![]() |
#751 |
Gość
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Eratko, mowisz, że taki fajoski?
A do czego byś go porównała? Bo jak tak się zastanwiam nad AL, ale mam zapas DP no i ten sprawdzony jest, taki rzadki i super się wchłania. Możesz porównać ze sobą te dwa? |
![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ziemia egipska v. filtry.
Ziemia egipska:
Składniki: skrobia kukurydziana, wosk, palmitynian izopropylowy, krzem, magnez, glin, dimethicone, metoksycynamonian, olej jojoby, witamina E, talk, nylon, 100 % jedwabiu, imidazolidinylowa pochodna mocznika, masło karitowe, fosfolipidy, metyloparabeny, odwodniony octan sodowy, EDTA, kwas skrobiowy, BHA, mika, kwas hialuronowy, dwutlenek tytanu, tlenek żelaza, olej mineralny. Gdy odwracam z drugiej strony mamy angielskie ingredients, a tam w pierwszej kolejności: talc i mica. ![]()
![]() |
#753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Efekty makijażowe są chyba takie same na jednym i drugim. Właściwie nie powiedziałabym, że AL jest lepszy od DP, zachowują się tak samo. Może tylko tyle, że AL nie bieli. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-11-22 o 00:03 Powód: Dodanie cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Gość
|
Hm, to muszę skombinować próbkę, bo jakoś mam odczucia pół na pół - ale chciałabym wypróbować
![]() Dzięki Eratko ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
Ja rowniez wyprobowalam AL i DP bardziej przypada mi do gustu, wlasnie ze wzgledu na konsystencje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
A-L + skrobia z dodatkiem pudru to naprawdę cudny makijażowy efekt. D-P nie daje aż tak ładnego - choć też ładny.
U mnie D-P wchłania się pięknie i nie lepi, A-L się lepi, ale za to nie wychodzi spod skrobii jak to robią Avenki, po przyskrobiowaniu jest matowy do końca dnia. Przyznam, że aplikacja A-L daleka jest od przyjemności, ale dla takiego efektu warto się pomęczyć. Zwłaszcza, że w jakiś cudowny sposób tonuję i ujednolica cerę, pomaga ukryć to i owo. Obydwa świetnie nawilżają, ale tylko D-P udaje mi się nałożyć rano na Active-c, A-L na oczyszczoną cerę popołudniu solo. A-L + Active -c to dla mnie zbyt dużo dobroci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Kate doskonały opis AL nic dodać nic ująć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Wtajemniczenie
|
A na mnie się lepią obydwa niemiłosiernie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
Wiecie co...
![]() ...ja juz nie wiem, co mam myslec ![]() Siegnelam dzisiaj po mleczko Avene, zamiast DP. Jak pamietacie, zaniechalam uzywania, bo myslalam, ze mnie zapycha, ale to byl ten nieszczesny Redermic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, Erato poruszyła pewien problem który i mnie gnębi - udaje wam się domyć całkowicie do czysta miarki na filtry? U mnie prawie się to udaje po zastosowaniu dodatkowo płatka kosmetycznegop nasączonego wódeczką, ale szkoda mi wódeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
Coż, te filtry to jednakowoż łagodne substancje nie są - pamiętam posty jakiejś wizażanki, która pisała, że jej coś "wyżarło" miarkę do filtra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Gość
|
Zachęciłyście mnie do zakupu AL, zdecydowanie się w niego zaopatrzę, jak powykańczam te moje zapasy
![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że twarz też... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
To chyba zależy od plastiku. Moim miarkom nic nie jest po żadnym filtrze.
Natomiast miałam próbkę sprayu 50+ Avene, po którym pojemniczek nadawał się tylko do kosza. Więc żrą chyba wszystkie - ale nie każdy plastik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
Hm... Zmylam makijaz zrobiony na Avence i powiem Wam, ze twarz lepiej wyglada niz po DP LRP, wyraznie uspokojona, ukojona, bez zaczerwienien. Po DP drobne krostki byly czerwone po zmyciu makijazu, po Avene - jakby zagojone i juz wiem, ze mnie nie zapycha. Mysle, ze alkohol w DP troche mnie podraznia. Dobrze, ze sobie zostawilam mleczko Avene . Nie wiem, czy nie wrocic na dobre do niego... Pomaziam sie nim z pare dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Gość
|
Cytat:
![]() I to mnie właśnie martwi, bo do tego czasu wyjdzie pewnie mnóstwo nowych filtrów, więc muszę chyba zacząć spisywać, co mam wypróbowac w przyszłości ![]() |
|
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Sandija, a żebyś wiedziała - ja zapisuję i będę sobie przez zimę testować podczas czystek w aptekach (tego się boję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Gość
|
Aga, tylko skąd wtedy wytrzaśnie się wymarzone probki? pewno są w aptekach będą jedynie svr, vichy mleczko żelowe i avenka albinos
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
A propos zapasów...wchdzę wczoraj do osiedlowej apteki, i co widze? Stary poczciwy łososiowy łosoś, miłość moja....i jak tu nie kupić?? data waznosci do 2008
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem jak na razie bardzo dzielna i nic nie chomikuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ciekawości, jakie macie najbliższe plany? bo ja mam chętkę na spraye Avene, emulsję też Avenki; Vichy - mleczko dla alergików i drugie dla dzieci ![]() a nie pytajcie ile mam obecnie kremów na stanie, bo jeśli kupię te wyżej wymienione to spokojnie do lata przyszłego dojadę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Ja wakacyjne zapasy mam już zrobione, wkrótce wyjazd, a na filtry w Jastarnii nie liczę
![]() Moje oko cieszy kolekcja LRP i sprayE Biodermy do ciałka. Pewno na tych zapasach i jesień przejadę, a zimą (fuuj) kto wie.... może nowe testy podejmę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, Wy tu juz o zapasach na zime, a ja ciągle tego lata nie mogę sie doczekać. Nie wiem, jak u Was z pogodą, ale w Kielcach piździ (czyli przysłowiowa norma
![]() Co do Avenek, ja się do nich już tak przyzwyczaiłam, że trudno mi będzie się przestawić chyba na lżejsze i mniej kleiste filtery ![]()
#777 |
Wtajemniczenie
|
Śmieciary... Znowu śmiecimy w wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Monika - A-L makijażowa rewelacja + destabilizacja oczywiście
![]() Ja chyba zanabędę sobie jeszcze jakiś skromny zapasik. ![]() Erato - ja co prawda nie makijażuję się, ale na biodermie u mnie skrobia spokojnie pół dnia bez błysku wytrzymywała. Spray jest lekki i naprawdę fajny, ale niestety moja kapryśna paszcza go nie polubiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Rozeznanie
|
a czy ten podkład gryzie sie z filtrami??
=> http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=795
#780 | |
Zakorzenienie
|
wygląda b. ładnie, ale do takich linijek w składach nigdy nie mam zaufania
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.