|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Bizuteria merle - porady , opinie
Witam,
bardzo chetnie poznam Wasze opinie na temat moich kolczykow. Co Wam sie podoba, co nie? No i czy robie jakies duze bledy? Czy zalozylybyscie cos takiego? 1. Kostki ( bigle olbrzymy, kostki szklane) 2. Czerwony marmur 3. Fimo 4. Muszle 5. Zebra (masa perłowa) 6. Lampwork i srebrne bigle |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bizuteria merle - porady , opinie
Kolejne:
7. ZÓłte - masa perlowa 8. Piasek Pustyni 9. Bukiet 10. Sopel 11.Fiolet - masa perlowa 12.Romb |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza
![]() witaj wsród bizuteryjek ![]() Powiem tak ogółem wszystko ładne, chociaz nie w szystko w moim guście ![]() Ale popracuj jeszcze nad tym by miedzy koralikiem a loopem nie było "latających" przestrzeni
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio podoba mi sie muszla wszelkiego rodzaju, wiec ogólnie trafiłaś w mój gust.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Najchętniej założyłabym kolczyki czarno-białe "Zebra". Są takie akurat dla mnie
Tylko nad górnym loopikiem nie zostawiłabym pustego drutu..Poza tym większość mi się podoba Najmniej: 3, 6, 8 i 9. Moja rada: staraj się tak dodawać ozdóbki, aby nie "fruwały", jak np. kulki na drucie w 6-ych.Ogólnie: ogromnie pozytywnie!! |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Moje typy to: 2, 8 i 9. Bardzo mi się podobają
Czekam na ciąg dalszy.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
uważam, że są bardzo ladne. Chętnie założyłabym te żółte z masy perłowej
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno ubralabym czerwony marmur bo jest w moim guscie
a te kolczyki wygladaja jak ananas ...pycha
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Muszla i żółta masa perłowa podpasowały mi najbardziej, możesz trochę popracować nad dokładnością ale tak poza tym to nie mam zastrzeżen
ładnie dobierasz koraliki, widać, że masz pomysł...Pracuj dalej ![]() Lubisz materiały wodopochodne prawda? |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za takie mile komentarze ![]() przez Was pewnie znowu kupie koraliki ;p zamias oszczedzac pieniazki na cos bardziej pozytecznego szkoda ze te hobby jest takie kosztowne Jesli chodzi o te materialy wodopochodne ;] to oczywiscie ze lubie ;> Ale poki co staram sie wykorzystywac kazde jakie uda mi sie dostac, zeby znalezc to co mi dobrze wychodzi i co ladnie wyglada Coz jeszcze dlugie szukanie przede mna
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi juz kasy szkoda tak wydawac, ale tak strasznie mnie to kreci, ze chyba nie zrezygnuje
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie
strasznie ubolewam, gdy idzie na to tyle pieniedzy ale frajda z robienia jest niesamowita
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Ja przez to hobby zapuściłam się w nauce
bo kładłam się późno spać i wcześnie wstawałam żeby pokombinować .... W forsy dużo w to wpakowałam.... ale zwraca mi się to, nie powiem, że z nawiązką ale raczej wychodzę na 0 niż na -, należy uwzględnić również to, że dużo rzeczy robię dla siebie lub na prezent.Radzę się zawsze chwalić, że się samemu coś zrobiło, a nuż ktoś nam złoży zamówienie. |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety tak nie schodzi ;/
Poza tym jak ktos sie dowie , ze sama robie to chce zebym mu to sprzedala za grosze taz , ze wykchodzi na to ze do calego "interesu" zawsze musze dokladac ;/ ![]() no ale wazne ze mam frajde z robienia, chociaz w domu juz na mnie dziwnie patrza
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ciezko jest zaczca sprzedawac, bo ludzie nie wiedza. Trzeba sie chwalic, ze robi sie cos samemu. Ja sama dopiero zaczynam i poki co jeszcze nie zwrocilo mi sie to co wyadalam, mimo, ze juz cos sprzedalam. Ale mam jeszcze okolo 15 par kolczykow z ktyrymi chodze wszedzie i pokazuje
Trzeba rozkrecac interes
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
No tak niby trzeba
ale troche glupio mi co chwile pokazywac moje kolczyki ;D wiem, ze ludziom to nie przeszkadza , ale i tak czuje sie jak jakis akwizytor ;>
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem ekspertem w robieniu bizuterii ale twoje kolczasy bardzo mi sie podobaja
zarowno pod wzgledem kształtow jak i kolorow. lubie te ktore sa lekkie i transparentne. ![]() pozdrawiam
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2008-06-19 o 16:09 |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Mi się w twojej kolekcji podobają wszytskie kostki, chyba mam do nich słabość, żółte z masy perłowej oraz czerwone marmurki. Czekam na więcej
Są śliczne.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja sprzedaje po cenie takiej jak ustale czyli wartosc materiału + 50 czasem 60% do tej sumy dokładam, a jak się bardzo napracuje to 100-200%. Jak ktos chce miec cos czego nie mają inni to niech płaci, nie moze być tak że dokładasz jesli sprzedajesz, bo to co dla Ciebie i na prezenty to powinno sie zwracac tez w tych sprzedawanych a kolezanki niech nie będa takie cwane bo w sklepie kupią za grosze ale byle co, a nie rzeczy dopracowane i wypieszczone. No zdenerwowałam się na takie podejscie, a dla przykładu dodam jeszcze to ze naprzykład jakąs moją prace wycenie na 30 i wstawiam ją do galerii gdzie jeszcze ta suma zostaje powiększona o 40% i tez kupują. więc błagam Cie nie daj sie naciągac ![]() Życzę Ci powodzenia i abys miła nie tylko frajdę bo kosztowna ale i zysk (jesli bedziesz sprzedawała) ![]()
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, dzieki za takie mile komentarze
![]() fajnie wiedziec, ze komus sie to podoba ![]() postaram sie byc bardziej asertywna, ale chyba moi znajomi to skapiradla i licza tylko na prezenty ; ) no coz moze jakos to jeszcze ruszy ; ] |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie ja to liczę na dostawy, np jeśli zapłaciłam za koraliki 90zł i zrobiłam coś dla siebie, coś na prezenty, zwróciły mi się koszty koralików, dużo biżu mi zostało i trochę koralików i półfabrykatów to już jest dobrze.
Na razie nie zwróciła mi się ostatnia dostawa, ale 3 poprzednie tak, podliczając ile mniej więcej ludzie na mnie wydali wychodzą prawie 2 stówy, a wybita wcale nie jestem Nie daj się naciągać! Chcą mieć coś oryginalnego niech płacą! Ja sama mam takie przypadki, że ktoś chce bym mu spuściła cenę, która i tak według mnie jest dużo niższa niż np. w jakiejś galerii czy sklepie.... Twardym trza być a nie miętkim
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
ja toi chyba najwiecej i tak natracilam na allegro... jak cos psprzedam to za taka kwote ze nic mi sie nie zwroci, bo zapewne zanim to sprzedam to z 10 razy wystawie....
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
To ja zrezygnuje ze sprzedazy na allegro skoro tak piszecie
Dzisiaj udalo mi sie sprzedac dwie pary kolczykow
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
To gratuluje
u mnie niestety nie tak kolorowo ;D robilam dzis arbuzy z modeliny.... najpierw myslac ze to cukierek nadgryzla je moja siostra.... ;/ potem jak wlozylam do piekarnika troszke za dlugo je trzymalam i sie zweglily ;D nie ma co... kucharka nie bede
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
A to masz ci łakoma siostra
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne kolczyki
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje ;*
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
No to kolejny projekcik
malutki skromniutki ale ciesze sie ze go zrobilam na razie tylko 1 para
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
no no ładne kolczyki... ehhh moje to jakaś lipa
w porównaniu do prac oglądanych na tym forum
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
a oto moja pierwsza bransoletka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

jestem również

, ja sprzedaje po cenie takiej jak ustale czyli wartosc materiału + 50 czasem 60% do tej sumy dokładam, a jak się bardzo napracuje to 100-200%. Jak ktos chce miec cos czego nie mają inni to niech płaci, nie moze być tak że dokładasz jesli sprzedajesz, bo to co dla Ciebie i na prezenty to powinno sie zwracac tez w tych sprzedawanych a kolezanki niech nie będa takie cwane bo w sklepie kupią za grosze ale byle co, a nie rzeczy dopracowane i wypieszczone. No zdenerwowałam się na takie podejscie, a dla przykładu dodam jeszcze to ze naprzykład jakąs moją prace wycenie na 30 i wstawiam ją do galerii gdzie jeszcze ta suma zostaje powiększona o 40% i tez kupują. więc błagam Cie nie daj sie naciągac
w porównaniu do prac oglądanych na tym forum