![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]() Przemiana materii
Co wpływa na polepszenie przemiany materii?
Oczywiście oprócz ruchu i zdrowej diety... Może odpowiednia ilość snu, świeże powietrze? Proszę odpowiedzcie, bo troszkę żem nieuświadomiona, a to dla mnie ważne ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przemiana materii
Wydaje mi się, że na przemianę materii ma wpływ sposób odżywiania.chodzi mi o to ,że jeśli najpierw rzucamy się na żarełko, a potem stosujemy głodówki, to przemiana materii może ulec rozregulowaniu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
A są jakieś produkty_spożywcze-cud, które pomogą podreperować przemianę materii?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
otreby owsiane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
otreby pszenne też. ja posypuje nimi prawie wszystko. generalnie tez mówi się o zbożach (poddanych obróbce termicznej, bo o całych ziarnach był ostatnio kontrowersyjny artykuł)- zwiększają przemiane materii. Robią to też te produkty, które zawierają JÓD, który jak wiadomo wpływa w bardzo znaczny sposób na całą "gospodarkę" metabolitów. Morsztyn też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bardzo polepszyła mi się przemiana materii po otcie jabłkowym kupiłam go w aptece ale jest też w sklepie zielarskim, są to tabletki spożywa się je przed posiłkiem i popija dużą ilością wody. Polecam także nową herbatke z herbapolu na spalanie, nie ma w jej składzie żadnych środków przeczyszczających regularnie pijąc polepsza się przemiana materii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czerwona herbatka chyba też? Nie jestem ekspertem, ale gdzieś obiło mi się o uszy, zresztą odkąd ją piję, zauważyłam poprawę w funkcjonowaniu organizmu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Czytałam kiedyś, że człowiek niewyspany jest bardziej głodny, więc ilość snu wpływa na naszą figurę.
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mam małe pytanie. Słyszałam, że łyżeczka musztardy dziennie poprawia przemianę materii. Czy ktoś może to potwierdzić???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
O musztardzie nie słyszałam
![]() Przede wszystkim to regularne i racjonalne odżywianie ma na to wpływ. Tzn. posiłki w poodnych godzinach, co 2-3godz i w małych ilościach. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a mi sie wzdaje ze musztarda dosc mocno zaostrza apetyt, zreszta jak wszystko co ostre
![]() wczoraj kupilam sliwkowe otreby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie herbatka zielona, ale również czerwona regulują przemianę materii. W ogóle picie tych herbat jest bardzo zdrowe, więc warto się przyzwyczaić. Jednakże trzeba pamiętać o odpowiednim ich parzeniu, bo inaczej można zrobić sobie więcej krzywdy niż pożytku. Zresztą jak ze wszystkim
![]() Niewątpliwie na poruszenie tzw. słabej przemiany materii ma wpływ ruch. Widzę to po sobie. Ogólnie jem mało, jestem wegetarianką, więc mało diet wchodzi w rachubę. W zasadzie w moim przypadku żadna ze znanych mi diet - nie odpowiada mi po samym przeczytaniu metodologii działania ... Ale ruch - to jest to. Przyspiesza przemianę materii i wyzwala dodatkowe pokłady energii, które zalegają w moim organizmie. Niestety czasem o tym zapominam i nie mam czasu tylko dla siebie, żeby zmusić do wysiłku moje ciałko. Zatem dziewczyny - dużo ruchu i dla wspomagania zielona i czerwona herbatka wpłyną zapewne korzystnie na przemianę materii.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Inch smakuja jak otreby, dla mnie wszystkie sa takie same
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Zieloną herbate pije od 5 lat. Uwielbiam ją, ale jakoś na mnie nie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Czy to jest odpowiedni sposób, Agnesko? Nie popełniam żadnych poważnych błędów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
HEj ja wypróbowałam kapsułki z wiesiołka i kapsułki biogal dla mnie bomba naprawde pomogły!!pozatym świetnie dziala kiwi raz dziennie!!!pozdrwiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
Mmmm, kiwi? O jego działaniach nie słyszałam... Ale smaka mi narobiłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Okrętko,
bardzo dobrze, że w ogóle pijasz czerwoną herbatkę, spróbuj też zieloną. Co do tego parzenia (zwłaszcza zielonej) - powiedziałam tak, że może zaszkodzić trochę przesadnie. Prawda jest taka, że nie powinno się jej za długo parzyć, bo po primo - jest wstrętna w smaku (jak dla mnie- mowa o zielonej), a po secundo - ta herbata wbrew pozorom jest bardzo mocna, mocniejsza od czarnej, więc za bardzo parzona nie jest zdrowa (czytałam nawet, że gorsza jest wówczas od kawy - znaczy się mniej zdrowa). Herbatki te - najlepiej sypane - tak jak napisałaś, nie powinno się od razu zalewać wrzątkiem lecz lekko przestudzoną wodą. Czytałam, że temperatura powinna mieć 60 stopni C. Parzyć należy kilka minut (20 to chyba trochę za długo ![]() Tak na marginesie - postaraj się kiedyś wybrać do prawdziwej hebarciarni i kupić na wagę herbatkę zieloną lub czerwoną. Zobaczysz, że naprawdę różni się ona od tych ekspresowych. Z zielonych polecam: Sencha, gunpowder, a z czerwonych Rooibos. Klasyczne bądź różne smaki do wyboru - w zależności co lubisz. Wszyscy polecają również Pu-erh - słynną z jej właściwości niby odchudzających, ale ja akurat za jej smakiem nie przepadam. Rooibos jest znacznie smaczniejsza. Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości i złagodziłam trochę moje ostre osądy odnośnie parzenia ![]()
![]() |
#21 |
|
Hihi, dzięki za szybką odpowiedź
![]() Ja mam czerwoną pu-erh i chyba firmy Bio-active, o ile mnie pamięć nie myli, i na smak nie narzekam ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Okrętko, dodam tylko, że te herbatki z firmy Bio-Active są też w porządku
![]() A co do szybkiej odpowiedzi - nadrabiam teraz "zaległości" na wizażu, jak byłam zajęta pracą i studiami i nie miałam czasu nawet tutaj zajrzeć. Więc siedzę, czytam i piszę od czasu do czasu - stąd szybka odpowiedź ![]() Mam nadzieję, że ta też jest szybka hehehe
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym KIWI to racja! Podobno też zmniejsza łaknienie na słodycze. I ma tyle witamin, że nawet dzieciom nie daje się więcej niż 1 dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
w moim przypadku śliwki, a najlepiej suszone.
maślanka takze dobrze dziala na przemiane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
cos mi sie jeszcze skojarzylo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
Na mnie piwo działa tylko i wyłącznie moczopędnie
![]() ![]() *** A czy banan też przyspiesza przemianę materii? Bo tak gdzieś słyszałam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
A na mnie bardzo dobrze dziala gotowana marchewka z lyzka masla ,po nie na bank ide na kibelek wiecej niz dwa razy
![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Znam taką marchwianke. Jest smaczna. Mama ją jadła jak była na diecie po operacji. Tylko odrazu głodna po niej byłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Zarówno na przemianę materii jak i "po wielkim tłustym żarciu" polecam tzw. przez moją mamę "******pęd". Jest to zmielony kminek i majeranek, proporcje 1:1 (ja mielę w młynku do kawy). Trzeba zjeść tego łyżeczkę, popić wodą i pomaga na takie dolegliwości jak: zaparcia, wzdęcia, jak czujemy ciężkość na żołądku czy wątrobie. Polecam, sama stosuję, sama natura
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Kminek i majeranek - to chyba najgorsze połączenie jakie mogę sobie wyobrazić
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.