JAKIE darmowe konto bankowe ? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 09:25   #151
manxon
Przyczajenie

Dot.: Odp: JAKIE darmowe konto bankowe ?

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
A mnie mbank zaczyna wkurzać, co trochę tylko jakieś nowe opłaty itp. Zaczynam się zastanawiać nad przejściem do synca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale jakie opłaty? Większość z nich jest dość symboliczna i przypadkowa np.: 7 zł za opłatę kartą jeśli nie wydasz miesięcznie 200 zł kartą. W praktyce mi się nie zdarzyło zapłacić od kilku lat (wcześniej ta opłata wynosiła 2 zł).

Natomiast korzystając z ich wielu rabatów można trochę zaoszczędzić, w moim przypadku ok. 30-50 zł miesięcznie (rabaty mBank). Alior Sync wcale nie jest taki tani jak się przyjrzysz bliżej ich ofercie (nie tylko to czym chwalą się w reklamie).
manxon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 09:57   #152
pitu pitu
Rozeznanie

Odp: JAKIE darmowe konto bankowe ?

Gdy zakładałam konto nie było żadnych opłat, potem wprowadzili dwa złote za kartę, potem znowu coś. Teraz jeszcze za wypłatę w innym bankomacie maja pobierać nie 5 zł ale jakiś tam procent wypłacanej sumy. Nie zawsze zdarza mi się zrobić zakupy za określoną kwotę i nie zawsze mam pod ręką dobry bankomat, może dla niektórych to nie jest dużo ale czasem uzbierać się może całkiem sporo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-25, 21:08   #153
truskaaaawka
BAN stały

Dot.: JAKIE darmowe konto bankowe ?

Parę złotych tu, parę tam, i w ciągu roku się nazbiera. W getin mają warunek, że trzeba 300 zł kartą zapłacić, wtedy nie ma opłat. Tyle raczej każdy płaci, więc większych problemów nie ma, ale konta powinny być tak czy inaczej zwolnione z opłat.
truskaaaawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 16:54   #154
aniolek_22
Raczkowanie

Spora część banków pobiera za coś opłaty, ale za to są promocje, które pozwalają na zmniejszenie albo zlikwidowanie opłat. Można nawet zarobić, getin ma kilka takich ofert, że dają premie albo rabaty na zakupy.
aniolek_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 17:55   #155
ellish
Zakorzenienie

mbank juz nie jest darmowy, co chwile przywalaja jakies oplaty, dlatego ja przeszlam do syncu. Jak na razie darmowe i podoba mi sie to, ze moge wyplacac w kazdym bankomacie bez zadnych dodatkowych oplat.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 18:39   #156
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
mbank juz nie jest darmowy, co chwile przywalaja jakies oplaty, dlatego ja przeszlam do syncu. Jak na razie darmowe i podoba mi sie to, ze moge wyplacac w kazdym bankomacie bez zadnych dodatkowych oplat.
Ja się właśnie nad nim zastanawiam, bo raz: wpływy na konto będę miała mniejsze niż 1000 złotych, kartą też tej stówy, którą sobie zazwyczaj życzą, nie wydam, bo kartą płacę mało. Ten bank wydaje mi się najrozsądniejszy, chociaż jeszcze chyba nie końca ogarniam ideę banku internetowego

Aha, i jak się robi wpłatę gotówki na takie konto? Normalnie w oddziale Alior, czy jak?

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-12-28 o 18:54
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 22:29   #157
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość

Aha, i jak się robi wpłatę gotówki na takie konto? Normalnie w oddziale Alior, czy jak?
w banku jestem od niedawna, ale z tego co sie dowiedzialam, to nie ma wplatomatu (jak przy mbanku), wiec sie ponoc nie da. Ale pewna nie jestem.
No chyba, ze np przez poczte no ale wtedy Cie skasuja.

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2013-12-28 o 22:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 14:11   #158
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
w banku jestem od niedawna, ale z tego co sie dowiedzialam, to nie ma wplatomatu (jak przy mbanku), wiec sie ponoc nie da. Ale pewna nie jestem.
No chyba, ze np przez poczte no ale wtedy Cie skasuja.
Już doczytałam, że wpłacać można w Alior Banku owszem, ale wtedy się płaci normalnie prowizję, chyba 8 złotych. Oprócz poczty (2,50 jakoś można przeżyć) można wpłacać w bankomatach Euronet za darmo. Więc nie jest źle. Ja bym tylko raz chciała wpłacić pieniądze na konto, potem już tylko dostawałabym przelewy.

Ogólnie jesteś zadowolona z konta?
Stary 2013-12-29, 14:48   #159
KOOL SHEN
Rozeznanie

IdeaBank ma darmowe konta , można wszędzie wpłacać i wypłacać.
AliorSync jest darmowe , jest to część grupy Alior.
Mbank za dużo zmian mają.
Stary 2013-12-30, 13:27   #160
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Już doczytałam, że wpłacać można w Alior Banku owszem, ale wtedy się płaci normalnie prowizję, chyba 8 złotych. Oprócz poczty (2,50 jakoś można przeżyć) można wpłacać w bankomatach Euronet za darmo. Więc nie jest źle. Ja bym tylko raz chciała wpłacić pieniądze na konto, potem już tylko dostawałabym przelewy.

Jak na razie bardzo.
Najbardziej sie ciesze z braku wszelakich oplat oraz to, ze moge wszedzie wyplacac pieniazki bez oplat.
Stary 2014-01-13, 20:47   #161
201611210932
Konto usunięte

Ja mam konto w PKO BP i płacę miesięcznie 5 zł za kartę, a pieniążki mogę wybierac we wszystkich bankomatach za darmo, póki co mi odpowiada.
201611210932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 10:28   #162
kathy8998
Rozeznanie

Kto mi pomoże? Założyłam konto w Alior Sync, podpisałam umowę, dostałam już kartę. Jak mam się zalogować na ich stronie? Nie dostałam żadnego hasła, kiedy wchodzę na ich stronę logowania, mam podać numer klienta, a potem połączyć kropki... Nie dostałam też żadnego sms'a z potwierdzeniami, ale numer na pewno wpisałam dobry, bo kurier, który przywiózł mi umowę, dzwonił do mnie...
Stary 2014-01-18, 10:47   #163
pitu pitu
Rozeznanie

Jeśli konto zakładałaś przez kuriera, musisz poczekać aż dokumenty wrócą do banku i wtedy dostaniesz smsem potwierdzenie, że Twoje konto jest już aktywne. Potem po wpisaniu loginu dostaniesz też smsem hasło do konta.
pitu pitu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 11:11   #164
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
Jeśli konto zakładałaś przez kuriera, musisz poczekać aż dokumenty wrócą do banku i wtedy dostaniesz smsem potwierdzenie, że Twoje konto jest już aktywne. Potem po wpisaniu loginu dostaniesz też smsem hasło do konta.
Aha, myślałam, że skoro dostałam kartę, to jest to równoznaczne z aktywacją konta. Dziękuję za odpowiedź
Stary 2014-01-18, 11:12   #165
pitu pitu
Rozeznanie

Nie,trzeba poczekać. Sama miałam ten sam problem
pitu pitu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 12:01   #166
rousse
BAN stały

Cytat:

Dokładnie , jest taka opłata. w dodatku wpłatomaty czasem nie chcą obsługiwać kart Aliora (w tym sync) i bank nic z tym nie robi, bo prowizja za wpłaty w oddziale im jest na rękę...
W dodatku Alior umywa ręce od Synca, niby jest jego właścicielem ale w oddziałach mówią inaczej (pewnie, żeby móc sciągac te prowizje za wpłaty - bo w żadnym innym baku nie ma opłat za wpłatę na własne konto w oddziale), a nigdzie tego kto jest fizycznie właścicielem nbanku ie można sprawdzić.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 18:35   #167
ockmen
Przyczajenie

polecam skorzystac z szybkiego i prostego rankingu darmowych kont bankowych <ciach>

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2014-03-13 o 19:07 Powód: wycięty link
ockmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-12, 14:52   #168
mbrs
BAN stały

A co byście polecili dla kogoś kto w tym roku idzie na studia, chodzi o konto studenckie do przelewania pieniędzy czy pobierania stypendium...
mbrs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-12, 14:56   #169
cheri_magda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mbrs Pokaż wiadomość
A co byście polecili dla kogoś kto w tym roku idzie na studia, chodzi o konto studenckie do przelewania pieniędzy czy pobierania stypendium...
Też się nad tym zastanawiam. Myślałam o t-mobile (Alior Sync dawne), a wy co proponujecie?
cheri_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 07:37   #170
ramona28
BAN stały

Jak jesteś studentem mozesz zastanowić się nad kontem studenckim bo bardzo często mają o wiele lepsze warunki. Zresztą sama możesz sobie poszukać informacji w sieci. Tutaj chociażby jest o tym arykuł:
http://www.prawy.pl/gospodarka/10498...-dla-studentow
W sensie jakie konta są najlepsze w tym momencie.
ramona28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 10:38   #171
Julia_lawend
Przyczajenie

Rozważam zmianę konta (jednak!) i w sumie dobrze, że trafiłam na ten wątek. Czy w Smat Banku jest też program korzyści jak w Orange Finanse, czyli masz konto mobilne i apkę to łap zniżki na ciuchy, buty i jedzonko? Te promocje mnie przyciągają
Byłam na www i nic takiego nie znalazłam.

Edycja: Post nad moim został usunięty. Więc chyba raczej się nie dowiem

Edytowane przez Julia_lawend
Czas edycji: 2016-08-03 o 20:17
Julia_lawend jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-04, 10:53   #172
Julia_lawend
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olgakolga Pokaż wiadomość
Polecam zapoznać się z rankingiem kont darmowych na stronie:

xxx
Wiesz, informacje o ofercie każdy znajdzie sobie na własną rękę na stronach banków. Dla ważniejsze są opinie zadowolonych klientów, niż suche fakty... Użytkownicy usługi prawdę Ci powiedzą

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-04 o 11:36 Powód: Link w cytacie.
Stary 2016-08-09, 12:19   #173
czcibor360
Przyczajenie

chyba mój post usunięto. w smart banku o ile wiem to nie ma żadnych zwrotów za zakupy. zarobić możesz tylko polecając konto znajomym. ja jestem zadowolony jedyna opłata to 5zł za zmianę pinu na karcie. poza tym wszystko za 0zł i bez warunków
Prowadzenie konta 0zł (żadnych warunków)
opłata za kartę płatniczą 0zł (żadnych warunków)
wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą 0zł (żadnych warunków)
obsługa konta, przelewy itp 0zł (żadnych warunków)

https://pbpfinanse.pl/redirect.php?rel="nofollow" target=ab955fd7
czcibor360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 13:28   #174
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czcibor360 Pokaż wiadomość
chyba mój post usunięto. w smart banku o ile wiem to nie ma żadnych zwrotów za zakupy. zarobić możesz tylko polecając konto znajomym. ja jestem zadowolony jedyna opłata to 5zł za zmianę pinu na karcie. poza tym wszystko za 0zł i bez warunków
Prowadzenie konta 0zł (żadnych warunków)
opłata za kartę płatniczą 0zł (żadnych warunków)
wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą 0zł (żadnych warunków)
obsługa konta, przelewy itp 0zł (żadnych warunków)

https://pbpfinanse.pl/redirect.php?rel="nofollow" target=ab955fd7
Polecam poczytanie opinii o tym banku, zanim założy się tam konto. Nie są zbyt dobre.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 09:14   #175
Julia_lawend
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Polecam poczytanie opinii o tym banku, zanim założy się tam konto. Nie są zbyt dobre.
Właśnie ostatnio czytałam i faktycznie chyba większość opinii jest negatywnych. Wyglądają się one całkiem autentycznie, szczególnie te na oficjalnym profilu banku na Facebooku. To raczej nie na moje nerwy.

Cytat:
Napisane przez monnalisa1985 Pokaż wiadomość
Ja mimo wszystko uważam, że najlepszym kontem jest wymarzone w raiffeisen. płaci się 3 zł za kartę ale ma się oprocentowanie, wiec jest sie na plus. ogolnie nie narzekam, mam sie z nim dobrze i nie jestem robiona w konia
Zainspirowałaś mnie, więc odwiedziłam stronę www banku. I faktycznie jest oprocentowanie, ale 3,5% dla kwot powyżej 10 tys. Mnie aż tak się pieniążki nie trzymają Im mniej na koncie tym procent jest mniejszy. Raczej nie. Tak wiem, wybrzydzam

Nie wiem, coraz bardziej skłaniam się ku Orange Finanse. Chyba się starzeję, ale wygodniejszą opcją dla mnie jest chyba bank i telefonia w jednym miejscu. Taki system naczyń połączonych.
Stary 2016-08-15, 01:26   #176
czcibor360
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
ja osobiście nie mam nic złego do powiedzenia o smart banku a przerobiłem już kilkanaście kont! Zmieniam je jak rękawiczki gdy tylko coś mi nie pasi
jak na razie w smart banku przelewy dochodzą szybciej niż w innych bankach. prosty i czytelny panel na www. obsłuży go nawet staruszek w przeciwieństwie do przerostu formy nad treścią w przypadku innych banków. jeśli ktoś nie lubi debetu przy płatnościach zbliżeniowych to mam też dobrą wiadomość, transakcje są księgowane na bieżąco. wygodna apka na telefon. i co najważniejsze 0 za konto bez jakichkolwiek warunków które trzeba spełniać w prawie wszystkich innych bankach
czcibor360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 12:53   #177
Marsii763
Przyczajenie

Ja zdecydowałam się założyć ostatnio konto dla córki w Orange finanse i muszę przyznać, że wszystko poszło naprawdę sprawnie. Całość bez podpisywania papierków, załatwione przelewem przez internet
Marsii763 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 16:18   #178
wedif
Przyczajenie

Post Dot.: JAKIE darmowe konto bankowe ?

Orange finanse ma dobrą ofertę. Mam u nich konto i zostanę z tym bankiem na dłużej.
wedif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 19:47   #179
carriee17
Raczkowanie

pko konto dla młodych jest spoko.
carriee17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-09, 15:15   #180
MyaMK
BAN stały

U mnie sprawdzilo się konto Idealne z Idea Banku. Jest 0 zł za otwarcie i prowadzenie konta, za standardowe przelewy internetowe, a nawet za dwa pierwsze przelewy natychmiastowe w miesiącu. Tak samo 0zł za wydanie debetowej karty płatniczej i opłaty za nią też. Plus dla nich też za to, że konto można założyć on line
MyaMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości