|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
widzę ze już same znalazłyście moje lumenowe wypowiedzi- i fajnie
![]() Ostatecznie jestem zadowolona z lumene, nie jest on super hiper, ale lubimy sie bardzo. Mógłby bardziej kryć, ale nie można mieć wszystkiego. Grunt, że przkonałam się do tego typu produktów i już się nie bede bała kupić w przyszłości czegoś droższego w obawie że nie podpasuje mi ta forma kosmetyku. Właśnie jak mi się ten skończy to chciałabym wypróbować DP (ale dostępne powszechnie kolory sa dla mnie za ciemne), albo smasha
![]() |
#3632 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na dodatek w ZT parking jest platny i z reguly przepelniony ![]() Cytat:
![]() Ja tez na poczatku nieufnie podchodzilam do suchych kompaktow. A teraz z czystego lenistwa nawet jak robie zwykly makijaz to tez kompaktem. ![]() Z testowaniem DP radze sie spieszyc ![]() ![]()
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
Contax jesteś pewna, że w Polsce będzie 50 z Mat Lumiere? Ja kupowałam Mat Lumiere w Douglasie i 50 na 100% nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zadomowienie
|
coś mi dzwoni, że to były opinie o fluidzie
#3636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ash, dokładnie jest tak jak napisała sylwiani. Fruttina pisała o nowym podkładzie Mat Lumiere. ![]()
![]() |
#3637 |
Raczkowanie
|
O Quality pierwszy raz słyszę . W Douglasie na 100 % nie było tego koloru bo pewnie bym go kupiła. Nie wiem, jak w Sephorach, bo w tych, w których byłam , to albo leżały resztki DP, albo były puste miejsca na Mat Lumiere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
BAN stały
|
A czy są w ogóle jakieś pudry sypkie bez talku i miki? Napaliłam sie na filtr tonujący svr ale bez pudru się nie obejdzie. Pomóżcie mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
zajrzyj tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
Pozdrawiam wszystkie kompaktofanki.
![]() ![]() Poza tym zrobiłam takie zapasy DP Chanela, że na razie mi nie grozi zakup nowej wersji, choć z przyjemnością pomacam ją w sklepie. Co do kompaktu Clarinsa - to gdzieś ktoś kiedyś pisał, że nie jest pudrowy. Poza tym znacznie uprzyjemniłam sobie rytuał malowania - raz na zawsze pozbyłam się znienawidzonej skrobi we wszelakich postaciach, ostentacyjnie wyrzuciłam pełne pudełko dry-flo do kosza. Filtruję się Klorane i matuję zasypką Babydream. Uwielbiam dotykać tę zasypkę, jest jak puszek w stosunku do grubej i szorstkiej skrobi. A na zasypkę kompakt i co dusza zapragnie, a pragnie ostatnio rozświetlaczy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Smoku
![]() ![]() Przyznam,ze moje fascynacje skupily sie na kompakcie Miracle Touch MF ![]() DP Chanel wykoncze i to bedzie ostatecznie rozstanie,nie bardzo przekonal mnie do siebie. Za to bardzo lubie Matmate Givenchy i kompakt Clinique Superpowder Double Face Powder i nalezy Ci sie Moniko ![]() ![]() Puder jedwabny Hauschki jest caly czas w uzyciu,choc probowalam po drodze roznosci lecz nie zagrzaly mniejsca na dlugo. Ktora to zasypka Babydream?
#3643 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() ![]()
#3644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Drogie, czy Loreal True Math w płynie nie destabilizujący filtrów to jest na pewno to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8884 ???
Zostało mi trochę, ale niem czy bezpiecznie jest mazianie się nim ![]() (aha, mój filtr- to na razie LRP anthelios krem 50+) |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to ten
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A filtr nakładam dopiero od tygodnia -mam próbki. (Na noc idzie Effaklar K.) Zadowolona do końca z Antheliosa nie jestem, bo: bieli mi buzię, nie wchłania się tak jak bym tego chciała, świecę się, ale co dziwne- chyba nie zapycha- bo mam gładszą skórę i chyba mniej zaskórników. Dziwne, prawda? Jeszcze nie nakładałam na niego ani podkładu, ani pudru, bo próbuję na razie doczytać na biochemii co z czym współgra, a co nie ![]() ![]() ![]() Zostało mi jeszcze ok 7 próbek filtra, więc na pewno zużyję je wszystkie i zobaczę- może skóra mi się przyzwyczai...a jeśli nie, to będę szukała dalej "ideału" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Raczkowanie
|
Czy zamawialyscie moze cos na Wisience??chcialam tam zamowic DP i zarejestrowalam sie ,wrzucilam produkt do koszyka i nie dostalam zadnego potwierdzenia,pisalam tam do nich ale nie raczyli mi odpisac co mam dalej zrobic,nawet nie wiem gdzie pieniadze przelac, albo kretynka jestem albo z ta strona cos nie tak,dlatego zalezy mi na waszej podpowiedzi jak mam to zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Joasiu - który kolor masz tego MF Miracle Touch? ![]() Co do zasypki Babydream, nazywa się to puder dla dzieci, kosztuje 100 gr 5 zł. Skład - talk, tlenek cynku, wyciąg z oliwy z oliwek, alantoina, perfumowany. Nic tak dobrze mi nie robi. A pod spód Klorane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4150 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4158 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4160 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4163 Kupilam odcien 060 Sand ![]() Musze sie zainteresowac ta zasypka ![]()
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co radzicie wymieszać z jedwabnym pudrem do Ciała Hauschki, żeby się nie gryzło, ale żeby uzyskać trochę koloru?? Zależy mi bardzo na podkolorowaniu bladego lica
![]() Czytałam coś o cynamonie... ![]() A może polecacie coś innego? Aha...naturalnie mam śniadą cerę, ale filtr Anthelios bieli mnie okrutnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Wtajemniczenie
|
Z cynamonem można ale z tego co wiem trzeba uważać.. mnie np cynamon dodany do peelingu podrażnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
Ja dodałam do skrobi cynamon i fakt- bielić nie bieli, nie podrażnia, ale zdecydowanie nie dla mnie- za grubo to mielone, czuć na twarzy.
#3656 |
Wtajemniczenie
|
Hexxana - dzięki za wyczerpujące opisy podkładu, a nuż mi się spodoba. Z zasypką warto się zaprzyjaźnić, bo to tani i solidny produkt. Mnie nie zapycha.
Zioła - może połóż jakiś puder na jedwabnika Hauschki i biel zniknie. Zasypka też mnie bieli, ale ja się pudruję. Żadne wynalazki skrobiowo jakieś tam nie dla mnie, bo jak napisała Sovilo - są grubo mielone i widać je na twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do niedawna mieszałam hauschkę z translucide, ale wycofali ten puder... grrrr....... czekam na dostawę sypkiego nu skin (który pewnie będzie za ciemny, więc go hauschką rozjaśnię), a póki co kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością... karob ![]() ![]() Na tak zmatowioną twarz daję jeszcze gdzieniegdzie lucidity - chyba Madziorka uzywa tego pudru solo na filtry? - dla mnie jednak jest zbyt rozświetlający, to znaczy ma widoczne drobinki. Ale użyty w newralgicznych miejscach sprawdza się świetnie. Solo też byłby świetny gdyby tyle go w filtr nie wsiąkało (bo idealnie wygląda np. w wieczornym makijażu położony na cienką warstwę humektanu). W chwili filtrowej ortodoksji wymyśliłam nawet róż niegryzący się z parsolem - zmieszałam hauschkę z różową glinką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy to o ten puder NuSkin chodzi?
http://www.nuskin.com/corp/product/c...ngpowder.shtml i jeszcze polska stronka: http://www.dlazdrowia.erydan.com/ind...106&kt=&id=250 |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba faktycznie daruję sobię ten cynamon, bo mam raczej wrażliwą skórę ![]() A czy puder Nu Skin ma tylko jeden-uniwersalny odcień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.