowe, a maluch nie spał nam od 15-22 no nie wiem co w niego wstapilo, towarzyszki jakiś czy co? Przed północa wrócilismy, jeszcze Tż namówił mnie na małe conieco i rano jużtrza było wstawac do szkoły a Tż zas z malym do 16, ale dali sobie rade, wsadziliśmy go dzisiaj w chodzik, ale puki co nie wie o co kaman i ledwo smyra nóżkami. Jedzenie chyba smakowało bo o żadnych zatruciach nie słyszałam a jedzenia zbytnio nie pozostawało http://neoromantika.com/nude/4.html ta fota mnie rozwaliła DORIS - super focie ślubne, suknia też śliczna milena - o retyyy ale Kubus osiągnął wagę Seona - ale miałaś super kieckę Ursull - jak zawsze super streszczenie (mnie w nim nie było ) wybaczam bo ja nic ciekawego nie pisze.malutka - i jak Dawidek? grzeczniejszy już? cinusiowa - ja dziękuje za takiego zużytego grata ![]() Kathi - biedactwo aljaka - ojej a co to się u was porobiło, a ten spity kurczar mnie rozbroił ![]() iwcia dent - a miałam właśnie pisac gdzie się babolku podziewasz , a wygląda na fajny ten ogródek i nawet ostatnio poleciłam go koleżance dzolana - a takie cos ci się nie podoba? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=804704724 ja jestem głupia za tym cudeńkiem i raczej to kupie bo moja znajoma to miała i strasznie sobie chwaliła. To mąż cwaniaczek hehe i faceci tak maja najlepiej żeby koło nich skakac non ctop i usługiwac. A skoczków jest kilka wzorów a ten chyba najładniejszy http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=788612835 to tez fajne ale dla starszych dzieciaczków http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=810085387. Caro - a znalazłas cos na necie, jak to powinno byc z ich staniem? bo u mnie w okręgu wszystkie dzieci ładnie stoja, sztywno a tu nic u mnie, ja w środe mam szczepienie więc popytam. Pokazuj swoja czuprynę, czekam .anulka anulka - ja mam te pajace sa super, bluzeczki za 7zl rowniez. |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Marika szukałam czytałam ale wszędzie sprzeczne informacje
A patrz Cinka pisze że jej Ninulcia już chodzi nóżkami po niej. A młodsza przecież...hmmm dzieci są też różne w sumie, mój 2 dni temu zaczął się przewracać z pleców na brzuch i odwrotnie i w końcu robi to świadomie a nasze dzieciaczki już dawno to opanowały. No nic, zapytaj pediatr i koniecznie daj mi znać ![]() taaa ![]() uwielbiam takie flaki ![]() jutro cykne jakieś fotki to wam pokażę mojego wypłosza tzn fryzure nie fiutka---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Marika zobacz tu http://www.naszaporadnia.eu/pdf/pora...spomaganie.pdf wg tego to powinny już sztywno trzymać girki
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Carolajna - kurcze ja sie tez tym martwie, mój Tz juz super chodził jak miał 9 miesięcy ja ponoc 10 a mój pewnie jak będzie miał 15
Spadam nynac bo padam na pysk Ale ładny wizualnie jeździk http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=803729435 a tu jakaś wyprzedaz może komus na prezent http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=819733212
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Caro ale Nina tylko tak po mnie łazi, a po tapczanie jak próbujemy lub po podłodze, to nie....
Zauważyłam też u mojej córci wzmożone zainteresowanie naszymi psami. Najpierw oglądała je tylko z rączkami do tyłu jak ptaszek, a teraz coraz częściej wyciąga do nich rączkę. Najgorsze, że tego jednego, to jest za co złapać, bo jest bardzo kudłaty... dlatego często zdarza nam się zamiast wyczesywać psa, to skubać sierść z pomiędzy paluszków Ninulci A ten głupi "bydlak" lubi jak ona go tak szarpie i jeszcze się jej daje i specjalnie bliżej podchodzi |
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Caro - i troche sie podłamałam bo za miesiąc to oni powinni juz ładnie stac a tu co? cos czuje że w środe niczego dobrego sie nie dowiem, a może naurolog mi bardziej powie co i jak, jak myslisz? bo może jutro bym prywatnie pojechała jutro.
poczytaj sobie http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...ozki_.html?v=2 Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-11-16 o 00:01 |
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie Marika zapytaj w środę a później się pomyśli ![]() Moja mama mówi ze ma jeszcze czas ale ja nie wiem ![]() a Czy Twój synuś coś jeszcze robi wolniej?? CInka no tak ale Nincia młodsza a mój nawet na mnie nie chodzi. A nóżki sztywne tylko jak sie denerwuje i pręży. W ogóle nie kuma że kontakt nóg z podłożem to trzeba usztywnić girki
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"niemowlęta siadają samodzielnie w okresie między 6 i 10 miesiacem życia - polecam zaufać tym danym i nie wymagać jeszcze od młodej zanadto wiele... Po trzecie, Jej reakcja biorąc pod uwagę etap rozwoju jaki wynika z Pani opowieści jest jak najbardziej normalna i nie może Powodować Państwa niepokoju. Jezeli chodzi o Jej sadzanie - poczekałbym z tym jeszcze trochę... Pozdrawiam Paweł Zawitkowski" Z tego tekstu wynika, że nie masz się czym martwić i wszystko jeszcze ma czas Pozwól mu się rozwijać swoim tempem. Teraz nie stoi, a może się okazać, że zacznie śmigać szybciej niż Nina, która depcze już po moim brzuchu. Siostry córa stała bardzo szybko, bardzo szybko stawała sama podtrzymując się czegoś, a chodzić zaczęła jak miała około półtora roku. Też biegali z nią po różnych specjalistach i nic... Uspokój się i nie martw się na zapas Nie wymyślaj dziecku "chorób" na siłę...---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Caro a mi się wydaje że przesadzasz.... Pobaw się z nim za każdym razem w sprężynkę. Podskakuj go (ale napisałam ) na swoich kolanach jak siedzicie na tapczanie i rozśmieszaj go. Podskakuj go nawet jak zgina nóżki tak aby stópkami dotykał lekko twoich nóg. Góra-dół, góra-dół... itd. Nauczy się wtedy lekko odbijać z Twoją pomocą i zacznie "sztywnieć" w kolankach, zobaczysz![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Caro , a jak bierzesz Michała na Małysza do góry, to co robi z rączkami i nóżkami?? |
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Carolajna - ja normalnie oszaleje jak nie słuch to stanie
, dobra nie męcze juz.cinusiowa - no ja wiem że ten lekarz tak napisał i to mnie niby pocieszylo ale kurcze jest za dużo sprzecznych informacji i dlatego zaczynam się denerwowac ale musze sie wyluzowac i poczekac do środy. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Cinka bo my jesteśmy matki-wariatki
![]() A tak na serio to ja też się martwie jak słyszę że młodsze dzieci opanowują jakąś czynność, oprócz tego, Michał cały czas "ucieka" w jedną stronę mimo przestawiania go itp w każdej pozycji leci na prawo, czy to siedzi, czy leży czy na brzuchu. Pediatra uspokaja ze jest ok ale dla mnie nie jest bo wizę że ciężko mu przekręcić główkę w drugą stronę. Stwierdziłąm ze poczekam do 6 mies i idę do neurologa ![]() Bo wydaje mi się że przez ten problem ciężej mu opanować coniektóre czynności ok...lecę spać bo się zastanawiam zza dużo i martwię aaa i nóg do buzi też nie weźmie ![]() no nic daje mu czas jeszcze ![]() dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cinka a jak to z tym małyszem trzeba zrobić? tak do góry pod paszko-klatkę ![]() Jeśli tak to on wtedy się kuli nóżki przyciąga do klatki piersiowej i zgina w kolanach a rączki w łokciach i też do klatki
|
#2953 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Ale u nas dzisiaj była ładna pogoda zapomniałabym powiedzieć, że mąż mnie przeprosił, więc idę zaraz jeszcze wywiesić pranie w łazience i zmykam do łóżeczka ![]() Spóźnione życzenia urodzinowe dla Kathi i Młodej Cytat:
Cytat:
oby szybko wyzdrowiał no to się teraz zacznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 no to się objaw nam wypłoszu
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-11-16 o 00:27 |
||||
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak o takiego "Małysza" mi chodziło.... To moja Nina wtedy prostuje się prawie jak na baczność i wygląda SERIO jak lecący Małysz... ![]() Dobranoc dziewczynki. Zmykam nyny... ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Hej Maluszku i papa |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Daje mu czas do skończonych 6 mies i zobacze jak się sprawuje, jak nic się nie zmieni to idę
![]() Dzieci z dnia na dzień nabierają nowych umiejętności więc daje mu czas bo np siedzieć bez podparcia chwile potrafi przewracać się zaczął więc liczę że i w tej kwestii nabierze wprawy na dniach. No i będę z nim ćwiczyć a nie na wizaż czas marnować ![]() dobrej Malutka ![]()
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
A ja miałam za to ciężką nockę, ja chce sie kłaśc spac a moje dziecię 1:30 pobudka . No widze że za oknem jest nawet ok, więc dzisiaj dzień spacerkowania Miłego dzionka a no i dziękuje w imieniu Igorka za pamięc półroczkową |
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś stóweczka dla Natanka i Filipka z okazji pół roczku
mleko![]() Dopiero 7 a ta juz o spacerkach ![]()
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto latek dla soleniyantow !!!!
![]() Ja na moment bo ide dalej lulac Cytat:
ale postaram sie zeby mi mama wyslala zdjecia albo opis tego co zamowilam... tylko ze jeszcze nie przyszly moje kosmetyki.... napisze ci wieczorem, moze juz przyjad dzisiaj, powinny byc w sobote ... zamawiala moja siostra a ona jest ze mna i tez nie pamieta co tam bylo bo troche tego przyszlo... a nie chce podwojnych rzeczy.... wysle ci maila wieczorem co i jak... no ale bedziesz musiala poczekac na pieniazki dopoki nie przyjade do pl... bo z tad ich nie wysle, bo beda dlugo szly i wogole...a z reszta mi napiszesz ile wyszlo to jak tylko przylece to sie zatrzymamy na poczcie
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
NO TAK STO LATEK NATANKU ORAZ FILIPKU
Kilka fotek mego synka: 1. Bujam się u dziadzia na husiaweczce 2 i 3 Próby samodzielnego siedzenia 4. Juz się rzucam na dziewczynki (narzeczona ma Jagoda )5. Buciki mej narzeczonej sa najsmaczniejsze ![]() Carolajna - no jak się już tak szybko nie śpi to o spacerkach się mysli
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wtedy już będziesz w PL Nie ma pośpiechu więc jak coś będziesz chciała to napisz, a jak nie, to nie
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-11-16 o 07:41 |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
cze Cinka
![]() Marika to ty już husiasz Małego w tej husiawce ![]() Z butem niezłe
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 ,cinusiowa ,kuroikaze, ursull ,marika 2121, malutka 24
Seona DZIEKUJE ZA ZYCZENIA i wszystkim ktorych nie zauwazylam Seona Gabi siedzi od skonczonego 5 miesiaca sama stac sie ciagnie stoi przy palcach i dupka rownowage trzyma ,pelza do tylu Ja jak okazja biegam po sklepach i obkupuje krolewna masz racje choc ostatnio syna ubieralam hihi Maxi nadal swietny braciszek ale potrzebuje tez tylko mamy lub samotnosci idzie do pokoju i mowi prosze mi nei przeszkadzac i spedza tam godzinke hmm Ja nadal chora wczoraj na sucharkach w nocy bylo pogorszenie teraz troche sie uspokoilo bo jeszcze nic nie jadlam , wybieram sie jutro dolekarza jesli sienie uspokoi Zapalenie lekkie to u nich "cos sie dzieje ale operowac nie trzeba" MAM ZROBIC JAK WYZDROWIEJE KOLONOSKOPIE wrrrr Buziaki i zmykam sie polozyc |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
cze Anulka
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Czy wy wiecie ze u nas juz prawie 3 tysiące postów? a to dopiero kilka dni pisania. Jestesmy nienormalne
![]() Kathi nie choruj ![]() Dziewczyny !!! Co to ma znaczyć!!! "Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (5 użytkowników i 1 gości) anulka anulka, marika2121+" Skoro pięciu użytkowników, to czemu Was nie widać ![]() Ukrywacie się? ![]() Nie wstydźcie się, wyłaźcie Babole wstrętne ![]() bo wam nakopie do ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Carola witajTy na mnie z pałą tak z samego rana?
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-16 o 08:11 |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka a Ty nie lubisz pały z rana
![]() Bo ja tam w sumie wolę tak z wieczora i koniecznie po ciemku
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Carol widać mnie?
Lubie pałe z rana, z wieczora i z połednia. A niech tam. I tak wszystkie tu jetescie zboczone, to sie przyznam. Avatar masz nieludzko zaje*rąbisty. Pasuje do ciebie jak ulał. A jakbyś tam wstawiła wielkiego penisa {'} , to była by dopiero gratka. I taki avatar byłby chyba dla ciebie najlepszy
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-16 o 08:18 |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Cię tam widzę
![]() tzn tu a na dole nie ![]() eeee nie ukrywajcie się! Komu będę mówić CZE
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() My nie spimy od ponad godzinki ale zmienilismy juz 2 kupy pizamke(bo posiusiana) jedlismy sniadanko -oboje. W nocy jedzonko bylo o 4 wiec cool ![]() Czytalam wasze wieczorne pogaduszki i nie ma sie co martwic tak zawsze mowi Aleksia lekarka wszystko jest w granicach normy i na kazdego maluszka przyjdzie czas... A z tym siedzenie... normalni kazdego dnia jest lepiej siedzi sam bez podparcia coraz dluzej Cytat:
![]() Marika cudny jest Twoj synek ma sliczne oczka... A i dobry gust (synowa) czyli ma dwie tak? na wizazu tez...? ![]() Oj ladnie mam uczy od malego...ladnie... Zdjecie z butem the best... malutki fetyszysta
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Karol specjalnie dla ciebie edytowałam mój poprzedni post. Nie doczytałaś chiba. Uczyń to natychmiast.
I nie opkaze sie juz na dole, bede sie ukrywac...Jak wy TAK to ja TAK No chiba ze wszystkie sie tu obnażą, to ja tez
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz bede mogla do was z rana juz zagladac bo mam laptopka obok a nie na pieterku
Witaj Anulka Twoje ksiezniczki juz wstaly? Ja zaraz zmykam na drzemke bo widze ze Aleksio juz odlatuje... ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- OOO witaj Iwciag jak fajnie ze wszystkie was moge od rana witac...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Ja bez papierochów czuję się wolna,naprawdę.

(mnie w nim nie było
) wybaczam bo ja nic ciekawego nie pisze.
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

) to jak bedzie wygladalo ciekie
oby szybko wyzdrowiał 
mleko