![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Cytat:
![]() A ja sprawiałam sobie DP w kompakcie w formie wkładu (Aurore) i piękny jest na jedwabnym Hauschce - wcale nie wyglądam na filtrowy makijaż, kiedy nałożę DP na Hauschkę wstemplowany w filtry ![]() Na normalny krem jeszcze nie testowałam. A odcień Aurore w puderniczce wydaje sie ciemny, ale faktycznie jest jasny i chyba nawet nieco jaśnieje w ciągu dnia na twarzy. Ja jestem żółta i na mnie ten odcień też wpada w żółty, ale do w miarę neutralnych cer, nie bardzo różowych, też byłby dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś dorwałam się do testerów Matmate i odetchnęłam z ulgą - na dłoni cudownie jasny, zobaczymy jak dojdzie z allegro czy nie będzie ciemniał. Zaskoczył mnie za to ten podkład: http://tagomago.pl/product_info.php?products_id=4265
Na zdjęciu jest wręcz blado-zielonkawy, a w rzeczywistości okazał się lekko opalonym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Raczkowanie
|
Witam,
nie bardzo wiedziałam, w którym wątku o filtrach umieścić moje pytanie, więc proszę sie nie gniewać, że akurat w tym. Jestem właśnie po lekturze artykułu w onecie "Komu wierzyć, aby przeżyc?" i w zwiazku z jednym zdaniem z tego artykułu mam pytanie. Otóz jest tam napisane, że używanie kremów z filtrem w nadmiarze moze spowodować raka. Kremów z filtrem używam od roku, codziennie. Wcześniej Bioderma obecnie LRP(krótko to czy długo, nie wiem) i tego typu teksty powodują u mnie wątpliwości. Co Wy o tym myślicie? Szkodzą naszej skórze czy jednak pomagają ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zadomowienie
|
a mogłabyś podać linka do tego artykułu?
tego typu informacje czytam z ciekawością ![]() na temat szkodliwości filtrów już tu gdzies były dyskusje, ale chodziło raczej o wpływ hormonalny a nie o raka :0 dlatego jestem bardzo ciekawa na czym miałaby polegać ta szkodliwość filtrów |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/1357925,242,kioskart.html
![]() Komentarz : "I co sie martwicie i tak wszyscy pójciemy do piachu" Jest najlepszym podsumowaniem tego artykułu ![]()
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Wtajemniczenie
|
Najbarzdiej "lubię" wiadomości typu "najnowsze badania dowodzą że...", "kremy z filtrem powodują raka...". To znaczy jakie badania? Kto je robił i co konkretnie badał? Filtry powodują raka CZEGO? W jaki sposób?
Wieści o tym stopniu ogólnosci dawno już przestały do mnie przemawiać. Każdy moze sobie napisać w dowolnym medium, że "naukowcy ostatnio odkryli, że koń to tak naprawdę krowa". Być moze 95% witaminy D w organizmie zawdzięczamy słońcu. Ale jak to się ma do informacji, że aby zsyntetyzowac tę witaminę, organizmowi wystarczy 15 minut ekspozycji na promieniowanie UV i to wcale nie w formie smażenia sie w upale, lecz np. poprzez wystawienie na słońce twarzy lub ramion? Możemy wyjść z cienia, bo mamy za mało witaminy D, ale już nikt nie napisał, że "wyniki badań" nad wpływem UV na powstawanie raka skóry są aktualne. To wybierajmy, krzywica czy czerniak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zadomowienie
|
Nie wspominając o tym, że witaminę D można po prostu se zakupić i wcinać; albo po prostu zażyć w jedzonku:
Cytat:
![]()
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Spokojnie możemy też zrezygnować z ochronnych kremów do opalania. Ich nadmierne stosowanie może bowiem powodować raka." - koniec cytatu. żadnych badań na potwierdzenie, nic. takie coś, to ja mogę sobie też w gazecie oznajmić.
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Wracając do makijażowego tematu - już wiem czemu sypki Hauschka jest jednak lepszy do Guerlaina, jest beztalkowy, talk na podsuszoną i ściągniętą skórę po zoracu, nawet na avence ściąga mnie jeszcze bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Wtajemniczenie
|
No to ja do paszcz łuszczących się po zoracu dodaję jeszcze swoją
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam do Was wielką prośbę, czy mogłybyście spojrzeć na skład tego podkładu? czy jest on bezpieczny dla nieavenowskich filtrów? wiem, że ma talk, ale czy oprócz niego są w nim jakieś destabilizujące składniki? z góry dziękuję
Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Octyl Methohycinnamate, Butylene Glycol, Polyglyceryl-4 Isostearate, Talc, Cetyl Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Magnesium Sulfate, Polymethylsilssequioxane, Silica dimethyl, Silylate, Dimethicone Copoyol, Laureth-4, Diphenyl Dimethicone, Methylparaben, Dizanolodynyl Urea, Disodium Stearoyl Glutamate, propylparaben, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Propylene glycol, Panthenol, Distearidimonium Hectorite, Alcohol Denat. [+/- CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499], D1058/5 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Wtajemniczenie
|
A co to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
BAN stały
|
hej, bardzo prosze o analize składu, jest to kompakt Revlona AGE DEFYING
Water, cyclomethicone,dimethicon e, propylene glycol, titaniumdioxide, polygryceryl isosterarate, magnesium sulfate, methyldihydrojasmonate, boron nitride, acetylhexapetide,nylon-12, stearic asid,alumina, glycine soja,panthenol i jescze troche... z mojej wiedzy widze tylko ze nie ma talku i mikki czyli chyba mozna na filtr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiadałam na to pytanie w innym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
L_V to juz inne znalezisko agateczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
BAN stały
|
heh, dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Rozeznanie
|
Filtromaniaczki, który Waszym zdaniem podkład i korektor jest najlepszy do stosowania na filtr?
Obecnie stosuję podkład i korektor Maybelline EverFresh. Oba produkty świetnie się spisują na filtrze ![]()
#1588 |
Rozeznanie
|
Co prawda za filtromaniaczke sie nie uwazam ale u mnie na filtrach najlepiej sprawdza sie Lirene Nature Matte tak to sie chyba nazywa
![]()
![]() |
#1589 |
Wtajemniczenie
|
Ja też lubię Nature Matte, jak również City Matt. Nie na każdym filtrze dobrze wyglądają, ale ogólnie bardzo lubię te podkłady, no i sa bezpieczne dla filtrów z parsolem.
A Everfresh miałam kiedyś i w ogóle mi nie przypadł do gustu - inna rzecz, że próbowałam go na "normalnym" kremie, a nie na filtrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Rozeznanie
|
Erato, ja stosuję tylko i wyłącznie filtry Avene, ponieważ nie zawierają parsola i nie mają w składzie alkoholu (naczynka). EverFresha stosowałam na mleczko SPF 50+, "dzieciaczka", "albinosa" i emulsję. Na wszystkich filtrach sprawuje się bardzo dobrze, ale mnie makijaż najbardziej podoba się na "albinosie" i emulsji
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.