![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
po 6 godzinach snu normalnego potrzebowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AGNIESKA!! Wracaj do poprzedniego! Natychmiast! ![]() ERATO! Coz to, to to, Ty biegnaca po tej plazy? A nie da sie czegos blizej zrobic..?? Aha, i swietny pomysl z tym podpisem, Agnieska.!Powinnnas sobie taki wstawic zamiast tej glupawki. Wtedy bedzie widac, ze prawdziwa filtromaniaczka z Ciebie!! ![]() ![]()
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
nie bij, po imprezie mam kilka siniaków
![]() eh, chciałam znaleźć jakąś nową pin-up'kę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No pajaczek nie jest glupi, ale nie pasuje do naszej agnieski, moze powinna jakiejs innej pin-upki poszukac?! ![]() A biegaj sobie.. moze kiedys dobiegniesz troche blizej, zeby mozna bylo cie choc zobaczyc przez chwile ![]()
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
gdzieś już o to pytałam..ale tutaj chyba są większe szanse na odpowiedź osób z doświadczeniem
![]() czytałam na forum o dodawaniu do skrobii cynamonu (nadaje lekki koloryt). zastanawiam się czy taki dodatek nadaje się do cery wrażliwej i naczynkowej skoro cynamon znany jest z właściwości rozgrzewających a nawet drażniących :0 wolę nie eksperymentować za bardzo na sobię..więc na razie jestem ciekawa opinii i doświadczeń innych osób z delikatną cerą, które namiętnie się filtrują a potem matują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Gość
|
Dziewczynki, co do aviatarków ja jestem beznadziejna - potwornie się przyzwyczajam i nie cierpię jakichkolwiek zmian, więc jestem nieobiektywna
![]() Ale na poważnie - Agniesiu, zostań przy pin-upce, daruj sobie te pajęczony ![]() ![]() Do aviatarka Ivvonki nie mogę się przyzwyczaić - gdzie Cezanne, a gdzie Shakira, za dużo robieżność dla mnie ![]() ![]() ![]() Obca, z chęcią bym Ci odpowiedziała - już widziałam Twoje pytanie w innym miejscu - ale ja w życiu nie robiłam takiej mieszanki, jakoś to za dużo szczęścia dla mnie, taka ortodoksyjna nie jestem ![]() Na pewno robi tak Alchemiczka, ale ona nie ma cery naczynkowej, tylko rumień - może coś powie. Hm, nie kojarzę osoby z naczynkami, która używa cynamonu. Halo, halo, niech się odezwie: |
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
a taki może być?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Gość
|
Świetna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
Agniesko, bardzo ladny
![]() ![]() ![]() ![]() Tylko juz zadnych pajakow!! ![]() Ja tez szukam jakiegos mojego. co zmienie, to sie dra. Ale wkrotce jakis znajde sobie... kiedys cie znajde.. ![]()
#641 |
Zakorzenienie
|
i dobrze Ci tak, za krzyki na pajaczka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko nieco z innej beczki:
Mam skórę "bardzo naczynkową" i uzywam krem własnie na naczynka.Chiciałam jednak zacząć uzywac tez filtrów-i tu moje pytanie-czy można uzywać i tego kremu naczynkowego i filtra jednoczesnie? Jesli tak to w jakiej kolejności? Jesli nie to dlaczego? Przedemna jeszcze trudne zadanie dobrania sobie odpowiedniego kremu z filterm i tony wątków do przeczytania...chyba żeby sie znalazła jakas dobra duszyczka,której bym mogła opisac potrzeby swojej skóry i by cosik doradziła...bo wiekszosc jest opiasywana w samych superlatywach... pozdrawiam
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
evitko
![]() krem z filtrem jest zawsze ostatnim kosmetykiem, który nakładasz na twarz. Pod filrerek możesz wklepać krem na naczynka, a jeszcze lepszy będzie taki, który zawiera vit. C (bardzo dobrą na naczynka) np. Active C firmy La Roche Posay, a na noc Diroseal Avene. I obowiązkowo 2,5 ml filterka na twarz i szyję. Po kilku miesiącach na pewno zobaczyśz efekty, naczynka zbledną a skóra stanie się grubsza.
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję za szybciutka odpowiedź :comk: Na noc uzywam własnie diroseal,a na dzień na razie dax cosmetics dla naczynkowej.Nastepnym razem kupię active C. mam w domu tez osławiony Juvit tylko teraz to juz nie wiem kiedy ewentualnie powinnam go uzywać...na diroseal na noc,czy w ogóle z niego zrezygnować... tylko BARDZO prosze jeszcze o poradę co do filterka... moja skóra: *ma duzo rozszerzonych naczynek-czyli na policzkach i nosie jest na ogół czerwona *jest bardzo bardzo sucha,ostatnimi czasy musiałam uzywac cięzkich i tłusawych kremów nawet na dzień,bo inaczej widać było suche miejsca,a makijaż to juz był koszmar-same suchary było widać.A z tłustym sie stapiał *bardzo bardzo wrazliwa-własnie znów mi jakies czerwone suche parchy wyszły (po peelingu,nowym tonkiu albo maseczce...) Absolutnie nie bedzie mi więc przeszkadzał połysk (czego chyba wiekszość filtromaniaczek nie lubi),bo dla mnie z kolei wszystkie kremy sa "za suche",chciałabym tylko aby sie zbytnio nie kleił i nie był biały (tzn.skóra po nim). Może lepszy bedzie filtr tonujący? I chyba lepszy bedzie w formie kremu niz w formie mleczka... Błagam polećcie cos początkującej,bo po przejrzeniu KWC zgłupiałam... Acha do makijażu uzywam-LRP touch pro unifiance,rimmel recover i czasem pod oczy dermacol (ale jak trzeba bedzie to pozmieniam ![]() DZIEKUJĘ KOCHANE ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() A jesli ten krem okaże się dla ciebie za słaby to tylko zostają mleczka Avene - największe tłuiściochy, tylko one się kleją. Juvit, czyli Wit. C uzywamy zawsze pod filtr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a avene tonujący to juz taki bez filtra krem tonujący? I juz żadnych korektorów ,podkładów nie uzywasz? a naczynka bardzo przeswitują? Ja bym wolała teraz kupic sobie tylko filtr i pobróbowac go z tym co mam (znaczy sie do makijażu)... A czy filtry kleją sie dopóki sie nie wchłoną czy sie kleja cały czas? A może są jakieś filtry które sie tak nie kleją (tak bardzo),i jakie to jest klejenie-takie jak po tłustym kremie,czy jakbysmy sobie posmarowały twarz błyszczykiem ( w przenośni oczywiście-w sensie lepia sie do buzi włosy itp)? Jestem początkująca i mam nadzieję że sie nie gniewacie że tak wypytuję i głowe zawracam.....
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
evitko
poniżej masz link do Avene tonującej http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113113 do łososia http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113093 do mleczka http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=114248 Poczytaj sobie te wątki, tam jest bardzo dużo cennych informacji. Dla takiej cery jak Twoja najlepsze będą właśnie preparaty z filtrami Avene - bez alkoholu, ale niestety mają tendencje do zapychania.
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zapychanie raczej nie przeszkadza-miałam może ze 3 pryszczyki w zyciu ;-) DZIEKUJĘ BARDZO!!!!!!! rady i cierpliwość
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Avene to napewno coś wybierzesz dla siebie. ![]()
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie co do sposobu nakładania podkładu na filtr. Piszecie, że podkład powinno się wklepać opuszkami palców, aby nie naruszyć filtra, ale ja sobie nie wyobrażam aby podkładu dokładnie nie rozetrzeć na twarzy (tak jak np. kremu)
![]()
#651 |
Wtajemniczenie
|
Evitko,
Ja tez mam cere naczynkowa i wrazliwa. I z tego, co sie dowiedzialam siedzac na filtromaniacznych watkach to to, ze : - mozemy zapomniec o wszystkich filtrach z alkoholem : ---> pozostaje nam szukac tylko i wylacznie czegos w obrebie Avenki - Avenka swietnie nawilza, sama mam lososia, i jestem z niego bardzo zadowolona, wszystkie dziewczyny pisza, ze tluscioch i ze sie swieci, jednak na mojej suchej skorze wchlania sie bez problemu, swietnie ja nawilza, odzywia, a po blysku po chwili nie ma sladu. Masz podobna cere, wiec z czystym sercem polecam lososia ![]() -Ostatnio jednak przeszkadza mi moja bladosc, wiec zabieram sie za kupienie jakiegos samoopalacza, a najpierw przetestuje avenke tonujaca, polecana przez Paule - Na naczynka stosuje Iwostin, a wczesniej swietnie zrobila mi kuracja Avenka Antirougeurs (jest na KWC moja recenzja, mozesz sobie poczytac ![]() ![]()
#652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrazam sobie, tak jak ty, nie rozsmarowywac podkladu, wiec robie to dalej, z tym, ze staram sie delikatnie. I mile widziane odpowiedzi na to pytanie specjalistek, bo sama chetnie sie dowiem!! ![]() I jeszcze jedno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#653 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nakładam puder pędzel dotykając twarzy a nie przecierając , tylko juz pod koniec, kiedy jestem zapudrowana to kości trochę przetrę, ale delikatnie i raczej nic się nie zetrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Podkład wylewam na dłoń, rozcieram w palcach i przykładam do twarzy ruchem "wciskającym". Ewentualnie parękropek podkładu bezp. na twarz i tak samo - wklepywanie i "wciskanie". Jeżeli rozsmarowanie kolistym ruchem, to super delikatnie, tylko tak, żeby rozprowadzić, bez wmasowania, a potem - wciskanie
![]() ![]() ![]() ![]() Chodzi o to, żeby nie wmasowywać niczego ani nie wcierać, bo wtedy zmieszamy filtr z podkładem, część zostanie na rękach, a jak się będzie za mocno szorować pędzlem, to na pędzlu. A jak ten pędzel wtedy wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eratko, chyba wypróbuję Twój patent z "ostemplowaniem" twarzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi Paula, Erato i Mckabi
![]()
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za sposób, napewno wypróbuję, ale dokarmić was narazie nie mogę za niego ![]() edit: na palcu zostawała ta warstwa ![]() Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2006-05-17 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ale to zalezy wszytsko od filtra, na mleczku Avene fluid nakłada się masakrycznie, poniewaz lubi sie przemieszczać, natomiast na kremie rozsmarowuje się super, po prostu krem bardzo mocno "przykleja" sie do twarzy. A tak przy okazji: w Rossmanie jest przecena Maybelline 20% - fluidy są po 16-20 zł. Oczywiście juz oglądałam, testowałam i na pewno jakis kupię, mimo iz mam dwa fluidy w domu, ale za taką cenę nigdzie nie kupię podkładu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
A ja znów Was bedę męczyć pytaniami
![]() Otóż zakupiłam dwa nowe kremy z filtrami (mogłyby być wyższe ![]() ale chciałabym Was zapytać co myślicie o ich składach. ![]() 1. krem przeciwzmarszczkowy do twarzy z filtrem aqua, ethylhexyl mathoxycinnamate, isoamyl p-methoxycinnamate, C12-15 alkyl benzoeate, titanum dioxide, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, glycerin, caprilic/capric triglyceride, propylene glycol, cetearyl alcohol, butyl methoxydibenzoyl methane, butyrospermum parkii (shea butter), ethylhexyl palmitate, benzophenone-3, sorbitan stearate, stearyl dimethicone, polysorbate 60, magnesium aluminium silicate, diazolidinyl urea, polyhydroxystearic acid, tocopheryl acetate, xanthan gum, perfluorodecalin, poloxamer 188, perfluoropolymethlisoprop ylether ether, disodium EDTA, aluminium stearate, alumina, methelparaben, propylparaben, diisopropylphenol, fragrance 2. krem z filtrem dla dzieci aqua, ethylhexyl metoxycinnamate, isohexadecane, ethylhexyl palmitate, C12-15 alkyl benzoate, titanum dioxide, PEG-30 dipolyhydroxystearate, isoamyl p-methoxycinnamate, besswax, glycerin, butyl methoxydibenzoylmethane, magnezium sulphate heptahydrate, tocopheryl acetate, propylene glycol, magnesium aluminium acid, aluminium stearate, disodium EDTA, alumina, mathylparaben, propylparaben, fragrance uff, mam nadzieę, że nic nie pokręciłam |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Nie za bardzo rozumiem o co pytasz
![]() Wątek dotyczy makijażu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.