![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miejsce Na Ziemi
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
vanilla co do picia w akademikach to nie dotyczy to tylko USA
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu nie wolno, wielkie wykroczenie, jak cie zlapia, ze komus ponizej 21 lat kupujesz alkohol to nawet wiezienie grozi... a i tak wszyscy chleja jak sie patrzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
wreszcie to młodzież
![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to oryginalnie pochodze ze wsi(swietokrzyskie) ale zawsze ciagnelo mnie do WAwy,pamietam przyjechalam tam 1 raz i sie zakochalam w tym miescie ale niestety musialam wrocic z powrotem i isc do szkoly w moim miescie ale po skonczeniu szkoly znowu tam wyjechalam.Fajne mam wspomnienia z WAwy:mieszkanie w wynajetym mieszkaniu z 5 osobami w kawalerce,autobusy nocne tez przerobilam,pamietam kiedys zjezdzilam cala Wawe autobusami wzdluz i wszerz,znalam prawie kazda uliczke(teraz to juz zapomnialam) uwielbiam Starowke Marszalkowska i miejsce POD ROTUNDA-slawne miejsce spotkan-strasznie tesknie tez za tymi podziemnymi przejsciami i sklepikami i za metrem i za zapchanym autobusem -darmowym jadacym do TESCO czy innych supermarketow ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu, ale u mnie jest to Finlandia. Bardzo bym chciala tam pojechac i mam nadzieje, ze to sie kiedys spelni. Ostatecznie moze byc tez California
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy pojechałam (sama) na pogrzeb papieża, nie pomyślałabym że taki pomysł strzeli mi do głowy, no ale kiedy już znalazłam sięw Rzymie były i są to moje najpiękniejsze wspomnienia jakie kiedykolwiek miałam. Miasto jest po prostu piękne... Te domy, uliczki, styl życia i bycia.... Pokochałam ten kraj... Jest po prostu piękny i naprawdę zachwycający! Jednak pomimo wszystkiego kocham moją Warszawę. Jeżdzę tam od 12 lat na każde wolne weekendy, wakacje, przerwy świąteczne. To miejsce daje mi poczucie wolności. Jest takim oderwaniem się od szarej rzeczywistości tutaj u mnie w mieście. Kojarzy mi się z naprawdę fajnym życiem, imprezami, fajnymi ludźmi pierwszą miłością i prawdziwymi przyjaźniami na wiele wiele lat.... Uwielbiam Warszawę nocą. Jest taka urocza.... Kocham to miasto i zawsze chciałam tam mieszkać... Jednak marzeń spełnić nie mogę chociażby ze względu na moją rodzine, którą muszę się zająć, ze względu na dom, z którym jestem bardzo zżyta emocjonalnie no i co ważniejsze ze względu na mojego TŻ... Co do Włoch... Zawsze chciałam objechać ten kraj poznać głębiej jego kulturę, bo tamtejszy wypad zaspokoił mnie tylko na chwilę, a ja chcę pochłonąć jeszcze więcej... Może po maturze wyjadę na takie dłuższe wakacje do Włoch. Za marzenia się nie płaci ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... Edytowane przez Juda Czas edycji: 2005-10-05 o 09:34 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
a ja trzy lata temu zakochałam się w dolnym śląsku i co roku tam spędzam urlop. Góry Stołowe i Sowie są przepiękne a te zamki i pałace cudo, co roku zwiedzam inne i zawsze coś zostawiam na potem. nawet z moim TŻ znależliśmy stok w małej mieścinie Walim gdzie chcielibyśmy postawić sobie domek z drewna i tam chowawć nasze maluchy z dala od miejskiego zgiełku.
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
A ja kocham chatkę na Lasku w Beskidzie Żywieckim. To chyba jedno z nielicznych schronisk w Polsce gdzie nie liczy się kasa, na stole nie stoi puszka na kasę, nie trzeba płacic za herbatę itp, nocleg kosztuje 8 zł, i nawet jak trafi się tam bez jedzenia to wszyscy stali bywalcy sie podzielą, zwariowana chatka gdzie mieszka chatkowy Lech, dwa króliki miniaturki i kot Behemot. I gdzie każdy robi kazdemu psikusy i wciąż słychac śmiech
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
powinniśmy się cieszyć z tego że w Polsce można znaleźć wiele miejsc w których można się zakochać
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Ja zdecydowanie preferuję polskie klimaty i krajobrazy. Miejscem, z którym mam cudowne wspomnienia i gdzie na pewno wrócę to Warmia - świetne miejsce na wakacyjny wypoczynek. Natomiast moim "miejscem na ziemi" jest Park Skaryszewski na warszawskiej Pradze. Cudne miejsce. Łazienki Królewskie nawet się nie umywają.
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Co do podróży to zawsze chciałam i nadal chcę pojechać (raczej polecieć) do Islandii i Norwegii.
A co do mojego miejsca na ziemi, to tu gdzie mieszkam jest mi idealnie. Nie mieszkam w dużym miescie, choć bardzo blisko. Kwestią godziny jest bycie w Bielsku-Białej, Krakowie, Zawoji,Cieszynie czy Czechach. Do Zakopanego to góra dwie godzinki. Żyć nie umierać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Tylko wtedy będę się czuła dobrze, gdy będę żyła wśród ludzi którzy mnie cenią, rozumieją, myślą tak jak ja i mają podobne zainteresowania - czyli z przyjaciółmi. Nieważne gdzie, w jakim kraju. Przecież wszędzie jest pięknie i ciekawie. Wszędzie są ludzi od których można się czegoś nauczyc. Może piszę tak dlatego że mam naturę podróżniczki. Po prostu wiem, że chocby gdziś było niesamowicie pięknie, będę chciała zobaczyc jeszcze więcej...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.