![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Contax
Zgadzam się, ja wprawdzie od trzech dni dopiero stosuję swój kompakcik, ale już widzę, że na codzień ta metoda sprawdza sie najlepiej, bo jest prosta, nie wymaga ani wiele czasu ani zbytniej wprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Wtajemniczenie
|
To może zgłoszę to do urzędu patentowego i zacznę pobierać opłaty?
![]() Bardzo się cieszę, że i Wam się podoba, bo to proste i nieskomplikowane. Contax, a jaki masz kompakcik? |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
Smoku Twój patent to nałożenie kompaktu gąbeczką na filtr przypudrowany Hauszką czy tak?? Ale czy wtedy filtr się nie destabilizuje?
#1324 |
Zadomowienie
|
![]()
a ja jestem ciekawa po co właściwie ten puder Hauschki? nie wystarczyłby sam puderek prasowany?
i czy puder prasowany jest lepszy od płynnego (krem, mus itd) tylko z uwagi na pory czy jeszcze jakieś inne powody? ja jak na razie nie nakładałam nic na filtry poza skrobią, ale ostatnio denerwuje mnie że w mocnym świetle widać takie białe drobinki "przyklejone" do buzi ![]() ale przy okazji nie chcę sobie zepsuć ochrony anty-UV zastanawiam się teraz od czego zacząć.. i czy zmienić Antheliosa na Avenę jeśli chciałabym trochę pudru/podkładu? Edytowane przez obca Czas edycji: 2006-08-15 o 11:51 Powód: za dużo literówek ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nałożysz go gąbka wprost na 2 ml filtra, to zrobi Ci się błoto, breja, paćka, smugi, itd, poza tym 10 gr kompaktu skończy Ci się w tydzień, ani kompakt ani żaden puder nie zmatowo Ci filtra. Hauschka/skrobia służy do zmatowania filtra i dodatkowo izoluje filtr od następnej wartswy pudrowej. Skrobię należy kłaść gąbka lateksową, stemplując buzię, taka sama metoda przy kompakcie. Jak chcesz, to zmień na Avene, ja Avene nie moge używać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zadomowienie
|
![]()
no wiem wiem, że mieszam
![]() matowienie skrobią znam już dośc dobrze, więc to dla mnie dośc jasne ![]() ale ten fragment: "Hauschka/skrobia służy do zmatowania filtra i dodatkowo izoluje filtr od następnej wartswy pudrowej." dotyczy chyba tylko filtrów które mogą się zdestabilizować pod wpływem kolorówki? np. avene nie wymaga takiej "izolacji"? pewnie było to już gdzieś wyjaśnione ale: czemu lepiej nakładać gąbeczką? chodzi własnie o to żeby była solidna warstwa izolacyjna? ja dotychczas używałam pędzla do nakładania skrobi, wydawało mi się, że wtedy ściera sie jak najmniej nałożonego filtra (a w gąbeczkę mogłoby wsiąknąć sporo :0 ) a co do avene to też niezbyt mi się uśmiecha taka zmiana .. ale jeśli okaże się że to najlepsza opcja to wypróbowałabym spray Avenki który podobno jest dość lekki - zreszta makijaż ma być jak na razie opcją od czasu do czasu, a jak myślę o tych wszystkich próbach, testowaniu, szukaniu kolorów to trochę się odechciewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=obca]no wiem wiem, że mieszam
![]() matowienie skrobią znam już dośc dobrze, więc to dla mnie dośc jasne ![]() ale ten fragment: "Hauschka/skrobia służy do zmatowania filtra i dodatkowo izoluje filtr od następnej wartswy pudrowej." dotyczy chyba tylko filtrów które mogą się zdestabilizować pod wpływem kolorówki? np. avene nie wymaga takiej "izolacji"? pewnie było to już gdzieś wyjaśnione ale: czemu lepiej nakładać gąbeczką? chodzi własnie o to żeby była solidna warstwa izolacyjna? ja dotychczas używałam pędzla do nakładania skrobi, wydawało mi się, że wtedy ściera sie jak najmniej nałożonego filtra (a w gąbeczkę mogłoby wsiąknąć sporo :0 ) QUOTE] Avene w zasadzie nie wymaga izolacji, ale nie kładź kompaktu wprost na filtr, bo żaden kompakt, puder nie zmatowi Ci filtra tak jak skrobia, poza tym wyjdzie Ci na twarzy piękne błotko, o czym już pisałam. Dlaczego gąbka: bo w nią nie wsiąka skrobia/Hauschka, tak jak np. pędzel, czy płatek pochłania część mieszanki pudrowej, ona nic nie chłonie, można nałożyć cienką warstwę właśnie, a nie jakąś super grubą dla izolacji, nie bieli tak mocno, poza tym, jak nałożę pędzlem, to ta skrobia zostaje na powierzchni w postaci pyłku i z bliska ją widać, gąbka "wciska" niejako tę skrobię, że jej nie widać. Spróbuj może, nie tylko ja polecam taką gąbkę, Erato i inne filtrofanki też. |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze moje pytanie, bo bardzo mnie zainteresował temat kompaktów - czy kompakt pudrowy a puder w kompakcie, to to samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
![]()
dziękuję bardzo za cierpliwe wyjaśnienia
![]() mam nadzieje, że te pytania nie padały tu już 23567 razy ![]() i nie chciałabym już męczyć ale ... nie zwróciłam wcześniej uwagi na żadne informacje o tych gąbeczkach i mnie to zaciekawiło czy dobra będzie jakakolwiek gąbka z drogerii czy warto poszukać jakiejś konkretnej (firmy czy cuś w tym stylu)? ![]() nawet nie wiem czy wszystkie tego typu gąbki są lateksowe czy trzeba szukać informacji o rodzaju materiału :0 kiedyś daawno temu miałam w swoich rączkach jakąs gąbkę do podkładu ale nie zagościła u mnie na dłużej - może czas to zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Czyli nie to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha te gąbeczki mogą mieć przeróżne kształty. Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-25 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
No, czytam o kompaktach tu, czytam na Femi i tylko cieszę się, że Sephora daleko, bo wyczerpałam już swój limit zakupowy na ten miesiąc...
![]() A na serio, niech no tylko dopadnę łódzką Sephorę, to z pustymi "ręcami" na pewno nie wyjdę ![]() Dzięki Wizażowi oswoiłam róż, brązer, to i kompakt oswoję ![]() A na razie zastanawiam się tylko nad odcieniem, bo ja żółta jestem, ale nie aż tak potwornie jasnożółta... Z tych Sephorowych kompatktów to chyba D20 byłoby za jasne, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Wtajemniczenie
|
D20 wcale nie jest takie super jasne, bladawe, tak przynajmniej zapamiętałam. Miłych łowów w przyszłości.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja teorie potwierdzil lekarz w tamtej aptece, zalecajac dodatkowo krople i masc do oczu, ale mowie ze wystaczylo w moim przypadku zmienic filtr na Iwostin i dolegliwosci z oczami ustaly ![]() Teraz w Polsce powrocilam do Biodermy i jest OK, nic nie piecze, a i sam kolor tej tonujacej jest teraz jak dla mnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
Może to alkohol tak Ci podrażniał oczy? Do nowej Biodermy oczywiście musieli go dorzucić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zadomowienie
|
Witam Was Wszystkie
Jestem tu nowa i do tej pory mialam blade pojecie o filtrach a jesli juz to uzuwalam ich tylko na plaze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Witaj aneczko
![]() Najlepiej poczytaj sobie oceny poszczególnych filtrów na KWC na początek: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/kategoria.php?kat=155 a następnie wątki o poszczególnych filtrach założone na tym forum. Każda z nas ma swoich faworytów w tej dziedzinie, to co jednej pasuje, drugiej niekoniecznie. I tak moim faworytem (mam cerę mieszaną) jest emulsja Avene 50+. Link do wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=emulsja+Avene Życzę miłego studiowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Basiu pytałam na plotkach, ale chyba ci umknęło moje pytanie - jak mascara LRP? Jesteś z niej zadowolona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Kate faktycznie umknęło
![]() Kupiłam ten Respectissime Mascara Duoscopic (tusz z bazą 2w1 wydłużający). Na początku przeraziła mnie trochę ta ogromna szczoteczka ![]() Tusz nie podrażnia, jest bardzo trwały, nie rozmazuje, nie kruszy się, nadaje ładny kolor i faktycznie wydłuża rzęsy. O działaniu odżywczym wypowiedzieć się nie mogę bo zbyt krótko go używam, poza tym nie maluje się codziennie. Ogólnie jednak jestem zadowolona ![]() Zaraz dodam recenzję do KWC, bo zapomniałam ![]() Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2006-08-16 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
pochwalę się - kupiłam dziś podkład w kompakcie Sephory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak wrażenia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Be - no nie taka szybka... długo nie uległam, bo mam zapas podkładów, ale jak ostatnio robi mi się fantastyczne ciasto z kruszonką na buzi... stwierdziłam, że warto spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Wtajemniczenie
|
A jaki masz kolor?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
D25
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek nie mogę sobie z korektorem poradzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Rozeznanie
|
Ja też uległam Smokowi i Basi39
![]() - wydaje mi się, że mogłam dobrać sobie jaśniejszy kolor (choć do bladolicych nie należę) - może to być spowodowane tym, że baaardzo dawno nie miałam na twarzy podkładu czy pudru (takiego z kolorkiem ![]() - w związku z powyższym jestem zszokowana ![]() - ostatnio Hauschka nie dogaduje mi się z AL (nareszcie koniec tuby ![]() ![]() Dziękuję wam dziewczyny za nowy patent, muszę popracować jeszcze nad techniką nakładania tego podkładu (dociskać? rozcierać na twarzy?). Niedawno zrobiłam peeling, usunęłam łuszczące się po Atredermie skórki, ciąg dalszy testów nastąpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.