![]() |
#1021 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pozbyłam się pryszczy i zaskórników :-) /Mleko/
Cytat:
![]() kurację z mlekiem stosuje od tygodnia, narazie sobie chwalę, nic mi się nie łuszczy. skóra stała się jakby bardziej gładka. wg mnie w świeżym mleku nie ma za dużo kwasu mlekowego, są to ilości śladowe i tego będę się twardo trzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Rozeznanie
|
moja mama ma lirene też 50, jej nie próbowałam na swojej skórze, bo zawsze myślałam że dla mnie (mam 22lata) to za duży filtr
![]() niczka87 - dziękuje za poradę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
BAN stały
|
Jednak mleko nie działa. Przynajmniej na mnie. początkowo było ok, ale teraz znów moja cera wygląda tragicznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
To nie znaczy, że nie działa. Może właśnie wyciąga podskórny syf i dlatego masz wysyp. Mocno zanieczyszczona buzię miałaś?
![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się u mnie pierwsze dwa tygodnie oprócz pozytywnego rozjaśnienia skóry wywaliło mi wszystko co było pod skórą i jeszcze niekiedy wywala. Jednak z dnia na dzień było a teraz już jest coraz lepiej. Ta kuracja jest dla cierpliwych..
![]()
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
Wielu z was pisalo, ze mleko bardzo dobrze matowalo wam skore twarzy. Ja zauwazylam, ze u mnie jest wrecz odrwotnie - skora mi sie strasznie swieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pozbyłam się pryszczy :-)))))))
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Ostatnimi czasy dodałam notkę na bloga o właściwościach mleka :
http://wieczniemloda.com/?p=538&preview=true Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Przyczajenie
|
Jak miło, że jest taki wątek
![]() Dzisiaj wieczorem wypróbuję sposób z mlekiem ;] Mam nadzieję, ze będzie lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Probowalam wiele rzeczy- peeling, parówki, listki czy tez płatki do nosa, maseczki etc, ale nic takie nie oczyściło mojej twarzy jak te 2 rzeczy. A przede wszystkim, żeby efekt pozostał ![]() Wszystkie zaskórniki sa o 90% mnie widocznie, moge wrecz powiedziec , ze znikneły. Mialam zawsze okropne czoło bo nosze grzywke. Dzieki temu wreszczie moge je pokazac bez zadnych obaw. Jakis tydzien temu mialam drobny wysyp na policzkach ale wszystko wraca powoli do normy. Polecam jak najbardziej wszystkim. Dodam, że mam cere mieszaną : tłusta w streefie T i suchą na policzkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Konto usunięte
|
Mam cerę mieszaną, odwodnioną, ale strasznie się tłuszczy, niestety, mleko działa zbyt ściągająco, normalnie mam po tym pustynię (nawet czoło), a po godzinie organizm zaczyna produkować łój ze zdwojoną prędkością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() Opisze wszystko jeszcze raz: Najpierw używam OCM. Później na dobrze oczyszczoną twarz nakładam mleko. Mleko jest prosto z lodówki, wiec wlewam do małej miseczki i podgrzewam kilka sekund w mikrofali do temperatury pokojowej ( zimne mleko podobno źle działa na skóre naczynkową. Jednak trzeba również uważać zeby nie przegrzać za bardzo mleko, gdyż wysoka temperatura również nie jest najlepsza dla tego typu cery). We wczesniejszych postach wyczytałam, że cieple mleko działa o wiele szybciej niz zimne. Zwykłym płatkiem kosmetycznym przecieram całą buzie mlekiem. Raz trzymam 30 minut, raz tylko chwile. W zależności od moich chęci i czasu ![]() Najważniejsze by mleko wchłoneło sie w twarz. Poczujesz wtedy, że skóra jest niezle sciągnieta. Zmywam mleko letnią wodą i przecieram twarz delikatnie recznikiem. Gdy czuje, że skóra na buzi jest za bardzo ściągnieta, nakładam jeszcze jakis krem nawilzający. Maseczke z mleka stosuje zawsze wieczorem, gdyż mam wiecej czasu na takie zabawy ![]() Napisz czy zdecydowałaś się spróbować, no i oczywiście jakie efekty były... Po pierwszym razie nie ma co się spodziewać cudów, choć muszę przyznać, że czułam różnice ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Przyczajenie
|
Bardzo ważne pytaniee ! Prosze o pomoc ! Jeśli mam popękane naczynka na twarzy to moge używać tego sposobu z mlekiem albo nakładać maść ichtilową < czy jakoś tak > ? Czy ktoś już nakładał mleko chodź ma popękane naczynka ?
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- PIEGI ! proszee o pomoc . Jeśli mleko rozjaśnia cere to piegi będą bardziej widoczne ? Pytaniesz szczegółnie do osób z piegami na twarzy . Z góry dziękuje . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Przyczajenie
|
na pekajace naczynka dobre sa kosmetyki firmy flos lek,sa rózne kremy,balsamy
np https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...poltlusty.html temat mleka i jego wartości obecnie jest dużo informacji. Doktor Eugeniusz Zbigniew Siwik, autorytet w dziedzinie ginekologii i położnictwa, Twierdzi, że zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko przetworzone to najlepszy przepis na wózek inwalidzki. Kilka lat temu zrzeszająca pięć tysięcy członków międzynarodowa organizacja Lekarze na Rzecz Medycyny Odpowiedzialnej wydała oświadczenie, w którym ostrzega przed piciem mleka. W 2001 roku nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page" Mleko jest jednym z najgroźniejszych alergenów pokarmowych. Ma aż pięć składników, które mogą być fatalnie tolerowane przez człowieka - przyznaje profesor Edward Tadeusz Zawisza, jeden z najwybitniejszych polskich alergologów, Ale groźne mogą być także zanieczyszczenia mleka, takie jak penicylina i białka pszenicy. Przypuszczam, że każdy z państwa myśli jak to przecież mleko jest takie zdrowe! NIESTETY NIE to, które kupujemy w sklepach, gdyż jest ono pasteryzowane- właśnie proces pasteryzacji zamienia mleko w zupę pełną martwych, toksycznych bakterii, które zatruwają organizm i powodują kolejne alergie. Nie leczona alergia na mleko nie zawsze kończy się zgonem, ale może kończyć się poważną chorobą. Przewlekłe alergie pokarmowe, w tym także alergia na mleko, mogą pośrednio prowadzić do schorzeń ocznych, z zapaleniem rogówki oka włącznie - przyznaje doktor Anna Ambroziak ze Szpitala Okulistycznego w Warszawie. Pionier nauki o żywieniu doktor Max Bircher-Benner o szkodliwości mleka trąbił już pod koniec XIX wieku (dziś w Zurychu istnieje słynna klinika jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. Dlaczego? Mleko przede wszystkim krowie mleko jest bogate w kazeinę. Dla człowieka jest ona bardzo szkodliwa, gdyż produkuje ona w organizmie ludzkim molekułę homocysteinę, której obecność powoduje blokowanie żył i tętnic oraz osłabienie tkanki łącznej, powoduje powstawanie guzów w różnych częściach ciała, kamieni w nerkach, deformacje palców rak a inne niestrawione składniki mleka zostają w naszych tkankach i ścięgnach w postaci śluzu. A śluz to substancja, która aż roi się od bakterii chorobotwórczych Ponadto z kazeiny... robi się guziki i kleje. Kazeina to surowiec do produkcji kleju organicznego. Mleko krowie, zawiera duże ilości hormonu wzrostu i jest przystosowane do szybkiego wzrostu tkanki mięśniowej i kostnej, ale z kolei "zaniedbuje" mózg, który w przypadku bydła nie ma tak wielkiego znaczenia jak w przypadku ludzi. Mleko ludzkie jest przystosowane do szybkiego rozwoju kory mózgowej, ale znacznie mniejszego tkanki mięśniowej i kostnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Przyczajenie
|
Czyli że mleko ZASZKODZI mi jeśli jestem naczyńkowcem
![]() A co do PIEGÓW to nie chodzi o to , że chce żeby były jaśniejsze , tylko czy nie bedą bardzo widoczne jeśli bede uzywała mleka , aby sie pozbyć trądziku |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mozesz sprobować i zobaczyc co i jak. Obserwuj dokładnie miejsca gdzie masz popękane naczynka. Mozesz również codziennie zrobic zdjecia twarzy i porównać czy coś sie z nimi (naczynkami) dzieje czy tez nie. Kuracje w każdej chwili możesz przestać. Dlatego spróbuj, bo do zyskania jest naprawde wiele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
kaaludia, czy mogłabyś zdradzić jakich olejów używasz i jak dokładnie wygląda Twoje OCM
![]() ![]() gratuluje sukcesu ![]()
![]() |
#1043 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tak jak już pisałam OCM stosuje przed maseczką z mleka. Mam skórę mieszaną (strefa T - tłusta, policzki-sucha). To już moja druga mieszanka: wcześniejsza była zbyt tłusta przed zbyt dużą ilość oliwy z oliwek. Moja mieszanka zawiera: -olej rycynowy -30% -olej z orzechów włoskich -50% -oliwa z oliwek -20% Procenty odmierzam linijka- robie skale od 1 do 10 cm na buteleczce. 1 cm =10%. Tak jest chyba najłatwiej i najprecyzyjniej ![]() Gotową mieszankę najlepiej trzymać w suchym i ciemnym miejscu, bądź tez w ciemnej buteleczce. gdyż niektóre oleje tracą swoją wartość gdy są wystawione na działanie słońca. Przed stosowaniem nie myje niczym buzi. OCM stosuje na makijaż- działa idealnie, chociaż mam trochę problemów z tuszem. Chwilkę trzeba potrzeć najlepiej kolistymi ruchami. Efekt pandy jest naprawdę cudowny ![]() Ale przechodząc do szczegółów: Przed użyciem należy wstrząsnąć parę razy buteleczką alby oleje dokładnie się wymieszały. Małą ilość wylewam na dłoń (rozprowadzam go tak jakbym rozsmarowywała krem po wewnętrznej stronie dłoni). Kolistymi ruchami zaczynam masować buzie - najpierw policzki, czoło, broda, nos i na końcu oczy. Osobiście wykonuje masaż dość szybko- zajmuje mi to mniej niż minute. Mocze ściereczkę z mikrofibry w ciepłej wodzie. Należy pamiętać, aby woda nie była zbyt gorąca! Taką ciepłą sciereczke przykładam do twarzy i czekam aż wystygnie. Po czym znowu ją mocze i robię to samo. Tą samą czyność powtarzam 2-3 razy. Pory ładnie sie otworzą i olej bedzie mógł sie dostać do środka. Po skończonych okładać przekupuje szmatkę jeszcze raz jednak tym razem kolistymi ruchami zaczynam 'ściągac olej' z buzi. Zaczynam od czoła schodząc w dół. Jednak oczy zostawiam na samym końcu. Kolejność nie ma tutaj znaczenia, mnie jest poprostu tak najwygodniej. Nie wolno trzeć buzi za bardzo gdyż może to sprawić ze pękną nam naczynka albo się 'rozleją'. Na sam koniec opukuje twarz zimna wodą aby zamknąć pory. Przykładam do twarzy delikatnie ręcznik by osuszyć twarz. W moim przypadku skóra po OCM jest naprawdę nawilżona wiec nie potrzebuje żadnego kremu. Przez pierwsze parę razy byłam zszokowana ilością brudu na ściereczce. Nie maluje się mocno. Od czasu do czasu używam tylko mascary, a wieczorem ściereczka wygląda tak jakbym dopiero co się malowała, a w ciągu dnia nie poprawiam makijażu ![]() Naprawdę OCM świetnie oczyszcza skórę. Zamiast mikrofibry można stosować ściereczkę muślinową- podobno działa jeszcze lepiej niż mikrofibra. Trzeba pamiętać aby wyprać ściereczkę po każdym użyciu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tak jak już pisałam OCM stosuje przed maseczką z mleka. Mam skórę mieszaną (strefa T - tłusta, policzki-sucha). To już moja druga mieszanka: wcześniejsza była zbyt tłusta przed zbyt dużą ilość oliwy z oliwek. Moja mieszanka zawiera: -olej rycynowy -30% -olej z orzechów włoskich -50% -oliwa z oliwek -20% Procenty odmierzam linijka- robie skale od 1 do 10 cm na buteleczce. 1 cm =10%. Tak jest chyba najłatwiej i najprecyzyjniej ![]() Gotową mieszankę najlepiej trzymać w suchym i ciemnym miejscu, bądź tez w ciemnej buteleczce. gdyż niektóre oleje tracą swoją wartość gdy są wystawione na działanie słońca. Przed stosowaniem nie myje niczym buzi. OCM stosuje na makijaż- działa idealnie, chociaż mam trochę problemów z tuszem. Chwilkę trzeba potrzeć najlepiej kolistymi ruchami. Efekt pandy jest naprawdę cudowny ![]() Ale przechodząc do szczegółów: Przed użyciem należy wstrząsnąć parę razy buteleczką alby oleje dokładnie się wymieszały. Małą ilość wylewam na dłoń (rozprowadzam go tak jakbym rozsmarowywała krem po wewnętrznej stronie dłoni). Kolistymi ruchami zaczynam masować buzie - najpierw policzki, czoło, broda, nos i na końcu oczy. Osobiście wykonuje masaż dość szybko- zajmuje mi to mniej niż minute. Mocze ściereczkę z mikrofibry w ciepłej wodzie. Należy pamiętać, aby woda nie była zbyt gorąca! Taką ciepłą sciereczke przykładam do twarzy i czekam aż wystygnie. Po czym znowu ją mocze i robię to samo. Tą samą czyność powtarzam 2-3 razy. Pory ładnie sie otworzą i olej bedzie mógł sie dostać do środka. Po skończonych okładać przekupuje szmatkę jeszcze raz jednak tym razem kolistymi ruchami zaczynam 'ściągac olej' z buzi. Zaczynam od czoła schodząc w dół. Jednak oczy zostawiam na samym końcu. Kolejność nie ma tutaj znaczenia, mnie jest poprostu tak najwygodniej. Nie wolno trzeć buzi za bardzo gdyż może to sprawić ze pękną nam naczynka albo się 'rozleją'. Na sam koniec opukuje twarz zimna wodą aby zamknąć pory. Przykładam do twarzy delikatnie ręcznik by osuszyć twarz. W moim przypadku skóra po OCM jest naprawdę nawilżona wiec nie potrzebuje żadnego kremu. Przez pierwsze parę razy byłam zszokowana ilością brudu na ściereczce. Nie maluje się mocno. Od czasu do czasu używam tylko mascary, a wieczorem ściereczka wygląda tak jakbym dopiero co się malowała, a w ciągu dnia nie poprawiam makijażu ![]() Naprawdę OCM świetnie oczyszcza skórę. Zamiast mikrofibry można stosować ściereczkę muślinową- podobno działa jeszcze lepiej niż mikrofibra. Trzeba pamiętać aby wyprać ściereczkę po każdym użyciu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bardzo lubie oczyszczac buzie olejkami ale kompletnie nie moge uzywac do tego szmatek. Mialam przygode z muslinowa, ktora bardzo podraznila mi twarz mimo, iz bylam bardzo delilatna. Na drugi dzien rano na twarzy pelno czerwonych wypryskow. Wiec olejki na tak, ale szmatki na nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Przyczajenie
|
Czeeść . Pytanie do dziewcyn , które już zaczeły tą kuracje . Czy wy to robicie tak , że wacik maczacie w mleku i wycieracie tym twarz ? Czy może jakoś inaczej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
Ja też tak robię. Zmywam po ok. 30 minutach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.