![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Cytat:
W takim razie czy istnieja kremy z filtrami - procz avene - ktore nie posiadaja w swoim skladzie butylu/parsolu? Nie chce zmieniac kolorowki, universelle chanela sypki i meteoryty swietnie mi pasuja na tego piekielnego antka tez. Ale wiem, ze mica i talk destabilizuja ow przeklety parsol ;-( Nie ma innego wyjscia procz avene? Ta ostatnia niestety prawdopodobnie mnie zapycha :-( Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Coś mi się wydaje, że ktoś kiedyś pisał o jeszcze jednej serii bez parsolu, ale nie pamiętam nazwy. Niestety nie mają one zbyt wysokich faktorów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Gość
|
Tak, tylko Avenki
![]() Niestety, reszta filtrów wymaga "swoich" podkładów czy pudrów. |
![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
Znalazłam, ta seria ma nazwę Klorane i też należy do koncernu Pierre Fabre (jak Avenka). Ale tak jak pisałam wcześniej ma niezbyt wysoką ochronę, najwyższa wynosi SPF40
Niestety ta seria nie jest chyba dostępna w Polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
Witam po (niestety
![]() ![]() ![]() ![]() Ale sama nie wiem, czy tak jutro polecę do roboty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Hm... Szukam czegos nowego do makijazu mojej buzki. Zastanawiam sie nad podkladem i pudrem Mary Kay - maja dosc atrakcyjne ceny (zwlaszcza na allegro
![]() Uzywala ktoras z Was ktoregos z tych kosmetykow na filtr? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Gość
|
Bardzo chwalony jest ten mocno kryjący Mary Kay
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Lubie podklady, ktore maja w sobie duzo pigmentu (jak np. Dermablend), ale wazny jest tez kolor, ktory musi miec w sobie domieszke zolci. A mam zawsze problem ze znalezeniem dobrego odcienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Gość
|
To powinien Ci się spodobać ten kryjący MK
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko tak czytam i czytam, i czytam, i czytam,i widzę jak ja mało wiem!!!
Kobiety, ja Was Biochemiczki do naukowej nagrody Nobla zgłoszę !(a mam b.niedaleko ![]() I mam pytanko, jako laik nie wiem, a nie doczytałam: czy sam Vichy, który zawiera alkohol, bez przykrycia makijażem, wystarczy?Czy mogą się zrobic przebarwienia? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp.Rzeczywiście na oficjane wyjścia muszę się zmatowić. Bez makijażu, to myślałam szczególnie o sportach na zewnątrz. A z tym alkoholem skojarzyłam błędnie z różnego rodzaju pachnidłami, na bazie alkoholu, no i z salicylowym spirytem, którym kiedyś, podlotkiem będąc nieźle się zaprawiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Gość
|
Kattarina, witaj u nas
![]() Poczytaj o matowieniu skrobią, efekt boski -> to tak na szybko, zanim kupisz kosmetyki kompatybilne z Vichy, tj. Parsolem. Tu masz listę na razie odkrytych: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134 W miarę możliwości ją uzpełniamy. |
![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kolejne pytanie "lajkonika" ![]() (Myślę, że odpowiedź na to pytanie gdzieś na forum istnieje, ale nie dokopałam się do niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Wtajemniczenie
|
Kattarina, no tak całkiem zgodnie ze sztuką filtrową, to powinno się unikać wszelkich substancji destabilizujących filtry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Okejski, zakumałam
![]() Najgorsze jest to, że w Szwecji w ofercie Vichy najsilniejszy filtr to 30, innego nie sprowadzają, a zanim 60 dojedzie do mnie z Polski, to będę tu musiała kanałami chodzić unikając tej przepięknej wiosny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Ja również nie mogę oprzeć się pokusie używania kuleczek na kości policzkowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszystkie Avenki Cię zapychają? jeśli tak, to może wykończ swoją kolorówkę i przerzuć się na beztalkową?
![]() |
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o moja kolorowke to wlasnie osignelam po raz pierwszy od niepamietnych czasow stan wzglednej satysfakcji ![]() Pozdrawiam i dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Filtry LRP i Vichy a podkład L'Oreal
Jestem z siebie bardzo dumna, bo właśnie moja koleżanka napisała mi na gg że zakupiła filterek Vichy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Gość
|
Dot.: Filtry LRP i Vichy a podkład L'Oreal
A jaki to konkretnie podkład?
![]() Na pewno będzie bezpieczniejszy niż taki, co ma talk czy mikkę. Wiadomo, ze najlepiej nic nie kłaść na parsol itd., ale teoria sobie, a praktyka - ludzie, którzy niekoniecznie muszą paść z wrażenia na nasz widok sobie ![]() Jednak to nie jest tak, że jak L'Oreal I LRP należą do tego samego koncernu, to możemy sobie spokojnie miksować ich produkty - podkladzik taki, filterek taki. Zależy od składu, nie od "jedności filtrów", ze się tak wyrażę. Ja nie ma miki i talku, to przezacnie. A "octinoxate, tlenki tytanu czy żelaza sa mniejszym złem. Dlatego Divinorę czy LF można w ostateczności walić na parsol. Tak będzie też i w przypadku tegoż L'Oreala. |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co matowi równie skutecznie jak kartoflanka, a tak okropnie nie wybiela twarzy? O tej porze roku zaczynam miec wrazenie, ze dekolt, rece, ba szyja nawet, zaczyna mi sie wyraznie odcinac kolorystycznie od reszty. A gdy poloze wiecej brazera, to osiagam piekny efekt maski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry LRP i Vichy a podkład L'Oreal
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-11-22 o 00:18 Powód: Dodanie cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
A próbowałaś filtrów tonujących? Zarówno Bioderma, jak i Avene dają raczej ciemny kolor, zwłaszcza nie mieszane. Wtedy wręcz odwrotnie - trzeba się "rozjaśniać", żeby twarz się nie odcinała od szyi "na ciemno"
![]() ![]() No a jeśli nie tak, to można by właśnie mieszać puder ze skrobią. Na parsole Translucide (on ma ciemny odcień 04 Moyen Beige), a na Aveny co-tylko-chcesz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
A może puderek Haushka? Albo spróbuj zamiast kartoflanki - kukurydzianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do kukurydzianki - zwykla robila mi ciasto, a tej modyfikowanej nie probowalam, bo dziewczyny pisaly, ze bieli jak kartoflanka, wiec odpusilam sobie poki co i nie kupowalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.