![]() |
#151 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: JAKIE darmowe konto bankowe ?
Cytat:
Natomiast korzystając z ich wielu rabatów można trochę zaoszczędzić, w moim przypadku ok. 30-50 zł miesięcznie (rabaty mBank). Alior Sync wcale nie jest taki tani jak się przyjrzysz bliżej ich ofercie (nie tylko to czym chwalą się w reklamie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Odp: JAKIE darmowe konto bankowe ?
Gdy zakładałam konto nie było żadnych opłat, potem wprowadzili dwa złote za kartę, potem znowu coś. Teraz jeszcze za wypłatę w innym bankomacie maja pobierać nie 5 zł ale jakiś tam procent wypłacanej sumy. Nie zawsze zdarza mi się zrobić zakupy za określoną kwotę i nie zawsze mam pod ręką dobry bankomat, może dla niektórych to nie jest dużo ale czasem uzbierać się może całkiem sporo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
BAN stały
|
Dot.: JAKIE darmowe konto bankowe ?
Parę złotych tu, parę tam, i w ciągu roku się nazbiera. W getin mają warunek, że trzeba 300 zł kartą zapłacić, wtedy nie ma opłat. Tyle raczej każdy płaci, więc większych problemów nie ma, ale konta powinny być tak czy inaczej zwolnione z opłat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Spora część banków pobiera za coś opłaty, ale za to są promocje, które pozwalają na zmniejszenie albo zlikwidowanie opłat. Można nawet zarobić, getin ma kilka takich ofert, że dają premie albo rabaty na zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
mbank juz nie jest darmowy, co chwile przywalaja jakies oplaty, dlatego ja przeszlam do syncu. Jak na razie darmowe i podoba mi sie to, ze moge wyplacac w kazdym bankomacie bez zadnych dodatkowych oplat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aha, i jak się robi wpłatę gotówki na takie konto? Normalnie w oddziale Alior, czy jak? Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-12-28 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, ze np przez poczte no ale wtedy Cie skasuja. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-12-28 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie jesteś zadowolona z konta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
IdeaBank ma darmowe konta , można wszędzie wpłacać i wypłacać.
AliorSync jest darmowe , jest to część grupy Alior. Mbank za dużo zmian mają.
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej sie ciesze z braku wszelakich oplat oraz to, ze moge wszedzie wyplacac pieniazki bez oplat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Ja mam konto w PKO BP i płacę miesięcznie 5 zł za kartę, a pieniążki mogę wybierac we wszystkich bankomatach za darmo, póki co mi odpowiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Kto mi pomoże? Założyłam konto w Alior Sync, podpisałam umowę, dostałam już kartę. Jak mam się zalogować na ich stronie? Nie dostałam żadnego hasła, kiedy wchodzę na ich stronę logowania, mam podać numer klienta, a potem połączyć kropki... Nie dostałam też żadnego sms'a z potwierdzeniami, ale numer na pewno wpisałam dobry, bo kurier, który przywiózł mi umowę, dzwonił do mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Jeśli konto zakładałaś przez kuriera, musisz poczekać aż dokumenty wrócą do banku i wtedy dostaniesz smsem potwierdzenie, że Twoje konto jest już aktywne. Potem po wpisaniu loginu dostaniesz też smsem hasło do konta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Nie,trzeba poczekać. Sama miałam ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W dodatku Alior umywa ręce od Synca, niby jest jego właścicielem ale w oddziałach mówią inaczej (pewnie, żeby móc sciągac te prowizje za wpłaty - bo w żadnym innym baku nie ma opłat za wpłatę na własne konto w oddziale), a nigdzie tego kto jest fizycznie właścicielem nbanku ie można sprawdzić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
polecam skorzystac z szybkiego i prostego rankingu darmowych kont bankowych <ciach>
dieta kopenhaska jadłospis Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2014-03-13 o 19:07 Powód: wycięty link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
BAN stały
|
A co byście polecili dla kogoś kto w tym roku idzie na studia, chodzi o konto studenckie do przelewania pieniędzy czy pobierania stypendium...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
BAN stały
|
Jak jesteś studentem mozesz zastanowić się nad kontem studenckim bo bardzo często mają o wiele lepsze warunki. Zresztą sama możesz sobie poszukać informacji w sieci. Tutaj chociażby jest o tym arykuł:
http://www.prawy.pl/gospodarka/10498...-dla-studentow W sensie jakie konta są najlepsze w tym momencie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Rozważam zmianę konta (jednak!) i w sumie dobrze, że trafiłam na ten wątek. Czy w Smat Banku jest też program korzyści jak w Orange Finanse, czyli masz konto mobilne i apkę to łap zniżki na ciuchy, buty i jedzonko? Te promocje mnie przyciągają
![]() ![]() Byłam na www i nic takiego nie znalazłam. Edycja: Post nad moim został usunięty. Więc chyba raczej się nie dowiem ![]() Edytowane przez Julia_lawend Czas edycji: 2016-08-03 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Wiesz, informacje o ofercie każdy znajdzie sobie na własną rękę na stronach banków. Dla ważniejsze są opinie zadowolonych klientów, niż suche fakty... Użytkownicy usługi prawdę Ci powiedzą
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-04 o 11:36 Powód: Link w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
chyba mój post usunięto. w smart banku o ile wiem to nie ma żadnych zwrotów za zakupy. zarobić możesz tylko polecając konto znajomym. ja jestem zadowolony jedyna opłata to 5zł za zmianę pinu na karcie. poza tym wszystko za 0zł i bez warunków
Prowadzenie konta 0zł (żadnych warunków) opłata za kartę płatniczą 0zł (żadnych warunków) wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą 0zł (żadnych warunków) obsługa konta, przelewy itp 0zł (żadnych warunków) https://pbpfinanse.pl/redirect.php?rel="nofollow" target=ab955fd7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem, coraz bardziej skłaniam się ku Orange Finanse. Chyba się starzeję, ale wygodniejszą opcją dla mnie jest chyba bank i telefonia w jednym miejscu. Taki system naczyń połączonych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jak na razie w smart banku przelewy dochodzą szybciej niż w innych bankach. prosty i czytelny panel na www. obsłuży go nawet staruszek w przeciwieństwie do przerostu formy nad treścią w przypadku innych banków. jeśli ktoś nie lubi debetu przy płatnościach zbliżeniowych to mam też dobrą wiadomość, transakcje są księgowane na bieżąco. wygodna apka na telefon. i co najważniejsze 0 za konto bez jakichkolwiek warunków które trzeba spełniać w prawie wszystkich innych bankach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Ja zdecydowałam się założyć ostatnio konto dla córki w Orange finanse i muszę przyznać, że wszystko poszło naprawdę sprawnie. Całość bez podpisywania papierków, załatwione przelewem przez internet
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
![]()
Orange finanse ma dobrą ofertę. Mam u nich konto i zostanę z tym bankiem na dłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
pko konto dla młodych jest spoko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
BAN stały
|
U mnie sprawdzilo się konto Idealne z Idea Banku. Jest 0 zł za otwarcie i prowadzenie konta, za standardowe przelewy internetowe, a nawet za dwa pierwsze przelewy natychmiastowe w miesiącu. Tak samo 0zł za wydanie debetowej karty płatniczej i opłaty za nią też. Plus dla nich też za to, że konto można założyć on line
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.