|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na marginesie... nie, nie jest zimno, całe 30 stopni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#752 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
PSIA ...!
Zadzwonilam do lekarza :/ Powiedzial zebym natychmiast brala ta gorsza metformine i jezeli mi sie nie poprawi natychmiast do diabetologa. Bo mozliwe ze to sie przerodzilo w cukrzyce zalezna od insuliny :-S Anisel... pomocy! Jak sie ma sprawa cukru i picia? co moge pic zeby cukier mi nie skakal? Po wodzie mi niedobrze, a te smakowe maja tony cukru ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-11 o 11:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jestem z kosmosu ale nie mam pojecia kto to napisal...o czym to..????? ![]() ![]() Papinki...( to generalnie papu ktore musisz przyrzadzic TŻ jak malemu dzidzusiowi bo sam nie potrafi) moja definicja Papinki ( wedlug definicji TŻ) wszelkie dania z ryzem...makaronem...typu kurczak po chinsku...kurczak z bambusem ..kurczak w 7 smakach...pesto...spaghet ii...wszystko to czego on jako typowy miesozerca nie musi pokroic nozem) calusy z deszczowo-sniegowej poludniowej czesci Ojczyzny ![]() ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-11 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Wtajemniczenie
|
No nie wierzę, normalnie nie wierzę. Miałam się poprawiać u wspomnianej w tym wątku doktorantki i... spóźniłam się na pociąg. Nigdy w życiu mi się to nie zdarzyło. Świetnie, teraz babeczka pomyśli sobie, że kompletnie nie zależy mi na studiach i gotowa faktycznie nie zaliczyć mi semestru... Wiem, że nie powinno mnie obchodzić, co o mnie myśli, ale k..wa, taka jestem zła... Mam same czarne myśli w głowie
![]()
![]() |
#755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo prawo jazdy,jak to dawno było.nerwówka była straszna ![]() Cytat:
![]() ja zdawałam prawo jazdy ,aż 14 lat temu.pamiętam to do dzis,bo byłam w 9 miesiącu ciąży. zdawałam stare testy (z jedną poprawną odpowiedzią)i jechałam starym zdezelowanym maluchem.miałam wtedy druga poprawkę,bo oblałam testy i musiałam się spieszyć,aby rok nie minał,dlatego poszłam zdawać w ciązy.instruktor dał mi fory na mieście,bo bał się,że urodze. ![]() WITAJ ![]() Cytat:
ponoc od poniedziałku wraca zima,mróz,śnieg i zawieje ![]() byle do wiosny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze do was prośbę.
nie myślcie sobie źle na mój temat,bo drugi raz poruszam tą śmierdzącą kwestię,ale mam poważny problem,. domyślam się,że kot mojej sąsiadki załatwia się na klatce w piwnicy.ja jako mieszkająca na parterze najbardziej czuję smród w domu. wylewałam już ocet w to miejsce,domestos i nie wiem co mam robić. kocura nie złapałam na dupę,ale on jako jedyny ze zwierząt domowych od nas sam chodzi po klatce schodowej. nie wiem,jak wygladaja kupy kocie,bo psie wiem ![]() czy mogłabym prosić o fotografię kociej kupy na PW?głupia sprawa,ale nie wiem co mam już robić.nie chciałabym się zbłaźnić,bo lubię tą babkę. POMOCY. |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no nie zdarzylo mi sie fotografowac kupki mojego Worka ![]() ale zazwyczaj nie jest zbyt gesta i smierdzi niemilosiernie..tylko kocie odchody taki odor maja specyficzny...moze on tam leje...teraz koty zaczynaja juz sie gonic...i sikaja smierdzaco
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie byłam tam z watą polana octem i jest kupa. ![]() nie wiem już co działa na koty,na psy działa ocet,ale jego nic nie rusza. ciekawe,czy ten lek na serce (zapomniałam nazwy)odstraszy kota. najgorsze,że wszedzie w domu to czuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ruszaj tej kupy...popros sasiadke i pogadaj z nia grzecznie...skoro tylko jej kot lata po klatce sam to chyba sie nie powinna obrazic..kota nie odstraszysz...zaznacza swoj teren poprostu
![]() |
#761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś problemów nie miala z tego powodu ![]() Cytat:
Powinnaś z nią porozmawiać, pewnie innym w bloku to też przeszkadza, przecież każdy klatką się przemieszcza.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Margo, z całą pewnością możesz już wykluczyć, że kupy nie są wielbłądzie ![]() Fotki kocich ekstrementów ja jednak niestety nie posiadam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Widzisz Eva, to bląd- bo jak widać czasem się przydają
![]() ![]() Margo jak rozmowa nie pomoże to może zaproponuj wlaścicielce kota, żeby ustawila na dole kuwetę i niech się do niej zalatwia kot jak jest problem Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2009-02-11 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | ||
Zakorzenienie
|
Margo, szukalam, ale jedynie znalazlam cos co nazywa sie "Cat poo cake" omfg. Nawet przepis na to by sie znalazl.
Masz linke do prawdziwego cat poo ;P http://www.ripoffreport.com/images/r.../37607-cat.jpg Zalezy czym baba kota karmi, jak watrobka czy nerkami kolor bedzie czarny, jak whiskasem i innymi brazowy. Poza tym kocia kupe poznasz po siersci znajdujacej sie w niej. spac mi sie chce ![]() ![]() Najgorsze ze mi sie pic jak cholera chce, mam w domu tylko cole i herbate...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-11 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i masz ...kupy wielbladzie byly teraz pora na kocie ![]()
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
wiecie co koniec swiata..zapewne zgloszono moje ZP bo napisalam (przyznaje swiadomie) Ruhana zamiast Rihanna
![]()
#767 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Też znalam taka dziewczyne, co zdawala 13 razy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pic musisz duzo przy wysokim poziomie, bo to ci pomoze ustrzec sie przed kwasicą ketonową. Dobrze jest pic wodę z cytryną (ale nie smakową, tylko wycisnąć trochę soku i nie slodzic). Generalnie to mozna bez ograniczeń pic wode(ale piszesz, ze ci niedobrze), herbate nieslodzona. Wszystko inne (soki, napoje gazowane podnosza cukier niestety. Bo np. 100ml soku naturalnego bez dodatku cukru to mniej wiecej 1WW. Wiec niestety zostaje woda i herbata ![]() aaa doczytalam, ze masz w domu cole i herbate. Coli nie pij pod zadnym pozorem, bo to cukrowa bomba (chyba,ze dietetyczna, jak ma 0cukru to mozesz) Cytat:
![]() Bo Tolkien to klasyka, a pottera (przyznaje sie, mam wszystkie czesci)mozna ot tak sobie, popodczytywac dla relaksu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ainsel Czas edycji: 2009-02-11 o 15:24 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||
Zakorzenienie
|
Czekaj,... Cole light/zero moge? Ta ktora w tabelce ma "weglowodany 0, w tym cukry 0"?
A co z aspartamem? Ponoc on jest bardzo szkodliwy przy uposledzonej tolerancji glukozy. I wiem ze coli nie wolno, zastanawialam sie nad sokami naturalnymi, ale kurde fruktoza pieknie tez podnosi. Pic pije, staram sie jak najwiecej. Ale przelkniecie na raz wiecej niz 1 lyka wody graniczy dla mnie z cudem, bo autentycznie zbiera mi sie na wymioty... Tez mam nadzieje nie miec cukrzycy, ale tak na metforminie typu siofor, metformax, cierpie na nieustapujace skutki uboczne, mega biegunki, jak wezme tabletke do np. zupy - wymiotuje, a czasem zwyczajnie sa dni kiedy nie moge nic wiecej zjesc, a to cholerstwo trzeba brac do jedzenia, efektem niebrania z jedzeniem sa wymioty. Okej, biegunki po 4 tygodniach staja sie mniej uciazliwe. Ale w sumie jaka to roznica czy biegam 12 czy 6 razy do lazienki? Nie mam tego przy metforminie dlugoterminowej tej stopniowo uwalnianiej jak glucophage XR, ale jak widac nie reaguje na nia ![]() No i podstawowy problem z metformina jest taki, ze jezeli mam ja brac 2xdziennie do jedzenia, a zjem miedzy posilkami (bo przeciez jesc dwa razy dziennie to czasem jest malo, mimo ze staram sie jesc tyle razy ile razy mam wziac metformine) to cukier mi wtedy skacze jak oszalaly :/ Naprawde boje sie ze bede zmuszona korzystac z insuliny. Ale coz, jutro biegne do lekarki po skierowanie na krzywa cukrowa, i do diabetologa. Jak zrobie te badania mam jechac do szpitala na woloska tam jest diabetolog i musze sie pojawic w rejestracji z badaniami i skierowaniem. Spisac tez ostatnie cukry. Najgorsze ze nie mam gdzie sprawdzic jak ma wygladac przebieg wzrostu cukru 120 minut od posilku. Czy nie wiem, godzina po jedzeniu ma byc do 200, czy ciagle ponizej 180? Paskow mam (jeszcze) duzo wiec moge sobie pomierzyc. A herbaty bez cukru ja w zyciu nie przelkne, bo ja mega mocna herbatke pije. Ewentualnie zielona zrobie w dzbanku (1,5l) i dodam 1 lyzeczke cukru (na caly dzbanek) az tak szkodliwe chyba nie powinno byc, a jednak do przelkniecia. Swoja droga, co Ty pijesz?
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-11 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Paul's girl
|
spróbuj użyć olejku z drzewa herbacianego. rozcieńcz go wodą, wlej do jakiegoś spryskiwacza i spryskaj obficie newralgiczne miejsce. koty nienawidzą tego zapachu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich!
U mnie dzis nawet mily dzionek. Pospalam do 10.30. Ale, ze TZ obudzil mnie o 8.00 bo wstawal na zajecia, to potem mialam juz mniej gleboki sen i snily mi sie rozne dziwaczne rzeczy, lacznie z moim promotorem pracy ![]() ![]() Wyprysznicowalam sie (w miedzyczasach tak zwanych pracowalam przez .1.5 godziny) i zaraz musze chyba sie zabrac do jakiejs konkretnej pracy. Margot - wspolczuje sasiadki. NIECIERPIE ludzi, ktorzy nie potrafia brac odpowiedzialnosci za wlasne zwierzeta, zazwyczaj to sie tyczy armi kaprofilow czyli wlascicieli psow, ale jak widac, i wlasciciele kotow moga sie lubowac w wachaniu qpy. Porozmawiaj z wlascicielka kota, a jak bedzie protestowac to ja bym ja postraszyla czyms. A najlepiej, jesli nic z tym nie zrobi, kup plastikowa lopatke i nastepnym razem przetransportuj qpe z klatki wprost na jej wycieraczke. A co. ![]()
![]() |
#771 | ||
Zakorzenienie
|
Kazdy wlasciciel psow wg Ciebie lubi filie zwiazana z kupa?
![]() |
#772 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do slodzenia uzywam slodzika na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu(taki mam obecnie), ale staram sie go uzywac jak najmniej, bo to sama chemia i zdrowe w duzych ilosciach na pewno nie jest. Soki piję (te bez dodatku cukru, naturalnie mętne),ale pije je raczej do posilku no i wtedy wliczam na nie insuline (no chyba,ze wypije pare łyków to wtedy nie, ale tak jak Ci pisałam 100 ml soku to jest ok1WW) W sumie to pije głównie herbatę(tez lubie mega mocna-słodze malo, bo albo 1-1,5tabletki słodziku, albo 1 plaska lyzeczke cukru bialego lub brazowego, jedna łyzeczka cukru to ok 0,5WW, więc spoko)), i wodę niegazowana-ale ja wode lubie. Jak na cały dzbanek dasz łyżeczkę cukru, to nic Ci nie powino byc ![]() Co do krzywej cukrowej- ja wiem tyle, ze 2godz.po posilku dobrze by bylo, zeby bylo ponizej 160(najlepiej jak tak ok120), no a na czczo to ponizej 100(od 70 do90) Zapomniałam, a Maddie dobrze pisze-sok pomidorowy mozna tez pić(ale lepiej sprawdz skład na wszelki wypadek) Edytowane przez Ainsel Czas edycji: 2009-02-11 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za pomoc.będe musiała iśc pogadac z ta babka.pojde po 18 ,zapukam i zagadam grzecznie.ciekawe co powie.
![]() MANIA-malutkie to sa bobki w porównaniu do wielkości kafelek,za to smrud musi byc wielki. ![]() zmieniam temat. JA CHCE WIOSNE ![]() zamówiłam sobie biustonosz,własnie dostałam. ![]() i tak wklejam wam do porówania czarny zamówiony z internetu-kosztował mnie 48 zł+przesyłka=razem 65 zł. oba białe są produkcji polskiej kupione na bazarku u znajomej pani JADZI.koszt jednego to 10 zł,oba =20 zł. jakość i wykonanie?białe 10 ptk,czarny 6-7 pkt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do Tolkiena, to polecam zaczac np. od "Hobbita", a nie od razu rzucać sie na Władce pierscieni, bo mozna sie zrazić ![]() Cytat:
![]() ![]() kokarda mega wielka-troche ich chyba poniosło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh faktycznie kokardka wielka...ale powiedz sam jest roznica miedzy biustonoszem z bazarku a takim lepszym nawet i polskiej firmy ja lubie staniczki firmy Kostar ![]() ten komplecik Tż kupi mi na walentynki ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-11 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hobbit + trylogia+ Silmarilion w tej kolejnosci ![]() ach kocham Tolkiena..swego czasu dlugo zylam w swiecie przez niego stworzonym ( majac nascie latek)
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie wykonanie ładniejsze-ten z bazarku. w grę nie wchodzą staniki chińskie,ale mówię o polskim. jak dla mnie czarny nie jest wart swojej ceny,a wygląd internetowy odmienny od prawdziwego. jak znajdę to wkleje http://www.intymna.pl/katalog/comple...a94541be26d1e6 Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-11 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.