Gdzie chciałybyście pracować? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-11, 00:19   #61
wanilka158
Raczkowanie

Dot.: Gdzie chciałybyście pracować?

A ja chciałabym zostac farmaceutką labo tez cos związanego z medycyna lub chemią.Zastanawia mnie tez to jak to sie pracuje w jakiejs firmie kosmetycznej (np. Schwarzkopf, eris itp) bo jeszcze nigdy nie spotkalam sie z osoba która w takiej pracuje
Stary 2005-09-11, 00:31   #62
svenja
Wtajemniczenie

Wymarzona? Posiadanie oryginalnego klubu rockowego w Ljubljanie, ze scena i koncertami mniejszych lub wiekszych gwiazd (cos jak CBGB's ), ewentualnie potancowami do troszke ciezszej muzyczki A, no i z polskim, czeskim i niemieckim piwem!!!

Moje obecne zajecia rowniez mnie satysfakcjonuja, tlumaczenia filmow to bardzo kreatywna rzecz, chcialabym kiedys przejsc w wyzszy poziom wtajemniczenia, czyli tlumaczenie literatury.
Lubie tez prace w redakcji tabloidu, nie przeszkadza mi to, ze pisza tam o ******lach, lubie za to panujaca tam atmosfere i swoja szefowa
Stary 2005-09-11, 03:58   #63
raspberry69
Zakorzenienie

moja wymarzona pozycja to OPERATOR kamery praca ogolnie w telewizji marzy sie jednak tez praca dla zwierzat ... moze kiedys swoj wlasy program przyrodniczy ... eh...
Stary 2005-09-11, 06:45   #64
sylwia18
Zakorzenienie

ciekawy watek ja marze o pracy w policji ale nie polskiej bo oni moim zdaniem sa smiechu warci...cos typu FBI spelniloby moje marzenia
Stary 2005-09-11, 07:19   #65
eesia
Raczkowanie

Wiatm!
Ja zawsze chciałam pracować jako bibliotekarka - spokojna praca, mało stresująca no i te wszystkie książki...
Szkoda że to nierealne
Pozdrawiam
Stary 2005-09-11, 07:26   #66
Tuchajbej
Rozeznanie

chcialabym pracowac na stanowisku lekarza ortopedy traumatologa i specjalista medycyny sportowej Mam nadzieje ,ze kiedys spelnie swoje marzenia-bardzo na to liczeNa drugim miejscu chcialabym miec swoj gabinet odnowy biologicznej i rehabiltacji Pozniej moglabym zostac pilotem wycieczek..ale to juz bardziej takie odlegle marzenia Na czwartym miejscu plasuje sie chyba apteka i ja jako pani farmacutkaZreszta chcialabym miec prace ,w ktorej ciagle bylabym w ruchu nie lubie za dlugo siedziec-raptus ze mnie

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 07:52   #67
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Marzy mi sie "wolny zawod" - moge chodzic "do pracy" gora 3 razy w tyg, pozostale 2 dni pracujac w domu czy gdzies w terenie. Lubie rzadzic, z podporzadkowaniem sie gorzej Interesowalaby mnie praca w gazecie - reporter, fotograf, planowanie wesel, cos wlasnego - ciekawa, nastrojowa ksiegarnia, przytulna kawiarenka. Poza praca chcialabym robic cos dobrego dla ludzi, gdy zdecyduje sie zostac w Stanch bede pomagac polskim emigrantom.
Wszystko przede mna

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-11, 07:56   #68
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Pomadka
He i myślisz, że sprzedawałabyś w tym sklepie nasze rodzinne antyki dziadka?

Jedynym antykiem jakim możesz wstawić do sklepu i sprzedać go z czystym sumieniem jest ciotka Wanda!
Reszta ani mru-mru.
hie hie Ciotka Ty to zawsze na wierzch wyciągniesz jakieś rodzinne "sentymenty"
Ciotki Wandy za próg nawet nie wpuszcze bo to mebelkom zaszkodzi

A co do mebli dziadka-trzeba myśleć przyszłościowo,nie nieee ???

cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 10:50   #69
sylwónia
Zadomowienie

O tak , tak przygotowywać wesela tez kiedyś bardzo chciałam W zasadzie chciałabym robić większość rzeczy , ktore tu wymieniacie- może zdążę

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 11:07   #70
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fistaszek20
co prawda pytanie nie do nas wizazankow ale co tam napisze
w policji w sekcji kryminalnej
do wizażanków tez
W razie gdyby komuś umknął sens mojego pytania, to przypomnę... Piszcie o pracy, zajęciach które również (bo pewnie obecną pracę wybralyście tez z racji predyspozycji) sprawiałyby przyjemność i nie koniecznie stoja za tym duze pieniądze, chęć kariery...- no chyba ze tylko taka opcja wchodzi w rachubę.
Ja swoją obecną pracę lubię, jestem germanistą, kontakt z młodzieżą mnie uskrzydla ale gdzies tam we mnie tkwią ciągotki w kierunku dekoracji wnetrz i pracy w sklepie z arykułami dekoracyjnymi, uzytkowymi. Jako sklepowa chyba duzo bym nie zarobiła
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 11:29   #71
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83
Mi się marzy praca w ambasadzie Hiszpanii albo in. kraju z urzędowym hiszpańskim . Albo praca w polskiej ambasadzie w Hiszpanii . Albo w konsulacie itp. I musi tak być
Albo w strukturach Unii Europejskiej...
Mnie też szczególnie z tą Unią
albo gdzieś w polityce
tak poza tym to chciałabym być farmaceutą (tylko, że musiałabym zdawać biologię na maturze, a jej nie lubię), wizażystką (bardzo, bardzo, bardzo ). Chciałabym pracować gdzieś w banku albo na giełdzie ale do tego kompletnie się nie nadaję...
Fajnie byłoby pracować w salonie samochodowym (jakieś BMW albo Audi, żeby na codzień móc oglądać takie cuda ) może jako sprzedawca albo gdzieś "wyżej" A najlepiej pracować przy projektowaniu nowych modeli.
I tak właściwie, to powinnam się zdecydować już niedługo, co faktycznie chciałabym robić, bo matura w tym roku
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 11:33   #72
aniielica
Zakorzenienie

A ja chciałabym grać. Jeździć w trasy, codziennie inne miejsce inni ludzie. Cały czas muzyka. Do tego jeszcze mieć własny klub muzyczny ze sceną. Promować młode, kreatywne kapele. Organizować duze imprezy muzyczne. Jak narazie idę powoli w tą stronę
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 11:46   #73
Pomadka
Zakorzenienie

Wink Dot.: Gdzie chciałybyście pracować?

Cytat:
Napisane przez cattt
hie hie Ciotka Ty to zawsze na wierzch wyciągniesz jakieś rodzinne "sentymenty"
Ciotki Wandy za próg nawet nie wpuszcze bo to mebelkom zaszkodzi

A co do mebli dziadka-trzeba myśleć przyszłościowo,nie nieee ???

Meble dziadka-rzecz bezcenna.
Ciotki Wandy też nie wpuszczam do swojego domu, wystarczy jak się na nią napatrzę na rodzinnym zjeździe.

PS. GDzie są fotki dla mnie od Lovisy?
Boli mnie okropnie głowa, chyba niestrzmie bólu.
Stary 2005-09-12, 00:22   #74
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez svenja
Wymarzona? Posiadanie oryginalnego klubu rockowego w Ljubljanie, ze scena i koncertami mniejszych lub wiekszych gwiazd (cos jak CBGB's ), ewentualnie potancowami do troszke ciezszej muzyczki A, no i z polskim, czeskim i niemieckim piwem!!!

Moje obecne zajecia rowniez mnie satysfakcjonuja, tlumaczenia filmow to bardzo kreatywna rzecz, chcialabym kiedys przejsc w wyzszy poziom wtajemniczenia, czyli tlumaczenie literatury.
Lubie tez prace w redakcji tabloidu, nie przeszkadza mi to, ze pisza tam o ******lach, lubie za to panujaca tam atmosfere i swoja szefowa
Ooo Svenja, a jakie filmy tłumaczysz/tłumaczyłas? To strasznie ciekawe Mogłabym to robić
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 00:31   #75
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie
Ooo Svenja, a jakie filmy tłumaczysz/tłumaczyłas? To strasznie ciekawe Mogłabym to robić
A rozne Glownie te, co maja ukazac sie na DVD, ale nie jakies popularne. Jesli chodzi o jakies super znane filmy, to robie glownie trailery (np. Red Eye), albo dodatki na DVD (komentarze rezysera, itd), jak ostatnio Skeleton Key z Kate Hudson.
Tlumaczenia to glownie kiepsciuchne filmidla, co nie oznacza, ze tlumaczenie jest prostsze. Ostatnio robilam jakas tragedie kinematograficzna z blizniaczkami Olsen, a potem American Pie 4 Aaa i jeszcze pare odcinkow Gilmore Girls

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-12, 00:42   #76
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez svenja
A rozne Glownie te, co maja ukazac sie na DVD, ale nie jakies popularne. Jesli chodzi o jakies super znane filmy, to robie glownie trailery (np. Red Eye), albo dodatki na DVD (komentarze rezysera, itd), jak ostatnio Skeleton Key z Kate Hudson.
Tlumaczenia to glownie kiepsciuchne filmidla, co nie oznacza, ze tlumaczenie jest prostsze. Ostatnio robilam jakas tragedie kinematograficzna z blizniaczkami Olsen, a potem American Pie 4 Aaa i jeszcze pare odcinkow Gilmore Girls
Uwielbiam Gilmore Girls Z przerażeniem wyczytałam w necie jakieś straszne rzeczy o rzucaniu studiów, a były to jakieś 2 odcinki całkiem wyrwane z kontekstu, więc teraz tylko czekam żeby tvn sprowadził nowe...

To musi być bardzo fajna praca (chociaż wiadomo, kazdy lubi co innego )nawet jeśli tłumaczy się American Pie 4

Literatura jest trudniejsza, tak? Jakos bardziej do mnie przemawia, chociaż filmy też by mogły być
Stary 2005-09-12, 01:10   #77
natii86
Rozeznanie

grafik komputerowy (chcialabym sie rozwinac w tym kierunku), chcialabym byc tez onkologiem, psychiatra (leczacym ciezke przypadki). Ale to sa tylko marzenia, niestety
natii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 01:12   #78
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie
Literatura jest trudniejsza, tak? Jakos bardziej do mnie przemawia, chociaż filmy też by mogły być
Ja marze o tlumaczeniu ksiazek, choc po przeczytaniu niniejszego watku, nie wiem czy jednak za wysokie progi moze... pamietasz wstep do "Alicji w Krainie Czarow"? Poczytaj ten watek:

http://f.heh.pl/ftopic1305-0-asc-15.html
Stary 2005-09-12, 01:24   #79
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez svenja
Ja marze o tlumaczeniu ksiazek, choc po przeczytaniu niniejszego watku, nie wiem czy jednak za wysokie progi moze... pamietasz wstep do "Alicji w Krainie Czarow"? Poczytaj ten watek:

http://f.heh.pl/ftopic1305-0-asc-15.html
No, wstęp do Alicji jest odjazdowy Najbardziej mi sie podoba Słomczyński, tylko to pewnie dlatego, ze chrzestny mi to często recytował tzn nie całość, tylko pierwszą zwrotkę, aż tak dobrej pamięci to on nie ma

Ale z ulubionum Pratchettem daję sobie radę na użytek własny oczywiście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-12, 02:48   #80
vanilla_sky
Zakorzenienie

a ja nie mam pojecia co chcialabym robic zawsze zartowalam, ze chcialabym pracowac w cosmo gdzie na lamach czasopisma dawalabym psychologiczne rady "cosmo dziewczynom" a tak naprawde to nie wiem, kazda praca wydaje mi sie straszna i za trudna
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 04:01   #81
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

W medycznym laboratorium poswiecajac swoje zycie na odkrycie jakiegos rewelacyjnego leku.
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 07:52   #82
aga01
Zakorzenienie

Ally widzę, że masz takie pociągi co do Hiszpanii jak ja
Więc ja chciałabym pracować
- na wyższej uczelni....
- jako tłumacz , ale nie papierów... może tak dodatkowo, ale bardziej interesuje mnie poznawanie ludzi i tłumaczenie np. jakiś konferencji politycznych najlepiej z Hiszpania
- w ambasadzie [ oczywiście Polska - Hiszpania ]
- chciałabym być pilotem myśliwca
- robić operacje plastyczne

te pierwsze najbardziej zbliżone do mojego wykształcenia
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 08:04   #83
cypressangel
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Gdzie chciałybyście pracować?

Moim wymarzonym miejscem pracy jest dom dziecka. W trakcie studiów miałam okazję być na praktykach w dd i strasznie się wkręciłam w pracę z dzieciakami.
Drugim wymarzonym miejscem pracy jest przedszkole.
Niestety moje wykształcenie nie jest związane z moimi marzeniami, a praca, którą obecnie wykonuję tym bardziej.
cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 12:12   #84
Jula
Zakorzenienie

A ja nie wiem, co chciałabym robić w zyciu. Marzyłam o pracy w galerii, w kontakcie ze sztuką, fotografią, z książkami. Jako ktoś, kto udziela informacji, jest osobą kompetentną, potrzebną i robi coś, co "rosnie w oczach". Lubię też pracę biurową, stos ksiązek i papierów wokól.
Dziewczyny, robiłyscie kiedyś test kompetencji zawodowych?
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 13:27   #85
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula
ja robilam, wyszlo mi, ze najlepiej sprawdzilabym sie pomagajac ludziom, dlatego po czesci wybralam psychologie jako swoj kierunek studiow, ale czasem zastanawiam sie, czy dobrze zrobilam...

Edytowane przez vanilla_sky
Czas edycji: 2006-01-20 o 18:04 Powód: literowka
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 13:52   #86
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Widzę, że moje marzenie dotyczące pracy nie jest zbyt oryginalne. Nie dziwię się .
Otóż chciałabym mieć coś swojego. Np. jakaś fajna kawiarnia albo restauracja. Zatrudniłabym tam porządnych kucharzy i sama uczyła się sztuki kulinarnej.
Albo wielka perfumeria, drogeria - to dopiero byłby mój żywioł . Do głowy przychodzi mi także prowadzenie salonu SPA .
Najważniejsze co by mi odpowiadało to nie bycie podporządkowaną szefostwu i luźne godziny pracy. Ot marzenia, kto by tak nie chciał .
Stary 2005-09-12, 14:16   #87
Magda.
Zadomowienie

Pracuje w marketingu www i zdecydowanie chce dalej pracowac w marketingu, mediach lub reklamie, ale dokladnie jeszcze nie wiem gdzie, bo jest pelno mozliwosci. To tzw. praca dzienna. Zdecydowanie kiedys chcialabym byc swoim wlasnym szefem, ale do tego jeszcze dluga droga.

Na boku z kolei przymierzam sie do zostania tlumaczem. Wyksztalcenie i doswiadczenie w tym kierunku juz mam, musze jednak zrobic linencje by moc praktykowac.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-12, 16:45   #88
brzydula_81
Zakorzenienie

helou))a ja chciałabym pracować w radiu albo TV.....miałam już z tym do czynienia i jakoś strasznie zafascynował mnie montaż dźwięku a druga koncepja to praca w agencji PR....ostatnio chodzi mi po głowie projektowanie ubranek (ale chyba dla siebie jak na razie)
brzydula_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 17:01   #89
roksanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jula
aj też robiłam bo w lo zrobili nam wycieczkę do jakiegoś tam centrum planowania kariery czy coś takiego. mi wyszło że powinnam zajmować się sztuką. i się nie zajmuję
roksanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 17:08   #90
Momo
Zakorzenienie

Tancerka tańców towarzyskich,a na starość bibliotekarka.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości