|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakupy na Cherry Culture - NYX Cosmetics i inne
zgadza się, podatek dopiero, kiedy dostanę laurkę z UC, czyli po dwóch tygodniach od złożenia zamówienia
![]() 22% VAT obliczasz z wartości zamówienia + kosztów wysyłki edit: Princess, Ty chyba jeszcze byłaś chętna? na jaką kwotę masz zamówienie? edit2: Dziewczyny, nie patrzcie na kurs dolara na nbp, bo przy wymianie/sprzedaży zawsze jest on wyższy. Dzisiaj dolar na PP jest za 3,75zł. Kurs wymiany w systemie PayPal:1 PLN = 0,267306 USD Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-24 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||
Zakorzenienie
|
Sun
w informacjach o wysyłce jest jeszcze takie coś: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Konto usunięte
|
ważyła 2,1kg
maila nie dostałam i dobrze, bo jakbyśmy miały jeszcze coś dopłacać to ja dziękuję edit: Proszę o szybkie decyzje, kto zamawia, a kto nie zamawia ze mną. Chcę dzisiaj jeszcze obliczyć koszty wysyłki. Princess, jeśli zamawiasz ze mną, czekam na kwotę. ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-24 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Konto usunięte
|
naprawdę proszę o decyzje, bo nie wiem, kogo mam brać pod uwagę w zamówieniu, a co za tym idzie, w obliczaniu wysyłki
pytanie przede wszystkim do Lele i Arrachnee |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1113839 5]ważyła 2,1kg
maila nie dostałam i dobrze, bo jakbyśmy miały jeszcze coś dopłacać to ja dziękuję edit: Proszę o szybkie decyzje, kto zamawia, a kto nie zamawia ze mną. Chcę dzisiaj jeszcze obliczyć koszty wysyłki. Princess, jeśli zamawiasz ze mną, czekam na kwotę. ![]() Sun za 15 min piszę kwotę ![]() Wyszło mi 13$!!! Malutko w tym miesiącu, ale nalot na MACa muszę zrobić, a tam zawsze worek bez dna!!! Sun dopisz mnie do Siebie! Edytowane przez princess_of_agony Czas edycji: 2009-02-24 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Rozeznanie
|
cienie w trójkach i pojedyńczych to dokładnie to samo?
moje zamówienie wynosi 30,5$. |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Konto usunięte
|
Arrachne i Lele, czekam na Waszą odpowiedź. Widziałam, że zaglądałyście do wątku, mogłyście od razu odpowiedzieć. Chciałabym wziąć się za obliczanie kosztów wysyłki w końcu, a nie mam zamiaru robić tego znowu po kilka razy.
Jeśli nie odpowiecie, równoznaczne będzie to dla mnie z wycofaniem się z zamówienia. Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-24 o 19:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Fraise ja nie mam, ale to jest to samo. dziewczyny pisaly, ze jedynki sa bardziej napigmentowane ( dobrze pisze?).
Sunprince ja sie pisze. ale z kwota 11$ zapisana juz mam konkretna liste, przeslac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Konto usunięte
|
Tak, jedynki są bardziej napigmentowane i ogólnie lepszej jakości od trójek.
Okey, jeśli masz już gotową listę, możesz wysłać mi na pw (podaj swój nick w temacie), ale nie musisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zadomowienie
|
![]()
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1114387 5]Tak, jedynki są bardziej napigmentowane i ogólnie lepszej jakości od trójek.
Okey, jeśli masz już gotową listę, możesz wysłać mi na pw (podaj swój nick w temacie), ale nie musisz.[/quote] to co można już wysyłać Ci dokładnie co zamawiamy ??- można na mila bo ja mam przygotowany plik w Office Word
#1841 |
Zakorzenienie
|
wyslalam
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | |
Konto usunięte
|
Wysyłać zamówienia możecie, ale nie musicie. Czas macie do piątku.
Aha, niech każdy zrobi dodatkową listę, gdyby czegoś miało nie być. Na wszelki wypadek. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Sun dodatkowa liste mam chyba na 5 nastepnych zamowien :P
w ogole ciekawi mnie co sie dzieje z przesylka zamawiana z Cathy.. czy wypadla im z samolotu, czy moze autentycznie ona plynie jakas lodzia, ba! moze nawet jakas barka, lub tratwa. a moze najzwyczajniej zawieruszyla sie gdzies w jakims urzedzie.. rozumiem jedna paczka, ale paczka Agi tez sie krzata po swiecie Edytowane przez lele Czas edycji: 2009-02-24 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zadomowienie
|
![]()
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1114411 5]Wysyłać zamówienia możecie, ale nie musicie. Czas macie do piątku.
Aha, niech każdy zrobi dodatkową listę, gdyby czegoś miało nie być. Na wszelki wypadek. zdecydowanie wolę pw ![]() OKI ![]()
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Sun, na razie się wstrzymam z większym zamówieniem - byłabym chętna na powiedzmy 6$ [interesują mnie konturówki - nie wiesz jak często zmieniają się "specials"?]. Kiedy ostatecznie będziesz składać zamówienie?
odpisuje już po raz 4 - ciągle wywala mnie z wizażu
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Uwierzyłabym, że zgnięła po drodze, gdyby nie to, że Aga rownież nie dostała tej pierwszej, a tego samego dnia dostałyśmy obie nasze drugie paczki.. Straszny zbieg okoliczności, że obie nasze pierwsze paczki wcięło (tym bardziej, że w dwóch róznych kierunkach Polski poleciały) dlatego wciąż liczę, że dotrze niebawem... Ta druga paczka, ktorą zamawiałam z Kagan dotarła do mnie dość szybko i bezproblemowo, więc mam nadzieję, że ta nasza po prostu gdzieś odpoczywa sobie chwilowo ![]() Kagan- koniecznie wklej fotki swoich singli, jak już dotrze przesyłka, którą do Ciebie wysłałam ![]() Ktoś pytał o to, czy trójki i single to jest to samo. Odpowiadam- NIE, to nie jest to samo. Single moim zdaniem są lepiej napigmentowane (choć są wyjątki) i niektóre odcienie, które nazywają się tak samo w singlach i trójkach, różnią się od siebie nie tylko jakością, napigmentowaniem, ale i nawet odcieniem Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-24 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Cathy minely 24 dni robocze, oni na stronie podaja, ze caly czas od zlozenia zamowienia do otrzymania jego to 8-17 dni. moze by nmapisac do nich maila? zwlaszcza, ze nie tylko nasza nie dotarla, ale i ta Agi.. moze mieli jakas awarie systemowa i nie wyslali, mimo ze pisali ze wyslali itp. no nie wiem, ale przypadek jest dziwny, bo to rpzeciez dwie niezalezne paczki..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Organizatorka
|
zaraz napiszę, ale tak naprawdę, nie widzę w tym za wielkiego sensu...
Nie odpowiadają za zaginięcie przesyłek nierejestrowanych (gdzieś na forum o tym czytałam), wysyłają tylko standardowego maila, że przykro im itd, ale na los paczki nierejestrowanej nie mają wpływu itd., na przyszłość proszą o wybranie paczki rejestrowanej itd. itp.. Zdarza się jednak, że paczki docierają i po 30 dniach, więc ja nie tracę nadzieji.. Ale oczywiście, maila do nich napiszę chociażby po to, żeby rozwiać te wątpliwości z wysyłką i jej faktycznym terminem ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
Dooobra, ja mam już listę z zamiennikami gotową, czekam na dalsze instrukcje.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
w ten weekend zamawiam Cytat:
![]() ![]() ostateczna wersja zamówienia: 195,5$, wysyłka 40$ pewnie koło północy podam resztę szczegółów Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-24 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Wolałabym by doszła bo była na kwotę powyżej 200zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
Sunprince, ja cię podziwiam, że masz sily na to całe zamieszanie, ale właśnie przeliczyłam, że mi się opłaca, bo nawet z vatem wyjdzie mi jakieś 20 zł taniej i będę miała pewność, że dotrze. Na razie czekam na pierwsze zamówienie z pigmentami Nyxowymi, powinno wkrótce dojść, wysłane 12-tego.
P.S. 20 zł oszczędności przy zamówieniu za 7 $, ile iszczędzają dziewczyny, które robią większe zamówienia?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1114626 1]
ostateczna wersja zamówienia: 195,5$, wysyłka 40$ pewnie koło północy podam resztę szczegółów[/quote]o jak ladnie sie zmiescilysmy jednak ![]() Cytat:
![]() ale co bierzesz jako punkt odniesienia? all czy robione samodzielnie zamowienie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zadomowienie
|
Lele, wyliczyłam sobie, że nawet z vatem i przesyłką w PL zapłacę za swoje drobiazgi jakieś 45 zł, i to z przesyłką rejestrowaną, czyli śpię spokojnie. Natomiast gdybym to samo brała sama, to przy najtańszej przesyłce wyszłoby mi jakieś 65 zł (kurs PLN:EUR - 1:3,75). Chyba warto, co nie? Allegro nie liczę, bo tam zdzierają aż nadto.
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
pewnie, ze tak jest taniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam dziewczyny, no i mam nadzieję, że paczka dojdzie.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Konto usunięte
|
po poprawce Coldold zamówienie jest na 197$ i wysyłka bez zmian - 40$
a teraz idę oglądać film i wszystko obliczyć nic już więcej nie zmieniam, nie dopisuję, itp.! |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1114792 9]po poprawce Coldold zamówienie jest na 197$ i wysyłka bez zmian - 40$
a teraz idę oglądać film i wszystko obliczyć nic już więcej nie zmieniam, nie dopisuję, itp.![/QUOTE] Przepraszam dziewczynki, że taka jestem spóźnialska, całe szczęście, że wysyłka przeze mnie nie jest wyższa. Dziękuję Sun ![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No pewnie, że dojdą - obie w tym samym czasie- nasza i Agi ![]() Jutro sprawdzę skrzynkę i mam nadzieję,że do CC pisać nie będę musiała.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.