![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Re: Bankowe konto internetowe - doradzicie? PORÓWNANIE OFERT
Majka napisał(a):
> VolkswagenBank rzeczywiście ma tylko 1,50 za kazdą wypłatę z bankomatu, > obojętnie jakiej maści?? ![]() > Jestem zaskoczona ![]() jesli wyplacasz 400zl lub wiecej to prowizji wcale nie ma od wyplaty z bankomatu. Poza tym przelewy za darmo a wplaty - jesli sa gotowkowe to w wawie mozna robic w kasie na rondzie ONZ (bez prowizji) poza wawa jest z tym problem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
palomino zakręciłam sie
![]() ![]() Przykład: WYPŁACAM z konta VolkswagenBank, z bankomatu X np. 20,oo albo 50,oo zł Jaka będzie prowizja?? W dalszym ciągu 1,50 czy jakas niższa/wyższa?? Czy ta prowizja 1,50 obowiązuje od kwoty 400,oo i więcej zł?
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Mariqa tak masz rację.
Ja się tutaj zasugerowałam sama sobą. Bo w moim mieście nie ma darmowych bankomatów Mbanku, więc byłam zmuszona ze 2 razy skorzystać z "obcego" bankomatu i dlatego wspomniałam o tej prowizji 5,00. Jednak ona jest i waro o tym pamiętać, jeśli człowiek zamierza więcej wypłacać, niż wpłacać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Re: Bankowe konto internetowe - doradzicie? LISTA BANKOMATÓW
Majka napisał(a):
> > > Przykład: WYPŁACAM z konta VolkswagenBank, z bankomatu X > np. 20,oo albo 50,oo zł > Jaka będzie prowizja?? > W dalszym ciągu 1,50 czy jakas niższa/wyższa?? > Czy ta prowizja 1,50 obowiązuje od kwoty 400,oo i więcej zł? Prowizja 1,50zł obowiązuje gdy wypłaca się mniej niż niż 400,00zł jeżeli więcej - prowizja wynosi 0zł ![]() Ja jednak się waham między direct VW a mBankiem ![]() LISTA BANKOMATÓW Może się komuś przyda (np. w szukaniu bankomatu w którym za darmo wypłacimy pieniądze z mBanku ![]() http://www.eholiday.pl/bankomaty/Euronet/10 Agoosia i gdzie zakładasz ??
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Myślę, że najbardziej atrakcyjną ofertą na rynku jest konto standard Volkswagen Banku. Minimalne opłaty, jedynie przy wypłatach do 400 zł koszt 1,50 zł, przy wpłatach na konto ( to już zależne od prowizji danej instytucji, poza tym bezpłatne prowadzenie konta, bezpłatne przelewy, a oprocentowanie konkurencyjne wobec innych banków, bo 4% w skali roku. Jeśli chodzi o limit kredytowy to tutaj już zaczynają się koszty, a i tak nie łatwo go dostać, chyba że zarabia sie około 2000 zł. Ale wszystko o opłatach i prowizjach jest na stronie http://www.vwbankdirect.pl/1298.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
hmmm
dzieki mbank mozna robic zakupy przez net - tego Volkswagen Bank nie oferuje ale w VB nie musisz wpłacać im na konto jakies regularnych wpłat,poza tym wplacasz im cos tam na odczepne i masz spokoj, nie wiem jak jest w mBanku..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Witam1
To jamusze wtrącić tutaj swoje 3 grosze, mam konto w pko 24, czyli pko s.a.,obsługa jest prosta, logowanie też, za darmo się wpłaca w oddziale,dużo bankomatów z których można wyjmować bez opłat, utrzymanie miesięczne z ubezpieczeniem kosztuje 11zł,ale to jest cała opłata-ponieważ w tej kwocie wszystkie operacje(przelewy na konto wew., zew., zdefiniowane)są za darmo, dlatego jak ktoś dużo korzysta z przelwów tak jak ja to się bardzo opłaca bo nikt mi nie wylicza-nie opłacało by mi się płacić za każdy przelew zew. czy inny.Polecam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
zmijkaa napisał(a):
> utrzymanie miesięczne z ubezpieczeniem kosztuje 11zł,(.... )dlatego jak ktoś dużo korzysta z przelwów tak jak ja to się bardzo opłaca bo nikt mi nie wylicza-nie opłacało by mi się płacić za każdy przelew zew. czy inny.Polecam!!!! No ja właściwie czasami tylko coś kupię/sprzedam/wymienie na Allegro i Wizażu ![]() ![]() Zapytałam o zdanie mojego M. powiedział, że zawsze mogę robić przelew na jego konto i wypłacimy z jego bo ma za darmo a bankomat bliziutko...chyba jednak VW..bo tam przelewy za darmo ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
nie da sie zablokowac - z jednej prostej (przynajmniej z mojego punktu widzenia
![]() oplata za przekroczenie limitu debetowego jest 50 zl, natomiast ja mam to konto i slowo daje - majac net i mogac w kazdej chwili sprawdzic stan konta nigdy nie mialam akurat z tym warunkiem problemu ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
palomino napisał(a):
> natomiast ja mam to konto i slowo daje - majac net i mogac w kazdej chwili sprawdzic stan konta nigdy nie mialam akurat z tym warunkiem problemu ![]() W sumie masz rację przecież stan takiego konta można łatwo kontrolować ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Rossi to gdzie w końcu zakładasz?
![]() ![]() Umknęło mi też gdzieś, ile dopłacam wpłacając na poczcie pieniądze na konto w mBanku...? Dokopałaś się do tego?? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
na poczcie zawsze placisz 3,5 zl niezaleznie od tego na jakie konto wplacasz - tak mi sie wydaje
![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Re: Bankowe konto internetowe - doradzicie?
Bez prowizji pobierasz pieniądze w mbanku z bankomatów euronetu i WBK, listę bankomatów w całej Polsce znajdziesz w internecie. Kartą można płacić normalnie w sklepie, większość jednak podaje kwotę minimalną, np, w Rossmanie jest to 20 zł, poniżej których kasjerka odmówi możliwości Ci zapłaty kartą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
hej, te konta oferowane przez duże i znane banki (np Intelligo - PKO, mBank - BRE) są w pełni bezpieczne i nie słyszałam o żadnych haczykach. Wybór konta zależy od Twoich preferencji - musisz porównać oferty. Ja mam w mBanku, bo nic nie płacę za prowadzenie i nie ma minimalnych wpłat na konto (jak je zakładałam to jeszcze nie pracowałam). Mieszkam w Łodzi, więc nie doskwiera mi niewielka liczba bankomatów, bo i tak płacę głównie kartą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Agoosia napisał(a):
> Rossi to gdzie w końcu zakładasz? ![]() ![]() Hihi ![]() ![]() Acha a na poczcie polskiej podobno teraz płaci się 2,50zł za robienie przelewów ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Rossi,przepraszam,że się tak podpinam do Twojej odpowiedzi,bo ja troche na inny temat
![]() Może to zostalo już powiedziane,ale co tam ![]() Ja mam inteligo od prawie 2 lat,i naprawde jestem zadowolona,ale dostrzegam jeden DUŻY minus. Otóż wypłat bez prowizji można dokonywac TYLKO w bankomatach PKO BP,w innych(np.Euronetu)-trzeba zapłacić prowizję(4,50zł).I np.w wielu miejscach znajduja sie tylko bankomaty Euronetu i jezeli w sklepie nie mozna placic karta to zeby obrac pieniazki na zakupy trzeba jeszcze wydac te prawie 5 zł. Ale tak poza tym jestem zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Ja polecam niezdecydowanym przejrzec strone http://www.banki.a-m.pl/porownanie_kont_bankowych.html
Tutaj szczegolowo sa porownane konta internetowe w mbanku, inteligo i multibanku, mozna takze od razu ze strony zalozyc konto w wybranym banku. Pozdrawiam Agaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
NO I ZAŁOŻYŁAM ;)
Wypełniłam i wysłałam wniosek
![]() ![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Re: NO I ZAŁOŻYŁAM ;)
O ja ciemna masa. Przecież zaznaczyłam proszę bank o wypełnienie i wysłanie aplikacji. W takim razie teraz pozostaje mi czekac na te papierki potem na poczte - podpisać wysłać i to wszystko tak? I jeszcze jedno posyłałyscie to poleconym czy zwykłym listem?
Dzięki za pomoc ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Re: NO I ZAŁOŻYŁAM ;)
Nic się nie płaci za wysłanie papierów, ponieważ poczta ma zawarte porozumienie z VW Bank. Na poczcie pakują je w specjalną kopertę i wysyłają listem zwykłym. W ciągu 3 dni przesyłka jest w banku. U mnie załatwianie formalności trwało około 3 tygodni, potem juz tylko aktywacja przez telefon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.