|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
A ja uwazam, ze intymnych czesci ciala nie powinno sie demonstrowac osobom postronnym z zadnego powodu. Sikanie to tez naturalna czynnosc, ale jednak jak pijak wywala pytonga w parku i leje na drzewo, to nie jest fajne. Tez mnie draznia karmiace mamuski. W koncu mozna ten pokarm sciagnac do licha, albo uzyc popularnych teraz pomieszczen do przewijania i karmienia nooo! Nie podoba mi sie terror dzieci, ze dzieciom wszystko wolno i jak taki drze jadaczke na cala restauracje to ja mam swoja kolacje jesc w tym jazgocie, bo dziecku wszystko wolno.
![]() |
#842 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
Santos, to dla Twojego TZ-ta... Chinglish ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
|
Porównanie karmienia piersią do seksu lub oddawania moczu, jest delikatnie mówiąc niefortunne.
Karmienie piersią i motyw kobiety z dzieckiem jest piękny, natomiast sprowdzenie kobiecych piersi tylko do funkcji erotycznej jest męskim, złym punktem widzenia.
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce nie ma tak wielu ustronnych miejsc dla matek karmiących (mówie tu o specjalnie wydzielonych pomieszczeniach) jak w UK. jak ci się wrzask dziecka w restauracji nie podoba, to idź do rstauracji, gdzie dzieci niet; albo zamów żarełko do domu ![]() Oznajmiam wszem i wobec,że chodzę do knajp i restauracji z moim własnym dwuletnim dzieckiem (przypominam,że 2 lata- to okres buntu dziecka i rozpaczy rodziców w wielu wypadkach) i nie ma wrzasków i jazgotów. Wczoraj byliśmy np. na kolacji i po około godzinie konwersacji rozmowy (naszej) i konsumpcji zaczał pokrzykiwać: znak dziecko zmeczone, znudzone, akurat kończyliśmy jedzenie, zebraliśmy się i wyszliśmy z restauracji. Nie zauwazyłam,że by dzieciom było wszystko wolno, wolno tyle na ile pozwolą dorosli.
![]() |
#846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli takiej Pani wody by odeszly w tym parku w ktorym taka sytuacja (karmienie) ma WIELOKROTNIE miejsce, pomoglabym jej dostac sie do szpitala. Piekna scena? Owszem, dopoki ta Pani nie odslania CHAMSKO swojego cycka. I tak Ewo, moje cycki sluza jedynie mojemu facetowi do zabawy, ewentualnie mi jak bede miala ochote i do wypelniania tego fajnego dekoltu w mojej czarnej bluzce ![]() Nie jest to dla mnie zly punkt widzenia, co wiecej jest mily, przyjemny i naprawde potrafi zrobic tak ze ... kolokwialny "kisiel w stringach" :P Dzieci w restauracji mi nie przeszkadzaja. Czesto wybywalam z takim jednym 4latkiem i jego mamuska. Jak sie dra i w ogole niemilosierne sa - zwraca sie uwage rodzicom, jak rodzice sa w stosunku do zwrocenia kulturalnej uwagi chamscy to wiadomo skad dzieciak to ma, a rodzicow kulturalnie sprowadza sie do pozycji robaka na chodniku. Wszystko zalezy od tego czy uslysze "faktycznie, cos dzisiaj nieznosny jest ten moj Jasio, najmocniej przepraszam" wtedy odpowiem "Nie ma problemu, ale nie obrazilabym sie jakby krzyczal o 50 decybeli ciszej, przepraszam za klopot, smacznego".
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
biedne te matki karmiace publicznie jak trafia na Ciebie..podejrzewam ze gdybys takowej zrwocila uwage spotkalaby cie cieta riposta...ze strony matki-samicy trzymajcej na popiersiu swe potomstwo
![]()
#848 | |
|
Cytat:
Dla mnie nadal karmienie piersią jest pięknem macierzyństwa. Co do moich piersi, to nie są i nigdy nie były tylko i wyłącznie czyjąś zabawką, sa częścią mojego ciała i są moje. Gdy urodziłam dziecko, uważałam za słuszne karmić je piersią najdłużej jak się da, udało się przez 12 miesięcy. Męża można zmienić, każdego partnera można zmienić, ale moje piersi są moje, natomiast w trakcie gry wstępnej pobudzanie ich i pieszczenie przez partnera jest wspaniałe, ale one były, są i będą moje i tylko moje, z tym lub innym partnerem. Spojrzenie na nie tylko z czysto erotycznego punktu, jest sprowadzeniem kobiety li tylko do roli zaspokajania potrzeb seksualnych mężczyzny. A z tym się zgodzić jako feministka nie mogę. Prędzej zmienię partnera niż swoje poglady.
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#850 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam problemu zeby zakonczyc stosunek po udanym orgazmie. Aniko, karmienie karmieniem, ale odslanianie chamsko cycka i karmic? Troszke kultury.
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale co chamskiego jest w cycku...taki dziwny jest..ze brodawki większe...ze cycek ogólnie większy...cycek jak cycek a przywilej karmienia piersia związany z macierzyństwem niepodwazalny
![]() |
#852 | |
|
Cytat:
Dlaczego nazywasz odsłanianie piersi czynem chamskim? Dla mnie i dla wielu ludzi takie nie jest. Nazywanie piersi "cyckami", też jest nieładne, moja mama zawsze mówiła, "cycki ma krowa, a Ty masz piersi". Co z tą kulturą? Szpieguś.... mam co najmniej 20 lat doświadczeń z mężczyznami i nie są oni tylko i wyłącznie do zaspokajania naszych potrzeb, naprawdę nie.
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
![]() Jako,ze mam podły humor od wczoraj (czytac ukochana szwagierka)nie bede sie wypowiadac w kwesti poruszanych dzis tematów-psich odchodów i krainy mlekiem płynacej ![]()
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
witam paulinka współczuje kiepskiego humorku ( olac szwagierke)
![]() i dobrej nocki moherkom w kraju i za granica ![]()
#855 |
Zakorzenienie
|
ja odpuszczam.
swoje zdanie wypowiedziałam i go nie zmienię. uwazam starą zasadę za jak najbardziej słuczną. ZYJ I POWOL ZYC INNYM. miłej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |||||||
Zakorzenienie
|
Bo jezeli robi to na chama za przeproszeniem, odslaniajac cycek (tak dla mnie to wtedy cycek) zapominajac o intymnosci swojej i dziecka to przykro mi, ale bedzie to czyn chamski i niekulturalny dla mnie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-11 o 21:46 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||
|
![]() Cytat:
![]() Kraina mlekiem i miodem płynąca ![]() A szwagiergę polać gorącym mlekiem z miodem i buzią w wycieraczkę pod drzwiami Margo ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie o cudzie macierzynstwa. Ale nikt tu nie zaprzeczy, ze piers jest jednak intymna czescia ciala i macierzynstwo tego nei zmienia, bo jakos nie zauwazylam, zeby w cieply dzien karmiace matki chodzily rozebrane od pasa w gore, bo cieplo, a piers to czesc ciala jak kazda inna. Moze by tak przestrzegac tych kulturowych zasad a nie traktowac je wybiorczo? Przeciez jedzenie to nie jest zadna doniosla czynnosc bez wzgledu na to, czy je 80 latek czy 8 tygodniowe dziecko. Chlipiac zupe tez uwazacie, ze to doniosle doswiadczenie? Reansumujac: spozywanie pokarmu NIE jest DONIOSLYM wydazeniem, piers jest intymna czescia ciala. Ergo jedzenie nie moze sankcjonowac obnazania sie.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze no szkoda by mi Margo było,nie wiem czy dalaby rade z ta .... pod swoimi drzwiami ![]() ![]() ![]() ![]() Anika kolorowych snów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak czuję się wywołana do odpowiedzi, jako że zacytowałaś moją wypowiedź. Podsumowując, wg mnie: Kupa to kupa, nie ma w niej nic doniosłego: bez względu na to czyja to kupa jest. Sama była świadkiem ohydnego wręcz zdarzenia, gdy kilkuletnie dziecko pod opieką ojca, załatwiło swoją (większą) potrzbę na placu zabaw, gdzie bawił się mój syn ![]() A tatuś tylko szukał od kogo pozyczyć chusteczek zamiast papieru. karmienie piersią w miejscach publicznych nie oznacza automatycznie piersi na widoku. Sama karmiłam: pierś schowana pod bluzką, zasłonięta tetrą (zdaję sobie sprawę,że nie kazdemu moze się podobać widok mojej piersi w centrum zakupowym, bo w końcu nie po to tam przyszedł). W jedzeniu dziecka jest cos doniosłego, a moze po prostu przyjemnego, dla matki i dla dziecka. Róznica mdzy dorosłym a 8 tygodniowym oseskiem jest taka,że to małe pije tylko mleko, którym zaspokaja swój głód i pragnienie. I często bywa tak,że podczas zakupów, spaceru itd. dziecku zachce się pić i już można posłuzyć się piersią (w odpowiedni rzecz jasna sposób). Osobiście karmiąc piersią nie czułabym sie komfortowo,że ktos moją skądinąd intymną częśc podgląda ot tak sobie po prostu.
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przykro mi ale flaki mi sie przewrocily jak w mr.woku na wilenskiej mloda praska mamuska saczyla piwko, odslonila calkowicie cycka i karmila dziecko. Stracilam apetyt :-S Odechcialo mi sie tego kurczaka.
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ze zmęczenia i z % się pomyliło ![]() ![]() szpiegu może kiedyś przyjadę i zrobię taki projekt dla matek karmiących+matek młodych, bo ja bardzo kocham takie wyzwania ![]() ![]()
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ze Szpiegiem, choć inaczej bym to troszkę ujęla. Nie wmówicie mi dziewczyny, że nie da się nakarmić dziecka nie robiąc z tego przedstawienia, że nie da rady oddalić się w nieco ustronniejsze miejsce i odwrócić tak, żeby nie razić przechodniów. Rozumiem, że kobiety karmiące są w takim stanie, że chcą się z tym obnosić, chwalić calemu światu bo są tak szczęśliwe i spelnione jako matki, że uważają, że nic tylko się tym szczęściem dzielić z calym światem. Można zalożyć odpowiedni stanik, można zaslonić pierś pieluszką, bluzką, można to zrobić np. jak jesteśmy w centrum handlowym w wyznaczonym specjalnie do tego miejscu. Mnie karmienie nie brzydzi, nie mierzi, ale nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobić w obliczu takiej sytuacji (ja! jako posiadaczka piersi), nie wiem czy mam odwracać wzrok (jakbym widziala sikającego pod plotem jegomościa), czy starać się zachowywać możliwie naturalnie (ale trudno mi jest zachowywać się naturalnie jak idąć chodnikiem jestem wbrew mojej woli zmuszona zobaczyć pierś obcej kobiety-pomyślicie pewnie, że nie muszę patrzeć- no jasne! ale już zobaczylam a nie chcialam i co??)...to jest krępujące dla zaskoczonego znienacka widza kobiety, więc co muszą odczuwać mężczyźni? Ja w takiej stytuacji czuję się wepchnięta z laczkami wbrew swojej woli w ten piękny, ale jakże intymy świat matki karmiącej. I blagam Was, nie wmawiajcie mi herezji, że nie można tego zrobić dyskretnie- bo oczywistym jest, że można- tylko trzeba chcieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i napisałas to samo co i ja chciałam napisac ![]() Od siebie dodam,ze jak karmiłam moich urwisów(a były miejsca typu poczta,pociag,sklep itd)zawsze starałam sie robic to tak abym ja jak i przechodnie nie odczuwali dyskomfortu ![]() przypomniała mi sie sytuacja z karmieniem ![]() Urodził sie starszy syn,siedziałam w domku karmiac go(nie zakrywajac nic ![]() ![]() ![]() ![]() Zatrzymal w drzwiach pokoju i w momencie kiedy spojrzal
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||||
|
Cytat:
Wyrażam swoje poglądy, nie musisz się z nimi zgadzać, jak i ja nie zgadzam sie z Twoimi, siłą rzeczy mam większe doświadczenie, ale to nie znaczy, że mam być jakąś wyrocznią. Nawiązałam do Twojej wypowiedzi, bo się z nią nie zgadzam. Nie zgadzam się w określeniu słowem "chamski" karmienia piersią. Nie zgadzam się, aby kobieta mogła myśleć o swoich piersiach jako zabawkach erotycznych swojego partnera. Cytat:
Nie zgadzam się z Twoim porównaniem, dla mnie widok matki karmiącej piersią swoje dziecko jest wspaniałym, doniosłym cudem macierzyństwa. Czy piersi kobiece są intymną częścią ciała? W pewnym sensie tak, a w pewnym nie. Widok piersi na przestrzeni wieków był traktowany różnie. Adam i Ewa byli najczęściej przedstawiani w listkami figowymi i w zależności od okresu w historii Ewa miała ręką zasłonięty biust a niekiedy nie. Patrząc na kulturowe aspekty, to odsłanianie w miejscu publicznym głowy jest również czynem intymnym.... interpretacja. Chciałabym być dobrze zrozumiana. To, co interpretujemy jako intymne części ciała, nie są w każdej kulturze takie same, a to, co dla Europejczyka jest jak najbardziej otwartą i nie intymną częścią ciała, w innej kulturze jest zbyt intymne aby to obnażać. Wszystko sprowadza się do tego, jak na kobietę patrzą mężczyźni. Nie zgadzam się z mężczyznami, że piersi są erotyczną zabawką, miałam kiedyś taką właśnie dyskusję z jednym, który stwierdził, że moje piersi są erotyczne i nie powinnam opalać się na plaży w topless. Może dla niego, może też dla innych erotomanów, ale dla normalnych ludzi piersi są po prostu częścią ciała, wszak kobiety i mężczyźni je mają i nawet niektórzy z nich mają je większe. Niktóre kobiety wychowane w poczuciu wstydu własnego ciała nie obnażą swoich piersi na plaży, inne nawet na tą plażę nie wejdą. Dziwi mnie natomiast agresja takich kobiet w stosunku do innych plażowiczek. W krajach muzułmańskich strefa erotycznych miejsc w ciele kobiety osiągnęła apogeum i erotyczne jest dla nich ciało kobiety od stóp aż po czubek głowy.... a niektóre muszą zakrywać nawet oczy.... dlaczego? Bo kobiety są erotyczne w całości. Tak więc lepiej kobietom kazać się dokładnie zakryć niż edukować mężczyzn, że kobieta, to też człowiek.... co ja mówię, przecież kobieta to nie w pełni człowiek prawda? Wszak człowiek to mężczyzna, jemu wolno wszystko, interpretować i narzucać swój punkt widzenia w zależności od okoliczności. Mężczyzna może półnagi paradować, nie ważne, czy ma wielkie piersi i ogromny zwisający brzuch.... nikt się nim nie przejmuje. Paulinka, powiem, że Twój Avek jest bardzo elegancki.... lubię czarny kolor. Cytat:
Co do karmienia piersią, zdania nie zmieniłam, kobieta ma prawo karmić w miejscu publicznym, oczywiście są matki o różnym poziomie kultury... jeżeli któraś robi z tego przedstawienie na zasadzie swojego ekshibicjonizmu, to jest to zachowanie naganne i nie ma nic współnego z pięknem macierzyństwa. Ja się z taką sytuacją osobiście nie spotkałam. Cytat:
Opierasz się na przykładzie tej kobiety, której poziom kultury przedstawia wiele do życzenia i rozciągasz go na wszystkie kobiety, które karmią swoje dzieci piersią w miejscu publicznym, to krzywdzi inne kobiety. Nie wiem jak jest na Warszawskiej Pradze, nie byłam tam nigdy, jeśli tam każda matka siedząc na ławce w parku sączy piwo i karmi dziecko, to coś niedobrego dzieje się z tymi ludźmi. Ja wolałam karmić piersią w domu, zwłaszcza, że po karmieniu, często musiałam dziecku zmienić pieluszkę, ale zdarzyło mi się karmić np. w pociągu wśród innych pasażerów w przedziale i karmienie wyglądało normalnie, z zachowaniem poszanowania czynności karmienia i wolności współpasażerów.
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Ev a
Cytat:
![]() Karmienie piersią to nauralna rzecz do której moim zdaniem należy wręcz matki zachęceć, nie przeszkadzają mi kobiety karmiące w miejscach publicznych, mało tego wolę to niż ryk głodnego dziecka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.