|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
mieszałam na ręce,nie pamiętam właśnie czy Dziewczyny mówiły czy to bez znaczenia czy mieszanie czy jeden po drugim
może zaraz ktos mnie poprawiposzukałam troszkę wypowiedzi,poniżej linki ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2835 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2827 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1507 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=559 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=544 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=361 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=530 czyli wychodzi na to,że mozna je mieszać ten filtr który stosujesz barwiony jest dostępny w Polsce,może się orientujesz? ja mam zamiar też wrócić na jakiś czas do filtrów,troszkę się pokwasić ale chyba zdecyduję się na Avene emulsję i mleczko
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2009-12-05 o 11:06 |
|
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu bardzo Ci dziekuje za fatyge
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-12-05 o 11:23 |
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie krzyczcie proszę. Dopiero zaczynam z filtrami i zastanawiam sięczy na filtr SVR 50 mogę położyć zwykły mineralny fluid Maybelline?
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To fajnie, bo moja Avenka zabardzo wybiela moją twarz i wyglądam troche nie naturalnie, aczkolwiek mnie sie podoba taka rozjasniona cera
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
z tego co wiem avene nie ma emulsji koloryzującej tylko krem .Też nad tym ubolewam, bo krem jest pewnie tłusty, ale i tak zastanawiam sie nad zakupem i zmieszaniem.
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
avene ma też w swojej ofercie emulsję (zwykłą, niekoloryzującą)- leciutką, szybko wchłaniającą się i powiedziałabym, ze matującą. moja siostra ją ma i bardzo sobie ją chwali (ma cerę mieszaną)
|
#4718 |
|
Rozeznanie
|
też ją mam i też sobie chwalę, ale mnie minimalnie bieli
|
|
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
Własnie że nie macie racje!
Jest emulsja bezbarwna , matująca (aczkolwiek mnie matuje tylko na chwile) i jest emulsja kolorozująca-matująca (używam ją już od kilku lat ale tylko latem). P.S. Wszystkiego naj najlepszego w Nowym Roku!!!
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Można prosić o zdjęcie opakowania ?
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcie , zdjęcie proszę, albo linka do czegoś takiego. Chętnie się dowiem, bo drażni mnie już to bielenie.PS. Najlepszego
Edytowane przez JaAgathaKa Czas edycji: 2010-01-01 o 12:55 |
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Myśle że zle mnie zrozumiałaś
, bo wyraźnie napisałam o emulsji koloryzującej matującej, ktorą chce pomieszać z filtrem 50+ Avene, bo sam filtr mnie wybiela. Po co miala bym filtr mieszać z filtrem?
|
|
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
Może i masz rację, sprobuję na filtr nałożyć wyżej wymienioną emulsje
.Właśnie obejrzałam zdjecia z sylwestra, hmmm.... wygłądam tak jak bym o sciane sie otarłam, coś trzeba z tym zrobić. |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi polecić jakiś róż, brązer i korektor, który będę mogła nałożyć na każdy filtr? [dodam, że mam biodermę, aczkolwiek to chyba mało istotne
]
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
A co jeśli chodzi o podkłady z filtrem ?
Czy są cokolwiek warte? |
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak filtr nadawałby się pod podkład revlon colorstay? mam zamiar stosować kwasy na przebarwienia i potrzebuję filtra. Co radzicie? Wklejam skład revlonka, bo myślę, że się przyda:
Składnik aktywny : Titanium Dioxide 7,3% Skład: aqua((water)eau), cyclomet hicone, trimethylsiloxysil icate, butylene glycol, boron nitride, dimethicone, alcohol denat., peg/ppg-18/18 dimethicone, nylon-12,tribehenin, isododecane, polyisobutene, sodium chloride, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, bisabolol, serica((silk powder) poudre de soie), tocopheryl acetate,retinyl palmitate, malwa sylvestris(mallow)extract , lilium candidum (lily)bulb extract, lactobacillus/eriodictyon californicum ferment extract, cymbidium grandflorum flower extract, serica((silk)soie), alumina,polydimethylsil oxane/polymethylsilesquioxane copolymer, ethylene brassylate, methicone, trisiloxane, sorbitan sesquioleate, tetrasodium edta, methylparaben, propylparaben. [+-]:mica,(ci 77019), titanium dioxide(ci 77891), iron oxides(ci 77491,ci 77492,ci 77499) |
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dzieki
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak, zeby nie zmniejszyc, to nie wiem... chyba we wszystkich tego typu produktach znajdzie sie albo talk, albo mika, albo jakies tlenki tytanu i kto wie, co jeszcze moze destabilizowac filtry ogolnie rzecz biorac jednak wydaje mi sie, ze delikatnie opruszajac twarz wiele sobie nie zaszkodzisz... wazne, zeby przynajmniej nie rozetrzec filtra przy packaniu sobie twarzy kolorowka.trzeba spojrzec na to troche krytycznie. ogolnie chyba kazdy podklad ma jakis filtr, bo niektore pigmenty w nim zawarte beda dzialac jak filtr mineralny. w wielu podkladach znajduja sie jeszcze filtry chemiczne, zeby ten efekt wzmocnic. zeby na twarzy osiagnac taka ochrone, jak podano na opakowaniu, trzeba by nalozyc niezla warstwe - efekt maski czy tez tapety czy jak to by jeszcze nazwac gwarantowany ale jesli ktos nie stosuje filtrow wcale, to jest to lepsze niz nic. |
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie nie poddawaj. w prawdziwych mineralkach znajdziesz wszystko bez talku, ale mika, tlenki tytanu "i ta cala reszta" - ojjj czarno to widze... zna ktos?mi sie nie chcialo szukac i dlatego kupilam filtr avene, ale srednio zadowolona z niego jestem. ma wiele pozytywow, ale jednak... ach... szukac bede dalej |
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co możecie powiedzieć o filtrze Iwostin? Warto go używać? Chodzi mi o ten krem z filtrem 50+...
|
|
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a czy można nakładać filtr a na niego podkład z filtrem ? czy coś złego się dzieje ? |
|
|
|
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
mam bardzo wazne pytanie.
)niedlugo slonce, nie chce sie opalac. czy jak naloze najpierw staranna dawke emulsji avene spf50, pozniej baze pod makijaz gosh przezroczysta, korektor maybelline "gdzieniegdzie" i na to duza warstwa pudru soft compact z mannhatanu to bede miala moja ochrone filtra czy za duzo tej tapety na twarzy?
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Miałam filtr avene, biodermy i iwostin i jak dla mnie Iwostin jest najlepszy, najsensowniej daje się rozprowadzić, wchłania się dość dobrze, ale jak każdy filtr niemiłosiernie bieli. Akurat on bielił, a po avence i biodermie miałam efekt wybielenia plus fioletowego koloru na buzi... Poczytaj kwc.
|
|
|
#4738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Latem używałam mleczka Avene, bardzo dobrze się wchłania i nie bieli, w listopadzie chciałam kupić rownież mleczko, ale juz nie udało mi się dostać w najbliższych aptekach , nic nie pozostało tylko kupić krem. Na początku nie radziłam sobie z nim, to był koszmar albo skórki mi odstawały, albo spływał mi makijaż po 30 min i świeciłam się jak lampa po tym jak smarowałam twarz kremem nawilżającym przed filtrem
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
Jak myślcie, czy na avene spf 50 mogę nałożyć puder bambusowy z jedwabiem i owsem z BU? Czy bedzie sie to gryzlo?
(skład: Bambusa Arundinacea Stem Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Flour, Silk Powder) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

może zaraz ktos mnie poprawi

Można prosić o zdjęcie opakowania ?

Zdjęcie , zdjęcie proszę, albo linka do czegoś takiego. Chętnie się dowiem, bo drażni mnie już to bielenie.
, nic nie pozostało tylko kupić krem. Na początku nie radziłam sobie z nim, to był koszmar albo skórki mi odstawały, albo spływał mi makijaż po 30 min i świeciłam się jak lampa po tym jak smarowałam twarz kremem nawilżającym przed filtrem