![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: milosc przez internet...istnieje???
[quote=hecate;5063798]Milosc przez internet?
Do kogos, kogo sie nie poznalo? Nie To zauroczenie, to nawet nie zauroczenie osoba - to zauroczenie wyobrazeniem. Do kogos kogo sie nie poznalo?Ja uwazam,ze taka wlasnie droga poznajemy ludzi najlepiej i najglebiej..zakladajc,ze ta druga osoba jest z Toba szczera..Do kogos kogo sie nie dotknelo i nie zobaczylo w rzeczywistosci to tak..dlatego zalozylam ten watek..Wiesz..nigdy nie szukalam milosci przez internet..weszlam po prostu na czat by zabic smotnosc..i tam poznalam wielu ciekawych i interesujacych ludzi.Nie mialam okazji spotkac sie z nimi z tego wzgledu,ze dziela nas jakies 2000 km..ale nardobie to teraz gdy juz bede u siebie..Zobaczymy co z tego mojego "kochania" wyniknie..po spotkaniu..A Tobie gratuluje udanego zwiazku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Jasne, że istnieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Konkretnie przez internet do osoby ktorej sie nie widuje na żywo? Nie. Ale do osoby poznanej przez internet i kontynuując tą znajomość w "realu" - jak najbardziej tak.
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Hmmm....Dobre pytanie.Ja raczej nie zakochalabym sie w kims poznanym przez internet.Zanim zakochalam sie w moim TŻ bardzo czesto sie spotykalismy,analizowalam jego zachowanie...duzo rozmawialismy na zywo.Pamietam jak pare lat temu poznalam chlopaka przez smsy.Pisalismy do siebie bardzo zcesto.wydawalo mi sie,ze sie w nim zakochalam,ale to bylo tylo takie glupie szczeniackie zauroczenie.Potem kilka razy sie z nim spotkalam i juz na pierwszym spotkaniu czar prysl!Nie mielismy wspolnych tematow,nawet nie potrafilismy sie dogadac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Czy można się zakochać przez internet..? Mhm.. chyba bardziej nazwałabym to zauroczeniem.. Czasem rodzi się z tego coś więcej, a czasem nie.. Mnie się to akurat przytrafiło..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiscie chodzi mi o milosc do osoby,ktora poznalo sie w ten wlasnie sposob i wlasnie w ten sposob pokochalo....No i oczywiscie pozniej sie z nia widuje,bo jak inaczej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem - gadajac z kims na necie po nocach poznajesz go, otwieracie sie przed soba, opowiadacie duzo - tak, zgadzam sie. Obcemu latwiej sie otworzyc niz przyjacielowi twarza w twarz. No i takie rozmowy sa fascynujace, tu jakies niedopowiedzenie, to jakis dreszczyk. owsze po jakims czasie mozna powiedziec, ze sie mniej wiecej taka osoba zna, wie sie o niej - ale uwierz mi 'klikanie' tylko nie da ci pelnego obrazu tej osoby. Nie poznasz jej reakcji w normalnych warunkach, nie bedziesz wiedziec jak sie naprawde zachowuje w stresowych sytuacjach. Wiesz kiedys mialam dola, gadalam na necie z facetem, ktory zreszta na zywo tez mnie bardzo dobrze juz wtedy znal, i w pewnym momencie zniknelam z gg... on zaczal wydzwaniac, czym mnie rozczulil bo myslal, ze poszlam powiesic sie w szafie a ja poszlam wziac kapiel na odstresowanie :P Czyli mimo tego, ze mnie znal to na necie to brzmialo tak dramatycznie, ze sie prawie obsikal ![]() Wiec nie poznasz osoby calkowicie poki sie z nia nie spotkasz. Mozna gadac z kims dwa lata, ogladac sie na kamerkach i ciodziennie slac porcje zdjec i 3 godziny rozmow przez telefon a wciaz rozczarowac sie spedzajac z taka osoba tydzien w realu. Interenet jest fajny, daje podloze, laczy ludzi... ale tylko bycie ze soba na zywo, poznanie sie w takich wypadkach mozna mowiec 'kocham go i znam go' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Internet to sposób na zapoznanie, nie na zakochanie się. Zakochać to się można, jak już pisałam, po spotkaniach na żywo.
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
No tak,jak sie z Wami nie zgodzic..internet to sposob na zaponanie nie na zakochanie..to jak mam wytlumaczyc to wszystko co czuje?To tylko zauroczenie??Pragnienie byc z kims...tesknota...usmiech , radosc gdy tylko mam okazje "przebywania" z ta osoba..tak wyglada zauroczenie?Jesli tak to rzeczywiscie to "po prostu" zauroczenie..pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
mój brat poznał swoją zonę przez internet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawie tak samo w jak w plakat gwiazdora, z ta roznica ze monitor odpisuje... iedys z nudow bardzo dawno temu zrobilam okrutny zart, pisalam z dziewczyna jako facet...i co? dlugo nie musialam czekac, zeby wyznala mi, ze ja zauroczylEm... wtedy skonczylam zabawe bo przestala byc zabawna. Nie wiesz z kim gadasz, jesli nawet nie okaze sie byc szukajaca rozrywki dziewczyna/facetem to moze okazac sie nie tym na kogo sie kreuje. Tesknota, radosc... eh Bede twierdzic, ze interent jest super sposobem na zapoznanie, nie zakochanie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Tak kiedyś i ja dałam się ponieśc emocjom i uniesieniom towarzyszącym znajomości internetowej
![]() ![]() Mojego obecnego TZ też zapoznałam w intenecie, ale zakochałam się dopiero w realu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem można zakochać się w wyobrażeniu takiej osoby, bo skoro się jej nie zna, nie rozmawiało sie z nią/nim nigdy to przecież nie można kochać TEJ osoby tylko TO wyobrażenie osoby.
Kocha się kogoś gdy się go zna, gdy się wie jaki jest, bo wkońcu za COŚ się kocha, bo na pewno nie za to że ma na statusie gadu gadu - dostępny + do tego ładny opis i fajne dane w katalogu. Nie radzę się pakować w takie miłości internetowe, równie dobrze facet mógł się opisywać jako fantastyczny wierny wyluzowany i wspaniałomyślny 20 latek posyłając nam zdjecie swojego kolegi podpisując się pod nim, a tak na prawdę może być po 50-tce pracować w wypożyczalni wideo, albo w warzywniaku, równie dobrze to może być nasz sąsiad.. Jestem bardzo na NIE jeśli chodzi o takie związki/zauroczenia/miłości/wyznania poprzez internet, i jak napisała Hecate jest to przykre takie wylewanie uczuć na monitor. Bo prawda jest taka że z taką osobą łączy nas tylko kabelek internetowy. Zresztą tego co się dzieje w internecie nie nalezy brać poważnie/jeśli chodzi o wyznawanie miłości, troche to szczeniackie zachowanie.. ![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Istnieje!!
Ja moja milosc poznalam przypadniem grajac w tysiaca on-line. dosiadl sie do mnie i gral ze mna. podobno powiedzialam cos co go urzeklo. od tamtej pory czekal na mnie na tysiacu i jak tylko sie pojawilam zagadywal. wydebil ode mnie maila ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedys tez myslalam ze to totalna glupota... do czasu az trafilo i na mnie ![]() ![]() Wspomnialam ze za miesiac przeprowadzam sie do Niemiec? Nasz zwiazek trwa juz ponad dwa lata codziennie rozmawiamy przez skype i widzimy sie przez kamerki i z kazdym dniem nasza milosc jest jeszcze wieksza a teraz jestem najszczesliwsza na swiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Czesto sie zastanawiam nad tym, jak to wlasciwie jest z ta internetowa miloscie..
wiem jedno.. piszac z taka osoba na pewno mozna sie do niej bardzo przywiazac. Ja tak sie przywiazalam, niedlugo czeka mnie pierwsze spotkanie z ta osoba. Chociaz nie licze na zbyt wiele, wydaje mi sie, ze on oczekuje po mnie kogos wiecej niz jestem, wyobrazenia ktore sobie o mnie stworzyl na podstawie zdjec i setek smsow i rozmow na gg. Wole miec do tego wszystkiego sceptyczne podejscie i potem rozczarowac sie pozytywnie, jesli wszystko bedzie okej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Miłość przez internet można znaleźć, ale rozwija się ona dopiero, kiedy zaczniemy się spotykać realnie. Internet nie może zastapić nam osobistego kontaktu, bo przecież nie wyjdziemy za mąż i będziemy żyć na odległość.
Ja dzięki internetowi poznałam swoją MIŁOŚĆ ![]() ![]()
![]() |
#49 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje za mile slowa pelne otuchy.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Ja przez internet poznałam moją miłość życia- no mam nadzieję, że juz tak pozostanie. W listopadzie bedzie 2 latka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
![]()
swojego obecnego rowniez poznalam przez neta :P gadalismy ze soba z 7-8 miesiecy przed spotkaniem real
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Gość
|
jak najbardziej można. Ja pokochałam swojego TŻ w ciągu dokładnie jednej nocy, przegadaliśmy ją całą... kilka tyg później już u niego mieszkałam i tak już ponad pół roku. Nie wyobrażam sobie życia bez niego i zrozumiałam to już tamtej nocy, choć oczywście pewna tego byłam, gdy go spotkałam twarzą w twarz. I naprawdę rzyczę każdemu takiego uczucia
![]() |
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
mozna sie zakochac przez neta, jestem tego zywym przykladem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Czy można się zakochać- nie wiem. Zauroczyć, zafascynować-jak najbardziej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miłość przez internet nie istnieje... ![]()
Szłam ulica osobna... jakby nieoswojona jeszcze ze światem.. idę na pewno dalej niż wszyscy, naznaczona niebytem i tak zagłębiona w sobie jak nie bywają nawet ludzie ze śmiercią u wezgłowia... Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Elittle potwierdzam ze milosc przez internet nie istnieje. Jednak zauroczenie albo nawet zalążek milosci istniec moze :P dla mnie milosc to duze słowo. Mysle ze z kazdym dniem milosc rosnie do drugiej osoby. Przez neta ne poznasz człowieka na wylot. Poznajemy dopiero gdy spedzamy z osoba mnóstwo czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie. A ludzie bardzo często koloryzują a w rzeczywistym świecie pokazują swoją prawdziwą twarz. Dlatego można a owszem, poznawać ludzi w sieci ale potem warto przekonać się jaki ten człowiek jest. I później można już się zakochać ![]()
Szłam ulica osobna... jakby nieoswojona jeszcze ze światem.. idę na pewno dalej niż wszyscy, naznaczona niebytem i tak zagłębiona w sobie jak nie bywają nawet ludzie ze śmiercią u wezgłowia... Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
mialam sytuacje jeszcze poznac chlopaka poznanego z netu na realu bo mamy wspolne towarzystwo (dowiedzialam sie dopiero niedawno po 2 latach znajomosci virtual) i okazal sie taki sam jak na necie wiec nie kazdy zmienia tożsamosc itd ale gł€pków takich ne brakuje co podaja inne fakty;] wiec ostroznie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
No wiec w koncu moge sie wypowiedziec sama na ten temat...bo chyba mam juz doswiadczenie..jestem po spotkaniu z ta osoba..I bylo cudownie,byl taki jakiego go poznalam na internecie,tak samo zabawny,tak samo usmiechniety..tak samo ze mna rozmawial.A uczucia,ktore poczulam klikajac z nim wcale nie uciekly i teraz sa o wiele mocniejsze.Wiec odpowiadajac na pytanie zadane w temacie....jestem na TAK i moge juz teraz napisac,ze odczulam to na wlasnej skorze.Trzeba tylko trafic na dobra osobe,bo wiadomo ze nie wszyscy sa szczerzy.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.