|  2006-09-29, 11:15 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | Zapachy Mexx - zbiorczy

No strasznie wybredna jestem   , prawie nic mi sie nie podoba, a jak się już spodoba to nie nadaje się na tą śliczną i słoneczną nadchodzącą jesień. Jedyny zapach jaki by mi pasował to Mexx woman, znacie? Bardzo mi się podoba, jest cytrusowo-przyprawowy, nie spotkałam nic podobnego jeszcze. Ale niestety, jak to często bywa z zapachami średniopółkowymi, jest nietrwały   Jeśli znacie co porównywalnego ale trwalszego to podpowiedzcie mi prosze   
				__________________ Pistacja | 
|     |   | 
|  2006-09-29, 11:20 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Mexx woman

o matko! kocham ten zapach! poprostu kocham... miałam flakon ale robie długa przerwę przed kupnem drugiego zeby przypadkiem mi się nie znudził   niestety nie znam nic podobnego... 
				__________________ Mój sutasz http://madewithmarmelade.blogspo t.com/ 06/05/2015 Nowe kolczyki :  szalony bollywood!   | 
|     |   | 
|  2006-09-29, 13:55 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

Przyznam sie,ze chcialam brac go nawet w ciemno ale...nadarzyla sie okazja do testow i....efekt oszalamiajacy  zachwycil mnie od razu! Bardzo lubie te nute cytrusowo-przyprawowa i...wbrew wielu opiniom na mojej skorze trzyma sie dosc dlugo przy czym bardzo ciekawie sie rozwija i otula mnie ciepla mgielka  Mam flakon 60ml EDT  ale testowalam tez wersje EDP i na mnie nie czuc roznicy w kwestii trwalosci,praktycznie jednakowo sie utrzymuje wiec...kazda skora inaczej przyjmuje zapach. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-09-29, 16:23 | #4 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Nie wiem czy to o tego chodzi..bo widziałam dwie podobne wersje..ja mialam taki zółty z drobinkami złota ?Ale to chyba ten bo ma wlasnie taki cytrusowo- dziwny zapach i ja go nieznosze   glowa mnie od niego bolałą:/ z Mexx-ów najbardziej lubie Pur Life- bardzo ogórkowy i Water...cos tam;-) taki fioletowy  - fajny wlasnie na jesen bo dosc slodki taki jakby kokosowy   
				__________________ "Pokusa to perfumy, które wdycha się tak długo, az człowiek zapragnie mieć flakon" Jean-Paul Belmondo  Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094 | 
|     |   | 
|  2006-09-29, 17:17 | #5 | 
| Zakorzenienie | 

Mexx Woman to ten pierwszy,kolor ma zolty ale ja w swoim nie widze zadnych drobinek zlota   
				__________________ Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2006-09-30 o 12:48 | 
|     |   | 
|  2006-09-30, 08:28 | #6 | 
				 | 

Hmmm ze złotem też nie widziałam, nie wiedziałam nawet że jest wersja edp

__________________ Pistacja | 
|     |   | 
|  2006-09-30, 12:06 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Rybnik 
				 | 

Mexx Woman to rzeczywiscie zapach ładny i raczej nie powinien byc zabójczy dla żadnego nosa, bo należy do grupy zapachów bedzpiecznych dla otoczenia. Moja mama go używa. Bardzo ładnie wyczuwalna jest porzeczka i bergamotka.

| 
|     |   | 
|  2006-10-04, 12:06 | #8 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Mówimy oczywiście o tym "żółtym" Mexx? Moim zdaniem powiinnaś zwrócić uwagę na Skin Trussardi - jakże boski zapach! -wg mnie ma z Mexxem wiele wspólnego...

| 
|     |   | 
|  2006-10-04, 17:49 | #9 | |
				 | 

Cytat: 
  Faktycznie jest w podobnych klimatach, ale to nie to... Skin jest cieplejszy, mniej świeży i nie czuć w nim tej przyprawowej nutki, bergamotki i czarnej porzeczki. Tak czy owak dzięki za przypomnienie, całkiem zapomniałam o Skinie, który swego czasu bardzo mi się podobał no i jakąś alternatywą dla mexxa może być  edit: Własnie mi się przypomniało, ze Skin też trwałością nie grzeszy   
				__________________ Pistacja | |
|     |   | 
|  2006-10-04, 22:35 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

Testowałam go przedwczoraj, bardzo mi się spodobał - zwłaszcza środkowa nuta konwalii   Niestety, z mojej skóry ulotnił się błyskawicznie  Nie minęło nawet pół godzinki, podstawiam TŻtowi ręke pod nos, tradycyjnie pytam "ładne??", a on "czy ty się w ogóle czymś popsikałaś??" Po prostu ani śladu   
				__________________ I don't care if it hurts I wanna have control I want a perfect body I want a perfect soul.. ...this life is more ordinary   | 
|     |   | 
|  2006-10-05, 17:26 | #11 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Pistacja | |
|     |   | 
|  2006-10-05, 17:32 | #12 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: *:*Ibiza*:* 
				 | 

Ja go uzywalam i uzywam  ,fakt... trwaly nie jest   
				__________________ Silly     | 
|     |   | 
|  2007-03-22, 16:16 | #13 | 
				 | 

Nowy Mexx - Amsterdam, prośba o info...

Witam! Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo takiego na pewno jeszcze nie ma. Natrafiłam dzisiaj w Rossmannie na zapach Mexx "Amsterdam" - oczywiście zaraz były testy, i przyznam że zaintrygował mnie. Chciałabym dotrzeć do jakiejś informacji, np. na temat nut zapachowych, ale nic nie ma...   Czy któraś z Was słyszała o nowym Mexxie? Jedyne co znalazłam to http://www.eukasa.pl/perfumy-zegarki...mited-edition/ w, ekhem, niezrozumiałym dla mnie języku... I mam jeszcze jedno pytanie - co znaczy, że wersja jest limitowana? Że za jakiś miesiąc np. już się zapachu nie dostanie?? 
				__________________ I don't care if it hurts I wanna have control I want a perfect body I want a perfect soul.. ...this life is more ordinary   | 
|     |   | 
|  2007-03-22, 19:53 | #14 | 
| Noc żywych, dzikich tru(p)skawek Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Kraków/Lublin 
				 | 

Dot.: Nowy Mexx - Amsterdam, prośba o info...

http://nowsmellthis.blogharbor.com/b...9/2748469.html Proszę bardzo  . Mam nadzieję, że angielskim władasz? A jeśli nie to daj znać - przetłumaczę na tyle dokładnie na ile moje skromne możliwości pozwolą   
				__________________ "Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest | 
|     |   | 
|  2007-03-22, 21:37 | #15 | 
				 | 

Dzięki! Angielskim na szczęście władam   (a jeśli chodzi o tamten link, to nawet nie jestem stanie rozszyfrować, co to za język  ) Odnalazłam nuty i jestem usatysfakcjonowana: Mexx will launch a new duo of fragrances, Amsterdam Spring Edition, this March. Amsterdam Spring Edition Woman includes bergamot, lime, blackcurrant, freesia, rose, jasmine, magnolia, apricot, apple, amber, cedar and vanille. Nie mogę się doczekać, kiedy będzie do kupienia na Allegro   
|     |   | 
|  2007-03-22, 22:06 | #16 | 
| Noc żywych, dzikich tru(p)skawek Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Kraków/Lublin 
				 | 

Nie jestem pewna, ale chyba go już widziałam... Naprawdę jest aż tak godny uwagi?

__________________ "Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest | 
|     |   | 
|  2007-03-23, 16:54 | #17 | 
				 | 

Czy jest godny uwagi? Dla mnie jest, bo  uwielbiam zapachy owocowe, a jeśli kwiatowe, to tylko z pzrewagą jaśminu   Natomiast z owoców najbardziej cenię cytrusy - limonkę, bergamotkę i grejfruty. Amsterdam sprytnie łączy to wszystko w jednym - owoce i kwiaty, a końcówka jest jeszcze przyprawiona. Dodam jeszcze, że nie stać mnie np. na Diora albo CK choćby. A tak jak więszkość tu wizażanek uważam, że lepiej z niższej półki, ale oryginalnie  Widziałam go tylko i wyłącznie w Rossmannie, a i tak już sam tylko tester się ostał na półce! Jedynie woda w szkle - 44 zł. W Marrionaud - pusto. 
|     |   | 
|  2007-03-23, 21:58 | #18 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Olifka, dziś widziałam dezodorant Amsterdam w Rossmanie (tym niedawno otwartym w centrum) w Częstochowie.

| 
|     |   | 
|  2007-04-04, 13:28 | #19 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Mnie również zaintrygowały te perfumy  Są bardzo w moim stylu, testowałam je juz w rossmannie z 3 razy  . Może bedzie tam niedługo na nie jakaś promocja     | 
|     |   | 
|  2007-04-04, 22:36 | #20 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-10 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Cytat: 
 Zapach faktycznie fajny na lato , testowałam w Rossmanie. | |
|     |   | 
|  2007-04-05, 13:36 | #21 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-04-14, 11:02 | #22 | 
| Zakorzenienie | 

A może któraś z dziewczyn mogłaby powiedzieć czy jest to zapach podobny do Mexx Woman, tego żółtego, bardzo mi się on podoba, ciekawa jestem tego Amsterdam. Jednak w moim mieście go nie uświadczysz   Więc w grę wchodziłby tylko zakup w ciemno   
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2007-04-14, 13:09 | #23 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

aktualnie zapach jest w promocji w Rossmanie za 44,90zł.    | 
|     |   | 
|  2007-04-15, 11:12 | #24 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-04-15, 12:10 | #25 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-04-17, 21:16 | #26 | 
				 | 

Kupiłam kupiłam      Byłam wczoraj w Poznaniu i tam były   Bluegirl nie radziłabym zakupu w ciemno, nie za bardzo potrafię Ci opisać ten zapach ale na pewno jest słodszy od tego żółtego, który akurat mi się nie podoba więc możliwe że Amsterdam nie spodoba się Tobie     | 
|     |   | 
|  2007-04-18, 05:54 | #27 | 
| Zakorzenienie | 

Przedwczoraj udało mi się go przetestować, dla mnie pachnie ob bardzo podobnie do żółtego Woman. Dlatego na chwilę obecną się wstrzymam, ewentualnie jeśli wyjdzie mój wyjazd do Niemiec to tam się za nim rozejrzę.

__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2007-04-18, 13:35 | #28 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-04-19, 13:39 | #29 | 
				 | 

Dla mnie też zupełnie różne... w Mexx Women ja czuję przede wszystkim konwalię, w świeżym wydaniu. Amsterdam jest słodszy, dominuje w nim jaśmin zamiast konwalii, jest też dużo bardziej trwały (na sweterku wąchałam go jeszcze na drugi dzień - pewnie za sprawą wanilii w ostatniej nucie). Właśnie sprawdzałam, na Allegro same męskie  A w Rossmannie same dezodoranty zostały. 
|     |   | 
|  2007-04-20, 09:40 | #30 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

u mnie zawsze we wtorki mają nowe dostawy, warto popytać, może u Ciebie też dostaną
 u mnie zawsze we wtorki mają nowe dostawy, warto popytać, może u Ciebie też dostaną