|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
kochane moherki. Dzięki za kciukasy
![]() Pojeździłam 1h z instruktorem, pojechałam na test do centrum egzaminacyjnego,zaparkowa łam i miły pan egzaminator poinformował mnie,że ze względu na warunki pogodowe egzamin się nie odbędzie. ![]() Sami mają mi przebukować ![]()
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
witam w ten megazasnieżony
![]() TmargoT ja mysle ze bluzeczka i sweterk sa swietne ale faktyczznie bluzka efektowna mysle ze nie przez kokarde a swiecacy material...mozesz jeszcze gore oddzielnie nosic spodniczka + sweterke wtedy naszyjnik spasi...albo spodniczka + bluzka bardzo szykownie i nie tak a"la sekretarka ![]()
#963 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Witaj Luna, egzamin odwołany ze względu na warunki pogodowe, to znaczy jakie? Ja pamiętam zdawałam pod koniec stycznie (wiele lat temu), i warunki były koszmarne, było bardzo dużo śniegu i przyszła odwilż, jeździłam po błocie śniegowym i nikt egzaminu nie odwołał.
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no szczerze tez mnie to zastanawia ![]()
![]() |
#965 | ||
Zakorzenienie
|
Biotechnologia
![]() Spodziewalyscie sie po mnie czegos innego? Biotechnologia i medycyna to byly wymarzone kierunki kariery dla mnie, niestety przez wiek odpadam na medycyne, no i brak zaocznego, jesli zas chodzi o biotechnologie panstwowa odpadam ze wzgledu na cene zaocznego (z tego co czytalam 4,5 tysia za semestr). Ale w koncu znalazla sie prywatna biotechnologia ;> Jezeli w poltora roku nie znajde rozwiazania jak znalezc sie 6 dni w miesiacu w czestochowie, badz cena mnie powali ide na informatyke i teraz uwaga... z TZ. Stwierdzil ze poczeka, i znowu zacznie wszystko od zera ;P
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-13 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest trochę ślisko, drogi są przejezdne i czarne, nie wymagają odśnieżenia, ale pan egzaminator powiedział,że byłoby nie fair byc egzaminowanym w takich warunkach. JUż sama nie wiem ![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Luna, w sumie to 'miło' z ich strony, bo wychodzi na to, że chcą ułatwić
![]() Mi kiedyś przelożyli egzamin - cały plac był zasypany! Więc dzwonili rano do wszystkich, którzy mieli zdawać ![]() Byłam z żółwikiem u Weta - i okaz zdrowia, ale byłam strasznie nastraszona... dobrze że trafiłam na tą weterynarz, przefajna babeczka, uzachwycała się Edgarem, powiedziała że nie mam się co martwic - a ja pół nocy nie spalam, i wczoraj cały dzień prawie prowadziłam obserwację ![]()
![]() |
#968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka elegancja przełamana dodatkami w intensywnych kolorach. Super. ![]()
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Kombinuje dziś no normalnie kombinuje,az mi uszami para bucha
![]() a)popełnie morderstwo doskonałe-i tu licze na paczki zywieniowe od moherek,jesli by mnie zamkneli b)znajde psychiatre który da sie przekupic i ubezwłasnowolni ja,stwierdzajac,że jest niepoczytalne.Jednoczesni e zamykajac na zawsze w zakładzie psychiatrycznym c)niedzwiedz walnie sie młotem w głowe,przetrze oczy i zniknie mu slepota.i może wreszcie dotrze do niego,ze w tym przypadku to ja mam racje! Co mi jest??Juz odpowiadam-szwagierka!która jest moim odciskiem na nodze,koszmarem nocnym,przekleństwem,bala stem życiowym który musze dzwigac przez tyle lat,piorunem na niebie w bezchmurny dzień,oscią w rybie bez osci,dniem płodnym kiedy mam niepłodne,zebem którego mi wyrwali,trzecim cyckiem którego nie mam i wszystkim po koleji.Jednym słowem czyms(bo kims nie jestem wstanie jej nazwac)co mi taranuje moje spokojne zycie. Mam dośc tego czegos a pozbyc sie nie moge. Wkurza mnie bezradnośc w tej sytuacji. Nienawisc jaka ma wstosunku do mnie,ktora od zawsze wpajana była jej do ludzi razem z mlekiem matki. Niewdziecznosc.Pomyslicie za co to cos ma mi byc wdzieczna.Odpowiem. 14 lat kończy...zostaje sierota..dobra Paulina leci do sadu rodzinnego z meżem pod pachą,żeby zoztac jej rodzina zastepcza.Nikogo poza nami nie ma...jest wyjcie albo my albo dom dziecka.Decydujemy,ze zostaje przy nas. dbamy jak o wlasne dziecko.dorasta.staje sie coraz bardziej agresywana wstosunku do mnie.ja ulegam,pobłazam bo biedna dziewczyna nikogo nie ma.staram sie zrozumiec.jak trzeba pomagam.i tak mija pare lat pod wspólnym dachem.eee dom dostala w spadku po mamie,wiec nie wspólny.ale co tam dom rodzinny mego niedzwiedzia jednak to błahay fakt.nieprawdaz??? jedna,druga,setna...awant ura z jej strony bo ma za dobrze.i ta nienawisc do wszystkiego. bach...godzina zero..nie daje rady..nie mam siły..mamy dzieci one juz rozumieja ...zyc w takim domu nie moga. ja cicho spokojnie tlumacze...ona wrzaski awantury...nagadywanie niedzwiedziowi paula to.....tralala cenzura obowiazuje.niedzwiedz olewa.staramy sie i nic.nadal agresja i nienawisc.za co??pytam.głupia jestem nie wiem. dzien pamietnny..błahostka...um yj po sobie wanne bo chce dzieci wykapac. ja a z jakiej racji to ty jestes moja sprzataczka przeszkadza to umyj grzecznie powtarzam prozbe nic awantura(przytaczam tylko ta,w miare łagodna) zycze ci smierci-słowa z jej ust skierowane do mnie za co mysle za to co dla ciebie robie ładna mi wdziecznosc milkne nie mowie nic nie mam sily dawno wtedy nie plakalam nie dalam rady lzy same poplynely zamknelam sie w pokoju i ryczalam wyszla z domu....widzac jak niedzwiedz sie zdenerwowal po jej slowach do mnie dzien kolejny moja decyzja wyprowadadzamy sie.dzieci tu zyc nie beda a ja juz nie wytrzymam i tak zrobilismy.przeciez jej dom minely dwa lata jak mieszkamy na wynajetym,ona po zniknieciu-sprzataczki,kucharki i pomiota czyli mnie tez sie wyprowdza-wynajmuje mieszkanie w stolicy dom stoi pusty dwa lata.trzeba go dogladac wiec niedzwiedz jezdzi i doglada czy bylo lepiej przez ten czas??pod tym wzgledem,ze nie musialam codziennie jej ogladac tak,lecz zapomniec o sobie nie da.wiec tak nie dokonca i tak...mieszkanie jej,nasze i dom jak sie okazało urzymujemy my.dowiedzialam sie po dwoch latach.dyskusja z niedzwiedziem tłumaczenie...tłumaczenie i tłumaczenie mu.twierdzi narazie nie mamy wyjscia,ze wzgledu na spadek który jest % podzielony.czyli sa np.dwie dzialki-po polowie jej i jego z kazdej.a wiadomo latwiej zrobic cocs z caloscia dzialki.postepowanie trwa wiec trzeba zyc w zgodzie.ok rozumiem.znam jej zagrywki i wiem,ze wojna w takim przypadku jest nie wskazana. mysle,dwa dni co zrobic,bo placenie za dwa mieszkania i dom mi sie dalej nie widzi. pech chce,ze wypowiada jej wlascicel mieszkanie w ktorym mieszka. wymyslilam...wyprowadzamy sie z tego w ktorym my mieszkamy do pustego domu(o remoncie juz piasalam wczesniej)a jej szukamy mieszkania.w zamian za mozliwosc mieszkania w domu oplacamy jej. pewnie mieszkajcie sobie tam...ja tam sama nie chce siedziec,zreszta tu w stolicy mi wygodniej.na reke jej bylo. zrobilam remont,na zapier......sie jak diabli.i co??ona tam dzis swoje rzeczy zawiozła i musi pomieszkac chwilowo.Wiem czym to sie skonczy...kolejnym remontem.a niedzwiedz co...jak piesek na smyczy kolo siostry lata. w akcie złosci zadałam mu wczoraj pytanie. jestes w pracy dzwonie,ze złamałam noge dzwoni ona,że złamała noge do której jedziesz? zony która na rekach by cie nosiłam,jakbys te pare kilo mniej wazył nosiła siostry,ktora toba cale zycie pomiata,ma za nic i z wlasnego domu rodzinnego wyrzuca. stwierdzil,ze zadaje głupie pytania. ha,głupie? nie mój drogi nie głupie,za trudne jak widze dla ciebie,bo odpowiedziec nie umiesz. wybaczcie,za tego posta.musialam,choc obiecalam sobie wczesniej,ze nie napisze tego jak byly pytania o nia z Waszej strony.uprzedzam,że współczucia nawet nie oczekuje...poprostu musiałam to z siebie wyrzucic.
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Paulina (i cyferki) wspolczuje. Widac brakuje ci zdrowego egoizmu i rozpychania sie lokciami. Z takimi suczynami inaczej sie nie da. Albo ostro sie odetniecie, albo bedziecie tak tancowac jak marionetki na sznurku. Musisz chyba pogadac z mezem o tej sytuacji, nawet wymusic na nim jakies dzialanie. Przeciez tak sie zyc nie da.
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje ci Paulinko!!! ![]() ![]()
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, jak się cieszyłas z remontu, a teraz gówniara nie wiadomo co z domem zrobi :/ Że takie niewdzięczne idiotki po ziemi chodziły, nóż się w kieszeni otwiera... Ty do niej z secem, chcesz jej matkować, a ta za przeproszeniem gryzie rękę która jej jeść dawała :/ A swoja ma cały czas wyciagniętą :/ Trzeba znaleźć sposób, żeby ją z tego domu wykurzyć - może Twój tż zrzecze sie na nią swojej części działki , a ona zrzecze sie na was swojej części domu? Pewnie trzeba bedzie coś dopłacić, ale raczej warto... albo niech zrzecze się swojej części domu, a wy jej sfinansujecie zakup kawalerki czy coś... tylko to trzeba wszystko notraialnie, bo na gebę to z taka nic nie załatwisz ![]()
![]() |
#973 | |
|
Cytat:
Ufffff.... dawno się tak nie zdenerowowałam.... Paulinka, tak mi przykro. Ja zakończyłabym te sprawy spadkowe najszybciej jak się da, nawet kosztem straty, bo zdrowie ważniejsze. Poza tym, mam wrażenie, że ona chętnie rozwaliłaby Wasz związek i jej starania idą właśnie w tym kierunku.
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie jest normalna psychicznie (może nie powinnam tak mówić, choć to nie jest diagnoza tylko obserwacja zwykła). Przewrotnie powiem,że powinna iść na terapię, bo w przeciwnym razie będzie między wami coraz gorzej. Nie warto, bo ten jad, któym pluje ta dziewczyna jest trujący. Ode mnie taka rada: żadnych umów ustnych z taką osobą, nigdy. Wyremontujesz dom, ona skorzysta.
![]() |
#975 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeździłam w gołoledź... może oni się martwią o własne bezpieczeńswto. Cytat:
![]() Cytat:
powiedz,czy do szarego mogą być jaskrawe kolory,czy lepsze te przygaszone? Cytat:
![]() Cytat:
faktem jest,że w młodym,głupim wieku staciła rodziców.jest to trauma,ale... zasady muszą być,jak w kazdej rodzinie. poza tym spadek jest wspólny dla dwojga dzieci-NIE JEJ,lae jej i twojego męża.warto byłoby gówniarze przypomnieć. jeśli się nie podoba,stworzyć dom na Pół. ja wiem,że to są radykalne cięcia.zrobić wejście wspólne,jeśli nie ma innej możliwości,podzielic się góra-dół i niech każdy życje dla siebie,i odpowiada za siebie. nie kaz wybierac T.Z.-owi między siostrą,a żoną.to się nie uda. porozmawiaj z nim,że w takim domu żyć się nie da,nie bedziesz się męczyc wspólnie. jeśli nie zdecyduje się na podział domu i mijanie się na schodach,bedzie źle. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-13 o 13:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
ten niebieski jest sliczny przygaszony ale wyrazisty...jaskrawe kolory - odcienie troszke podlatuja tandetą w nieodpowiedniej tonacji
#977 | ||
Zakorzenienie
|
Paulina, niezwykle mi przykro ale wszystkie rozwiazania jakie nasuwaja mi sie do glowy to rozwiazania agresywne, uwzgledniajace przemoc.
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Paulino ile ona ma teraz lat ?Moim zdaniem twój TZet powinien jak najszybciej wystąpić o dział spadku, bo rozumiem, że trównież jest spadkobiercą ? - można to zrobić w każdym czasie, ale prawdę powiedziawszy im szybciej tym lepiej. Wytumacz TŻtowi że to bedzie również z korzyścią dla niego - spokojniejsza admosfera w domu, lepsze relacje z siostrą (jak jej już złość przejdzie, że traci darmową obsługę), no i pozatym oszczędzacie kłopotów własnym dziecią - bo jeśli im przyjdzie przeprowadzać to postępowanie sprawa bedzie jeszcze bardziej skomplikowana pod względem rodzinnym.
Jeśli chcesz napisz więcej na PW - spróbuję coś doradzić
#979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#980 | |
|
Cytat:
Zestaw szaro - niebieski jest bardzo chłodny, wygląd elegancki i profesjonalny dobry na wyjście biznesowe. Zestaw szaro - czerwony, jest cieplejszy, wesoły i sympatyczny. Zestaw szarego z fuksją jest trudniejszy, trzeba zwrócić uwagę na odcień fuksji, świetnie dobrane buty z obcasem wewnętrz też w kolorze fuksji. Zestaw szaro - fioletowy, bardziej dostojny, szlachetny. Zestaw szarego z czarnym jest najbezpieczniejszy, zawsze będzie dobrze wyglądać. Możesz tworzyć wiele zestawów, kolor szary zaraz po czarnym świetnie sie do tego nadaje. Pamietając o dodatkach, one czynią atmosferę. Dekoracyjna apaszka, to dla wersji Lux.
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
może jak najbardziej - np podam najbardziej prozaiczny przykład teoretycznie bez jej zgody nie można przeprowadzić w domu większego remontu np wymienić okien, zmienkić kafelek w łazience a więc gdyby była złośliwa...
#982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coz, ja uciekam sie ksztalcic :-S
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
dziołchy podaba sie Wam?? bo mi ogromnie...moze nieco węższe spodnie bym założyla ale nie rurki bo mam juz dosc wszechobecnych facetow i kobiet w elfich rajstopach
![]()
#984 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Paulinko, a co ona studiuje?
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
|
Cytat:
Ciekawe połaczenie tego piaskowego koloru z szarym, można też do tego zakładać spodnie w kolorze ciemnego granatu, czarnym i brązowym.... ciemna śliwka wygląda intrygująco.
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
jakos do fioletu przekonac sie nie moge...choc mowia ze druga czern z niego
![]() dot MARGO kochana moglas sobie palnąć bluzeczkę w takim kolorku to miałabyś problem z głowy ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-13 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
tak patrze na te propozycje i oczom nie wierze.
ja mam tyle szmatek w szafie ,ktorych nigdy nie ubrałam,a są na fotkach. boskie ,boskie .kopuję wszystkie propozycje. bluzka czerwona świetna,musze się rozejrzec i zakupić taką. już się nie mogę doczekac,kiedy się wystroję.to już we wtorek. |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj tak jest ze nie wiemy co mamy w szafach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już wiem,że ze spódnicą bedzie fajnie wyglądał. wydawało mi się,że mnie pogrubia,ale z taką wąską spdnicą fajnie się zrównoważy figura. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Paulinko przylączam się do zbiorowego wspólczucia. Ta dziewuszyca jeszcze nie raz po dupie dostanie za swoje podejście do ludzi...Dobro wraca tak samo jak zlo i las ją jeszcze dotkliwie pokarze za te brewerie, które Wam a w szczególności Ci funduję. Mam nadzieję, że kiedyś dostanie za swoje. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.