za chuda?! mam dość! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-23, 22:54   #31
marmi
Raczkowanie

GG do marmi
Dot.: za chuda?! mam dość!

To ja sie dopisuje do klubu chuderlakow Mam 171 cm wzrostu i waze 52 kg. Teraz mi to juz nie przeszkadza, ciesze sie, ze moge jesc ile chce i nie mam problemu z tyciem jak wiekszosc moich kolezanek. Ale w czasach liceum nie bylo tak fajnie, mialam duuuze kompleksy z tego powodu No ale wtedy wazylam 48 kg... Naszczescie na studiach przytylam choc troche i chyba juz nie strasze wygladem, choc czasem "zyczliwi" lubia mi nawtykac od anorektyczek I kazdemu chudzielcowi polecam zrobic badania tarczycy bo u mnie to jest wlasnie przyczyna niskiej masy ciala Pozdrawiam !!
marmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 22:55   #32
jennifer777
Wtajemniczenie

koktajl bede stosowała dopiero od jutra bo dzisija juz nie zdazyłam kupić mleka granulowanego ale bede pisac o efektach
Stary 2005-09-23, 23:07   #33
@ska
Raczkowanie

ale wiecie co? mnie sie wydaje,ze to poprostu roznica w podejsciu do spraw wagi miedzy osobami chcacymi schudnac lub przytyc.Ja niestety mam ten pierwszy problem, czyli cale zycie daze do tego zeby schudnac, i przyznaje sie bez bicia, ze zdarza mi sie powidziec szczuplej osobie, ze chudo wyglada. Ale np wg mnie to jest komplement, i nigdy nie pomyslalbym,ze ktos moglby przez takie komentarze sie zle poczuc. Bo ja dalabym wszystko,zeby ktos tak mi powiedzial Dobrze, ze juz wiem, zeby tak nie mowic wiecej
Moze was to pocieszy, ze jest duuuuuuuuuzo ludzi, ktorzy chcieliby wygladac tak jak wy !!!
Stary 2005-09-23, 23:08   #34
madarynka
Zadomowienie

ja mam 175cm i wazylam do niedawna 54kg, w wakacje udalo mi sie przytyc 5 kg ... tylko ze ja ich na moim ciele nie widze w spodnie sie wbijam tak jak przed przytyciem...wiec naprawde nie wiem gdzie to sie ulokowalo

gdzie sie podzialy te kilogramy tluszczu?!

a wage (urzadzenie) napewno mam dobra...
madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 14:41   #35
Bzykuś
Raczkowanie

O Jennifer777 pamietaj prosze aby wspomniec o efektach Marmi to ja widze, że ze mna jest podobnie jak było z Toba znaczy teraz jestem w drugiej klasie liceum...mam nadzieje ze w najbliższym czasie przybedzie mi pare kg.Mozesz cos wiecej wspomniec o problemach tarczyca moze tez powinnam isc na badania??
Bzykuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 15:10   #36
CinnaMoon
Rozeznanie

Mam dzisiaj kiepski nastrój i postanowiłam się wyżyć. Najlepiej na sobie. Więc poszłam... pobiegać. Kondycja zerowa, dyrdam tak sobie i dyrdam jakąś boczną drogą, tuptam już całe dwie minuty i płuca mam na wierzchu, wręcz czuję na nich powiewy wiatru. Nagle z bramy wychyla się starsza pani.
Starsza pani popatruje na moje podrygi, załamuje ręce i tako rzecze: "Rany boskie, i po co pani biega? Taka pani chudziutka, i w bioderkach o taka (tu dokonuje pokazu), po co to pani?"

Wytłumaczyłam, że ja tak dla zdrowia (aha, drogą pylistą...). A jak mi się humor poprawił Tyle tylko, że ja naprawdę muszę się pilnować, żeby tuptać, a nie się toczyć jako ta kulka (bo za duża jestem na kuleczkę).
Morału nie będzie. Tak się chciałam podzielić Aha - pobiegać poszłam pierwszy raz

Ale refleksja mi się nasunęła - jakoś nadal wydaje mi się gorsze mówienie osobie grubej, że powinna schudnąć, zwłaszcza w brutalny sposób. Jest coś brzydszego w określeniu "spaślak" czy "baleron" niż na przykład w "kościotrupie". Mnie takie gotyckie klimaty nie ruszają, dalece bardziej działają mi na nerwy te odniesienia do garmeżerii & co. Może również to kwestia tego, że osoba nawet bardzo szczupła ma na swoją obronę pierwszą z brzegu reklamę, a ta z nadwagą może co najwyżej poszukać sobie jakiejś kryjówki. Bynajmniej nie jestem za tym, że otyłe osoby winny żyć w błogiej nieświadomości i nie dbać o zdrowie, ale niekiedy wyzwiska czy uwagi nt. tuszy dotykają osoby, których BMI jest zupełnie prawidłowe.

(R. Zelazny, Książę Chaosu)
CinnaMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 16:06   #37
marmi
Raczkowanie

GG do marmi

Zgadzam się z CinnaMoon , że w ostatecznym rozrachunku juz lepiej jest być osobą bardzo szczupłą niż grubą... W końcu otyłość to choroba a bycie chudym wcale nie musi być kojarzone ze złym stanem zdrowia.
Ale i tak czasem mam dość nazywania mnie anorektyczką (choć częściej mnie to bawi niż drażni ) lub komentowania w mojej obecności np. gwiazd - że są obrzydliwe bo chude (tak się zdarza). Na osoby z tuszą jakoś bardziej się uważa, żeby ich nie zranić, nie obrazić, nie mówi się im wprost, że są grube. A na te chude - a co tam, można im dołożyć. Przynajmniej tak jest w moim otoczeniu. Gdybym powiedziała mojej koleżance, która waży 100 kg, że powinna schudnąć (nawet zawodowo - skonczyłam dietetke ) to wyszłabym na bezduszną i nietaktowną osobę. A jej docinki na temat moich "wystających kostek" i "trupiego wyglądu" są jak najbardziej na miejscu A z powodu braku ciałka można mieć równie duże kompleksy jak z powodu jego nadmiaru... Mysle, ze potwierdzi to duzo chudych, nie mogacych przytyc osob
Dlatego postuluję o niedokuczanie z powodu masy ciała nikomu !
Stary 2005-09-24, 16:11   #38
marmi
Raczkowanie

GG do marmi

Bzykus zamieszczam link do wątku o tarczycy, jakbyś miała jakieś jeszcze pytania to chętnie służę pomocą
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=68156
Stary 2005-09-24, 18:29   #39
Bzykuś
Raczkowanie

marmi dziekuję bardzo juz biore sie za czytanie
Stary 2005-09-24, 22:24   #40
annfas
Zakorzenienie

kobitki kto tu mowi ze jest chudy????? ja mam 178 cm i waze dokladnie 50 kg... tasiemca nie mam, mialam badania, anoreksji tez nie bo na prawde duzo jem, wszyscy mi sie dziwią ze tak wygladam, taka juz mam przemiane materii, i jest mi z tym dobrze, fakt moze chcialabym troche przytyc tak z 5 kg, ale nie bede specjalnie sie caly czas opychac, jedyny porblem jaki mam to ubrania, jestem dosc wysoka i wszystko jes na mnie za krotkie wszystkie rękawy no i nogawki ale lubie siebie taka jaka jestem i uwazam ze to jest najwazniejsze, wole byc taka jaka jestem niz katowac sie dietami i caly czas myslec o odchudzaniu

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 22:25   #41
annfas
Zakorzenienie

a i jeszcze dodam ze wcale tak tragicznie nie wygladam moze fotke wkleje jak znajde

Stary 2005-09-24, 22:32   #42
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ja przy wzroście 167cm ważę 47-49 kg (choć przed ślubem schudłam do 42kg)
Denerwują mnie te ciągłe uwagi: "Ty nic nie jesz" itp
Planuję teraz przebadać tarczycę, choć u mnie taka szczupłość to cecha rodzinna

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 22:41   #43
happygirl
Rozeznanie

Witam chudzielce! 166 cm na 44 kg i jestem jak najbardziej zadowolona ze swojej sylwetki i w nosie mam jakiekolwiek komentarze! I tego tez wam zycze!

A jesli juz poprawiac wage, to radze raczej sport niz opychanie sie
Stary 2005-09-25, 10:47   #44
makgoga
Raczkowanie

GG do makgoga

a ja wam powiem dziewuszki, że te wszystkie uwagi waszysch koleżanek dotyczące waszego wyglądu mają bardzo proste wytłumaczenie: ZAZDROŚĆ.
Cieszczie się swoją szczupłością i bądzcie sobą
Pozdrawiam
makgoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 11:43   #45
fistaszek20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez froggie
Wszystkim zainteresowanym oddam trochę ciałka
Mam nadmiar!
Kto chce kto chce?
wezme 50 kg masy miesniowej masz tyle do oddania
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 11:52   #46
froggie
Zakorzenienie

Hmmm 50Kg masy mięśniwoej to nie mam
ale tłuszczyk bardzo proszę - przerobisz ma mięśnie
Stary 2005-09-25, 11:55   #47
fistaszek20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez froggie
Hmmm 50Kg masy mięśniwoej to nie mam
ale tłuszczyk bardzo proszę - przerobisz ma mięśnie
no to dzwonie do chirurga o operacje transplantacji
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 12:52   #48
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Smile Dot.: za chuda?! mam dość!

Przylaczam sie do Was Mam 170 cm wzrostu, a moja waga waha sie od 51 do 54 kg. Taka chuda, to ja znowu nie jestem, a ile sie komentarzy nasluchalam No, ale najwiecej wlasnie od osob, ktore byly niezadowolone ze swojej wagi No i od moich tesciow, ktorzy na poczatku probowali mnie utuczyc Trzy dokladki obiadu i 5 kawalkow ciasta po nim Kiedy naprawde juz nie moglam, to slyszalam, ze pewnie boje sie, ze przytyje i dlatego nie chce jesc. Szczerze mowiac nie przejmuje sie tymi komentarzami, choc przyznam, czasem sa bardzo nieprzyjemne Ciesze sie, ze sa tez dziewczyny, ktore pomimo zbyt wielu kg potrafia powiedziec cos milego. Czesto slyszalam, ze bardzo im sie podoba moja figura, ze jestem drobna, ale wcale nie za chuda i ze bardzo dobrze wygladam Milo jest dla odmiany uslyszec cos takiego A moj kochany tata mowi do mnie Kruszynko
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 12:59   #49
froggie
Zakorzenienie

Ja mam Jolu podobnie do Ciebie
Z tym że większe pół mojej masy przeniosło się na pupę i nóżki
Stary 2005-09-25, 13:06   #50
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Myślę, że najważniejsza jest samoakceptacja i zdanie sobie sprawy z tego, że pojawiające się docinki na temat szczupłości zwykle są mówione z zazdrości.
Jeśli jesteś zdrowa, nie masz anemii to po co na siłę przybierać na wadze? Ciesz się, że nie musisz stosować kolejnej diety cud ani wydawać fortuny na tabletki odchudzające. Tyjąc, nie wiesz jak rozłożą Ci się nabrane kilogramy i czy Twoja cudowna przemiana materii nie ulegnie pogorszeniu.

Pozdrawiam .
Stary 2005-09-25, 18:03   #51
RoXi_7
Zadomowienie

Myślę, że nie ma co się przejmować swoją

wagą

... ja waże 48 kg przy wzroście 162... czasem wydaje mi się, że jestem za chuda, a raz w sam raz... ale w gruncie rzeczy mam bardzo dobra przemiane materii, której wiele osób mi zazdrości
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 18:17   #52
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka
Post Dot.: za chuda?! mam dość!

ja mam 168 cm wzrostu,ale waże o 6 kg więcej ,więc jest różnica,ale nie wydaje mi się żebyś była aż tak chuda żeby zwracać Ci uwagę bo to chyba jest prawidłowa waga,zależy ile masz lata,ale najgorzej według mnie nie jest
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 19:36   #53
RoXi_7
Zadomowienie

Mam 15 latek, więc chyba ważę w sam raz
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 23:30   #54
201804200947
Konto usunięte

Ja przy wzroscie 168 zawsze wazylam mniej wiecej 55 kg.Niestety mialam ciazki okres kilka miesiecy temu i schudlam do 48 kg.Nie wygladam jak kosciotrup ale zlosliwe kolezanki bardzo czesto mowia-o rany,cos ty z siebie zrobila,obrzydliwie wygladasz.Tez nie potrafie teraz przytyc pomimo tego ze naprawde sporo jem.Poprostu niektorzy nie potrafia zrozumiec ze niekoniecznie trzeba sie odchudzac tylko ze podczas silnego stresu tez jednak mozna schudnac.
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 00:34   #55
misioczat
Wtajemniczenie

[QUOTE=warszawianka]niektorzy nie potrafia zrozumiec ze niekoniecznie trzeba sie odchudzac tylko ze podczas silnego stresu tez jednak mozna schudnac.

Oj, to prawda. Trzy lata temu na skutek silnego stresu schudlam 10 kg w tydzien. Nie moglam jesc. Ja w ogole jem niewiele, ale jestem lakomczuch i nigdy nie odmawiam sobie niczego - jem, ile chce. A wtedy nie moglam przelknac NICZEGO. To bylo lato, z rozsadku chodzilam do sklepu i usilowalam wmowic sobie ochote na cokolwiek, juz niewazne bylo, co to bedzie, owoc czy cukierek (o normalnym jedzeniu nie bylo mowy) i nic. To byl koszmar, bo zle sie czulam, rece mi drzaly, serce walilo. Poszlam do apteki, poprosilam o cos na apetyt, aptekarka patrzyla na mnie jak na wariatke, bo pewnie bylam jedyna dziewczyna, ktora sie martwi brakiem apetytu.. Trwalo to jakies 10 dni, na szczescie skonczylo sie "tylko" utrata wagi - zjechalam do 53 kg, a mam 178 cm wzrostu. Wkrotce udalo mi sie odrobic 5 kg i wrocic do mojej normalnej wagi 58 kg (bo te 63, a ktorych tak drastycznie zjechalam to wazylam przez krotki czas).
Dzisiaj sie zwazylam u mamy - 55 kg. Za malo, ale ja tak wlasnie waze 55-58, bo tak juz mam. I oczywiscie wiecznie wysluchuje komentarzy, ze jestem za chuda. Moze i tak, ale co z tego? Kompletnie nie przejmuje sie tymi opiniami, bo sie sobie podobam (i na szczescie nie tylko sobie ) Bo lubie siebie, wlasnie takiego chudzielca, a jak przytyje, to tez sie nie zmartwie Ale tez nie moge sie nadziwic, jak mozna komentowac czyjas wage (czy to za duza, czy za mala) - moj szef uwielbial publicznie (przy kolezankach z pracy) powtarzac, ze ja to na pewno przewracam sie na wietrze, ze na pewno nic nie jem itd itp. Jak mowie, nie chodzi o to, ze mi to sprawialo przykrosc, bo nie, ale szokuje mnie, jak byc tak nietaktownym - moje kolezanki "bez niedowagi" komentarze szefa rowniez irytowaly, bo czuly sie wtedy za grube. Jedna z nich (swoja droga swietna babka, bardzo sie lubilysmy) jest bardzo niska i - jak sama mowi - gruba (ma chora tarczyce). Dla niej tekst, ze ktos sie przewroci na wietrze to komplement (zreszta bardzo zazdroscila mi figury podobnie, jak ja jej cery ), wiec czula sie zle, slyszac, jak szef tak o mnie mowi do niej, bo tym samym uswiadamial jej, ze jest za gruba. Paranoja. Czasem czulam sie jak dziecko, o ktore martwi sie dobry wujek . Ciekawe, czy gdybym byla wg niego za gruba, tez by sie troszczyl i namawial do schudniecia
A jesli chodzi o zalozycielke watku, to nie uwazam, by 50 kg przy 168 cm to bylo za malo. Ja mysle, ze akurat. A w ogole to kwestia indywidualna, bo dla jednych dziewczyn o wzroscie 168 cm 50 kg jest akurat, a dla innych o tym samym wzroscie akurat jest 60, bo to zalezy od kosci, budowy, proporcji, wieku itd.
Ale sie rozpisalam Pozdrawiam Chudzielce i NieChudzielce Wszystkie jestesmy fantastyczne, a glupie uwagi puszczajmy mimo uszu, bo najwazniejsze to lubic, akceptowac i wierzyc w siebie
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 00:51   #56
201804200947
Konto usunięte

Misioczat widze ze mialysmy podobne skutki.Ja tez przez tydzien nie potrafilam spac ani jesc.Co do reszty absolutnie sie z Toba zgadzam i tak samo jak Ty uwazam ze jestesmy fantastyczne i najwazniejsze to puszczac te glupie uwagi mimo uszu.Pozdrawiam
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 02:21   #57
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Ja tez jestem chudzinka i ciesze sie, ze sobie tak o tym tu dyskutujemy, nie wiem jak wam, ale mnie sie od razu robi lepiej. Niezaleznie od tego czy wpycham w siebie na sile mase jedzenia, czy jem tyle ile potrzebuje, zawsze waze 48 kg. Raz tylko udalo mi sie przytyc do 52 i wygladalam wtedy bosko, czulam sie rowniez silniejsza i zdrowsza - to jedyny powod dla ktorego chcialabym znowu przytyc.
Probowalam codziennie przez kilka tyg. pic shake wlasnego pomyslu - kilka lyzek protein sojowych w proszku (250 kalorii) + szklanka tlustego mleka (200 cal), kilka lyzek kremowki (200 cal) i kilka lyzek syropu czekoladowego (200) - wszystko to miksowalam i pilam przed pojsciem spac. Oczywiscie ponad 800 kcal w jednej szklance ciezko "wchodzi" ale na szczescie shake byl pyszniutki. Niestety nic nie przytylam.
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 09:25   #58
annfas
Zakorzenienie

misioczat ja jestem tyego samego wzrostu co ty i waze 50 kg a tez nie wygladam jak kosciotrup, na prawde widzialam osoby 1000 razy chudsze ode mnie

Stary 2005-10-16, 15:02   #59
Bzykuś
Raczkowanie

Jennifer777 moze napisałabys cos o efektach picia tego koktajlu??
Stary 2005-10-16, 15:50   #60
xtalciax
Zakorzenienie

Ja mam 168 cm wzrostu i waze cos kolo 48 kg ale chcialabym troch przytyc i tez jestem zainteresowana tym koktajlem
xtalciax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości