|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Doradźcie mi dziewczyny...
Jaki lakier jest najlepszy [i w najkorzystniejszej cenie] do fimo? Werniks na światpasji . pl jest dobry i opłacalny? Głowni chodzi mi o mozliwość kupienia przez Internet ![]()
#3272 |
Zadomowienie
|
Wczoraj kupiłam nozyki w sklepie dla plastyków Matejko. Zamówiłam sobie u nich i kupiłam za 22,50, nie za 29,99 jak w świecie pasji plus koszty wysyłki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3274 |
Konto usunięte
|
Matejko to sieć sklepów, w wielu miastach jest. Skąd jesteś? Matejko wiem, ze jest w Sosnowcu, Krakowie i Katowicach też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam się -myślałam że kupuję przezroczysty lakier (w świecie pasji), bo na zdjęciu nie widać dokładnie co tam w środku jest. Myślałam że to właśnie ten sam lakier tylko w dużym formacie. Po pomalowaniu werniks zostawia taki białawy nalot, który znika po wyschnięciu i wszystko jest niby cacy. Wygodniejszy był dla mnie ten przezroczysty lakier, bo werniks jest mocno lejący i pozostają czasem zacieki na koraliku ![]() ![]() NIe wiem, może mi się tylko zdaje, ale lakier bardziej się błyszczy, werniks z racji, że bardziej lejący pokrywa koralik cieńszą powłoczką. Ciekawi mnie jakie inne dziewczyny mają wrażenia po użyciu tych dwóch produktów. (???) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny BŁAGAM POMÓŻCIE!! własnie kolejną moją pracę , która kulałam 5 godzin oddaje na odpadki, biały w niektórych koralikach ugotował się na żółto, wyć mi się chce, płakac, drzec ubrania, jezuuu
Niewiem czy za duzy ogień, czy garnek za stary, czy woda zła, czy za długo gotuje,bożeeee ![]() ![]() Czy coś takiego rozwiąze mój problem? http://www.allegro.pl/item355992263_...sklep_60_.html Prosze tez o podpwiedź jak będę brała taki mały piekarnik, to oprócz ustawienia temepratury i czasu co powinien mieć, czy ważne jest do wyboru grzanie górne i dolne? Jest tu jakis watek o piekarnikach ? ![]() Edytowane przez Isani Czas edycji: 2008-05-06 o 02:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ISANI- nie kupuj piekarnika bo to zbedne, naprawde ja juz wypraktykowałam z białym i wiem o co chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za poradę
![]() ![]() Hura, hura, udało się ![]() Są pięknie niebieskie, garnek odakmieniałam za każdym razem, gotowałam w wodzie odstanej od kwiatków hihiihhi jak się tylko zagotowała woda to wrzucam, zmniejszam ogień tak na środkowy i gotuję z 8 minut. Jupi jej ![]() A pochwale się Wam, że kupiłam sobie fajną lampkę nocną, taką kreslarską, super pomocna w siedzeniu po nocach, jeździ w każda moją stronę i wczoraj tak się cieszyłam lampą a koraliki zachowały się jak najgorsze szuje :/ Teraz za każdym razem, jak bedę gotowała białe bede się stresować :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o werniks w promocji w świecie pasji, to znalazłam taką flaszkę to pewno to ta promocja po 15zł, tylko z opowiadania Madie, to tak niekoniecznie to pięknie działa i wyglada jak lakier? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zadomowienie
|
Isani kochana nie stresuj sie, mi zawsze najlepiej wychodzi jak mam w nosie czy wyjdzie, bo jak sie stresuje i bardzo, bardzo chcę to wtedy własnie lipa jest
![]() ![]() ![]() Wierzę, że dasz radę , no kto jak kto, ale Ty, sie nie poddawaj ![]() ![]() I jeszcze mam pytanie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nemala Czas edycji: 2008-05-07 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
O też troszkę mi to zajęło
![]() Ja to z kolei podłpalałam od Naili, zdjęcia obrabiam w gimpie i też w nim, zrobiłam sobie podpis jakąś tam czcionką, zamieniłam fotkę aby miała przezroczyste tło, a później zapisałam jako pędzel. Teraz mogę malowac tym podpisem, stawiac takie stemple, albo sklonowac sobie jakies przejscia kolorystyczne i stemplowac takim kolorem. Ściągnij sobie gimpa z netu, jest free to Ci podpowiem co i jak ![]() A stempli w kwiaty itp to mam od groma ![]() Noo jacha , nie poddaję się, zaciskam zęby i gadam pod nosem" co o nie, nie bedzie głupia modelina mną rządziła". Tym samym te niebieskie już skonczyłam i teraz zastanawiam się czy iśc się kapac czy robic zwierzaki, najpierw w sumie musze linka poszukac :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Jezu, a ja mam za soba pierwsze starcie z fimo raczej ostatnie... Nie dosc, ze ciezko sie wyrabia (te z brokatem szly latwo) to okazuje sie, ze zdolnosci nie mam. Jedyne co zrobilam to obrzydliwy slimak - swirl czy cos w tym stylu i lody w waflu.
Po prostu nie nadaje sie do tego... Ale sprobowalam, mam czyste sumienie ![]() A Wam zycze wielu inspiracji ![]()
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie mówiąc ja mam takie zboczenie, że wszystko musi być cacuś glancuś u mnie, ale nie mówię że ten werniks to zło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moze nie rezygnuj tylko nabieraj wprawy, Pozdrawiam cieplutko ![]() MADIE - ja mysle że w Polsce to nie znajdziesz lepszego werniksu do fimo, ja juz rózne lakiery próbowałam i wszystko było lipa, jedynie ten werniks okazał sie dobry, ale wiem ze gdzies w swiecie mozna lepsze kupic i sa rózne z efektami ,własnie chce napisac do znajomych z Izraela oni tam mają róznosci moze mi kupia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakoś trzeba będzie sobie radzić. Tłumaczę to sobie tak, że może i nic się dziać złego nie będzie z koralikami, w końcu tego typu biżuterie, które wyrabiamy nie nosi się w kółko, jak ulubione złote czy jakieś srebrne kolczyki takie z serii "codziennych" i do wszystkiego pasujących. Nikt też specjalnie rzucać o ścianę korali czy kolczyków nie będzie. Tylko muszę właśnie znaleźć sposób na to odłażenie lakieru przy zdejmowaniu z wykałaczek. Tak jak Isani mi sugerowała, wczoraj zdjęłam po godzinie koraliki i w sumie nic nie widać, tylko też te koraliki które zrobiłam nie są takie żeby ubytki specjalnie mogły być widoczne. Boję się natomiast malować tym werniksem jakieś korale na których jakakolwiek skaza będzie widoczna, czyli takie o jednokolorowej powierzchni. Naprawianie takich "odprysków" jest ciężkie i zawsze trochę to widać ![]() A czy próbowałaś może pokrywać koraliki tym werniksem dwukrotnie? Tak myślałam, że może dzięki temu uzyskam bardziej szklany efekt, ale boję się że wtedy to już może być masakra z odłażeniem werniksu. edit: właśnie zrobiłam test. Na takim koraliku, z którego odlazło trochę werniksu więc taki odrzut powiedzmy. Puknęłam w kant stołu (niby że mi upadł czy coś). Jako że koralik jest jednolicie brązowy widać dokładnie co i jak. Powstała skaza. Po lekkim podrapaniu werniks zaczyna się łuszczyć ![]() Doprowadzi mnie to chyba do szału ![]() Edytowane przez madie Czas edycji: 2008-05-07 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Raczkowanie
|
Firma Eberhard Faber wycofała ze sprzedaży lakier do Fimo, będzie produkowała jedynie werniks (przynajmniej na razie), z racji lepszej wytrzymałości (lakier po jakimś czasie można po prostu zeskrobać paznokciem, co osobiście wypróbowałam, mimo nakładania wielu warstw).
#3290 |
Zadomowienie
|
No ja uzywam tylko werniksu i jestem zadowolona i nie ma znaczenia ile warstw dam zazwyczaj 2 ,ale mi jeszcze nic nie odprysło, jedne korale noszę czesto i nawet kilka razy mi spadły i nic sie nie stało, nie wiem jak inni na to patrzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zadomowienie
|
Dooomcia masz rację, nie narzekajmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zadomowienie
|
Dobra, jak flaszki z czaraną nakrętką się skonczą, nie pozostanie mi nic innego, zresztą... A tak nie lubie lakierować. Po piekarniku tez trezba?
Naila po pół roku jesli to jest jakaś zwykła modelina to raczej do śmieci już pójdzie, chyba, że będzie ci się chciało ugniatać ją z olejem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps...nemalo, wiesz może jak zrobić ten wzór kwiatka, z którym ja mam zawsze problemy? Chyba pamiętasz jakim? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze wypiekam w piekarniku i zawsze lakieruje, chodź co prawda nie najlepsza robota. Mnie też to doprowadza do szału, w końcu niecierpliwa jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zadomowienie
|
Już tak się przymierzałam dwa razy, żeby Wam porobic te zdjęcia, może jakoś jak niedługo bedę robiła kwiatki ( bo w niezapominajkach takie robiłam cieniowanie) to Wam pstryknę ten moment.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wie może ktoś z was, gdzie można kupić folię aluminiową złotą? Bo wiem, że w świeciepasji można dostać taki jakby 'blok' z 6 kolorowymi arkuszami foli do fimo (chodź nie koniecznie do fimo;p). Tylko, ze cena przerażająca-15 żł. za 6 arkuszy A 4...A po za tym słyszałam, że taka folia istnieje...Tylko kurczę nigdzie nie moge jej dostać;( Edytowane przez Doooma Czas edycji: 2008-05-09 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
No moze istnieje złota ale nie w Polsce i kochana jakby była taka jak do kanapek tylko złota to wydaje mi sie ze nie nadawałaby sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.