|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Tu mnie nie było jeszcze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
A filtr można wklepywać czy tylko rozsmarowuje sie?
Jak nakładacie podkład to rozsmarowujecie go czy tylko wklepujecie? Nie zetrze się wtedy filtr? |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23324 ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
filtr moze sie bardzo latwo zetrzec, ja tam sobie nie wyobrazam na warstwe filtra nakladac jeszcze warstwe fluidu - ale moze to jest w ogole niewyobrazalne przy tlustej skorze. wole cos "sproszkowanego", bo nie dosc, ze latwiej nalozyc, np. miekkim pedzlem, to jeszcze przy okazji matuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Przyczajenie
|
ops, pomyliłam wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Potrzebuję porady, bo od ilości informacji już mi głowa pęka. Zaczęłam się kwasić i filtrować (wspomniana wyżej Bioderma AKN Mat), i poszukuję jakiegoś odpowiedniego podkładu. Używałam EDM ale nie chcę destabilizować filtra, a poza tym zauważyłam, że podkreśla mi suche partie i łuszczenie się naskórka. Chciałabym coś, co by nawilżało i niedestabilizowało filtra. Macie jakieś sprawdzone podkłady? Czytam KWC ale na nic nie mogę się zdecydować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jezeli mineraly EDM Ci sluza to nie rezygnuj z nich ![]() Nie jest to moze popularna opinia ale nie jestem filtrowym ortodoksem i przede wszystkim stawiam komfort uzytkowania na rowni z efektem koncowym(czyt.moge pokazac sie ludziom bez obaw ![]() Curry jak spisuje sie spray?przyznaj sie ![]()
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy na filtry przed pudrem (oczywiście po odczekaniu stosownego czasu) można położyć bazę???np.silikonową albo satynową
![]() Zielona jestem okropnie i tak biegam między różnymi wątkami-korzystając z odsyłaczy i podnaych linków ![]()
#4540 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Wam za odzew. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podsumowujac wszystko z umiarem, kazda skrajnosc jest zla ![]() Po pierwsze bardzo dziekuje za odlewke ![]() ![]() Co do filtrow to LRP nie sprawdzily sie u mnie ![]() ![]() Dodam, ze przy LRP tez nie odczulam zapychania ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
Zgadza się - zachowujmy umiar we wszystkim i będzie ok.
Już nie mogę, buuu.... Nie wiem, który filtr kupić: Antek XL spray (podobno w miarę lekki i nie zapycha?), Iwostin Solecrin (bo tańszy) czy jakiś Avene (bo może łatwiej znajdę podkład)... Po Biodermie boję się zapychania, bo po co się kwasić skoro zaraz znów pozapycha mi pory ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
mam jedną uwagę odnośnie inf. zawartych w cytacie curry nt Avobenzonu - on TRWALE barwi ubrania na żółto i niestety nawet mocne detergenty nie są w stanie go usunąć
![]()
#4544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
O dzięki Ci wielkie-trochę jaśniej mi w głowie się zrobiło.Tylko zmartwiłaś mnie, że to takie ciężkie do wykonania.Nic- popróbuję.Lepiej poeksperymentować.
#4546 |
Raczkowanie
|
Ciężkość polega na tym, że
a) to w końcu kolejna warstwa, więc nakładamy bazę - 15 minut - filtr - 15 minut - tapeta, aczkolwiek jak ktoś już się zdecydował, to chwalił sobie lepszą wchłanialność filtra b) niektórych silikony zatykają, ale jak wiadomo, to sprawa indywidualna Jak spróbujesz - koniecznie napisz jak wyszło! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
Dziękuje ci ślicznie cloche..póki co musze nakładać hauschke bo inaczej bym miała mase kakaową na twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
No, zdecydowałam się wreszcie na filtr. Kupiłam LRP Dermo Pediatrics. Był w Super-pharm za 36 zł z wodą term. gratis. Przetestowałam i jak po tygodniu wróciłam po więcej okazało się, że już go nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
nie no dramat jest z tym eksperymentami.Załamuję się powoli...
#4552 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego?co jest nie tak? Sproboj inaczej,na przemyta twarz naloz krem z filtrem(nie wiem czy potrzebujesz jakiegos kremu nawilzajacego czy nie ale jezeli tak to daj cos delikatnego i lekkiego zeby filtr mogl sie wchlonac) odczekaj kilka minut i nakladaj filtr jak kazdy inny krem.Baza nie jest dobryjm pomyslem pod filtr i lepiej ja sobie darowac-no chyba ze faktycznie chcesz ja uzywac pod katem lepszej wchlanialnosci filtra. Nie patrz na ilosc tylko to jak przyjmuje go Twoja skora ![]() Delikatnie naloz sypki puder dla zmatowienia-nie wiem czego uzywasz ale potraktuj to jak primer. Podstawa makijazu na filtrze sa dobre pedzle,one naprawde gwarantuja wygode aplikacji.Kiedys tak na to nie patrzylam,mialam swoje ulubione i tyle ale odkad weszlam glebiej w mineraly i zainteresowalam sie pedzlami npz EDM czy Blusche to nic wiecej nie chce ![]()
#4553 |
Raczkowanie
|
Mam FlatTop z EDM. Jak nakładać nim minerały na filtr? Ja się miziam, stram delikatnie, żeby nie zetrzeć filtra ale ponoć trzeba dociskać miejsce po miejscu. Jak to jest?
Edytowane przez salomi Czas edycji: 2009-09-24 o 16:48 Powód: skrócenie postu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a to są pędzle naturalne czy sztuczne?
#4556 |
Zakorzenienie
|
Syntetyczne ale mega milutkie w uzyciu,nie gubia wlosia i naprawde bylam mile zaskoczona ich jakoscia
![]()
#4557 |
Wtajemniczenie
|
witam, szukałam informacji na temat tego,czy można używać podkładu revlon colorstay na filtry,ale wątek jest bardzo długi i nie mogę nic konkretnego znaleźć.
Dowiedziałam się,że na filtry z parsolem nie można nakładać talku i miki, które są w pudrach. A co z podkładami ? Mój filtr babydream ( na jesień i zimę, szkoda mi pieniędzy na droższy, a ten nie jest chyba zły, jest fotostabilny) ma taki skład Skład: Aqua Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Titanium Dioxide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glyceryl Stearate Citrate, Bisethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Caprylic/Capric/Myrystic/Stearictrigliceride Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol Panthenol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, VP/Eicosene Copolymer, MIicrocrystalline Cellulose, Behenyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Simethicone, Xanthan Gum, Benzoic Acid, Cellulose Gum, Dehydroacetic Acid, Disodium EDTA, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Methylisothiazolinone Tocopherol. więc chyba nie ma tego parsolu ? bez obaw można kłaść na niego podkład colorstay ? i mam rozumieć,że jak już nałożę ten podkład na filtr, to nie mogę na to polożyć pudru z vipery ? ( ma talk i mikę) albo mineralnego essence ( mika i minerały) ? zaraz pojadę poszukać skrobii kukurydzianej w markecie,ale szkoda mi rezygnować z pudru vipery.. najwyżej zostawię bo na noc- wtedy chyba nie trzeba używać filtrów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Szukam alternatywy filtrowej pod makijaż, bo mój obecnie stosowany filtr Lirene nie nadaje się do tego i mnie zapchał.
Jaka jest różnica między filtrami kremowymi, a filtrami w bazach. Czy bazowe filtry są gorsze od tych w kremach ? Bo jeśli nie to chyba lepsze byłyby pod makijaż ? Wiele można znaleźć baz pod makijaż z filtrem 30+, 50+. Czy można nimi zastąpić tradycyjne filtry w kremie ? Czy będą np. mniej zapychały i mozna stosować na nie dowolną kolorówkę nie tracąc ochrony ? Matko czytam to wszystko i zaczyna mi się wszystko mieszać ![]() Jeżeli już filtry w kremie to na jakie można używać dowolną kolorówkę: filtry Avene czy LRP ?
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2009-10-04 o 10:38 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.