|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mobilizacja do ćwiczeń
... no to nie ćwicz.... po co się zmuszać i ciągle myśleć muszę ćwiczyć, muszę ćwiczyć.... ja też kiedyś byłam swiruską sportu... dosłownie przeginałam... (5 godzin treningu codziennie ) .. Teraz też mi się nie chce... sprzęt stoi w pokoju, kurzy się.... Ale nie zmuszam się do ćwiczeń, bo to nie ma sensu...za to budzi tylko frustrację... A nie ćwiczyłam już od czerwca.... Za to zamiast typowych ćwiczeń w parterze dużo spaceruję (muzyka w uszy i około 6 km dziennie
), włączam sobie muzyczkę i tańczę do upadłego... to jest teraz dla mnie ciekawsze... A efekty też przynosi.... Njgorsze co można robiś to być na siebie złym za brak ćwiczeń.... złość wzmaga apetyt...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze Suzana-to masz problem,ja nie wiem czy też ta dłoń to nie kontuzja bo przecież nie przypominam sobie,żebym upadła
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
mam problem Sandruś, bo przerwalam bardzo wazny dla mnie trening, i to podjety w celach nie wizualnych, a bardziej zlozonych
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Suz, zaciekawiłas mnie tymi 'celami'.
Domyslam sie ze przy cwiczeniach ze sztangą się to stało, tak? Może to przez złe ułożenie rąk, albo za szerokie albo za wąskie (w obydwu przypadkach bolesne w skutkach). Wiem, ze kiedy nie trzymam odpowiedniej pozycji, na drugi dzień odczuwam bóle. Dlatego nawet staram się przekładać te ćwiczenia, kiedy jestem zbyt słaba, by skupiać uwagę na technice. Wtedy wolę pobiegać ![]() Zycze zdrowia , także i sobie ![]() PS. Brzucha w takim razie tez nie cwiczysz? |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, ze jakis tydzień temu w trakcie 2 serii skrętoskłonów i bzruszków skośnych, odczułam silny ból w lewym barku, rozciągający się aż po kark. Bolało przez kilka dni.
Ciągle "pije" do techniki
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Inch podjerzewam, ze zle- nierowomiernie- chwycilam sztange. reka dochodzi do siebie, zrezygnowałąm z treningu rąk, a jesli w przyszłym tygodniu też bedzie bolało to udam sie do lekarza. i wiem juz nawet co usłyszę: "proszę nie ćwiczyć" i na tym się skonczy (mój chłopak miał problem z barkiem i leczenie polegało własnie na powtarzaniu tego zwrotu" ...) o ile dobrze kojarzę brał jakiś preparat, ale z własnej inicjatywy, nie lekarskiej.
musze "cos" cwiczyc, oszalalabym- przeciez parenascie dni temu mialam tydzien regeneracyjny- roznosi mnie, bo zabrałam się za pracę magisterską i siedzenie przy biurku mi nie służy cwicze wiec dolna czesc ciala ale stosunkowo "lekko i przyjemnie",bez sztangi- tak by cokolwiek robic- i brzuszek. kupilam hula hop i przyznam szczerze, ze dawno nie mialam takich zakwasów od paru dni zastanawiam sie, czy nie zacząć już biegać, ale przeraża mnie poranne zimno. Biegasz w czapce, opasce? jak się ubierasz? zawsze biegałam wiosną i latem, stąd moje "dziwne pytania" ![]() Zycze Ci ogromu zdrówka
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Suz,w ogóle nie ćwiczę,nawet brzuszków,boli mnie ta dłoń przy wycieraniu się
.Wolę doprowadzic ją do porządku.Ale się strasznie męczę.Na szczęście już mi się nie śni po nocach,że ćwiczę.To było straszne!!! |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
chyba musisz koniecznie isc znowu do lekarza
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sie zapaliłam do tego,że w ciągu m-ca ćwicząc regularnie 2 razy w tygodniu schudłam 4kg!!!!Może to na sam początek nie za dużo,ale jak wielką to stało sie dla mnie moblizacją,ze nie mogę doczekac sie następnych zajęć!!!!! Nastepną mobilizacją naprawdę OLBRZYMIĄ jest dla mnie... mój własny ślub...juz caaałkiem niedługo ![]() A JAK WIEMY WSZYSTKIE CHCENY PIEKNIE SZCZUPŁO WYGLĄDAĆ tego dnia....pozdrawiam cie |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Normalni e zmusze tego lekarza,zeby coś poradził![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też ci Inch życzę zdrówka.Mi też coś nie przechodzi to przeziębienie,musze znowu sączyć ciepołe napoje i to przez te kilka dni,wolnych dni
A dziś nie ide do lekarza z tą dłonią,bo się czuję chora i będę leżeć w łóżeczku![]() ![]() No i może w poniedziałek już będę zdrowa i będę mogła iść na spacerek.Muszę się trochę poruszać,ale teraz jak jestem chora to tylko dzisiaj na zakupki bliziutko i do wyrka.![]() ![]()
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Inch dzięki za rady
![]() czyli bieganie odkłądam na grudzien, moze do tego czasu uda mi sie napisać poł teoretycznej magisterki ![]() tak sie zastanawiam, ze wpadłam chyba w błędne koło- chce wyleczyc reke i kark, ale nie mogę, bo ciągle siedzę nad pracą i wieczorami bolą mnie te partie znacznie bardziej. a siedzieć przy magisterce musze ...ze tez akurat teraz ... zdrowiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
rety, Sandra i Suz, dzięki!!!!
Wiecie, że przepisali mi antybiotyki? )Suzana, ja znam to błędne koło doskonale. Magisterke zaczełas, zobaczysz, że Ci pójdzie i zleci. Ale nocy nie zarywaj. Bo siedzenie w tej samej pozycji, nie wiem jak na Ciebie, ale na mnie pływa...'boleśnie'. Tak sobie myśle, ze w grudniu lepiej zaczac od marszów. Mówie tu o początkujących, lub wracających do formy Niestety nie wiem, jak długo biegasz, ale zawsze lepiej mniej niż więcej (rety, że tez mi to przeszło przez usta)
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
ja ostatnio sie wziełam za ćwiczenie...ale nie dlatego żeby sie odchudzić tylko po prostu to lubię... a w liceum lekcji wf nienawidziłam
... fajnie jest jak czuję że moje mięśnie pracują...wogule po krótkim treningu człowiek sie od razu lepiej czuje ochty sie do życia nabiera i wogóle... no przyjemne to jest po prostu... |
|
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
A ja przypuszczam, że dlatego nie mogę się zabrać do ćwiczeń bo jestem sportowcem teoretykiem. Czytam fitness a potem już mi się nie chce ćwiczyć jak sobie tak do woli poczytam.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz mi smialo rady, bez owijania w bawelne
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Moja motywacja jest foto sprzed 2 lat...
wiecej chyba nie musze tlumaczyc, siedze, wzycham do swojej fotki buzi w ciup (jedzenia nie wpuszczamy ) i cwicze, cwicze i jeszcze raz cwicze![]() Kiedys to sie bylo pieknym i mlodym...
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po chorobie biore sie zaś za siebie narazie antybiotyki mnie strasznie osłabiają ehhhh
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Nati02 "kochać to tak łatwo pooowiedzieć"- znasz taką piosenkę? Przypomniała mi się, apropo's Twej rady. Ja musze ćwiczyc! Jestem cała zlana potem, ćwicze w grubym dresie, delikatnie, czasem redukuje liczbe powtorzen (tzn jeszcze mi sie to nie zdarzyło, ale przyjmuję taką opcję ). Wczorajszy piątek to u mnie DJ Wallis, przy przysiadach w pewnym momencie myślałam, że się ugne pod sztangą. Ale widzę, że to było chwilowe i nie straciłam na tym nic, a tylko zyskałam Staram się postępować racjonalnie, ale u mnie w domu już się nauczyli, że ćwiczę nawet na antybiotykach.Dzisiaj triceps, może być gorzej ![]() Wy też kurka zdrowiejcie. Suz, w takim razie na początku lepiej zacznij od długich marszów przeplatanych z truchtem. Zobaczymy, co organizm Ci powie. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, znam ten problem, najgorzej jest zacząć... Ostatnio jednak ćwiczę pół godziny dziennie plus tamiec (to akurat lubię) i jakoś mi idzie. ćwiczę żeby nie sflaczeć i żeby lepiej się poczuć psychicznie (lubię to zmęczenie).
A co do biegania: czytałam gdzieś że właśnie szybli marsz jest lepszy od biegania, nie obciąża stawów i w odróżnieniu od biegania jest dla każdego. Jak to jest, biegaczki? I może wiecie dlaczego jak skaczę na skakance pojawia mi się "kolka" (kłucie w boku) i mimo że nie jestem zmęczona muszę przestać skakać Czy można jakoś temu zaradzić?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Nebraska: marsz, marszobieg, trucht, bieg średni czy intenswny- tu nie ma nic lepszego, albo gorszego. Dla każdego coś innego
Bieganie obciąża stawy, ale nie dzieje sie to bez przyczyny ( dobre buty z amortyzacją naprawde robią swoje).Marsz moga stosowac początkujący. A kolka może dlatego, że skaczesz po posiłku, lub w za krótkim odstępie od niego. Lub tez organizmowi brakuje tlenu, bo zaintensywnie skaczesz. |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Regeneracja odbywa się w nocy
![]() Nati02 wiem o co Ci chodzi. Moje treningi są racjonalnie rozplanowane |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja najlepeij wygldalam wlasnie 2 lata temu - 51kf 174 wzrostu (ale nie wiem co u mnie jest z ta waga... waze tak ze ktos moglby pomyslec ze patyczek ale wcale tak nie jest...jakis lzejszy tluszcz produkje mi sie )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

), włączam sobie muzyczkę i tańczę do upadłego... to jest teraz dla mnie ciekawsze... A efekty też przynosi.... Njgorsze co można robiś to być na siebie złym za brak ćwiczeń.... złość wzmaga apetyt... 

cwicze wiec dolna czesc ciala ale stosunkowo "lekko i przyjemnie",bez sztangi- tak by cokolwiek robic- i brzuszek. kupilam hula hop i przyznam szczerze, ze dawno nie mialam takich zakwasów
.Wolę doprowadzic ją do porządku.Ale się strasznie męczę.Na szczęście już mi się nie śni po nocach,że ćwiczę.To było straszne!!!

Wszystkie moje ćwiczenia kończą się słomianym zapałem. Na początku mam wielką werwę i ćwiczenia sprawiają mi frajdę ale tylko kilka dni a potem już mi się nie chce,