Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 20:49   #931
santos
Zakorzenienie

GG do santos
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wybacz, skończyłam UJ, ale nie z tego powodu uważam, że podziały na wspaniałe zagraniczne uczelnie, wielce perspektywiczne techniczne i zaściankowe polskie uniwerki mnie śmieszą. Każda uczelnia, każdy instytut, każdy rocznik, wręcz każda grupa ćwiczeniowa to zupełnie inna historia, podobnie jak w szkołach niższego szczebla. Nie ma co uogólniać.

Studiowałam i mieszkałam ze studentami z wymian zagranicznych, z różnych uczelni, moi znajomi z Polski przenosili się i wymieniali na różnych uczelniach i każdy ma inne doświadczenia. Miałam zajęcia z profesorami z dużych ośrodków naukowych za granicą, którzy byli w szoku, że Polacy na pierwszym roku, tuż po liceum wiedzą i umieją więcej niż absolwenci jego uczelni w tej dziedzinie.

Wszystko sprowadzasz do jednego stereotypu: w Polsce bleee, w UK yeah. Przecież sama nie studiujesz kierunku, po którym będą Cię obsypywać workami pieniędzy, nie jest techniczny ani super przyszłościowy, choć na pewno ciekawy i niszowy.
Nie, nie sprowadzam, nie doczytalas dokladnie tego, co napisalam. Napisalam tylko, ze to zagraniczne uniwerki sa w swiatowej czolowce, podczas gdy najlepszy polski UJ jest chyba na 200 swiatowej pozycji. Nigdzie nie napisalam, ze na zachodzie nie ma ZLYCH uniwerkow. Napisalam tylko, ze te najlepsze sa na zachodzie , bo tak jest i taka jest prawda i napisalam, ze uwazam, ze nalezy mierzyc najwyzej wiec studiowac tam, gdzie jest najlepiej, jesli mozna. To raz. Dwa napisalam, ze statystycznie absolwent oxfordu ma duzo wiecej placone niz absolwent University of Aberdeen czy Uniwersytetu Zielonogorskiego i latwiej mu dostac prace. BO TAK JEST. Taka prawda, chocby nie wiem, jak ci sie nie podobala. To, ze ktos tam spotkal idiotow konczacych zagraniczne prestizowe uczelnie czy geniuszy po polskim liceum nie zmienia tu prostego faktu, ze jedne uniwerki maja renome, a inne nie i to sie przeklada na zatrudnienie, przynajmniej na zachodzie. Wszystko to odnosilo sie do syna Evy, ktory nie wybral jak ja, kierunku hobbystycznego, tylko kierunek czysto zarobkowy (co sama Eva przyznala) i moze chciec pracowac za granica i wtedy, moim zdaniem, odczuje bolesnie, ze jednak nie wybral Oxfordu. Nie ma tu znaczenia, czy Oxford koncza czasem idioci, a polska uczenie geniusze, czy nie. Kumasz?

Cytat:
Co takiego jest zmyślone i nieprawdziwe w obecnym stanie wiedzy o ewolucji, że jest wg Ciebie tylko TEORIĄ? Wytłumacz mi to jako niedyplomowanemu z lenistwa neurobiologowi, bo chyba mnie nie douczono na biednym, zaściankowym uniwerku. Wytłumacz mi, co jest nie tak w teorii o samolubnym genie, rzece genów, w neuronalnej determinacji ludzkich myśli, zachowań i przekonań. Wytłumacz mi, jakim cudem porażenie małej struktury w mózgu potrafi zmienić całkowicie charakter, poglądy, a nawet zdolności człowieka (i nie mówię o przypadkach psychopatycznych, można nawet "ulepszyć się" w ten sposób), skoro neurony są takie nieważne i nijak się nie mają do szerokiego, ludzkiego umysłu wybitnych filozofów.
Po 1 jestem ateistka, po 2 nie mam nic do teori ewolucji, Nigdzie nie napisalam, ze moje obrzydzenie dla Dawkinsa bierze sie z mojej negacji teorii ewolucji. Bierze sie z innych rzeczy. Nigdzie nie napisalam, ze uwazam, ze neurony sa niewazne mysli ludzkie nie sa polaczone z mozgiem ani, ze nie jest tak, ze np porazenie jakiejs czesci mozgu uposledza jakas czesc charakteru czy postrzegania. Napisalam tylko, ze oczywistym oczywizmem jest, ze nie da sie zredukowac osoby czy swiadomosci do tego. I nie ja jedna tak uwazam, odsylam do np ksiazek Penrosa i innych o teorii swiadomosci. Jest jeszcze pare rzecyz, ktore u Dawkinsa mnie draznia, ale zadnej z nich jak widac, nie wylapalas, bo piszesz o czyms, czego ja u Dawkinsa nie krytykuje (np potepienia kreacjonizmu).
Cytat:

2+2=5. To nie pokrętna logika, tylko liczby urojone, normalna gałąź matematyki.
Ale czy ja powiedzialam, ze nie? O ile mi wiadomo genetyka nie posluguje sie liczbami urojonymi, tylko normalna arytmetyka. Z reszta to tu nie ma nic do rzeczy.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:08   #932
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Santos - dlaczego statystycznie absolwent Oxfordu więcej zarabia niż UJ - bo w danej placówce jest takich więcej? Bo za granicą nie znają się na uczelniach spoza? W Polsce już niekoniecznie więcej by zarobił absolwent Oxfordu. Nie wydaje mi się, że syn Evy jest w tej chwili na gorszej pozycji dlatego, że studiuje w Polsce. Nie wszyscy moi znajomi absolwenci, wcale zresztą nie bardzo zdolni ani nie znający za bardzo języka, siedzą za granicą na zmywaku i jadą na zasiłkach, wręcz przeciwnie, zarabiają tyle co rdzenny mieszkaniec z tym samym wykształceniem z miejscowej, znacznie lepszej uczelni. Może dlatego Twoje argumenty do mnie nie przemawiają, że oni nie są wyjątkami.

Nie czytałam dokładnie, bo miałam prawie 10 stron do nadrobienia, więc nie zgłębiałam tematu.

Do teorii ewolucji miałaś coś pisząc, że to teoria, a nie twierdzenie jak Pitagorasa.

Świadomość nie jest cudownym bytem, który nas nawiedza. Wynika ściśle z pracy mózgu. O świadomości też się naczytałam z racji zajęć na kierunku psychologia, który odwiedzałam hobbystycznie, więc nie musisz mnie odsyłać. Nie widzę sprzeczności między psychologią a biologią, wspaniale można je połączyć.

Komentowałam tylko parę rzeczy, wobec których nie zgadzam się z Tobą, dlatego nie będę przytaczać całej dyskusji o D. Nie wspominałam o tym, że on słusznie potępia kreacjonizm, tylko jak zapewne wyłapałaś, pisałam to w odniesieniu nie do jego boskich wynurzeń, ale do fałszywego traktowania określenia "samolubny gen" jako "genu, istotki myślącej i czyniącej z nas bezmyślnych" - a o to najczęściej burzą się wielcy humaniści, krytykując tę teorię. Że wyzbywa się człowieka z ludzkości i odziera prawie do atomu.

2+2=5 napisałam z przekory, bo posługiwałaś się bardzo często przykładem twierdząc, że tak nie może być. A jednak może. Kiedyś takich ludzi nazywano nawiedzonymi, potem matematycznymi geniuszami. Tu już nie nawiązuję do D. bo to byłby dla niego niezasłużony komplement.
Stary 2009-02-12, 21:15   #933
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Wszystko to odnosilo sie do syna Evy, ktory nie wybral jak ja, kierunku hobbystycznego, tylko kierunek czysto zarobkowy (co sama Eva przyznala) i moze chciec pracowac za granica i wtedy, moim zdaniem, odczuje bolesnie, ze jednak nie wybral Oxfordu. Nie ma tu znaczenia, czy Oxford koncza czasem idioci, a polska uczenie geniusze, czy nie. Kumasz?

Nie wiem ile będzie zarabiał mój syn, ale ja zarabiam trochę więcej niż osoba po tym samym kierunku z Anglii (studiowałam we Włoszech).

Edit: uprzedzam pytania, nie wiem ile dokładnie zarabiają inni w innych miejscach, ale są "widełki wynagrodzeń" i ja mam wypłatę w najwyższym "widełkowym" poziomie, znam po prostu osobiście osobę o której wspomniałam wcześniej stąd moja wiedza na temat wysokości jej zarobków.

Ale Santos ma wiele racji i zgadzam się, odpowiednie studia dają możliwość startu od wyższego pułapu... jak dalej wyjdzie zależy od profesjonalizmu i kompetencji człowieka... byłam świadkiem jak facet po amerykańskim Berkeley po cztrech miesiącach wyleciał z hukiem... cholera miałam w tym swój udział, bo dupkiem był niezwykłym.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-02-12 o 21:23
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:20   #934
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Santos - dlaczego statystycznie absolwent Oxfordu więcej zarabia niż UJ - bo w danej placówce jest takich więcej? Bo za granicą nie znają się na uczelniach spoza? W Polsce już niekoniecznie więcej by zarobił absolwent Oxfordu. Nie wydaje mi się, że syn Evy jest w tej chwili na gorszej pozycji dlatego, że studiuje w Polsce. Nie wszyscy moi znajomi absolwenci, wcale zresztą nie bardzo zdolni ani nie znający za bardzo języka, siedzą za granicą na zmywaku i jadą na zasiłkach, wręcz przeciwnie, zarabiają tyle co rdzenny mieszkaniec z tym samym wykształceniem z miejscowej, znacznie lepszej uczelni. Może dlatego Twoje argumenty do mnie nie przemawiają, że oni nie są wyjątkami.
Pytanie, gdzie pracuja absolwenci Oxfordu po takim samym kierunku, a nie gdze pracuja absolwenci losowej lokalnej uczelni. O to sie rozchodzi. Ide o zaklad, ze absolwenci PPE po Oxfordzie jednak maja lepsze prace niz np imigranci ktorzy skonczyli ekonomie na uniwersytecie w Pradze (ktory nota bene jest lepszy niz jakikolwiek w Polsce wg statystyk), co nie zmienia faktu ze znajdzie sie i absolwent ekonomii w jakism nieciekawym uniwerku w UK, ktory bedzie mial prace gorsza niz ww imigranci.

Cytat:

Do teorii ewolucji miałaś coś pisząc, że to teoria, a nie twierdzenie jak Pitagorasa.

Świadomość nie jest cudownym bytem, który nas nawiedza. Wynika ściśle z pracy mózgu. O świadomości też się naczytałam z racji zajęć na kierunku psychologia, który odwiedzałam hobbystycznie, więc nie musisz mnie odsyłać. Nie widzę sprzeczności między psychologią a biologią, wspaniale można je połączyć.
Nie chodzilo mi wtedy o teorie ewolucji. Nie mam nic do teorii eqolucji i uwazam, ze jest wystarczajaco duzo dowodow posrendich zeby uznac ewolucje za fakt. Ok?
Co nie zmienia faktu, ze swiadomosc nie da sie ograniczyc do genow, memow itd. Psychologia nie mialam na mysli, bo to nie jest konkretna nauka. Cala ta dyskusja jest w ramach swiadomosci, AI itd. I tu nie chodzi o psychologow, tylko o logikow i matematykow czyl, jak by nie bylo, sensownych naukowcow. Penrose jest matematykiem. Napisal bardzo ciekawa ksiazke o swiadomosci i dlaczego nie jestesmy w stanie zbudowac AI itd, ostatnio rzucilam na nia okiem w bibliotece, wlasnie pelznie do mnie pelne wydanie zamowione. Polecam, Nie on jeden z reszta ma cos do powiedzenia na temat swiadomosci itd tylko, oczywiscie, Dawkins nic o tym nie wie, bo po co.

Cytat:
S
2+2=5 napisałam z przekory, bo posługiwałaś się bardzo często przykładem twierdząc, że tak nie może być. A jednak może. Kiedyś takich ludzi nazywano nawiedzonymi, potem matematycznymi geniuszami. Tu już nie nawiązuję do D. bo to byłby dla niego niezasłużony komplement.
Ja tego nie neguje, chodzilo mi tylko o to, ze Dawkins dziala w ramach logiki klasycznej. I wramach tejze nie jest logiczny jego wywod.

A jeszcze dodam, co mnei u Dawkinsa smieszy (to mnei smieszy wiekszosc mnie wqrza). Powedz mi, udowodnisz mi, ze nie jestes wielbladem? Ja nie udowadniam rzeczy absurdalnych, ze nie jestem biedronka. A on prowadzi dyskusje o bogu, ktory, rzecz jasna, nie istnieje. Dla ateisty to jest smieszne. Istnienie boga jest nieweryfikowalne, o czym swietnie swiadczy Flying Spaghetti Monster. Tak jak nie mozna stwierdzic z cala pewnoscia, ze nie jestes wielbladem.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-02-12, 21:52   #935
***luna
Zakorzenienie

Drogie mohery. Ja tu widze nieporozumienie.
Santos pisze o rankingach, a nie o rzeczywistej wartości studiów czy uczelni.
Mój TŻ studiował filozofię w ZG - czyli uczelnia zaściankowa, jednak Instytut Filozofii conajmniej na równi z UJ.

Co do Dawkinsa Santos nie mówi o teorii tego pana, a (jak rozumeim) braku konsekwencji i prowadzenia rozumowania naukowego.
I pojawia się zagadnienei logiki klasycznej i liczb urojonych.
Mówiąz krótko mam wrażenie, że mowa nie do końca o tym samym.

Muszę przyznać Malla,że podoba mi się Twoja wypowiedź.
Może dlatego,że mam wrażenie,że za kategoryzacją i rankingami uczelni moze stać kategoryzacja człowieka i jego ranking; co jest dość niepokojące.
(nie mówię tu o wypowiedzi santos, bo o takei zapędy jej nie posądzam).

Ja włażę na moherowy wątek, bo wierzę,że tej kategoryzacji nie ma i nie będzie; bo wierzę w możłiwość zdrowej dysksji między inteligentnymi wrażliwymi i wartościowymi moherami, które tu spotakałam.
Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Dziś TŻ pojechał ze mną na przekazanie projektu (moje nowe miejsce pracy) i w końcu zrozumiał na czym ma polegać moja praca (bo został zaproszony do środka).
Teraz ciągle pyta: dlaczego nie mówiłaś, że oni sa niebezpieczni? (moi klienci).
Bo nie są. Mogą być, ale nie są.

Aha :
przeziębienie nie daje za wygraną i pada śnieg; a śnieg to kataklizm.
I nie wiem czy cieszyć się czy nie...
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:58   #936
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Zdjęcia i opis Shamal w wątku Emirackim, serdecznie zapraszam i czekam na komentarze:

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=373
Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
eva takie skoki ciśnienia sa straszne.ja tez jestem meteopatą i zawsze odczuwam skoki ciśnien.
taki piasek w ocza i ustach musi być straszny.

jednak na tych zdjęciach rzuciła mi się w oczy jeszcze jedna sprawa.
zauważyłam,że większość aut jest srebrna,czy to taka moda?
na innej fotce widziałam może 30% czarnych,69% srebsnych i 1% kolorowych.
może was to rozśmieszy,ale ja widze czasem inne rzeczy,niż pozostali

zapomniałam się pochwalic.
kupiłam tą spódnice ołówkową.super się w niej wyglądam,ładnie modeluje talię.mam do niej bluzkę z kokardą u szyi,czuję się jak sekretarka.

noi tu pojawia się problem.
bluzka jest szara,wygląda,jakby pod nią była biała aksamitna bluzeczka z dużą kokardą (wiązaną),do tego mankiety wychodzące i wywinięte ,spódnica też jest szara.
ja to przełamac kolorem.
nie można dac bransoletki,bo sa mankiety,nie można dać kolarli-bo jest kokarda,paska tez nie,bo spódnica ma wysoki stan,aż pod biust,szeregowe guziki.
co robić,co robić.
wkleje wam zdjęcia,żebyście mogły zobaczyć.

edit:sorki,ale ta biel mi się naświetlała,bo materiał jest błyszczący.

ja proponuje dosc odwazny pierscien z kamieniem , efektowna broszke i włoz buty odrozniajace sie od szarosci..
buty + pierscien albo buty + broszka chyba wystarczy

niech to bedzie cos w w odcieniach czerwieni, zieleni badz cieplej glebokiej żólci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg b4.jpeg (3,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg b3.jpeg (3,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg b5.jpeg (2,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg p4.jpeg (2,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg p3.jpeg (2,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg p5.jpeg (2,7 KB, 0 załadowań)

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 22:02   #937
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
ja proponuje dosc odwazny pierscien z kamieniem , efektowna broszke i włoz buty odrozniajace sie od szarosci..

niech to bedzie cos w w odcieniach czerwieni, zieleni badz cieplej glebokiej żólci
Zgadzam się Buty świetny pomysł
blogowo:
aktywnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 22:08   #938
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Drogie mohery. Ja tu widze nieporozumienie.
Santos pisze o rankingach, a nie o rzeczywistej wartości studiów czy uczelni.
Mój TŻ studiował filozofię w ZG - czyli uczelnia zaściankowa, jednak Instytut Filozofii conajmniej na równi z UJ.
.
O to to to!
Cytat:
Muszę przyznać Malla,że podoba mi się Twoja wypowiedź.
Może dlatego,że mam wrażenie,że za kategoryzacją i rankingami uczelni moze stać kategoryzacja człowieka i jego ranking; co jest dość niepokojące.
(nie mówię tu o wypowiedzi santos, bo o takei zapędy jej nie posądzam).
Ja tez nie jestem za slepym podazaniem za rankingami. Zawsze tez sa rozne niuanse. No i napewno nie mozna oceniac osoby po dyplomie czy tym, czy i jaka skonczyla uczelnie. To jest bezapelacyjne. Ja sie tylko odnosze do tego, jak wyglada zachodni rynek pracy. Tak on, niestety, wyglada w duzej mierze. Mozna sie burzyc itd, ale jednak zatrudniaja cie najczesciej ludzie, ktorzy takimi kategoriami mysla. Taka prawda. Mam to samo w moim zawodzie. Jestem dobrym nauczycielem (powiem nieskromnie :P ) ale zeby dostac dobra prace musze miec cambridgeowski certyfikat. I to nie zmienia faktu, ze jak mnie zarudnia i sie okaze zlym pracownikiem to mnie wywala. Norma. Ale latwiej mi dostac te prace z certyfikatem niz bez, czy z jakims mniej rozpoznawanym. Ubolewam nad tym, ale coz. Lajf.

Cytat:

Co do Dawkinsa Santos nie mówi o teorii tego pana, a (jak rozumeim) braku konsekwencji i prowadzenia rozumowania naukowego.
I pojawia się zagadnienei logiki klasycznej i liczb urojonych.
Mówiąz krótko mam wrażenie, że mowa nie do końca o tym samym.
mam duzo do jego teorii, akurat nie tego, ze odrzuca kreacjonizm na rzecz darwinizmu bo to popieram. MAm do innych (np jego teoria o "indoktrynacji religijnej" dzieci, "krwiozerczych religii: i innych bezedur), mam do proby sprowadzenia swiadomosci do impulsow neuronowych(to sie nie trzyma qpy), i przede wszystkim, mam do calego sposobu w jaki ten zalosny pan to robi. Dla mnie on jest taki sam jak kreacjonisci. I tyle. I moze na tym poprzestanmy i nie bede zasmiecac watku, jak ktos ma fantazje i cisnienie, niech zalozy watek o Dawkinsie. Ja, w przeciwienstwie do niego, nie bede na sile kogos edukowac i tlumaczyc jakis teorii, czy by to byla teoria ewolucji czy teoria swiadomosci. generalnie udowadnianie fanatycznym zwolennikom Dawkinsa, ze ten pan nie ma w wielu kwestiach racji ma taki sam sens jak proba tlumaczenia kreacjonistom ewolucji. Rodzi to tylko agresjie.

Cytat:
przeziębienie nie daje za wygraną i pada śnieg; a śnieg to kataklizm.
I nie wiem czy cieszyć się czy nie...
Wypij mleko z czosnkiem na noc, wypoc sie i pomoze!

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-02-12, 22:11   #939
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Stary 2009-02-12, 22:11   #940
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
To jakis rebus?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-02-12, 22:14   #941
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
To jakis rebus?

krotka historia obrazkowa

Stary 2009-02-12, 22:17   #942
***luna
Zakorzenienie

SŁuchajta mohery.
Jutro mam egzamin na prawko.
Zaczął padać śnieg.
MOże zdąży stopniec, a może mi test odwołają. (niby ma przestać padać wg prognozy koło 4 rano a słońce ma zawitać o 9; test o 10:14)
Co lepsze nie wiem.
Proszę o trzymanie kciuków, bo jak mnie dopuszczą do egzaminu, to mi szczęście potrzebne będzie
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-02-12, 22:25   #943
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
SŁuchajta mohery.
Zaczął padać śnieg.
MOże zdąży stopniec, a może mi test odwołają. (niby ma przestać padać wg prognozy koło 4 rano a słońce ma zawitać o 9; test o 10:14)
Co lepsze nie wiem.
Proszę o trzymanie kciuków, bo jak mnie dopuszczą do egzaminu, to mi szczęście potrzebne będzie

aura bedzie ci sprzyjac..

Stary 2009-02-12, 22:34   #944
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

pierścienie piękne,buty tez wchodza w grę,ale groszka już nie.
bluzka jest zbyt wyrazista przez tą kokarde.

LUNA spokojnie.jeśli to test ,to pogoda nie ma wpływu na zdanie egzaminu.
jazdy zdaje się w późniejszym czasie.no chyba ,że w anglii jest inaczej niż w polsce

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-02-12 o 22:35
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 22:35   #945
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
SŁuchajta mohery.
Zaczął padać śnieg.
Co lepsze nie wiem.

Mam ogromną pustkę w głowie, więc napiszę tylko: moherki, życie jest za krótkie na kłótnie.
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 22:38   #946
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość

Mam ogromną pustkę w głowie, więc napiszę tylko: moherki, życie jest za krótkie na kłótnie.

rzekła Zwierzchniczka Moherowych Bojownic AMEN

Stary 2009-02-12, 22:49   #947
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina150528 Pokaż wiadomość

A teraz chwale mojego syna zerówkowicza

Szalejecwiczy,pisze,lic zy i czytac się stara
A wiecie co zrobiłam...zaczełam sie bawic z nim i młodszym w szkołe.Kupiłam ksiazeczki odpowiednie dla ich wieku i zadaje z nich zadania do zrobienia.
Nie wiem czy to dobry pomysłwięc nie bijcie.
Na lodówce mam tablice z ich imionami i dniami tygodnia.Codziennie dostaja = lub - w zalezności jak sie wywiązali z zadań

Mamusia bawi sie w nauczycielke

Zadam mu dwa proste zadania,coby ich nie zniechęcic a oni Mamusiu my chcemy jeszcze robic cwiczeniaUstalili sobie sami codziennie godzinke takich zabaw w szkołe.
Jak widza godzine "zero"krzycza Mamo czas na szkołe

żeby nie było,jaka ja wymagajacadostali kartki ze swoimi imionami na których codziennie po skończonych zajęciach i spradzeniu prac,naklejaja naklejki uzyskane zamiast oceny

No i główne przkupstwo-za same plusy pod koniec tygodnia dostaja jakis drobiazg

Teraz krzyczcie i bijcie jak chcecie,ale dzięki takiemu małemu przekupstwu widze jak chetnie pracują,staraja się.
Świetna sprawa- moim zdaniem super sposób na zachęcenie do nauki w jeszcze lajtowym dość wydaniu. Poza tym metoda chyba podpatrzona u SuperNinai jest znakomita- przyjemne z pożytecznym! Oby zapal nie ostygl!
Cytat:

kupiłam tą spódnice ołówkową.super się w niej wyglądam,ładnie modeluje talię.mam do niej bluzkę z kokardą u szyi,czuję się jak sekretarka.
Bardzo ladny zestawik- spódnica super. Ja dziś takie oglądalam, ale zdecydowalam się na jeansową sukienkę bombkę. Wygląda podobno calkiem nieźle na mnie (dziś mnie koleżanki obchwalily solidnie i staram się im wierzyć, że mówią prawdę).
Cytat:
SŁuchajta mohery.
Zaczął padać śnieg.
Co lepsze nie wiem.
Trzymam z calej sily! Dostalabyś kopa w tylek, ale mam za krótką nogę
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 23:34   #948
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Dziś TŻ pojechał ze mną na przekazanie projektu (moje nowe miejsce pracy) i w końcu zrozumiał na czym ma polegać moja praca (bo został zaproszony do środka).
Teraz ciągle pyta: dlaczego nie mówiłaś, że oni sa niebezpieczni? (moi klienci).
Bo nie są. Mogą być, ale nie są.
O rany, to gdzie pracujesz!

A w śniegu to nie łatwiej? Wszyscy jadą wolniej, ostrożniej, nie podskoczy Ci ciśnienie przez jakiegoś bubka, bo będą się bać zajeżdżać drogę, żeby w wyniku poślizgu nie wyrżnąć w hydrancik... Powodzenia!

Wczoraj wracałam od koleżanki tramwajem, sypał drobny śnieg z deszczem, było ślisko, a jakaś babeczka z 2 brzdącami w samochodzie myślała, że zdąży przed zmianą światła dla tramwaju i ścięła nam przed nosem zakręt. Wjechała na tory. A tory w tym miejscu są wysokie. I nie mogła wyjechać. Wysiadł motorniczy, wysiadło paru dzielnych rycerzy pomóc niewieście - wszyscy z podkulonymi ogonkami wrócili do tramwaju. Czekaliśmy 20 minut na przyjazd straży pożarnej, 10 minut ją ściągali z torów. Gdyby jechała powoli i nie szarżowała, dostosowała się do warunków jak inni...
Stary 2009-02-13, 00:11   #949
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dlaczego.... no cholera dlaczego? Przysiadlam dzisiaj, i znalazlam. Znalazlam moj wymarzony kierunek... Dostalabym sie z palcem w nosie, mimo wieku. Zaocznie. Taniej niz PW czy UW zaoczne, a o kase tez sie rozchodzi.
Ale! No zwyczajnie nie usmiecha mi sie 6 dni w miesiacu nocowac w hotelu w Czestochowie :-S Jak nie urok to ... biegunka

Margo, czy za poltora roku, przez najblizsze 3,5 roku moglabym u Ciebie nocowac 6 nocy w miesiacu? Ofkors nie za frajer

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2009-02-13 o 00:20
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 00:52   #950
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Dlaczego.... no cholera dlaczego? Przysiadlam dzisiaj, i znalazlam. Znalazlam moj wymarzony kierunek... Dostalabym sie z palcem w nosie, mimo wieku. Zaocznie. Taniej niz PW czy UW zaoczne, a o kase tez sie rozchodzi.
Ale! No zwyczajnie nie usmiecha mi sie 6 dni w miesiacu nocowac w hotelu w Czestochowie :-S Jak nie urok to ... biegunka

Margo, czy za poltora roku, przez najblizsze 3,5 roku moglabym u Ciebie nocowac 6 nocy w miesiacu? Ofkors nie za frajer
Jaki to kierunek?
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 02:22   #951
Ainsel
Zadomowienie

tak sobie wpadłam do was jeszcze na chwilke przed snem
Cytat:

Wypij mleko z czosnkiem na noc, wypoc sie i pomoze!
bleeee..czosnek uwielbiam, ale na widok mleka zbiera mi się na wymioty (mam nadz.ze ta wypowiedź nie zapoczątkuję nowej dyskusji o "zwracaniu" )

Cytat:
SŁuchajta mohery.
Zaczął padać śnieg.
Co lepsze nie wiem.

Cytat:

jazdy zdaje się w późniejszym czasie.no chyba ,że w anglii jest inaczej niż w polsce
w Pl mozna zdawac teorie i jazdy tego samego dnia (no tylko oczywiście trzeba zaliczyc te teorie)

A co do zestawu, to wyrazisty pierscionek to fajny pomysl, moze jeszcze np. rajstopy w jakims kolorze?tylko wtedy buty stonowane, cos jak na tych zdjeciach, ktore dodalam (tak przykladowo, nie znalazlam lepszych)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rajtki.jpg (57,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rajtki1.jpg (38,9 KB, 7 załadowań)
Ainsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 02:30   #952
Ainsel
Zadomowienie

o znalazłam jeszcze jedno, tym razem z szarościami i dla odmiany kolorowymi butami (sory za post pod postem, ale jak sie edytuje to chyba zdjecia dodac nie mozna?jak mozna, to proszę mnie oswiecic)
no i dobrej nocy zycze wszystkim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rajtki2.jpg (34,2 KB, 8 załadowań)
Ainsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:06   #953
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

witam.
szpiegu - jakbym mieszkała w Częstochowie to bym cię nocowała nawet 7 dni w tygodniu i właśnie jaki to kierunek? ja za 2 lata będę męczyć wujka żeby mnie w Krakowie nocował bo chcę nowy kierunek zacząć
Ainsel
- można można dodawać fotki - przy edycji w edytorze bierzesz zarządzaj załącznikami i możesz dodać albo usunąć fotki z tego co pamiętam

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"

Edytowane przez malinka_86
Czas edycji: 2009-02-13 o 07:08
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:19   #954
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainsel Pokaż wiadomość
o znalazłam jeszcze jedno, tym razem z szarościami i dla odmiany kolorowymi butami (sory za post pod postem, ale jak sie edytuje to chyba zdjecia dodac nie mozna?jak mozna, to proszę mnie oswiecic)
no i dobrej nocy zycze wszystkim
przy edycji można dodawac zdjęcia,ale musisz wejść w okno edycji.spokojnie można wklejać.

super efekt z tymi rajstopami.
właśnie przypomniało mi się,ze wiosną kupiłam sobie foletowe długie podkolanówki z kokardą z boku-taki efekt skarpetkowej pończochy.nie miałam do czego ich ubrać i teraz mam już zestawik.
wersja 1- biżuteria kolorowa+buty
wersja 2- kolorowe rajstopy
Stary 2009-02-13, 07:21   #955
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość

mania,co ty kombinujesz?
Stary 2009-02-13, 07:34   #956
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Margot- to jest już test praktyczny.
Nadal nic nie wiem; czy będzie czy nie. A jak będzie to na pewno nieobleją mnie za zbyt powolną jazdę (co już mi się zdarzyło: jechałam 37mil/h zamiast 40mil/h)

Cytat:
O rany, to gdzie pracujesz!

A w śniegu to nie łatwiej? Wszyscy jadą wolniej, ostrożniej, nie podskoczy Ci ciśnienie przez jakiegoś bubka, bo będą się bać zajeżdżać drogę, żeby w wyniku poślizgu nie wyrżnąć w hydrancik... Powodzenia!

Wczoraj wracałam od koleżanki tramwajem, sypał drobny śnieg z deszczem, było ślisko, a jakaś babeczka z 2 brzdącami w samochodzie myślała, że zdąży przed zmianą światła dla tramwaju i ścięła nam przed nosem zakręt. Wjechała na tory. A tory w tym miejscu są wysokie. I nie mogła wyjechać. Wysiadł motorniczy, wysiadło paru dzielnych rycerzy pomóc niewieście - wszyscy z podkulonymi ogonkami wrócili do tramwaju. Czekaliśmy 20 minut na przyjazd straży pożarnej, 10 minut ją ściągali z torów. Gdyby jechała powoli i nie szarżowała, dostosowała się do warunków jak inni...
Niby łatwiej, ale ja mam letnie opony.

Pracuję w firmie pomagającej powrót do społeczeństwa, ludziom z problemami.
Klienci pod moją opieką (powiedzmy w hostelu, którym ja się zajmuję) są bezdomni (wg prawa) i chorzy psychicznie.
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-02-13, 07:53   #957
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:

noi tu pojawia się problem.
bluzka jest szara,wygląda,jakby pod nią była biała aksamitna bluzeczka z dużą kokardą (wiązaną),do tego mankiety wychodzące i wywinięte ,spódnica też jest szara.
ja to przełamac kolorem.
nie można dac bransoletki,bo sa mankiety,nie można dać kolarli-bo jest kokarda,paska tez nie,bo spódnica ma wysoki stan,aż pod biust,szeregowe guziki.
co robić,co robić.
wkleje wam zdjęcia,żebyście mogły zobaczyć.
Bry Moherki... głowa mnie boli

Witaj Margo, zestaw szara spódniczka z szaro-białą bluzeczka już masz.

Mnie się spódniczka bardzo podoba, ale góra nie bardzo, dlatego spódniczkę zestawiałbym z innymi rzeczami.

W załączeniu, to, co udało mi się powymyślać.

Pierwsze zdjęcie z Kate Walsh jest z białą bluzeczką, ładny i delikatny zestaw.

Na pozostałych zdjęciach jest Twoja spódnica zestawiona z innymi kolorami.

Dodatkowo, wersja wieczorowo - wizytowa, myślę, że nawet ciekawa, ale sama napisz, co o tym myślisz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 03 Kate Walsh.jpg (34,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw 01.jpg (15,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw 02a.jpg (19,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw 05a.jpg (23,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw 06a.jpg (30,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw 07a.jpg (22,8 KB, 4 załadowań)

55 kg
Stary 2009-02-13, 08:45   #958
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
SŁuchajta mohery.
Zaczął padać śnieg.
Co lepsze nie wiem.

powodzenia

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Świetna sprawa- moim zdaniem super sposób na zachęcenie do nauki w jeszcze lajtowym dość wydaniu. Poza tym metoda chyba podpatrzona u SuperNinai jest znakomita- przyjemne z pożytecznym! Oby zapal nie ostygl!

Coprawda nie wzorowałam sie na jej metodzie,ale faktycznie jak mi przypomniałaś to coś takiego tez stosowała Jak narazie zapału maja dużo i oby im został

Dobry moherkiSzaro buro za oknem u mnie.Jade dzis na wyjęcie tych wstretnych nici z buzii kontrole.Niedzwiedz mnie wkurzył wczoraj,szwagierka wywołała atak agresji a dzieci sprzataja mieszkanieCiekawe co zbroili albo co chcą w zamian
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 09:29   #959
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Margot- to jest już test praktyczny.
Nadal nic nie wiem; czy będzie czy nie. A jak będzie to na pewno nieobleją mnie za zbyt powolną jazdę (co już mi się zdarzyło: jechałam 37mil/h zamiast 40mil/h)

Niby łatwiej, ale ja mam letnie opony.

Pracuję w firmie pomagającej powrót do społeczeństwa, ludziom z problemami.
Klienci pod moją opieką (powiedzmy w hostelu, którym ja się zajmuję) są bezdomni (wg prawa) i chorzy psychicznie.
no to nic innego mi nie przychodzi do głowy,jak połamania kierownicy i gumowych słupów.

i znów mała historyjka.
t.z. pojechał teraz w trase do anglii.rozładunek ma w bazie,gdzie cały plac jest przygotowany dla warunków angielskich.cofanie odbywa się na lusterka i "W ICH STRONE".ponoć angielska ekipa dla śmiałka,ktory pokona ten slalom za pierwszym razem stawia skrzynkę piwa i litr wódki.
mówię T.Z.-owi :-TY TAKI ZDOLNY JESTES PORADZISZ SOBIE I WYGRASZ .
on na to,że nie ma szans,bo praktyka praktyką,ale na angielską strone bedzie chyba poprawiał ze dwa razy-prostował,podciągał.
powiedział,że na tylu kierowców z polski tylko jednemu udało się cofnąć za piewrszym razem i wygrać nagrodę.
Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Bry Moherki... głowa mnie boli

Witaj Margo, zestaw szara spódniczka z szaro-białą bluzeczka już masz.

Mnie się spódniczka bardzo podoba, ale góra nie bardzo, dlatego spódniczkę zestawiałbym z innymi rzeczami.

W załączeniu, to, co udało mi się powymyślać.

Pierwsze zdjęcie z Kate Walsh jest z białą bluzeczką, ładny i delikatny zestaw.

Na pozostałych zdjęciach jest Twoja spódnica zestawiona z innymi kolorami.

Dodatkowo, wersja wieczorowo - wizytowa, myślę, że nawet ciekawa, ale sama napisz, co o tym myślisz?
zestawy boskie.pozwoliłam sobie skopiować,żeby mieć ściągawkę.-dziękuje.
tak tylko się zastanawiam,bo spódnica ma szelki.czy nie będzie spadać,gdy szelki odpruję?
chociaż jest dopasowana,a materiał lekko rozciągliwy,musze sprawdzić,czy pas nie bedzie się zsuwał.
widze,że w większości zestawach buty też sa szare.musze uzupełnić moją szafę o szare półbuty.

przypomniała mi się sytuacja,kidy na andrzejki kupiłam sobie kozaczki,a potem musiałam dokupić resztę ciuchów,bo nie miałam do nich nic.
mąż mało zawału nie dostał.
Stary 2009-02-13, 09:30   #960
Eva ID

GG do Eva ID

Dodaję jeszcze zestaw szarej spódniczki z kolorem niebieskim.

Na drugim zdjęciu, bardzo ładny zestaw z czarnym i czerwonym.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zestaw 08a.jpg (24,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cons 78.jpg (47,8 KB, 10 załadowań)

55 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości