|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Re: Naturalne rozja¶nianie w³osów
o kurcze ! nie widzialam jeszcze takich kosmetykow . mozna je dostac w drogeriach czy salonach kosmetycznych ?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 002
|
Ja mam ten spray. Rzeczywi¶cie rozja¶nia. Ale niszczy w³osy potwornie! Najgorzej zareagowa³y moje koñcówki - trzeba by³o potraktowaæ no¿yczkami jakie¶ 10cm
Wydaje mi siê, ¿e gra nie jest warta ¶wieczki. Lepszy rumianek i delikatne sposoby. Zreszt± ten w±tek jest o NATURALNYM rozja¶nianiu, a ten spray na pewno tak nie dzia³a. Ja w ka¿dym razie ¿a³ujê, ¿e zaczê³am go stosowaæ (naturalnie mam jasno-¶redni blond) i lepiej by³oby poczekaæ do lata a¿ s³oneczko zdzia³a swoje. Co do innych produktów z tej serii: mog± byc ³agodniejsze, ale ja siê chyba nie odwa¿ê. I tak leczê teraz w³oski drogimi kosmetykami od fryzjera.
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Anulla kosmetyki mo¿esz dostaæ w normalnej drogerii - np w Galeriach Centrum s±.
Margolcia - kurcze.... a¿ nie mogê uwierzyæ. My¶lê, ¿e efekt dzia³ania sprayu zale¿y od w³osa - czy farbowany by³ wcze¶niej np itp. Wspomniana kole¿anka ma piêkne, b³yszcz±ce w³osy. Ja np u¿ywam szmponów, od¿ywek i maseczek od¿ywczych z tej serii, s± pierwsza klasa i naprawdê godne polecenia. U¿ywam d³ugo i bêdê ich u¿ywaæ. Ale spray to ryzyko - fakt nigdy nie wiesz jak wyjdzie - ja siê nie odwa¿y³am, bo mam farbowane w³osy i po prostu nie wiem, co by wyszlo. A tak w nawi±zaniu do tego Naturalnego rozja¶niania - producent deklaruje, ¿e kosmetyki SoBlonde maj± wyci±gi z rumianku, soi itp, dlatego s± w pewnym sensie naturalne... Powodzenia ¿yczê i trzymaj siê! |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Magda napisa³(a):
> Margolcia - kurcze.... a¿ nie mogê uwierzyæ. My¶lê, ¿e efekt dzia³ania sprayu zale¿y od w³osa - czy farbowany by³ wcze¶niej np itp. W³a¶nie nigdy nie farbowa³am w³osów. A teraz odrosty widaæ - i w sumie nie wiem co robiæ. U¿ywaæ tego dalej (¿eby je te¿ rozja¶niæ), czy przestaæ (w³osy zdecydowanie s± za tym rozwi±zaniem) > Wspomniana kole¿anka ma piêkne, b³yszcz±ce w³osy. Ja np u¿ywam szmponów, od¿ywek i maseczek od¿ywczych z tej serii, s± pierwsza klasa i naprawdê godne polecenia. U¿ywam d³ugo i bêdê ich u¿ywaæ. Mo¿e to jest rozwi±zanie - na pewno s± delikatniejsze. > Ale spray to ryzyko - fakt nigdy nie wiesz jak wyjdzie - ja siê nie odwa¿y³am, bo mam farbowane w³osy i po prostu nie wiem, co by wyszlo. > A tak w nawi±zaniu do tego Naturalnego rozja¶niania - producent deklaruje, ¿e kosmetyki SoBlonde maj± wyci±gi z rumianku, soi itp, dlatego s± w pewnym sensie naturalne... Spray ma "delikatn± formu³ê peroxydow±" - jak na mój gust (ale siê na tym nie znam), to to ma co¶ wspólnego z wod± utlenion±. > Powodzenia ¿yczê i trzymaj siê! Wystawiê przedzia³ek w lecie na s³oneczko, mo¿e siê jako¶ kolorki wyrównaj±... W ka¿dym razie dziewczynom ten spray odradzam, chyba ¿e chc± zafundowaæ sobie odrosty i zniszczyæ w³oski. Ale szampony rzeczywi¶cie mog± byæ lepsze.
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
HEJ!
U¿ywa³am spray'u SoBlonde i nie polecam bardzo wysuszy³ w³osy, rozja¶ni³ fajnie ale po 3 u¿yciach w³osy mia³am bardziej zniszczone ni¿ po balejage, sztywne ³amliwe i musia³am obci±æ.Teraz stoi w ³aazience nieuzywany POZDRAWIAM |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
No w³a¶nie u mnie to samo
A co robisz z tymi, których nie obciê³a¶? Bo moje ca³y czas przypominaj± mi druty
|
|
#37 |
|
🦄
Wiadomo¶ci: 29 838
|
Jak naturalnie rozja¶niæ w³osy blond??? Proszê o pomoc!!
Chcia³abym w sposób naturalny podkre¶liæ i delikatnie rozja¶niæ moje blond k³aczki- czy znacie na to jakie¶ sposoby?? Kosmetyki typu szampony, od¿ywki, itp., ale takie, które NAPRAWDÊ dzia³aj±. Oczywiscie wiem o p³ukaniu w rumianku, ale szlag mnie trafia z jego parzeniem... Mo¿e s± jakie¶ gotowe p³ukanki albo co¶ co mo¿na tylko w wodzie rozpu¶ciæ. Proszê o rady!!
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 117
|
Re: Jak naturalnie rozja¶niæ w³osy blond??? Proszê o pomoc!!
Polecam Henna Treatment Wax do wlosow blond, albo cala serie Gliss Kur Swietlisty Blond (szampon, odzywka maseczka). Wszysto sprawdzilam na sobie i dziala!!!
|
|
|
|
|
#39 |
|
🦄
|
Mam to pierwsze, ale jeszcze nie sprawdzi³am dok³adnie rezulatów, bo u¿y³am tylko raz i mam te¿ szampon GlissKur, ale niestety muszê stwierdziæ, ¿e u mnie nic nie daje!
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 842
|
Oooo.. w tej dziedzinie, mowiac skromnie, jestem prawdziwym ekspertem
|
|
|
|
|
#41 |
|
🦄
|
Hyyyyyy... A jak mam takie co¶ z czarn± rzodkwi± i ostatnio siê powoli nastawia³am na olejek rycynowy... W archiwum te¿ szuka³am, ale chyba nie mam cierpliwo¶ci, bo nic ciekawego nie znalaz³am. Rumianek to tragedia, bo trzeba zaparzaæ- czê¶ciej ni¿ raz w tygodniu tego nie zrobiê (leñ
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Ewka napisa³(a):
> Hyyyyyy... A jak mam takie co¶ z czarn± rzodkwi± i ostatnio siê powoli nastawia³am na olejek rycynowy... W archiwum te¿ szuka³am, ale chyba nie mam cierpliwo¶ci, bo nic ciekawego nie znalaz³am. Rumianek to tragedia, bo trzeba zaparzaæ- czê¶ciej ni¿ raz w tygodniu tego nie zrobiê (leñ No moim wlosow olej rycynowy i szampony z czarna rzepa robia bardzo dobrze. Na szczescie juz nie jestem blondynka |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Ewka napisa³(a):
> Chcia³abym w sposób naturalny podkre¶liæ i delikatnie rozja¶niæ moje blond k³aczki- czy znacie na to jakie¶ sposoby?? Kosmetyki typu szampony, od¿ywki, itp., ale takie, które NAPRAWDÊ dzia³aj±. Oczywiscie wiem o p³ukaniu w rumianku, ale szlag mnie trafia z jego parzeniem... Mo¿e s± jakie¶ gotowe p³ukanki albo co¶ co mo¿na tylko w wodzie rozpu¶ciæ. Proszê o rady!! Tu link do mojej wypowiedzi w archiwum: http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...key=1084552624
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Znalazlam ten temat: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1079878017
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Ewka napisa³(a):
>Rumianek to tragedia, bo trzeba zaparzaæ- czê¶ciej ni¿ raz w tygodniu tego nie zrobiê (leñ To mo¿e kup szampon rumiankowy? Zaparzaæ ju¿ nie musisz, a i od razu w³oski umyjesz |
|
|
|
|
#46 |
|
🦄
|
Margolciu, dziêki za linka- tego nie odnalaz³am w archiwum (przeszukujê je stopniowo, bo du¿o mi wyskakuje w wyszukiwanych i na raz tyle nie usiedzê przed komputerem...). Chyba muszê wypróbowaæ tê od¿ywkê Te Tao!! Co do szamponów na bazie rumianku to w³a¶ciwie tylko takich u¿ywam, ale jako¶ nigdy nie widzia³am wiêkszych rezultatów i uwa¿am, ¿e mo¿na myæ w³osy takim szamponem plus jeszcze co¶ i wtedy dopiero s± zauwa¿alne efekty. Rozumiem, ¿e ka¿da z Was poleca rumianek do p³ukania i ja te¿ kiedy¶ go u¿ywa³am ( oko³o 4-5 razy w tygodniu, bo myjê w³osy codziennie) i regularnie stosowa³am Seboradin. K³aczki by³y naprawdê ³adne (mam fotkê, zeskanujê i wklejê- co tam pochwalê siê
Hair, te¿ dziêkujê za linka- ten w±tek przeczyta³am wczoraj w archiwum i zdecydowa³am, ¿e wypróbujê Azulan. Zobaczymy jak bardzo wysuszy moje w³oski- w koñcu u¿ywa³am Seboradinu, a to chyba te¿ na bazie alkoholu. Dzi¶ siê w niego zaopatrze i postaram siê szybko wypróbowaæ. CO DO MOICH DO¦WIADCZEÑ Z SZAMPONAMI DO W£OSÓW BLOND (gdyby kogo¶ interesowa³o) to s± nastêpuj±ce: 1) Avon- szampon i od¿ywka bez efektów, maseczka nawet ok, ale bardziej jako od¿ywka ni¿ rozja¶niaæ 2) Gliss Kur szampon- dobry szampon, ale nie rozja¶nia 3) Klorane, szampon do w³osów blond- piêknie pachnie, ale w³oski s± sianowate i tylko troszeczkê rozja¶nione (przy cenie 20 zl s³aby efekt...), aha i szampon jest bardzo ma³o wydajny! 4) Timotei- nie rozja¶nia, nie nawil¿a- dla mnie beznadzieja!! [wszystkie 4 pozycje zu¿y³am w ilo¶ci 1 opakowania]
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Jest tez seria Petrole firmy Inter-Fragrances w dwoch wersjach - dla wlosow jasnych z azulenem i ciemnych z chlorofilem. Testowalam oczywiscie ta pierwsza. Poszukaj ocen w KWC. Rozne szampony pielegnujace kolor ma tez Mrs Potter (nie probowalam) i Yves Rocher (tez ma wiele recenzji w KWC), ktorego uzywalam dosc dawno, kiedy moje wlosy byly naturalnie jasny blond. Phyto Reflet niesamowicie ten kolor podkreslal. Mam zamiar wyprobowac teraz wersje dla rudych i kasztanowych.
|
|
|
|
|
#48 |
|
🦄
|
O tych z Petrole nie mia³am pojêcia mimo, ¿e dosta³am niedawno próbki od Inter-Fragrances. Yves Rocher te¿ mia³am (zapomnia³am) i nie by³am zadowolona (wtedy p³uka³am w³osy bardzo regularnie w rumianku, wiêc odcieñ by³ ok)- nie wiem, o co mi dok³adnie chodzi³o, wiêc nie pokuszê siê o jego ocenê. Aha mia³am jeszcze takim szampon do w³osów STRAUBAL HENNA bodaj¿e- ¿ó³ciutki. I jest on gorszy od Avonu i Gliss Kur'a a te¿ kosztuje ko³o 17 z³. Pozdrawiam i zachêcam do dopisywania siê do w±tku
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Mialam chec na ten Straubal Henna, ale skoro mowisz, ze cena (wysoka swoja droga) nie odpowiada efektom to sie wstrzymam
|
|
|
|
|
#50 |
|
🦄
|
I jeszcze jedno- ten szampon nie³adnie pachnie :/ U¿ywa³am go ju¿ chwilkê temu i mam jeszcze jego miniaturkê, bo dodawali je do du¿ego opakowania. Miniaturka u¿yt raz- widaæ jak mnie do tego "ci±gnie".
Troszkê siê bojê tych szamponów z rumiankiem, bo kiedy¶ kupi³am taki najzwyklejszy w takiej szklanej butelce i mialam beznadziejne w³osy, ale przemy¶lê to. Jest jeszcze ten taki szampon z Avonu za 6,90 (chyba) do jasnych w³osów. Pamiêtam, ¿e dawno dawno temu go mia³am i by³o chyba ok. Nie wiem jak zadzia³a³by dla innych, bo kole¿anka,która jest konsultantk± twierdzi, ¿e babki nie chwal± sobie tej serii... Na KWC s± o nim 3 ocenki i takie "¶rednie" :/
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Myslalam o tym Avonie, ale mi tez ta serie odradzano. W sumie mozna sprobowac, duzo nie ryzykujesz. Przypomnialo mi sie, ze Oriflame tez wypuscil szampony poglebiajace kolor. I jeszcze Venita ma szampon z cytryna i rumiankiem (mialam go, calkiem ok), jest jedna recenzja w KWC.
|
|
|
|
|
#52 |
|
🦄
|
W³a¶nie te¿ mi siê tak zdaje- w koñcu 6,90 z³ to ma³a kaska, a jak mi nie spasuje to i tak u mnie szampon zu¿ywa siê w przeci±gu 3 tygodni. Niby tak duuu¿o tych kosmetyków do w³osów a jak siê okazuje- wiêkszo¶æ do niczego :/
A co do szamponu Venity to nigdy w ¿yciu go nie widzia³am w sklepie, a regularnie przetrz±sam pó³eczki
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Kosmetyki Venity szukam zwykle w malych sklepach. Jesli jestes ze ¦l±ska, moge Ci podac namiary.
|
|
|
|
|
#54 |
|
🦄
|
No niestety, nie jestem, ale postaram siê je odnale¼æ. W³a¶nie koñczê opakowanie GlissKur'u i bêdê musia³a siê zaopatrzyæ w jaki¶ szampon. Zobaczymy co pierwsze wpadnie mi w ³apki- seria Petrole (jest tam chyba szampon??
|
|
#55 |
|
🦄
|
Ma kto¶ szampon do w³osów blond Te Tao????????
No i by³am na zakupach- nie znalaz³am nigdzie ani szamponów Venity ani serii Petrole
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Re: Ma kto¶ szampon do w³osów blond Te Tao????????
Nie mam tego szamponu. Ale skoro wyciagnelas temat - mam pytanie: jak sie sprawuje Seboradin ? Bo mi tez szampon sie skonczyl i zastanawiam sie, czy go nie kupic...
|
|
|
|
|
#57 |
|
🦄
|
No ja niestety te¿ nie mam tego szamponu Seboradin- z tej serii mam tylko dwa lotiony- z czarn± rzodkwi± i ¿eñ-szeniem. Ale z tego, co widzia³am na KWC to lotiony mia³y niez³e recenzje, a szampony wrêcz na odwrót.Mnie lotion robi ca³kiem nie¼le, ale w sumie ¿aden cud i ten z ¿eñszeniem mniej ¶mierdzi, ale troszkê gorzej (wg mnie) dzia³a.
Kurcze, chodzi za mn± ten Te Tao, ale jakbym go kupowa³a to razem z od¿ywk±, a to wydatek 40 z³ i po miesi±cu nie bêdzie ¶ladu po szamponie (od¿ywka max 1,5 miecha)...
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Ewka, zaczne od tego lotionu z zen-szeniem.
Ewka napisa³(a): > No ja niestety te¿ nie mam tego szamponu Seboradin- z tej serii mam tylko dwa lotiony- z czarn± rzodkwi± i ¿eñ-szeniem. Ale z tego, co widzia³am na KWC to lotiony mia³y niez³e recenzje, a szampony wrêcz na odwrót.Mnie lotion robi ca³kiem nie¼le, ale w sumie ¿aden cud i ten z ¿eñszeniem mniej ¶mierdzi, ale troszkê gorzej (wg mnie) dzia³a. > Kurcze, chodzi za mn± ten Te Tao, ale jakbym go kupowa³a to razem z od¿ywk±, a to wydatek 40 z³ i po miesi±cu nie bêdzie ¶ladu po szamponie (od¿ywka max 1,5 miecha)... |
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
naturalne sposoby farbowania w³osów
czy znacie moze jakies sposoby zmiany koloru w³osów bez uzycia farby? szcególnie chodzi mi o kolor rudy lub jakis jego odcien wiem ze z rumianku mozna to otrzymac ale raz wychodzi blond a raz rudy a blodu nie chce jak na razie dodam ze mam w³osy br±z
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 452
|
Re: naturalne sposoby farbowania w³osów
up
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.