![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
bell sie mieszaja za to w proporcji 1:5 - one wola mniej gliceryny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Organizatorka
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Konto usunięte
|
dobra
![]() próbuję z tą mgiełką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
aaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Organizatorka
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1084508 9]dobra
![]() próbuję z tą mgiełką ![]() Próbuj, próbuj, tylko nie chwytaj od razu za cień, który lubisz ![]() I daj znać, co Ci wyszło ![]() ![]() Ja daję znacznie mniej gliceryny (nie wiem, jakie to są proporcje łyżka Ziaji i kropla gliceryny (muszę się kiedyś pobawić i sprawdzić, ile kropel Ziaji wchodzi na łyżkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
a, wróc. chyba dawałam krople gliceryny tylko do plynu do soczewek przy bellu. aa sama juz nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
Dobra, zrobiłam, ale najpierw o pigmencie purple NYXa, o którym pisałam już wcześniej.
![]() Zaraz po zrobieniu był zbyt rzadki, więc niewiele myślą wsadziłam go do... zamrażarki. ![]() Na kilka minut. Efekt - stwardniał, zgęstniał, ale nie można było go nabrać na pędzelek. Zrezygnowana, odłożyłam paletkę i zostawiłam ją na parę dni. Dzisiaj z ciekawości wzięłam do ręki i ![]() Teraz zagoniłam do roboty Chameleon Glitter z CSu. Na sucho wychodzi prawie sam brokat, nie podoba mi się. Na mokro wygląda już lepiej, ale też nie jakoś specjalnie super, dlatego cienia nie było mi szkoda. Poza tym, po przesypaniu go do pojemniczka w woreczku zostało jeszcze całkiem sporo kosmetyku. Do plastikowego kubka wlałam łyżeczkę mgiełki do twarzy i dwie krople gliceryny. Wymieszałam. Do miseczki wsypałam trochę cienia i wlałam kilka kropel mieszanki. Pomieszałam, przełożyłam do pansa ![]() Poczekamy, zobaczymy, co z tego wyjdzie. ![]() Swoją drogą, jakoś na początku stycznia robiłam porządek w kosmetykach i sporo cieni (i prasowańców, i sypańców) poszło do kosza. Teraz nie mam na czym eksperymentować. ![]() ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-05 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Organizatorka
|
Sunprince a może ten cień NYX-a po prostu w końcu wysechł?
![]() ![]() Ja też robiłam przed świętami czyszczenie kosmetyczek i kuferków i znaczna część zbiorów wylądowała u mamy, koleżanki, a reszta poszła do kosza.. Jak sobie teraz pomyślę, ile miałabym paletek różnych pustych i pudełeczka na prasowane róże z EDM (oddałam 2 nietrafione kolorystycznie róże E.Lauder), to mi trochę szkoda ![]() Czyli kolejny raz sprawdza się to, co powtarza mi zawsze moja mama- zanim coś wyrzucisz, pomyśl, zostaw, może się jednak przyda ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-05 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
no ja mialam cien taki prawie prawie i bylam niecierpliwa i wyrzucilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Ja sprasowałam swój pierwszy cień. Padło na sypańca Bell-a, już widzę, że będzie zbyt kremowy- za dużo gliceryny.
Poparzyłam się jak cholera, bo wymyśliłam podgrzewanie w takim kominku do olejków, fajnie się sprawdził ![]() PS. Też robiłam jakiś czas temu porządek, najwięcej poleciało cieni i o tym samym dziś pomyślałam, ale bym miała szaleństwo, a tak musiałam Inglota siostrze zawinąć ![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2009-02-05 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
o super z tym podgrzewaniem, prostownica za szybko wypala wszystko;]
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Ano, pewnie wysechł w końcu.
Ale po samym zrobieniu to była taka leista maź, która przyczepiała się do palca i nawet po dwóch godzinach było to samo. I dlatego dałam ją do zamrażarki i pomogło. ![]() Na szybko zrobiłam małe zestawienie. Cathy, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że wykorzystałam Twój sposób? ![]() Widać wyraźną różnicę w przypadku Chameleona z CSu. ![]() Ale i tak zostaje przy sypańcach. ![]() ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-06 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
I ja się skusiłam na wypróbowanie mixing medium.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
aaa..
A ja jak nieuk wzięłam pusta foremke, ale nie mialam okraglych tylko kwadratową.. wsypalam troche cienia Vollare, i dalam 1 krople gliceryny i z 4 micela Ziaji.. Mieszalam, mieszalam, dosypalam troche cienia potem znow dolalam pare kropel Ziaji ![]() Odstawilam wczoraj na kaloryfer rano bylo bardzo lepkie.. moze jak wyschnie to nie bedzie takie złe? ![]() Tyle ze ja niczym tego nie przyduszałam bo nie mam czym, nie ma kwadratowych monet ![]() Nie mniej jutro bede probowac dalej ![]()
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Mam prośbę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dodam, że chcę uczynić to metodą "kuchenkową" ![]() Edytowane przez klaudynka4 Czas edycji: 2009-02-10 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nic dziwnego, że się lepiło... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() klaudynka4- nie ma za co ![]() ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-10 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Organizatorka
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1095575 0]ale droga ta paleta
![]() ![]() już poprawiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Cathy ty bedziesz chciala te pusta palete jak bede zamawiala palety na ebay? Chociaz pojedynczo sie tez oplaca od niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ale dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdyby któraś z Was miała możliwość kupić mi puste paletki Inglota (te większe) nie 3 i 5. to byłabym wdzięczna - oczywiście przeleję $$ na konto - mogę nawet wcześniej. Bardzo lubię ich wielkość a niestety w wawie nie można kupić pustych ;(
jakby któraś mogła to poproszę o pw. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
P.S. Cathy, a te trójki Nyxowe mają wlaśnie średnicę 26 mm jak te puste foremki dostępne np na CS? Bo jak tak to strasznie malutke są...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.