|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
Obiecałam - pewnie w innym wątku, ale tu będzie bardziej na temat - zamieścić efekty swojej przygody z prasowaniem
![]() ![]() Prasowanka oczywiście z NYXowych UPM. Fotki kolejno - pusta, w promieniach zachodzącego słońca, podpisana, w dziennym świetle w pomieszczeniu. Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2009-06-16 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
Cytat:
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
po prostu Łinli
|
pieknie
![]() ![]()
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wcale nie jest skomplikowane, wymaga jedynie odrobiny cierpliwości, dobrego oświetlenia i chęci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek Cathy
![]() ![]() Tylko... nie wyszło mi mixing medium ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
O kurde, podziwiam Was! Świetny wątek. Ojj jak będę mieć więcej czasu to postudiuję dokładnie i sobie zrobię takie cuda
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ganimedea fajna paletka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam swoje pierwsze mixing medium
![]() Dałam jedną łyżkę gliceryny i 3 łyżeczki wody. Postanowiłam użyć mm jako bazy pod sypkie cienie ; jaśniutki zielony i wyblakły czarny. ...Nakładan mm na oko, czekam chwilkę poczym robię pac pac jaśniutkim zielonym, już przy nakładaniu byłam bardzo zdziwiona,ponieważ...kolo r naprawde nabrał intensywności! Zaczął ładnie błyszczeć i wreszcie było go widać. Ku mojemu wielkiemu zadowoleniu z drugim cieniem było dokładnie tak samo ![]() Ogólnie cieszę się,że mm tak łatwo się nakłada no i udało mi się nie zrobić błota ![]() Jestem zaaaadowolona. Pstryknęłam zdjęcia (na ręce) :
Kiss kiss kiss me dantly kill kill kill me quietly chill chill chill me instantly one kill one chill just one kiss Allegro ![]() Edytowane przez LuneBleu Czas edycji: 2009-07-13 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
mi mixing wychodzi niby, no bo podbija wyraźnie kolory cieni, ale jak mieszam z cieniemto w ogóle się z nim nie łączy ;/ nie wiem co jest nie tak, już dodawałam i mniej i więcej i nie wychodzi, tylko cienie marnuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla różnych cieni trzeba niestety wypracować indywidualną formułę... ![]() ![]() Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2009-07-26 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam dziś swoje MM
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
a na jakiej polskiej stronie internetowej kupie te metalowe opakowanka na cienie?
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- I jeszcze jedno pytano off topic gdzie zaopatrujecie się w cienie NYX i czy jesteście z nich zadowolone??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
pierwszy raz prasowałam dziś cienie ... odżywką do włosów (jedwabiem) CHI i oto moje spostrzezenia:
- rozbity inglot - sprasował się idealnie, cienie są lekko kremowe, nie kruszą się, pędzelkiem nakłada sie elegancko, trwałośc pozostała bez zmian; - jakis stary dwukolorowy sensique - zrobiłam z 2 kolorów 1 - wyszedł super rozświetlacz i ciekawy kolor; również nie pogorszyła się jego jakośc, a może nawet lepeij sie teraz trzymają - sama nie wiem; - rozbity Wibo trójka - również zrobiłam z niego 1 kolor - fajny wyszedł; uwielbiam Was dziewczyny i Wasze porady ... lubie te eksperymenty; później postaram się wkleić fotkę; Pozdrawiam Was Prasowaczki!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z nich bardzo zadowolona ![]() ![]() Single są również świetnie napigmentowane, wyglądają bardzo elegancko. O trójkach i większych zestawach się nie wypowiadam, bo nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
dzięki za wskazówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
ja mam jednego singla i jednego sypanca i sypance sa bardziej bazarowe moim zdaniem. najlepsze dla mnie sa chyba jednak trojki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego zaraz bazar? Bo perłowe? Wszystko zależy, jak się ich używa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
porównując do singli owszem, dla mnie są bazarowe (nie mówię że to źle, ale kojarzą mi się z sypkimi vollare, które bardzo lubię ale mimo wszystko nie uważam że wyglądają jakoś super pro
![]() I nie mówię, że dlatego że są perłowe, ale perła perle nierówna. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu czytałam tutaj o tym mixing medium i dzisiaj w końcu miałam trochę czasu, żeby samej spróbować to zrobić. Wyszło. Tylko zastanawiam się po co nakładać mm, skoro wcześniej nakładamy-jak zaleca autorka wątku-bazę pod cienie do powiek, która przecież sama w sobie właśnie po to jest, żeby przedłużać trwałość cieni na powiece i wydobywać ich kolor? :/ Prawdę mówiąc nie widzę w tym sensu. Ja nakładałam mm na powiekę bez bazy, bo i tak takowego czegoś nie mam ;P Cienie na powiece mają ładne kolory, ale niestety bardzo szybko się zrolowały w załamaniach powiek. Może za szybko nałożyłam cień na mm? Dlatego do nakładania cieni na powieki wolałabym sobie kupić jednak bazę. Za to mm przypadło mi do gustu jeśli chodzi o zamianę cienia w eyeliner
![]()
![]() ![]() Każdego stać, żeby wpłacić choćby 1 zł. To w sumie mało, a dla tych dzieci tak dużo! DOBRO WRACA! https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl Edytowane przez Cocoamore Czas edycji: 2009-07-30 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
ale z mm sa intensywniejsze i trzytmaja sie jeszcze dluzej;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
są duużo bardziej intensywne- moim zdaniem żadna baza nie zintensyfikuje cieni tak jak MM. Bazy generalnie przedłużają trwałość cieni a ich kolor bardziej podbija MM czy np. duraline inglota.
Pytanie odnośnie duraline mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Chciałabym sprasować pigmenty MAC i z tego co się zdążyłam dowiedzieć najlepiej robić to alkoholem isopropylowym.
Tylko że jest to straszne świństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Super watek - wreszcie wiem o co chodzi
![]() Cathy - dzieki za cynk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Wątek super!!
Ale nie znalazłam żadnego postu o cieniach Lumiere. Mam ich 40 i niewygodnie jest mi z tyloma pudełkami, chciałabym je sprasować ale nie wiem dokładnie czym najlepiej akurat te minerały, czy któraś z Was ma jakiś przepis na nie?
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podbijam jednym słowem ![]()
Edytowane przez imago84 Czas edycji: 2009-08-22 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
z moich obserwacji spisują się bardzo dobrze, każde ma plusy i minusy :
domowe MM - bez konserwantów a więc nie ma nic co przedłużyłoby trwałość, co 2 tyg musisz robić nowe, ale moim zdaniem lepsze będzie dla wrażliwców, duraline potrafi piec - podejrzewam że właśnie z racji konserwantów itd. Ja zostaje przy duraline bo nie chce mi się co 2 tyg nowej mieszanki robić ;P Co prawda domowe MM jest też korzystne cenowo - bo gliceryna grosze kosztuje, to wolę duraline - 19zł ale przecież używam go 1-2 kropelki na makijaż + zrobienie eyelinera więc pewnie wystarczy na wieczność. I opakowanie ma bardzo fajne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Za ten wątek
![]() ![]() ![]() Dopiero teraz na niego natrafiłam. Faktycznie nakładanie cieni sypkich nie należy do najprzyjemniejszych czynności także pomysł z prasowaniem jest jak znalazł. Mam tylko 2 pytanka: - Stosował ktoś już BIOSILK do prasowania (to jest ten zwykły jedwab?). Jaka ma być jego konsystencja aby przełożyć do foremki? Bo niezbyt wyraźnie widać na filmiku ![]() - A propo paletki z pudełka na CD. Mam zepsuty dźwięk na komputerze i nie wiem co on tam wkładał na spód, to czarne, jakiś magnes? I skąd wziąć takie foremki okrągłe lub obojętnie jakie? ![]() Może zrobię też MM z gliceryny, bo tak się składa, że akurat mam w domu z mazideł ![]() Z góry dziękuje za odpowiedź i przepraszam jeśli się powtarza ![]() Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2009-09-25 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
A cobra on my left...
|
Też uważam, że wątek jest świetny!
![]() Dzięki glicerynie (ja zapłaciłam w Aptece niecałe 2 zł za 30 ml! ![]() ![]() Ja właściwie używam mixing medium do uzyskiwania efektu linera na powiece, dzięki mocno napigmentowanym cieniom. Ostatnio fajnie wyszedł mi "liner" z Green Grass Pearl UPM NYX. Mam tylko taki problem, że często linia "linera" odbija mi się na skórze ponad załamaniem powieki i nie wiem, jak temu zapobiec. ![]() Czekać z zamkniętymi oczami jakieś 2 minuty zanim wyschnie?? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Najlepiej kup jakąś najtańszą paletkę z cieniami (albo gazetę, do której taką dołączają- zazwyczaj cienie w niej są fatalnej jakości, więc nie żal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.