|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Viva Italia!
A moze dla odmiany cos slodkiego
, moje ulubione tiramisu Tiramisu paczka biszkoptow (podluzn raczej twardsze) serem mascarpone 2 jajka 3 lyzki cukru lyzka kawy rozpuszczalnej odrobina amaretto , moze byc whisky albo rum lyzka ciemnego kakao Kawe zalac szklanka goracej wody i ostudzic, dodac alkohol, zoltka ubic z polowa cukru, bialka ubic z reszta cukru na sztywno. do ubitych zoltek dodawac po trochu mascarpone caly czas mieszajac, utrzec na gladka mase dodac bialko i delikatnie wymieszac. Ukladac warswami, najlepiej w przezroczystym naczyniu: biszkopty maczane w kawie jedna warstwa, nastepnie polowa masy serowej, znow biszkopty i druga czesc masy. Do lodowki na ok. 3h przed konsumpcja posypac kakao, pychota. No i zaleznie od apetytu zawsze mozna podwoic skladniki |
|
|
|
|
#122 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
zawsze mnie tylko martwi to surowe jajko
ale tiramisia uwielbiam
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Gdzies widzialam przepis z bita smietana, ale nie pamietam, czy zamiast jajek czy dodatkowo...
|
|
|
|
|
#124 |
|
La Moderatoiure
|
Nie bez powodu na moim blogu mam zakładkę o nazwie "Boskie bo włoskie"
Uwielbiam włoskie żarcie w każdej postaci Tak bardzo chciałabym znowu odwiedzić ten piękny kraj
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
jest kilka genialnych przepisów włoskich według Roberta Sowy, na stronie http://mocsmaku.pl/ polecam szczególnie tagliatelle z bakłażanem, zrobiłam sama i jest swietne!!! raz zamiast bakłażana dodałam cukinie, tez pycha!
|
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
Ja również uwielbiam włoskie jedzenie. Mam szczęście być we Włoszech często. Znam również tam przepyszną restaurację, a oni znają nas, gdyż często tam bywamy
naprawdę włoskie jedzenie to jest to
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

, moje ulubione tiramisu 

ale tiramisia
uwielbiam
Uwielbiam włoskie żarcie w każdej postaci
Tak bardzo chciałabym znowu odwiedzić ten piękny kraj