![]() |
#1591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Ja ostatnio zakupiłam Kolastynę Satin Make-up i na razie jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() Aha, podkład trzyma się cały dzień (nakładam na niego trochę skrobi z Translucidem), na razie mnie nie zapchał (odpukać!), ma konsystencję gęstego kremu. Najjaśniejszy kolor-jasny beż, nie nada się wprawdzie dla superbladego lica, ale dla bladolicej po wakacjach jak najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Joasiu a na jaki filtr kladlas DP? I czy probowalas tez aplikowac go pedzlem, i z jakim efektem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Wtajemniczenie
|
Sorka, ale co to jest "DP"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Double Perfection Compact Chanel => http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=1659
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
Ja czały czas myślałam że skrót Dp oznacza na biochemii Dermo-Pediatrics
![]()
#1596 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pędzlem jeszcze nie kładłam, bo efekt normalnego, gąbkowego nakładania mnie oczarował ![]() Kładłam na krem antybakteryny AA (na etapie wkurzenia filtrami, w sobotę, kiedy spędzałam cały dzień w chałupie) - efekt tak boski, że majac siebie przed oczyma, mam ochotę rzucić w diabły to całe filtrowanie i przesiąść się na ten duet na stałe ![]() A z filtrów to kładłam na mleczko antyalergiczne Vichy i na dzieciaczka Vichy. Na tym pierwszym lepiej się sprawuje, aczkolwiek dużej różnicy nie widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie krem niezbyt odpowiadał, ale mleczka jestem ciekawa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co tam można, trza jakoś wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleczko jest inne: mniej gęste, ale wciąż mocno kremowe w konsystencji, nie ma nic z mleczkowatości DP (nie spływa z twarzy, ufff!), lekko bieli, ale nie za mocno - jak się wchłonie, to biel prawie całkiem znika i ma poza tym szalenie ważną dla mnie cechę: można nałożyć te 2,5ml prawie od razu na twarz, nie muszę rozkładać aplikacji na partie jak z DP czy dzieciaczkiem Vichy, bo to mleczko po prostu daje się od razu wsmarować, co jak wiadomo oznacza oszczędność czasu rano ![]() Ładnie na nim wyglada makijaż, znaczy się mieszanka pudrowa, ewentualnie DP Chanela - mimo konsystencji podobnej do Avene, absolutnie nie daje ciasta na twarzy. Do tego mimo alkoholu w składzie całkiem dobrze nawilża - na pewno o niebo lepiej niż dzieciaczek Vichy i DP LRP. Aha, lepi się baaardzo malutko, co dla mnie też jest ważne, bo to właśnie do szału doprowadza mnie w AL. Mnie nie zatyka. Ogólnie: ja bym je umiejscowiła gdzieś między Avenkami a AL, bez ich lepienia i ciastowatości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się na to mleczko kiedyś skuszę. Nie widziałam nigdzie jego próbek, za to kremu antyalergicznego próbek miałam mnóstwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę PW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
BAN stały
|
hej dziewczyny, ja znowu ze składem
![]() ![]() Talc, Mica, Calcium Silicate, Dimethicone, Zinc Stearate, Silica, Hydrogenated Polyisobutene, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diisostearyl Malate, Isododecane, Salicylic Acid, Zinc PCA, Sorbitan Sesquioleate, Propylparaben, Parfum, BHT, Lecithin, Aloe Barbadendis Extract, Aqua, Butylene Glycol, Bisabolol, Chamomilla Recutita Extract, Alcohol Denat, Propylene Glycol, PEG-60 Almond Glycerides, Caprylyl Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Spiraea Ulmaria Extract, Phenoxyethanol, Bambusa Vulgaris Extract, Camellia Sinensis Extract, Glycerin, Ascorbyl Palmitate, Beta-carotene, Butylparaben, Carbomer, Ethylparaben, Helianthus Annuus Seed Oil, isobutylparaben, Isopropylparaben, Methylparaben, Nordihydroguaiaretic Acid, Oleanolic Acid, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Extract, CI 77289, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...ecenzja=119613 |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Zadomowienie
|
Brrrr.. dimethicone na 4 miejscu. Jeżeli silikony Cię nie zapychają, to jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aqua, Cyclomethicone, Butelyne Glycol, Nylon-12, Cross-linked Methylmethacrylate, Isohexadecane, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Sodium Chloride, Cera Alba, Panthenol, Magnesium Sulfate, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Silica Dimethyl Silylate, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Hydroxymethylpentylcycloh exene, Carboxaldehyhe, Limonene, Linalool, , CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499 ..uff ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki podkład najlepszy z avenkami?
Jaki podkład jest najlepszy na avenki?
Możecie coś polecić? ![]() Próbowałam MF Lasting performance na mleczko 50+ - niestety tworzy się delikatna maska.... teraz chciałabym kupic krem 50+ (mleczko słabo się u mnie wchłania), ale pewnie w połączeniu z tym podkładem będzie podobnie... chciabym, aby podkład ładnie się wchłaniał(stapiał z filtrem), miał srednie krycie i wygladał normalnie przy delikatnym nałożeniu (bez efektu maski) ![]() Macie swoje typy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie:
#1611 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Rozeznanie
|
Kate, a jakiego podkładu używasz na filtry?
#1613 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie czy La Roche Posay, Anthelios XL Fluid Extreme SPF 60 posiada parsol??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
Tak
![]()
#1616 |
Rozeznanie
|
Ja stosowalam korektor Everfresh na antka DP i efekty byly w porzadku, ale dawalam go pod puder i skrobie, z tym ze teraz boje sie go juz stosowac bo naczytalam sie (chyba agnieska o tym pisala) ze mozna tym aplikatorem bakterie poprzenosic :| no i teraz stosuje pan stika i chyba od niego zaczelo mi sie ciasto robic :| nie wiem, moze nie umiem go nakladac.. NO ale on gryzie sie z parsolem a nakladam go na znaczne obszary twarzy (bo sie lekko odznacza od mojego koloru) no i nie wiem co teraz robic.. z podkladow juz w sumie zrezygnowalam bo lepsze krycie daja korektory
![]()
#1617 |
Raczkowanie
|
Poki co koncze puder wygladzajacy z LRP i na to pastelowa mozaike Givenchy,jednak wiem ze skusze sie wlasnie na hit biochemii czyli puder jedwabny i matmate,intuicja a glownie slawne juz zdjecie Basi motywuje mnie ,ze to najlepsza opcja pod avenke.Dzisiaj specjalistka od wizazu Mac-a wsciekajac sie robila mi make-up na avence
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
kosmitka
|
Mało tego, że z cudem graniczy zakup odpowiedniego filtra, to po przeczytaniu tego wątku okazało się, że trzeba go odpowiednio wklepać, na to również odpowiednio nałożyć nie mniej odpowiedni puder. Cholerka, strasznie to skomplikowane, nawet bym nie przypuszczała.
Ile ja się jeszcze biedna nauczyć od Was muszę...
![]() |
#1619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Basia zrobiła taką reklamę tym Matmate, że powinni jej płacić. Spróbuj też może Chanela DP, ja to robię Clinique'iem. Mnie tam nie kusi do ideału aniołka tasmańskiego, tylko tusz, ja tam lubię pudry, puderki, błyszczydła, rózydła, brązery, ach, a jakże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.