![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pozbyłam się pryszczy i zaskórników :-) /Mleko/
to ja tez spróbuje
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- własnie spróbowałam ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze stosując dłużej, pozbędę się podskórnych grudek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
U mnie to samo, nie widzialam zadnego efetku oprocz mega tluszczu na buzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Raczkowanie
|
Seks jest najlepszy na trądzik!
![]()
![]() |
![]() |
#1057 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam tak. Przeglądam wizaż od jakiegoś miesiąca i tyle tutejszych sposobów już mi pomogło (oleje, slsy, cetaphil......) że szaleję z pielęgnacją i szpanuję wiedzą przed koleżankami
![]() Teraz biorę się za OCZYSZCZANIE mojej biednej suchej acz zanieczyszczonej buzi ![]() ![]() Dzisiaj zaczęłam kurację. Rano mleko na 15 min, zmycie wodą różaną plus krem, po czym za 3h powtórka z rozrywki bo krem okazał się za mało nawilżający i stwierdziłam, że go zmyję ponownie mlekiem ![]() Obecnie posiadam mleko na twarzy, na razie nie zmyłam go i posmarowałam cetaphilem - zobaczę jak się sprawdzi w takiej formie ![]() Do tej pory nie zawiodłam się na wizażu więc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, jesteś pewna, że nie masz skóry tłustej a przesuszonej? Tak często się zdarza. Napisz coś o swojej skórze, bardzo się 'poci' w ciągu dnia?:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze autor postu ma na mysli twarz przesuszona tak jak piszesz, malo kiedy skora sucha jest zanieczyszczona |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Raczkowanie
|
Sls - dowiedziałam się co to jest
![]() ![]() ![]() A moja skóra to naprawdę ciężki temat. Wydaje mi się, że 'bazowo' jest normalna, ale odkąd mieszkam w Warszawie i prowadzę bardzo intensywny, stresujący tryb życia, zaczęła mi się przesuszać. Zanieczyszczona jest natomiast stosunkowo od niedawna - od stycznia, z mojej głupoty. Problem dotyczy tylko strefy T - ale skóra jest tam tak samo ściągnięta i sucha jak na policzkach (a właściwie w okolicach oczu i ust, bo resztę policzków mam normalną ![]() Próbowałam się ratować OCM, ale używałam do niego (oprócz rycyny) oliwy z oliwek zmieszanej z oliwką Hipp, i to tylko pogorszyło sprawę na czole, chociaż reszta twarzy była bardzo zadowolona. Po miesiącu moje czoło było w takim stanie, że mój chłopak zmusił mnie do odstawienia olejów i zrobił mi 'kurację' szarym mydłem i kremem Bambino... Po ok 2 tyg moja skóra była koszmarnie przesuszona, a zaskórniki zmnniejszyły się bardzo nieznacznie. Zaczęły mi się nawet pojawiać zmarszczki mimiczne koło ust i prawego oka ![]() Wtedy stwierdziłam, że zanim zacznę cokolwiek oczyszczać, muszę najpierw porządnie nawilżyć moją skórę -przeszukałam wizaż i blogi urodowe i znalazłam Cetaphil. Przez bity miesiąc robiłam tak: rano woda różana do przemycia twarzy, potem Cetaphil lub lżejszy krem(eva natura 18+ dotleniający na noc - ale dla mnie na dzień był idealny, na noc za słaby), i ewentualnie żel pod oczy FlosLek bionawilżający. Wieczorem płyn micelarny Bourjois (który używam już od prawie roku), znowu woda różana, krem pod oczy, Cetaphil. 2 razy w tyg oczyszczanie wodą i mydłem aleppo, raz w tyg peeling a po nim olej kokosowy (mam wrażenie, że zaskórniki po nim są mniejsze, ale nie nawilża mnie dostatecznie). Plus ok raz w tyg łagodna maseczka oczyszczająca (np Ziaja szara albo drożdże z mlekiem). Po miesiącu zmarszczki zaczęły znikać, moja skóra była jakby grubsza, ale zaskórniki miały się świetnie (chociaż nic się nie pogorszyło). W między czasie dostałam wysypu ropnych pryszczyków na brodzie, a czasem nawet na policzkach przy nosie - ale pojawiały się raczej w ciągu dnia, kiedy używałam kremu eva natura. I doszłam do punktu w którym jestem teraz... Poczułam się na tyle pewnie z moją skórą, że postanowiłam codziennie wieczorem oczyszczać ją Aleppo - po 3 dniach okropne przesuszenie, ściągnięcie i powrót zmarszczek sprawiły, że zrezygnowałam z tego pomysłu. Teraz od wczoraj używam mleka, mam wrażenie, że jest ociupinkę lepiej, wszystko trochę się podgoiło, na razie bardzo nieznacznie. To tak z grubsza o mojej skórze ![]() A, jeszcze - na nosie i policzkach 'przynosowych' moja skóra jest taka grudkowata... To mi w sumie najbardziej przeszkadza. Jakby mnóstwo maleńkich zaskórniczków, których nie da się wycisnąć. Czasami się to wygładza, ale nie wiem od czego to zależy.... Kiedy popatrzyłam sobie na 'to' w dużym zbliżeniu (nagrałam się kamerką ![]() Rany, strasznie długie to wyszło...... a to i tak w skrócie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Woda micelarna to tylko Bioderma H2o dla skory wrazliwej. Krem to najlepiej samemu sobie zrobic z polproduktow a nie widzialam tez, abys uzywala jakiejs ochrony przeciwslonecznej. Generalnie za duzo przy buzi kombinujesz, leczenie skory trwa zdecydowanie dluzej niz 1 miesiac wiec na rezultaty trzeba jednak troche poczekac. I codzienne mycie mydlem - nie polecam, ja ogolnie mydla nie polecam bo wysusza. (nawet aleppo) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
Nikita... Czaję się właśnie na zamówienie z ZSK albo BU ale na razie totalnie nie mam finansów, więc tylko przeglądam co jest dostępne, czytam opinie i ogólnie zaczynam ogarniać temat, bo o całej kosmetycznej biochemii dowiedziałam się dopiero tydzień temu...
![]() ![]() Ishani Zależy kiedy ![]() ![]() I bez przesady, nie wyglądam też AŻ TAK tragicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
Przyczajenie
|
Stosuje mleko od ponad tygodnia i niestety nie widzę efektów
![]() ![]() Mam nadal zaczerwienioną skórę, są krostki, które cały czas wyciskam ![]() Już naprawdę nie chcę patrzeć w lustro tak nie lubię swojej twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Przyczajenie
|
Ja też przekonawszy się skutecznością serwisu, postanowiłam założyć konto
![]() Parę słów o moim trądziku. Nic z nim nie robiłam jako tako chemicznego, bo miałam go znikomy, jednak był widoczny. Gdy się denerwowałam, rozdrapywałam pryszcze i krostki, tak że miałam dobry kawałek czoła w rankach. A na policzkach sporadycznie niezwykle. Ostatnio zaczęłam nawet używać mleka, po przeczytaniu tego wątku. Zdrowo się odżywiam, więc nie trzeba nic ograniczać, ani dodawać do diety. Pomijając fakt że stosowałam go nieregularnie ( 2 dni użyję dzień przerwy) i tak podobnie, całe czoło mi się wygoiło w przeciągu tygodnia, a krostki uciekły w siną dal! Teraz tylko profilaktycznie przemywam twarz ziają nuno i polecam wszystkim wam kurację mlekową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Przyczajenie
|
Ja miałam momęty kiedy moja skóra była przetłuszczona i wtedy wychodziło o wiele więcej trądziku , teraz już jest dobrze , nie przetłusza sie. Od tygodnia używam mleka i widze postępy , chciałabym żeby rezultaty były jeszcze lepsze. Czy jak bede używać mleka jeszcze długo to z moją cerą bedzie coraz lepiej ? czy bedzie taka sama jak na poczatku używania mleka. PYTANIEE DO DZIEWCZYN KTÓRE UŻYWAJĄ JUŻ DŁUGO MLEKA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam mleka od 1 marca, czyli 2,5 miesiąca, więc już chyba trochę długo. Z tego co zauważyłam, cera się polepsza, teraz już nie mam prawie wcale pryszczy i cera mniej się przetłuszcza, ale oczywiście nie jest tak, że od samego używania mleka cera będzie idealna, niezależnie od tego, jak długo będzie się go używało. Chociaż i tak polecam stosowanie mleka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Przyczajenie
|
No oczywiście wygrało nic nierobienie, znowu zabieram się za mleczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 |
Przyczajenie
|
Ogólnie to już od jakiegoś czasu używam tego mleka i na samym początku widziałam duże poprawki , lecz teraz już jest bez zmian , na brodzie mam starszne zaczerwienienia i takie małe grudki podskórne , od czasu d czasu wychodzi mi jakiś wytruska np. na czole czy koło ust < najczestrze miejsca > . ;/ Ogólnie to marze o gładkiej twarzy , ale se pomarzyc bo nie dosyc ze moja twarz jest w wielu miejsach zaczerwieniona od trądziku to jeszcze piegi -,- kuuutvaaa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pozbyłam się pryszczy :-)))))))
Też takie cos zauważylam:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
Raczkowanie
|
A mnie po 2 tyg stosowania zaczął się potworny wysyp... Co prawda wszystko dość szybko znika (przynajmniej z brody, bo na czole bywa różnie), ale za to codziennie jest coś nowego, taka wymiana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Rozeznanie
|
Też miałam na początku wysyp. Wydaje mi się, że w ten sposób skóra się oczyszcza. Używam mleka od ponad 3 miesięcy i nie zauważyłam, żeby powodowało u mnie pojawianie się pryszczy, raczej przeciwnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
Hm, tak też mi się wydawało że skóra się oczyszcza w ten sposób, bo naprawdę ma z czego... A po jakim czasie minął Ci ten wysyp?
Jak tylko skończę sesję i będę mogła sobie pozwolić na bycie brzydalem to pewnie wrócę do 'mlekowania', może przerzucę się na kefir bo lepiej nawilża. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Rozeznanie
|
Dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że to trwało około tygodnia, może trochę więcej. Warto przeczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Raczkowanie
|
Ok, to postaram się zacisnąć zęby, pozasłaniać lustra w domu i wrócić do mleka po 15tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Rozeznanie
|
Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Przyczajenie
|
Stosuje OCM juz jakis czas, wszystko jest super
![]() Mam- w tej chwili nie jestem juz pewna jaka mam cere ale przed OCM Mialam tlusta strefe w okolicach T i sucha na policzkach. Dlatego zrobilam mieszanke OCM w takich proporcjach: 30%- oleju rycynowego 50%-oleju z orzechow wloskich 20%- oliwy z oliwek Przeczytalam tez, ze skora ktora jest (za)sucha moze dzialac odwrotnie-produkuje naturalne nawilzenie zeby wyrownac poziom sebum. Postanowilam wiec zmienic OCM - zmiejszylam z 30% do 10% oleju rycynowego. Moze moja skora zmienila sie z tlustej na normalna dlatego zbyt wysokie stezenie oleju rycynowego wysusza ja za bardzo co powoduje nadmierne swiecenie sie (???) ![]() Mylam twarz nowa mieszanka juz pare razy ale caly czas jest to samo. Moze troszeczke mniej sie swieci ale nie jestem pewna. Dziewczyny doradzcie mi cos, bo skora jest ladnie oczyszczona ale swiece sie przeokropne i to jakos malo fajnie wyglada. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Rozeznanie
|
U mnie doskonale sprawdza się połączenie odstawienie słodyczy + czosnek dwa razy dziennie. Powiem zgodnie z prawdą, że efekty są za każdym razem tak samo fenomenalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.