|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
hej, czy podkład Revlona Softflex nadaje sie na filtry? Niby nie ma w skladzie miki i talku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
tylko na bezparsolowe, czyli Avene, gdyż zawiera dwutlenek tytanu, może również zawierać mikę i tlenki żelaza.
#3063 |
Wtajemniczenie
|
ehh a dzisiaj położyłam na 40-tke Iwostinu i mi popasował a tu guzik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
puder ryżowy Palladio => http://www.allegro.pl/item164373980_...parentny_.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
Drogie Panie, czy zmieszanie skrobi z pudrem (niestety podejrzewam, że ma i mikę i talk, bo to Avon, a na KWC nie ma składu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy Waszym zdaniem jest jakaś różnica w matowieniu i widoczności na twarzy między Dry Flo i Hauschką zmieszanymi w proporcji 1:1 z LU?
#3067 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie jeszcze o Chanel DP... Dostalam wczoraj wyplate i tak sie wciaz zastanawiam nad nim, heh. No, to tak:
- czy ktos ma sam wklad? I czy jest mimo wszystko poreczny? Czy lepiej kupic o 60 zl drozej, ale z piekna pudernica? Czy wklad ma gabeczke w zestawie? - czy DP optycznie wygladza cere? (To dla mnie bardzo istotne, dlatego chce przejsc z plynnego Couvrance w puder, tylko nie wiem jaki?). - w jedenej z recenzji czytalam, ze niektorym zastepuje tez fluid i dobrze kryje solo, bo mi na tym wlasnie zalezy, nie lubie uzywac calego arensalu wole pomaziac sie jednym, a porzadnym. - czy wart jest swojej ceny? (Marzy mi sie tez plaszczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygładza cerę, zmniejsza optycznie pory, buzia staje się aksamitna, matowa, ale nie płaska. Kryje bardzo, nawet większe zaczerwienia, np. policzki, wypryski, nawet bez korektora. To nie jest puder, tylko podkład, więc nie nakłada się go na fluid, tylko solo na krem. Malujesz się raz, a porządnie i szybko, bo nie robi smug. Warto kupić wkład i się przekonać, ja obecnie wykańczam wkład nr 50 (jest za jasny), mam w zapasie jeszcze 40. Warto podkreślić, że ma 15 gr, więc np. 2 x więcej niż Matmate. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zadomowienie
|
Dziekuje, Smoku, Twoje opinie sa dla mnie bardzo cenne. No, wlasnie Matmate mnie nie zachwycil, blyszcze sie po nim bardzo i rozwarstwia sie on na badz co badz tresciwym filtrze. A kupilam go wraz z puderniczka, ktora teraz tylko zdobi moja toaletke. (Mam zamiar sie go pozbyc na allegro w sumie).
Cos mi sie wydaje, ze dzis nabede DP 40 Sable ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Smoku a DP Cie nie wysusza? bo mam ten problem i z Matamte jak i z DP
![]()
#3071 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie w ogóle nie wysusza, a używam już dość długo. Zresztą mnie nic nie wysusza, to moze moja opnia nie jest miarodajna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez nie wysusza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Mam cere mieszana ale w kierunku suchej i praktycznie kazdy kosmetyk typu puder w kamieniu czy suchy podklad nalozony z gabeczki daje natychmiastowe uczucie sciagniecia i wysuszenia;bez znaczenia jest czy to na filtr lub dobry nawilzacz-w miare dobrze jedynie przyjmuje nakladne z pedzla takowe kosmetyki.
Staje sie to powoli irytujace poniewaz kiedy uzywalam kwasow to uczucie sciagniecia jeszcze bardziej sie potegowalo ![]() ![]()
#3075 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdza sie po raz kolejny ze jednak to nie dla mnie;Matmate tez kupilam w ciemno i chociaz podoba mi sie efekt to moge uzywac go jedynie z pedzla...a szkoda ![]()
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
Mi także Dp ściągał skórę i powodował uczucie "wysuszenia " skóry, z resztą jak każdy którego do tej pory używałam.
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3082 |
Zadomowienie
|
Kupilam w Douglasie z pudernica za 203 zl 40 Sable. Nie mieli samego wkladu, a ja bylam juz zbyt "napalona"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak czy tak - niech Ci DP dobrze służy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
Oby. Od jutra testy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm... patrzyłam na niego kilka miesięcy temu i byłam pewna, ze kosztował 197 albo 199 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zadomowienie
|
Powiem tak: JESTEM BARDZO ZADOWOLONA! Robilam testy na filterku (troche wylazi w strefie T, zwlaszcza przy skrzydelkach nosa), na samym Ruborilu, ktory daje swietny mat, wyglada wrecz szalowo! Buzka wyfotoszopowana, o to mi chodzilo! Nie wyrzucilam pieniedzy w bloto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
naprawde swietny jest ten patent zeby po filtrze nakladac skrobie a dopiero na to puder prasowany,uzywam Seforowego kompaktu i na samym filtrze podkresla rozszezone pory i po godzinie sie twarz blyszcy a na skrobi zmieszanej z dry flo lezy super i twarz jest dlugo matowa
a tak wogole to meczycie strasznie tym DP ,kurcze szkoda ze jest taki drogi bo bym juz po niego poleciala,ciekawa jestem czy w Austri cena jest podobna jak w Angli czyli tez 20 euro,bo stamtad to mialby mi kto przywiezc... |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kompakt Sephory wypróbuję na pewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Raczkowanie
|
Witam
znalazłam dwa podkłady: Lavery (skład:Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin, Tricaprylin, Alcohol, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Palm Glycerides, Lecithin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Glucose Glutamate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Lysolecithin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Rosa Damascena Flower Water*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water*, Melissa Officinalis Water*, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool** , [+/- Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499)] i Sante (skład: Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean) Oil, Glyceryl Stearate SE, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Glycerin, Cera Alba (Beeswax), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Parfum (Essential Oils), Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract*, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Bisabolol, Tocopherol, Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Citronellol, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499) ten drugi bardziej mi się podoba; wydaje mi się, że obydwa można stosować na filty, a co na to ekspertki? ![]() czy ktoś ich używał?zastanawiam się, czy podkłady "naturalne" mogą wyglądać tak ładnie jak silikonowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
dhama, składy wyglądają nieźle. podaj dokładne nazwy tych podkładów (bo np. na stronie Lavery znalazłam zupełnie inne składy podkładów).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.