![]() |
#1261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
No, ja na szczęście "psychozy filtrowej" (żartobliwe wyrażenie Erato, p. powyżej) nie mam, a śniadań też nie jadam wcześniej niż o 10.
Edytowane przez Smok Czas edycji: 2006-08-06 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Gość
|
Ja w ogóle nie wiem, o co chodzi. Chyba tu nikt nie ma aż takiej "psychozy filtrowej", jakiej doszukuje się Smok
![]() Nie raz, nie dwa, chociażby w "Wątku do Filtromaniaczek" pisałyśmy, co nakladamy na Parsol - ja w zimę z rozmysłem destabilizowałam się, bo maziałam się Divinorą Semi-matt. Albo w innym wątku,pt.: "jaki róż? jaki brązer?" same z siebie się śmiałyśmy,jak to walimy talk i mikę na Parsol. Także nie wiem, skad te obawy co do "zdrowego podejścia" niektorych z nas. Co nie zmienia faktu, ze wieści o tym, że mika i talk itd., destabilizują Parsol, nie zaszkodzą - przecież po to je czytamy. A to, czy każdy maluje się/czy nie maluje, destabilizuje/czy nie destabilzuje jest tylko i wyłącznie jego sprawą i to nie jest powód, żeby oceniać to w kategoriach psychozy filtrowej - takie jest moje zdanie. Także nawet kwestia "zdrowego podejścia" to sprawa indywidualna - niech każdy traktuje siebie jak chcę, byle był szczęśliwy i nie oceniajmy innych ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Upraszam tylko, żeby nie robić ze mnie autorki wyrażenia "psychoza filtrowa", bo to wyrażenie by Erato, powstało żartem i w całkiem innym kontekście. Ja nikogo nie oceniam w kwestii podejścia do makijażu na flitrze/czy jego braku, nie pisałam tu o żadnej psychozie. Chyba źle zostałam zrozumiana. Zdrowe podejście to dla mnie nie tyle kwestia indywidualna, bo to podejście nie ja sama wymyśliłam sobie, żeby np. usprawiedliwić fakt używania podkładu Unifiance z talkiem na DP, tylko zaczerpnęłam z BU, wiarygodnego dla mnie źródła i na nim się raczej opieram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
filtry a makijaż
Tak się zastanawiam, czy uzywając filtrów można się normalnie malować? Jak sobie z tym radzicie? Co z tego, że będę wygladać młodo za pare lat, jeśli teraz wyglądam tłusto i jestem 'wybielona'?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Dot.: filtry a makijaż
mam filtr LRP anthelios xl 60+ i jak go uzyje a potem sie umaluje to sie swiece i poza tym mnie zapycha wiec to nie jest dobry duet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie bardzo dobrze matuje zwykła skrobia. Zresztą nie tylko mnie;-) Uważaj z pudrami matującymi - jeśli zawierają w swoim składzie talk, albo mikę - destabilizują filtr.
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do "zdrowego podejścia", to uważam, że w ogóle nie powinnyśmy go używać, bo przecież przez ogół społeczeństwa samo używanie filtrów SPF 50+ jest uważane za psychozę ![]()
![]() |
#1269 |
Zadomowienie
|
ee..nie jest tak źle
![]() wystarczy powiedzieć, że ma się uczulenie na słońce albo że nie chcemy na buzi mieć więcej piegów albo jakikolwiek inny konkretny powód - naczynka, cera wrażliwa itd. różne problemy z cerą są tak powszechne, że ludzie to jednak akceptują gorzej z białą skórą latem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Niniejszym potwierdzam oficjalnie, że "psychoza filtrowa" to był żart, z przymrużeniem oka i czego tam jeszcze...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję autorce wyrażenia za przypomnienie, że to był żart. ![]() (buziaki dla Erato) Jeśli inni odebrali to inaczej, to juz trudno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o matowanie to przykładam chusteczkę hig\ieniczną do twarzyjak filtr wsiąknie. parsol nie lubi talku i miki ale to już dziewczyny napisały a ja dodam jeszcze tlenek cynku, więc jak wybierzesz kremy z zawartością Parsolu 1789 to unikaj tego . na Avene możesz stosować wszystko
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-11-21 o 23:15 Powód: Dodanie cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nałożyłam go na mleczko Avene przypudrowane jedwabnym Hauschką i trzyma się całkiem nieźle. Załaczam fotki puderku i mnie w tym puderku ![]() Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-25 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Wtajemniczenie
|
Basiu, dzięki bardzo, serduszko mi się raduje, jak komuś moje pomysły się podobają. Kompakcik super fajny, ładny kolor, ślicznie wygląda na buzi, właściwie jakby go nie było, idealna, zadbana cera. Zmieniłaś kolor włosów? Chyba korzystniej wyglądasz w tych ciemnych, sama miałam kiedyś taką fryzurę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Smoku tak kompakcik dosłownie ma taki odcień jak moja skóra, która nie widziała od dawna słońca ani samoopalacza, a zjaśniała po witamince C
![]() Szyji nie malowałam ale chyba się nie odcina ![]() Tak kolor włosów zmieniłam, dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytam i czytam ![]() ![]() co to za Trans ? też chcę być wyfotoszopowana ![]() Basiu - miło Cię widzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
chyba sypki Translucide z L'oreala
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=3453 |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Gość
|
Cytat:
Zgadza się ![]() Basia, super wyglądasz, lepiej Ci w ciemnych włosach - ładnie Ci rysy się wyostrzyły ![]() Jakim kompaktem się zachwycacie, bo coś się pogubiłam? |
|
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zachwycam się ja moim nowym nabytkiem Givenchy Matmate, ło tym: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=9734 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Gość
|
Powiem Ci, ze brzmi interesująco
![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Sandija
Pomysłodawczynią stosowania pudrowych (nie kremowych) kompaktów na filtry i puder jedwabny Hauschki jest Smok ![]() Puder jedwabny Hauschki matuje filtr i stanowi jdnocześnie izolację pomiędzy filtrem a pudrowym podkładem. Nadaje się na każdą porę roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Basiu ślicznie wyglądasz, oczy cudo, fryzura świetna i ta cera - och!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Gość
|
No to w takim razie gratulacje dla Smoka
![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Kate dzięki
![]() Sandija ja po prostu jestem chłodnym typem kolorystycznym i dlatego używam puderków w kolorkach neutralnych, bez domieszki żółtego, czy pomarańczowego, jeśli ma być jakaś domieszka to jedynie minimalna róziowego. Ten odcień puderku wg. mnie jest właśnie taki neutralny no może ociupinkę delikatnie wpada w róż, choć z tego co wiem Noor ma taki sam puderek i wg. niej nie ma w nim żadnej domieszki róziu, a wręcz przeciwnie wpada w żółty ![]() ![]() A odnośnie kolorku karnacji Smoka to musimy poczekać na Smoka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Metodę juz wczesniej prezentowałam w tym wątku, ale jak dotąd nie budziła zainteresowania. Basia ma lepsze umiejętności marketingowe!!!!! Ja takowego kompaktu nie posiadam, mam za to 2 inne: Claryfying Compact Clinique kolor 01 DP Chanel Compact nr 50, w Polsce nie ma takiego numeru, dobry będzie dobry nr 30. Metoda: filtr+ Hauschka(ewentualnie skrobia Dry-flo+Hauschka) gąbką+ kompakt pudrowy stemplowany gąbką= piękny kolor, super mat, idealne krycie na każdą porę roku. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Ale że kompakt NA hauszkę, to bym nie wpadła. Muszę spróbować. Szkoda, że ktoś żółty nie opisze wrażeń ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
No, ja żółta Ci opisałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.