|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Hej moherki, powoli zaczynam przechodzić do kontroli nad spadkiem mocy spowodowanym bezrobociem.
Jutro śmigam do PUP'u z moim skierowaniem na staż, który już wiem, że ma się odbywać w PZU. Zobaczymy co z tego będzie...pewnie nic, pewnie nawet mnie nie będą chcieli..ale nic nie szkodzi ![]() Powoli kończy mi się sesja, jeszcze jeden egzamin, ale to w marcu dopiero niestety i jeden wpis do wydębienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Teraz to juz pewnie nie to samo, starszy pan z wasem
![]() ![]()
![]() |
#573 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Daria, ![]() ![]() Słuchajcie, tak naprawdę to do mnie dotarło teraz, że tu Mohery to same młode dziewczyny są. Kibicuję Wam jak mojemu własnemu synowi, który ma dwie poprawki.... podało się na mamusię ![]() Poza tym wysłałam mu linka do mojej ulubionej piosenki.... i co moje dziecię odpisało? Mamo, Ty nie jesteś normalna, bo w Twoim wieku ludzie tego nie słuchają.... no fajnie.....DOPE - http://www.youtube.com/watch?v=imUnHTE9Ir0 a zwłaszcza to SABATON - http://www.youtube.com/watch?v=1d_9RZ3ShVs To ja jestem tak stara, czy ludzie qurna nie dorośli?
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj syn smieje się ze mnie,bo czasem myle slowa. ostatnio byłam strasznie zamyślona,ktorędy pojade,że powiedziałam do niego: -D...UBIERZ BUTY NA SKRZYZOWANIU ![]() on twierdzi,ze to starcza demencja,bo czasem wpadam do jego pokoju i krzycze: -D...,JAK NAZYWALO SIE ...i tu wymieniam słowo,o ktorym zapomniałam ![]() powinnam poddać się jakims badaniom?jak myślicie? ale musze się pochwalić.wróciłam w piątek od fryzjera i moj syn powiedział,że mam fryzurę,jak jego koleżanki .w jedo szkole jest technikum fryzjerskie,więc chłopak się napatrzy. EVA-a twoj syn,nie mieszka z tobą?przepraszam za osobiste pytanie,ale jakoś mnie bardzo ciekawi,może to zboczenie macierzyńskie. czas poluzować ,bo jak się nie zmienię,to moj syn do konca bedzie mieszkał z mamusią i zakonczy zywot ,jako stary kawalwer. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie ostatnio poprawiam humor Madonną
![]() No a dziś Madonną w wykonaniu Cristiny ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Mj6vvWlN89o
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-09 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A twoj syn Margot jest jedynakiem?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 |
|
Kochane Moherki (umysłowo i wiekowo) - idę już spać (3h różnicy), ale chciałabym Wam zapodać link do takiej fajnej krótkiej i muzycznie miłej HISTORII.
http://www.youtube.com/watch?v=5S9hP...eature=related Piszę HISTORII dużymi literami..... bo dla mnie HISTORIA ma OGROMNE ZNACZENIE. Nie chę wypowiadać się o innych narodach, bo dla mnie Naród Polski jest szczególny, może dlatego, że mieszkam tak długo za granicą? Nie sądzę, bardziej, bo byłam wychowana od młodości w poszanowaniu Polski, Polskości, Religii i Języka. Dla mnie Polska to nie jest puste słowo... nigdy nie przeszło z moich ust jedno przykre określenie względem Polski lub Polaków... wiadomo, nikt nie jest idealny... ale pracując wśród 2 tysięcy pracowników z ponad 100 krajów od kilku lat jako jedyna Polka, mogę powiedzieć, że każdy z nich bez zająknięcia się powie gdzie leży Polska i jak wspaniali ludzie z tego kraju pochodzą..... Jeden Pakistańczyk przyszedł do mnie dzisiaj i ze łzami w oczach przepraszał za głupotę swoich ziomków..... płakał, bo zabili oni Polaka, a dla niego Polacy, to wspaniali ludzie, dobrzy, mili i nigdy nie zaczynający wojny. Co mogłam odpowiedzieć? Powiedziałam mniej więcej: "For God so loved the world, that He gave his only begotten Son, that whoever believes in Him should not perish, but have everlasting life." (John 3:16). If you desire to be truly forgiven, consider what Jesus said and sincerely accept Him as your Lord and Savior. You will be forgiven and God will begin a transforming work in your life. Jeśli chcesz więcej usłyszeć o przebaczeniu i Jezusie, to możesz pytać, bo tego w Koranie nie znajdziesz na pewno.
![]() |
#579 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Eva - piękne słowa...
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakos nie ruszaja natchnione religijne cytaty, jako zatwardziala ateistke. Bez urazy dla nikogo, nie mam nic przeciwko osobom wierzacym (jesli juz to mam przeciw kretynom w stylu Dawkinsa), ale do mnie to nie trafia.
![]() |
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja jestem młodsza niż Ty, to u nas w domu jest wiele polskości ![]() Moje dziecko ma na drugie Józef... po marszałku Piłsudskim. Co do egzekucji Polaka, nie powiem nic, bo wszystko będzie zbyt trywialne, zbyt błahe. Powiem tylko: Przepraszał, nie ten, który był winien; ci, którzy są winni nie powiedzą nic, i w najśmielszych snach do Jezusa się nie zwrócą, chyba ,że stanie się cud.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-09 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |||
|
Cytat:
Na jednym ze spotkań.... było kilku (nastu) profesorów nauk medycznych... no ja też byłam w tym towarzystwie i nadal przebywam, ale do sedna wracamy: no więc ktoś (nie medyczny) zadał pytanie - czym właściwie różni się choroba Parkinsona od Alzhaimera? Odpowiedziałam oczywiście JA, za wszystkich wspaniałych naukowców jakich udało się zebrać w Sheratonie w Abu Dhabi.... - jak będziesz miał Alzhaimera, to zapomnisz, że masz Parkinsona.... Reakcja.... Master Card.... niezapomniana.... warta każde pieniądze.... habilitowałam się w ciągu 60 sekund ( 10 sekund trwała odpowiedź, 50 sekund trwało zanim ją zrozumieli ![]() Cytat:
Cytat:
Margo i Santos i w ogóle Moherki wyjasniam: Mój syn sam, bez mamy zdał maturę w prywatnym Liceum (płatnym, stąd wiem, że skończył ![]() Facet ma poukładane w głowie... i nie wiem po kim, może po sąsiadach. Studiuje w Krakowie.... miał do wyboru kilka Uniwersytetów w Anglii, USA i Kanadzie, i z opłatami bez problemu, pokryłabym każde studia, z Oxfordem, Cambridge włączniem ale ... stwierdził, że Kraków ma większą klasę i tu chce skończyć studia a potem..... Bóg raczy wiedzieć.
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#584 | ||
|
Dziękuję Malla, ale to nie ja, to Bóg te słowa wypowiadał a ja tylko powtórzyłam.
Cytat:
Santos, jesteś ateistką, ale wiesz, wielu ateistów też jest pod opieką Boga, bo wielu z nich jest dobrymi ludźmi. Ja jestem Katoliczką... Zatwardziałą Katoliczką, poznając tak wiele kultur i religii, czytając Koran, Koran, który papież Jan Paweł II ucałował w Watykanie mogę stwierdzić z całą pewnością, że mogłabym znaleźć się na miejscu Piotra z Krakowa, który zginął w Pakistanie..... mogłabym oddać życie za niego mając na ustach uśmiech i czując radość, bo po raz kolejny islamscy terroryści mogą odebrać jedynie życie ale nigdy nie odbiorą religii i mojej godności.... pożałowania godni ludzie. W mojej wierze jest moja siła. Cytat:
Nie wiem jak to wyglądało ze strony polskiej, bo polskiej telewizji nie oglądam.... ale ze strony pakistańskiej, jest to tragedia, moim dobrym znajomym jest Prezes Pakistańskiej Biznes Grupy, tak więc on i inni... a otrzymałam kilka telefonów z kondolencjami... wyrażali swoje ubolewanie, że taka sytuacja miała miejsce.... sytuacja, dobre sobie, człowieka zabili.... na Boga, zabili po kilku miesiącach przetrzymywania, wyobraźcie sobie, że od Września do Lutego żyjecie w poczuciu, że każdy następny dzień jest Waszym ostatnim.... co czuje człowiek? Przez pięć miesięcy, około 150 dni umierania każdego ranka.... zadzwoniłabyś do domu? Po co? Powiedzieć "Żegnam"? Po tylu długich pełnych agonii dni, co powiedziałabyś swoim bliskim?
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
|
Cytat:
AGH Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie Co mogę powiedzieć.... Same studia to nie wszystko, liczy się też, gdzie się pracowało i z kim, zwłaszcza tutaj. Ale jak ktoś jest DOBRY, naprawdę DOBRY.... to i z Władywostoku zrobi karierę, lub jak Bill Gates bez studiów zupełnie. A jak ktoś dupek, to i po Berkley jak dupkiem był, tak i dupkiem będzie....
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-09 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
ja tylko podczytuję.... nie piszę bo humor mi padł strasznie...
Eva - AGH moje niespełnione marzenie ![]()
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (np. http://www.youtube.com/watch?v=4PbmS...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=9IEbE...eature=related) Szkoda, że Emiraty też dosięga kryzys, myślałam, że nie osłabi on tego pędu budowlanego. Mój kolega, który na ostatnim semestrze zrobił budynek ala hotel w Dubaju i zamierza rozwinąć ten projekt teraz na dyplomie, a potem sprzedać do Emiratów, może się zmartwić ![]() Cytat:
W kazdym razie, większość otoczenia (chociażby mama i siostra) narzeka i dziwi się, że coś takiego naprawdę może mi się podobać. Cytat:
![]() Margo, pokaż fryzurę! ![]() Evo, dobrze powiedziane. Pięknie pokazałaś na czym polega nasza Wiara ![]() Dobranoc Mohery ![]() Trzymajcie kciuki, bo rano kuśtykam na ponowną rozmowę do biura, może się dogadamy i mnie zatrudnią ![]()
![]() |
#589 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie uważają, że jak metryka pokazuje pewien przedzial to trzeba szybko transformować się w starego ramola i tetryka, żeby dorównać wiekowi- co jest oczywiście blędnym rozumowaniem! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eva moja rodzina jest katolicka. Podejscie Polakow, a raczej wladz polskich bylo beznadziejne w przypadku porwania. Slowa polskiego premiera z ostatnich dni: zenada. Ostatnio odpuszczam sobie polskie wiadomosci, bo wysiadam). Zginal czlowiek i bylo to dosc oczywiste,ze terrorysci wykonaja na nim egzekucje. Gdybym byla na jego miejscu wykonalabym telefon do domu. Pozegnalabym sie z malzem i powiedziala, zeby im wybaczyl i zeby wybaczyl sobie i zeby zyl. My jestesmy dosc inni jako rodzina. W naszym domu czesto dyskutujemy o islamie, o terroryzmie, wojnie, roznicach kulturowych, mechanizmach itd. Jestesmy przeciwni ekspansji islamu jako religii podporzadkujacej zycie wszystkich obywateli (nie tylko wspolwyznawcow) w UK. Uwazam, ze jest to bardzo niebezpieczne. Wybaczenie jest jedna sprawa, radzenie sobie ze zlem i walka z nim- inna. W UK nikt z muzulmanow mnie nie przeprosil i zapewne nie przeprosilby, gdybym miala z nimi wiekszy kontakty (osobisty). Tutaj muzulmanie traktuja innych ( wiekszosci przypadkow) z pogarda, ktora nie zawsze objawia sie agresja. santos ludzie z psiej wolki tez chca sie ksztalcic i rozwijac. Rodzic z psiej wolki nie pomoze w dostaniu sie na najlepsza uczelnie. Rodzic, ktory nie studiowal nie rozumie pewnych mechanizmow studiowania. Przecietny uczen liceum, nie zarobi na studia na swietnej uczelni. Do osiagania takich celow trzeba miec bardzo duzo swiadomosci i oczywiscie samozaparcia pochodzac z Psiej wolki. Nie kazdy to ma. Ja nie mialam. Nie dosc,ze nie wiedzialam czego do konca chce, to nikt mi nie pomagal ani w wyborze uczelni, ani kierunku. Gdybym wiedziala co wiem teraz postapilabym inaczej. Nie trzeba konczyc super uczelni by byc dobrym czlowiekiem czy odniesc sukces w zyciu, ktory zreszta przez ludzi jest pojmowany w dosc rozny sposob. Z drugiej strony nie warto marnowac swoich talentow. Warto sie rozwijac, nie poprzestawac na studiach na jednej uczelni, jednym kierunku, jednym jezyku obcym poznanym. Sa ludzie, ktorym to co maja nie wystarcza i daza do rozwoju. Sa ludzie, ktorzy chca miec spokoj a rozwoj kojarzy sie z problemami. Piszac z psiej wolki- mialam na mysli pewnego rodzaju zascienk, nie tylko w znaczeniu geograficznym. a teraz mysle,ze napisalam nei na temat ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-10 o 08:51 Powód: dopisek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce robić dziecka tylko dla siebie. Cytat:
mój jest cudownym dzieckiem,ale jako jedynak zawsze szuka towarzystwa. od małego był zawsze z kimś,jak nie ja to babcia i dziadek. dlatego do gimnazjum wysłałam go z dojazdem. jednak jeszcze nie chce zostawac sam na noc. ![]() Cytat:
wyprasowałam włosy,podtapirowałam i tak wyglądałam jak zmokła kura. ESPERO-kryzys,kryzysem,ale ludzie gdzieś muszą mieszkaćdobry fachowiec zawsze bedzie miał pracę,a ludzie zawsze beda miec kasę. ![]() Cytat:
EVA-ja nie jestem zbytnio religijna,ale te słowa mnie poruszyłay.oddają jedyną prawde.zbyt dużo ludzi interpretuje sobie słowa boże na swoj sposob i to mnie męczy.jednak wiara pomaga. słowa twoich znajomy nie zwrócą mu zycia,ale taki gest pomaga zrozumiec i wybaczyc.nie ma nic gorszego niz stereotypowa nienawiść za narodowosć |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Coś mnie wena osatnio opusciła i nie moge się w temat wkręcic ![]() ![]()
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to, czekam na list z terminami i czy się w ogóle zakwalifikowałam. Daria- trzymam kciukasy ![]() Eva- jesteś bardzo bliska sercu memu, jeśli chodzi o muzykę. Np. zdziwiłam się, że ktoś zna Nitin Sawhney i dopiero skojarzyłam, że z racji Twojego zamieszkania, takie rytmu mogą być Ci bliskie. Jak puszczam w domu płytę, to TŻ robi oczy i pyta co to jest ![]() A powiem Wam, że Gazeta Wyborcza całkiem nieźle zrobiła tę serię Wielkie Opery. Co prawda dopiero dwie części wyszły (Carmen i Traviata), ale bałam się, że to będzie jak to często w takich kolekcjach bywa, zupełny no name jeśli chodzi o wykonawców, a tu największe Opery świata i to tak fajnie, bo inni wykonawcy na DVD i inni na CD. Polecam gorąco zarówno miłośnikom Opery, jak i osobom, które zupełnie nie odróżniają Czarodziejskiego Fletu od Halki itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie flet to instrument,a halka to dłuższa koszulka. ![]() zawsze ciekawiła mnie taka różnorodność osobowości. jednak nijak nie potrafię zrozumieć zamiłowania do hard muzyki,a potem do klasycznej opery. pomóżcie mi was zrozumieć. choć może się wam wydac śmieszne,ale ja dobrze się czuję w rytmach komercyjnych (pop,soul,dance),oraz książkach typu GROCHOLA-uwielbiam tę pisarkę.choć romanse(mówię na to bździdła) mnie śmieszą,to uwielbiam współczesną literaturę z wątkiem miłosnym,czy tragedią ludzką. jestem realistką twardo stąpającą po ziemi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jest z muzyką. Zresztą trudno to opisać.Jak to rzekł Tankian "Rozmawianie o muzyce jest jak tańczenie o architekturze" ![]() Też jestem realistką, do tego zero ckliwości itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | ||
Zakorzenienie
|
A mi cholerna 8 rosnie, i wyrosnac nie moze bo nie ma miejsca, przez co wbija mi sie w policzek, ktory podczas jedzenia notorycznie gryze bo opuchl od srodka.
I nie, masci na zabkowanie nic nie daja :/
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Ja bywam ckliwa
![]() ![]() Grocholi nie moge strawic ![]() ![]() co do muzyki to slucham roznych gatunkow i do zadnego sie nie przywiazuje specjalnie; to co slucham zalezne jest od mojego nastroju i potrzeb. nie wielbie zadnego wykonawcy ![]() Z duma donosze, ze po solidnym przejrzeniu mozliwosci palet wybralam (wstepnie) kolory do nowego domu ![]() ![]()
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plucz wywarem z szalwi. przepraszam za post pod postem i brak polskich znakow.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.