|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
Cytat:
![]() ![]() Bym ich właśnie potrzebowała i to tak ze 2-3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
O rety... Ale się cenią, skubańcy. A może pójdź i powiedz, że chcesz poprzekładać część rzeczy do mniejszej paletki i np dla świętego spokoju weź ze 2-3 cienie? No po prostu u mnie nie było problemu, ale kto wie, może już poszedł sygnał z centrali?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Byłam i kupowałam ze 7 cieni dla mamy i chcialam poprosić o 2 paletki zeby i swój nadmiar poprzekładać. Mowy nie było -wręcz afera że chce wyłudzać...
Mimo że wcześniej mówiły że mogę. Ale kierowniczka mnie objechala, wiec obawiam się że jestem tam "spalona" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
napisz maila do centrali, dokładnie opisz sytuację i reakcję personelu i kierowniczki. Nic nie wyludzasz, normalnie bulisz za te paletki po 9 zł (a za dużą 14), z tego co wiem, w innych Inglotach nie ma takiego problemu. Możesz podać przykład olsztyńskiego, u nas jest tylko jeden więc i tak nie miałam wyboru.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Organizatorka
|
dostałam dzisiaj moją paletkę z ebaya, więc wieczór spędzę na wydłubywaniu cieni i róży z tej paletki i prasowaniu tam moich NYX-ów i różów z EDM
![]() Jutro wkleję zdjęcia mojej twórczości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
stanowczo za pozno odkrylam ten watek
![]() wyrzucilam paletke pusta bo cienie wydlubal synek-po co mi pusta...........no i masz trafilam dzis na czary mary ![]() a cienie mam sypkie-ktorych nie za bardzo lubie gosha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2009-02-17 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() A poważnie- właśnie powydłubywałam z niej wszystko i wyrzuciłam do kosza (czyli cienie, róże i błyszczyki, bo i tak po pierwsze- kolory nie moje, a po drugie bałabym się to nałożyć na usta i policzki) Siadam zaraz do prasowania moich NYX- ów i EDM-owych róży.. Ciekawe, co mi tym razem z tego wyjdzie ![]() Moj TŻ patrzy na mnie z politowaniem- nie bardzo może zrozumieć, po co kupować cienie i je wywalać, a na to miejsce wkładać inne ![]() ps. oj jak ja bym chciała, żebym mogła już do Ciebie NYX-y wysłać.. ale ani widu ani słychu przesyłek z CC ![]() sylwia532, coldold- miałam tak samo- puste paletki cieni wyrzucałam kiedyś do kosza albo do koleżanek leciały (albo takie, których nie używam), a teraz płacę ciężkie pieniądze za puste palety ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-17 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Mój róż theme park sprasowany własnie ziają spisuje się świetnie, jest wystarczająco miękki, by łatwo nabierał się na pędzel, a jednocześnie się nic nie osypuje... Zastanawiam się tylko, czy uda mi się powtórzyć proporcje płynu ziaji, jakie dałam do proszku, żeby tak super wyszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ja myślałam, że mojego micela ziaji w życiu nie zużyję (nietrafiony zakup- chciałam zaoszczędzić i znaleźć zamiennika dla biodermy), ale okazuje się, że chyba będę musiała kupić nową buteleczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Organizatorka
|
no i zrobiłam w końcu prasowańce NYX-owe
Ponizej wklejam efekty.. Generalnie jestem zadowolona, z tym, że róże EDM i cień EDM (czyli generalnie minerały) straaaasznie ciężko się mieszają... Chyba z 15 minut mieszałam, żeby się połączył proszek z ziają.. No i trochę mało ich, ale to próbki, więc nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
cuuuuuuuuudo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Organizatorka
|
lele, coldold- dzięki
![]() własnie się wymazałam różem coffe break sprasowanym (rano się bałam, bo jeszcze chyba dobrze nie wyschły) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Nic a nic nie stracił ze swego uroku, łatwo się rozprowadza, nie tworzy na policzku plam (czego najbardziej się obawiałam), zachował swoje drobinki i blask... I w koncu mogę na weekendowe wyjazdy zabrać tylko tą paletkę plus podkład zamiast całej kosmetyczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Cathy to teraz musisz wpasc na pomysl jak sprasowac tam podklad i tusz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Organizatorka
|
ha, mimo całej mojej skłonności do eksperymentowania, to sztuka mi się chyba nie uda
![]() ![]() chociaż chyba któraś polska firma ma taki tusz w kamieniu (nie wiem, czy go jeszcze produkują, ale gdzieś kiedyś widziałam o nim wątek), ale ja jednak zostanę przy tradycyjnych szczoteczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
oj to, ze robia
![]() a pozniej po glowie chodza mi i perfumy... nie, juz chyba pora spac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() całe szczęście, że błyszczyków i szminek generalnie nie używam, bo pewnie i tą część kosmetyków bym kombinowała, jak sprasować ![]() A perfumy...Hmm.. Tak sobie kombinuję, że jakby dodać nasz ulubiony zapach do jakiejś substancji utwardzającej typu wosk, to by się nawet i pewnie udało ![]() Dobra, czas na nowe wynalazki przyjdzie, jak już zakupię wszystkie odpowiadające mi róże z mineralnych firm w wielkościach nie próbkowych i utworzę z nich paletę róży, bronzerów i rozświetlaczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Cathy, a ty kiedykolwiek zużylaś coś z tych swoich skarbów? Bo jak ciągle zamawiasz i prasujesz i ciągle więcej no to - zużyjesz to kiedyś?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Organizatorka
|
Kagan - dziękuję
![]() ![]() Gabs- hi hi... nad tym się nie zastanawiam ![]() ![]() ![]() Zużuję, nie zużyję - lubię mieć dużo, zwłaszcza, że maluję również większość koleżanek, więc wybór cieni się przydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
cienie sa po to zeby nimi sie malowac a nie zuzywac:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
A to przepraszam, to wszystko przez mojego TŻ-a, który ciągle mi marudzi, że tych cieni, co mam, do końca życia nie zużyję. Cóż, czuję się usprawiedliwiona ze swoich cieniowych szaleństw
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, mój TŻ też tak mówi, teraz wiem co mu następnym razem odpowiem.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pamietam, ze jak ja bylam mala, moja mama miala piekna kosmetyczke w kwiatki pelna pomadek- uwielbialam je ![]() i perfumy tez mamy lubilam, to mi siostra z francji przywiozla takie w slicznym opakowaniu z krolem lwem ( pamietam, ze firmy coty byly ![]() to byly piekne czasy, teraz to mama mi podkrada, a nie ja jej Cytat:
Cytat:
Cathy a czym najlepiej sprasowac roz? pod reka mam biosilku jedwab, alko tez bym znalazla i gliceyrne |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |||||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.