|  2009-04-15, 16:08 | #121 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-04 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Dot.: Viva Italia!

A moze dla odmiany cos slodkiego   , moje ulubione tiramisu  Tiramisu paczka biszkoptow (podluzn raczej twardsze) serem mascarpone 2 jajka 3 lyzki cukru lyzka kawy rozpuszczalnej odrobina amaretto , moze byc whisky albo rum lyzka ciemnego kakao Kawe zalac szklanka goracej wody i ostudzic, dodac alkohol, zoltka ubic z polowa cukru, bialka ubic z reszta cukru na sztywno. do ubitych zoltek dodawac po trochu mascarpone caly czas mieszajac, utrzec na gladka mase dodac bialko i delikatnie wymieszac. Ukladac warswami, najlepiej w przezroczystym naczyniu: biszkopty maczane w kawie jedna warstwa, nastepnie polowa masy serowej, znow biszkopty i druga czesc masy. Do lodowki na ok. 3h przed konsumpcja posypac kakao, pychota. No i zaleznie od apetytu zawsze mozna podwoic skladniki   | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 17:14 | #122 | ||
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
				 | 

zawsze mnie tylko martwi to surowe jajko   ale tiramisia  uwielbiam   
				__________________ _________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _ 
 | ||
|     |   | 
|  2009-04-15, 20:42 | #123 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-04 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Gdzies widzialam przepis z bita smietana, ale nie pamietam, czy zamiast jajek czy dodatkowo...

| 
|     |   | 
|  2009-04-15, 21:16 | #124 | 
| La Moderatoiure Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Nie bez powodu na moim blogu mam zakładkę o nazwie "Boskie bo włoskie"   Uwielbiam włoskie żarcie w każdej postaci  Tak bardzo chciałabym znowu odwiedzić ten piękny kraj   | 
|     |   | 
|  2009-04-17, 11:04 | #125 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

jest kilka genialnych przepisów włoskich według Roberta Sowy, na stronie http://mocsmaku.pl/ polecam szczególnie tagliatelle z bakłażanem, zrobiłam sama i jest swietne!!! raz zamiast bakłażana dodałam cukinie, tez pycha!

| 
|     |   | 
|  2009-04-17, 15:23 | #126 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Ja również uwielbiam włoskie jedzenie. Mam szczęście być we Włoszech często. Znam również tam przepyszną restaurację, a oni znają nas, gdyż często tam bywamy   naprawdę włoskie jedzenie to jest to   
				__________________ Mój blog o sprzątaniu. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.