|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
albo w sasiada
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Konto usunięte
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
No cóż moherki, werki nie będzie aż do 18 wieczorem - sesja poprawkowa
![]() za całe 10 dni wrócę - i mam nadzieję że z dobrymi wieściami - kciuki bardzo mile widziane. ![]() P.S. czeka na was 18 ciekawy news Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Można
![]() Ale taki sąsiad może się później mścić ![]() werka wiadomo : ![]() ![]() ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-08 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a sąsiada to wybiera się woolnego-coby szybko nie biegał i możnaby uciec i słabowidzącego,żeby nie widział kto to Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-08 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||
Nie depcze krokusów
|
Espera - trzymaj się, Złociutka
![]() Cytat:
DariaKom - a to miałaś pyszny obiadek! U nas w ten weekend królowało pesto własnej roboty. Cytat:
Paulina - wracaj szybko do świata przytomnych ![]() Werka - kciuki zaciśnięte!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-02-08 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Czytałam gdzieś, że na kryzysie najmniej ucierpiała Mołdawia - nie mają bankowości
![]()
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-02-08 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupują, kupują, kupują... I choć w UK kryzys zaczął bardzo dokuczać, to Brytyjczyk nadal moze pozwolić sobie więcej niż Polak. Jaskrawy przykład dotyczy towarów dziecięcych. Ceny w Polsce doprowadzają do zawrotu głowy ![]() Moja szwagierka (która ma dziecko starsze od mojego o 4 miesiące)powiedziała mi,że jesli bedziemy wracać do Polski, musimy mieć niezłe dochody by zaopatrzyć dziecko. Odpowiedziałam jej krótko: nie ![]() ![]() I już. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Nie depcze krokusów
|
Na pewno można sobie na więcej pozwolić, skoro mój brat wychowuje 3 dzieci z 1 pensji.
![]() |
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2009-02-08 o 23:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, miałam na myśli Mołdawię - Rei, mozesz wyedytować cytowanie?
Oni tam sie utrzymują z rolnictwa i pieniedzy z zagranicy przez rodziny pracujace za granica, nie maja tych banków i kredytów. Podobno władze sie chwalily że nie spodziewaly się takiego rezultatu, i są dumni, a szef opozycji na to że na cmentarzu nikt nie umiera ![]()
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi mi o bankrutowanie ![]() ![]() Jadąc na wakacje do Polski wydaję więcej na rzeczy dla małego niż w UK. Banalna czapka na lato, w PL kosztowała 15-20 zł. (a cholernik gubił czapki co chwila ![]() ![]() Porządne buty w Polsce dla dziecka średnio 120 zł, tutaj 15 funtów (szczytem była sytuacja, gdy kupiłam buty przecenione z 40 funtów na 5 ![]() Pajac polarowy(właśnie sprawdziłam na allegro, ten sam)- 26 zł, w sklepie 3 funty; przykładów można mnożyć wiele i już nawet nie chodzi o porównanie bezpośrednich cen i przeliczanie z jednej waluty na drugą. Przeciętna polska rodzina nie kupi nowego wózka bez większego szarpnięcia się, w UK jest to możliwe, nawet jesli wóżek jest z tej wyższej półki. ![]() Z drugiej stro Te same produkty w UK i PL, sa tańsze w UK. (butelki, ubrania konkretnych firm, wózki itd.) Oczywiście warto dodać,że wyprzedaże w UK są powalające ![]() ![]() Primark ma ceny niskie cały czas ![]()
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo rzeczy kupuję w Niemczech w Zeemanie (holenderska sieciówka). Nie wszystkie rzeczy są dobre jakościowo, bo np. na męskie swetry się kilka razy nacięłam, ale do dziecięcych rzeczy nie mam żadnych zastrzeżeń. Za np. koszulkę bawełnianą płacę niecałe euro. Spodnie np. jeansy można kupić za 2 euro. Bardzo cenię sobie ich bawełnę, można to prac i nic się nie dzieje. Za to wózki w Niemczech są masakrycznie drogie, w Polsce lepiej. Ale fakt- np. mój wymarzony Implast Bolder kosztuje średnio 1800 zł. Używany mniej-więcej rok ok. 1000 zł. To i tak drożej, niż zapłaciłam za nowy wózek 4 lata temu (polskiej firmy). Nauczona doświadczeniem już wiem, że nowego wózka nie opłaca się kupować na rok, ale i tak- 1000 zł za używany wózek? Kogoś pogięło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na hasło "cmentarz" zaczęły mi się przypominać masakryczne dowcipy ![]() Wklejam jeden na biało, wrażliwcom zwykle się nie podoba ![]() ![]() ---> Co to jest: ma dwie nogi i krwawi? Pół kota.
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2009-02-08 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Tak sie rozpisalyscie o tych buciczkach i wozeczkach, ze sie znowu rozmarzylam o bobasie. Musze sie strofowac, bo TZ juz wyraza przerazenie na moj rosnacy instynkt macierzynski :P
Poza tym to nie czas.
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Impersona wózki to temat rzeka. ja kupiłam pierwszy benadziejny
![]() Spacerówkę pierwsza klasa, Maclarena (polecam wszystkim ![]() Przy kolejnym dziecku kupię dość drogi wózek (już wybrałam ![]() ![]() Używany ciężko znaleźć, bo ludzie kochają te wózki i zostawiają dla kolejnych dzieci. (ale się rozmarzyłam) ![]() W UK używany wózek można kupić bardzo tanio (zależy gdzie kupujesz: czy ebay, czy prywatnie, czy bootfair-pchli targ). Co do butów kupiłam młodemu w polsce w Deichmannie sandałki na koniec wakacji ![]() ![]() Za to dziwnym trafem kapcie w Polsce sa tańsze niż tutaj. Od siebie dodam,że życie na emigracji rozpuszcza (nie bijcie za te poglądy) i ciężko byłoby mi zakceptować pewne ograniczenia zakupowe (nie związane ze zbytkiem, a z potrzebą). santos ja mam silny instynkt macierzyński, ale TŻ ma jeszcze silniejszy tacierzyński ![]() Ostatnio w rozmowie telefonicznej mówię: Powiem ci coś jak się spotkamy. Coś dobrego ? Coś dobrego. Spotkaliśmy się i powiedziałam mu,że prawdopodobnie dostanę pracę w tej samej firmie, trochę lepszą, już wkrótce; a on na to : a już myślałem,że jesteś w ciąży. (powiedział głosem pełnym nadziei i rozczarowania ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-08 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syna woziłam w Adborze, który 4 lata temu był super-hiper ekstra fajny, na dzisiejszy design to wyglądał jak czołg ![]() O wózkach w Uk wiem, bo moja przyjaciółka mieszka w Northampton. Jak do mnie leciała, to dzień wcześniej odpadło jej kółko od spacerówki podczas zakupów. Wzięła więc córkę na ręce, weszła do pierwszego z brzegu sklepu, kupiła nowy wózek, a tamten wyrzuciła ![]() Ja akurat Deichmana bardzo sobie cenię i moje dziecko ma stamtąd buty, ale to zalezy może której marki kupujesz, bo tam są te droższe i tańsze, chociaż do tych Bobbie tanich też nie miałam nigdy zastrzeżeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Impersona trójkołowce nie sa w moim typie i dlatego Maxi cosy mura 4, z naciskiem na 4
Ja myślałam,że się Maclrenem w Polsce wykończę, tam głównie wózki terenowe się sprawdzają. ![]()
#529 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() ![]() Eli, to zdanie mnie powaliło.... nie ma to jak zacząc poranek od Wizażu na Moherkach... zawsze człowiek znajdzie myśl przewodnią dnia ![]() Cytat:
Nie mogę udzielić się w rozmowie o wózkach, trójkołowcach i innych mikrokołowcach, bo daaaawno z tego wyrosłam. McLaren kojarzy mi się tylko i wyłacznie z Formułą 1, Mercedesem i Mika Kakkinenem, ![]() ![]() ![]() Uwielbiam Roberta Kubicę i nawet to BMW mi nie bardzo przeszkadza. Wracając do wózków, to sama sobie kupiłam "wypasiony wózek", co po krawężnikach też może jeździć ![]() W załączeniu widok McLarena na drodze w Abu Dhabi i plan toru wyścigowego Formuły 1 - pierwszy start już w tym roku ![]() Werka, trzymam kciuki, dobrze będzie.... a mój syn też 18-go ma poprawkę... w ogóle to dwie ma poprawki, widać, że dziecko kochane na mamusię się podało. Espera ![]() ![]() Santos, wzięłaś też coś przeciwzapalnego na to kolano? Okłady z liści kapusty białej, to dobry pomysł, też to stosuję jak najdzie potrzeba. Margo, za sąsiada, to ja bym wolała ![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-09 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaruje sie mascia na opuchniecia i siniaki, nie bralam zadnego leku bo sie boje o watrobe.
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
witam drogie moherki
![]() ech nie wiem od czego zaczac: bal byl swietny...pyszne przystawki....jedzonko ogolem super..towarzystwo tez w miare wesole i uprzejme...ale co najlepsze wsrod kobiet siedzacych przy naszym stoliku ( wsółpracownic mojego TŻ badz żon wspolpracownikow) wygladalam najszykowniej ![]() Tak sie wytanczylismy ze dzisiaj nog nie czuje nadal (i to wszystko na 7 cm szpilkach() ![]() z tym ze wczoraj obudzilam sie zjadlam obiad i jak mnie wziely torsje..konwulsje o matko to stary mnie reanimowal do wieczora wlokac do lazienki do kibelka i z powrotem do lozka.. dzis juz czuje sie lepiej uzupelniam plyny,staram sie jesc cos bo wczoraj wszytsko ze nie wracalo i chyba dalej w glowie mi sie kreci. najgorsze jest to ze nie wypilam za duzo czulam sie dobrze..a tu po obiedzie nagle tak..
#532 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Aniko, i jak tu nie wierzyć w "Zło Oko" ? Najpiękniej wygladałaś, to i złe spojrzenia Ciebie dosięgły, trzeba uroki odczynić coby do zdrowia dojść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak sie swietnie bawilam a tak odchorowalam kurde no faktycznie gdybym przesadzila to rozumiem ale tak z niczego eeehhh jest jeden plus juz drugi dzien nie moge patrzec na papierosy ![]()
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
***luna - ja? walnęłam w szafkę w kuchni i trochę mi spadła na nogę ale tylko trochę
![]() Margo - a sąsiad by znowu wiertarkowe harce zaczął? już się trochę uspokoił teraz tylko raz na tydzień wierci... oki zmykam do mamy do pracy, przy okazji odwiedzę jakiegoś chirurga z tym palcem
#535 |
Zadomowienie
|
ło matko, Malinka!to musisz sobie drewniaki kupic
![]() witam sie poniedziałkowo i leniwie, jakos nic mi sie nie chceeee...U mnie w sobotę była taka piękna wiosna, cieplutko (prawie 15stopni), słoneczko, a dzis w nocy snieg spadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Aniko- może ktoś Ci coś dosypał? Albo zjadłaś coś nieświeżego. TŻ dobrze się czuje?
Mam kłopot. Zgłosiłam się na szkolenie dotowane przez Unię z zarządzania projektami. Bardzo mi się to przyda w związku z planowaną ścieżką kariery i dziś dzwoniłam do organizatora i pani mi powiedziała, że lada dzień dostanę odpowiedź listem, czy się dostałam, bo jeszcze nie zrobili listy przyjętych, ale że pewnie tak, bo ma na biurku moje dokumenty. Byłabym wniebowzięta, gdyby nie to, że jako termin rozpoczęcia szkolenia podała termin mojego zjazdu na uczelni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no TŻ dobrze sie czuł..nie wiem co mi sie stało... przynajmniej stwierdzilam ze dobra okazja rzucic papierochy bo jak czuje zapach fajki to mnie ![]()
![]() |
#538 |
Konto usunięte
|
Aniko, czy myśmy nie były na tym samym balu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10897312]Aniko, czy myśmy nie były na tym samym balu?
![]() ![]() ![]()
#540 |
Konto usunięte
|
Zdradzisz, w jakim mieście byłaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.