![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przed i po - czyli wasze makijaze :D
Ja bym tak nie jednoznacznie nie twierdziła, iż jak ktoś ma problemy z cerą nie chodzi do dermatologa. Owszem, chodzi i to wiele wiele osób ale niestety czasami jest tak, że na różnego typu zmiany nic nie pomaga
![]() ![]() Uwierz, niektórzy naprawdę nie mogą sobie z tym poradzić, robią badania, wymazy, biorą leki i nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
a jak wytłumaczyć fakt, że ludzie prawią mi komplementy typu 'ale Ty jesteś ładna/ ale ładnie dziś wyglądasz!' tylko wtedy, gdy mam na sobie tonę mejkapu?
![]()
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Moja cera ostatnio jest nawet w porządku, ale gdy zobaczę jakiegoś intruza to zaczynam wyciskać. Na jednym najczęściej nie poprzestaje i w efekcie moja cera staje się okropna
![]()
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
asiulka123: relax! take it eaaasyyyyyy!
![]() A wracajac do tematu: wszystkie laski bez makijazu to pasztety <joke> ![]() ![]() Fajnie oglada sie tutaj Wasze make-up'owe dziela. Brawo! :-*
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
Ja tam wole miec te kilka pryszczy i je tuszowac makijazem niz pojsc do lekarza zeby mi przepisal jakies wysuszajace swinstwa ktore i tak pomoga tylko na chwile, za to skora bedzie mi schodzic platami; albo antybiotyki zeby mi watroba wysiadla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
jajo... niektorzy chdoza do dermatologa i im nic nie pomaga na stan cery ktory maja. A dla mnei nie ejst kwestia ile kosmetykow sie uzywa sztukowo, lecz iloscowo. Mozna uzywac kreske, kontorowke, cienie, fluid, puder sypki i w kemieni, blyszczyk, pomadke, roz, korektor pod oczy, w sztyfcie i nie meic tapety, gdyz naklada sie malo... A mozna nalozyc pol tubki fluidu i cienie az po same brwi i....
![]()
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Pyra1990 nie chce mi się wiele pisać, więc krótko: racja
![]()
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Martiniątko-swietny link!! Makijaz moze zdzialas cuda,a jest tanszy i bezpieczniejszy niz operacje plastyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Ten link jest straszny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Stronke znalazlam kiedys przypadkiem i tak mi sie spodobal efekt na tej pierwszej dziewczynie ze az zapisalam ![]() (PS: dla mnie najstraszniejsza jest ta druga w trzecim rzędzie... istny babochłop ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
nio dziewczyny link miażdzy...
![]() jest też coś takiego w życiu jak pewność siebie i samoakceptacja, jak dziewcze będzie niedowartościowane i smutne i przekonane o własnej "brzydocie" to nawet tona mejakpu tego nie zmieni. Ja tak mam, słabo u mnie z samoakceptacją... Patrzę w lustro i widzę "jakąś kupę " ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Teraz to sie pogubilam o jaki link chodzi...?
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
http://www.eatliver.com/makeup/
o ten...
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
masakra
![]()
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
Dlaczego masakra? To pocieszajace,ze nie ma brzydkich kobiet,tylko nieumalowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
Dobra to teraz moja kolej
![]() Tylko się nie przestraszcie ![]() Buźka ![]() ![]() Edytowane przez anitek_15 Czas edycji: 2007-04-10 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze ta strona to nie efekt makijazu tylko fotoszopa :P Wielkie mi co.
(i jeszcze umiejętności robienia zdjec, oswietlenia...itd itp.) Po drugie - zdjecia Anitka_15 są dowodem na to, że mam racje (HAHAHAHA) Wygląda równie dobrze na wszystkich zdjęciach ![]() ![]() ![]() Makijażem nie zmieni się urody. Najwyżej podbuduje psychicznie. Mam tą super szminke wiec musze wygladac super ![]() A co do dermatologa... no coż, naprawde tak uważam. Wole wyleczyć przyczynę a nie wiecznie maskować skutki :P Moze lepiej zmienić lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Fotoszop pewnie ze jest,ale nie posunal sie do tego,zeby pozbyc te dziewczyny defektow,podwojnych podbrodkow czy duzych nosow itede.To sa wciaz ONE,tylko umalowane i ufryzowane.
Aitek jest przesliczna dziewczyna i makijazu nie potrzebuje,ale kobiety z linka sa przykladem,ze nawet w powszechnej opinii nieatrakcyjna kobieta moze sie zmienic w atrakcyjna ![]() Co do tradziku to sie zgadzam,ze niezbedny jest dermatolog-przeciez to choroba,ktora trzeba leczyc jak kazda inna,a nie tylko "maskowac" i udawac,ze nie ma problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Nie zawsze wizyta u dermatologa pomaga... w gruncie rzeczy nie ejst to latwy problem...
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Nie mowie,ze jest to latwe.Ale mimo wszystko trzeba z tym walczyc,leczyc,a nie tylko codziennie brudzic twarz podkladem,bo w ten sposob napewno sie problemu nie rozwiaze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dlaczego uwazasz ze trzeba to leczyc? Tradzik to choroba niegrozna zyciu i zdrowiu, a ponadto zazwyczaj przechodzi z wiekiem; jezeli ktos nie chce rozwiazywac problemu to nie musi i moze sobie chodzic z kilkoma pryszczami a mimo to, z ladnie nalozonym podkladem, pieknie wygladac. Czasem ceną za rozwiazanie problemu (lub nieudolne próby rozwiazania) jest rozwalenie sobie np. watroby, czy warto? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Co do tej strony z metamorfozami -
przede wszystkim te dziewczyny mają zrobioną fryzurke, która im pasuje. Juz samo to je diametralnie zmienia. A po drugie - mają wyrównany koloryt skóry. Czyli cos co mozna osiagnac bez makijazu. (tak nawiasem mówiac i troche odbiegajac od tematu, uwazam, ze ta pierwsza ruda panna wyglada o niebo lepiej z ta niasamowita iloscia piegow niz z jednolitą cerą.... ma tak urocze piegi a jakas małpa wizazystka je ukryła.. no skandal!!) Makijaz powinien byc podresleniem urody, a nie zastapieniem jej. Zdrowa skóra nie potrzebuje ulepszeń... jak ktos sie wysypia to nie ma worow i sińców pod oczami (przyczyna sa tez chore zatoki), jak ktos przebywa na swiezym powietrzu i lubi ruch to ma naturalne rumieńce itd itp. (oczywiscie troche generalizuje bo czasem bladosc itp. to cechy genetyczne) Tylko, ze niektóre babki postanawiają pokryć twarz szpachlą i uformowac ją sobie od nowa... Dostałabym świra gdybym sie codziennie musiała malowac 20 min. Wole sie rano wyspac te 20 min dłuzej i lepiej wyglądać. Mam na uczelni taka kolezanke - jest niesamowita... codziennie robi sobie na zajęcia bardzo dopracowany, świetnie wykonany wieczorowy makijaż (odymione oczy az do brwi, puder, róż). A jest naprawde ładna :/ Tylko czasem ciezko to zobaczyc pod tymi cieniami. A co do cery i dermatołów - jak ma sie kroste na kroście to lepiej w ogóle odpuscic sobie mejkap bo to wyglada groteskowo... czerwone, zaropiałe krosty przykryte bezowym kremem. Szczególnie teraz kiedy dni sa takie słoneczne i w naturalnym swietle widac kazda niedoskonałosc. Zgadzam sie, ze trądzik zazwyczaj przechodzi jak skończy sie burza hormonalna. Tylko czasem to trwa i trwa... ![]() Najlepiej znaleźć dobrego lekarza i zrobic badania na poziom hormonów (a nie brać pierwsze lepsze przepisane "na oko" hormony) Kwestia gustu, ale dalej uważam, że każda kobitka może wyglądać znacznie lepiej bez niż z mejkapem. Tylko czy naprawde nie znajdzie sie chocby jeszcze jedna, która tak uwaza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie wygladasz bez makijazu. Różnica jest naprawde niewielka, pewnie też dlatego, że na djęciach, na których masz makijaż jest on delikatny i wyważony.
Jeśli chodzi o mnie to nie wierze , kiedy ktoś mi mówi, ze ładnie wyglądam bez make-upu. Nawet jeśli codziennie zapewnia mnie o tym mo TŻ. Po prostu widze siebie prze i po, i nic nie zmieni faktu, że w moim przypadku makijaż zdecydowanie poprawia mój wygląd. Nie oznacza to, że jestem uzalezniona od kosmetyków i make-upu. Nie, w domu nigdy sie nie maluje i gdybym nagle a)zgubiła kuferek z kosmetykami, b)została ofiara kradziezy kufra c)skończyłyby mi sie kosmetyki nie panikowałabym tylko spokojnie wyszła do ludzi saute. Generalnie dobry makijaż nie powinien nikomu zaszkodzić(chyba, że mówimy o 13-latce z pomarańczowym fluidem i czarnymi krechami pod okiem i na oku ![]()
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja55 napisala dokladnie,to co ja uwazam i jakie ja mam odczucia makijazowe ![]() Dodatkowo ja lubie sie "bawic" makijazem,dostosowywac go do okazji. Nie chodzi mi o "tynk" na twarzy,lubie podkreslac oczy lub usta,dodawac sobie powagi,kiedy trzeba, sexappealu w innych sytuacjach, wygladac oryginalnie na jakis eventach. Przyznaje sie do tego,ze w makijazu czuje sie atrakcyjniejsza,pewniejsz a siebie,bardziej widoczna. Choc napewno wiele osob woli moja lagodniejsza wersje,nieumalowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
No to teraz ja
![]() Uwielbiam się malować, bez makijażu to jak jakis lump wyglądam ![]() Zdjęcia zrobione w przeciągu minut, potrzebnych na pomalowanie się.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
dziękuje Wam dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
kiciulec bez makijażu też ładnie wyglądasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.