|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
resztki sniegu ![]() ja po sylwestrowym pobycie w górach dupolotom mowie NIE ![]() ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-16 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
Santos przyjmuję,że zapewne pewne zasady w kościele mogą być interpretowane jako antykobiece. Ja się z nimi nie spotkałam ![]() Margot ![]() ![]()
![]() |
#1353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś było 0-+1 stopni i wszystko topnieje w oczach. teraz jest -3,ale w dzien znow bedzie odwilż. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Nie ma i dobrze! (przynajmnie u nas w Szkocji). Bo to wyglada tak, ze w sloncu w dzien snieg sie topi i potem pod wieczor zamarza w rowna wartwe lodu! A jak sobie na to znowu popada sniezek w nocy to mamy smiertelna pulapke. Wychodzisz sobie rano i myslisz "ooo puchaty fajny sniezek". Stawiasz noge i fajt! Bo pod fajnym sniezkiem jest fajny lod. Masakra. Dojscie na uczelnie zajmowalo mi 2x tyle.
![]() |
#1355 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Moherki, TŻ mnie woła spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
miłego Spania
![]()
#1357 | ||||||
Zakorzenienie
|
A ja do tej pory udaje,ze nie wiem o co chodzi ![]() "kochanie"-słucham "to ja twoje sumienie" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Darmowa kanapka dla rolnika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja osobiście nie lubie takich "ozdobnych"łazienek. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez pobyt tutaj zaczyna mieć śniegowstręt ![]() paulinka- wesoło macie ![]() Daria zaczęłyśmy tego samego dnia nową pracę, bo ja byłam dziś w moim nowym Domu ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#1359 | |||||||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Zgadzam się, tak zostaliśmy stworzeni, ja wiem, że można wybierać aby być bezdzietnym, jednak takich par, które z góry zakładają, że nie będą chcieli nigdy dzieci jest niewiele. Natomiast zapłodnienia in vitro mają niebywałą wręcz popularność i co ciekawe Kościól jest temu przeciwny. Po ostatnim przypadku, gdy ta pseudo Angelina z Kanady poprzez wykorzystanie metody in vitro urodziła 14 dzieci, a nie chcieli jej dać zezwolenia na adopcję, nie mam już wątpliwości, że ta metoda jest nadużywana. Zgadzam się, tak jesteśmy wychowywane już od dzieciństwa w rodzinach i szkołach... dziewczynki bawią się lalkami... no dobra, są też takie wyjątki jak ja i bawią sie misiami i autkami, ale większość dziewczynek jednak lalkami i garnuszkami. Cytat:
Może nie "jakoś to będzie", ale kobieta w ciąży przeżywa wiele frustracji i niepokojów, także rozmowy z tymi, co juz urodziły wcale jej nie pomagają, bo z każdej strony słyszy o komplikacjach przy porodzie, a to jedna miała poród pośladkowy, innej dziecko omal się nie udusiło pępowiną i szereg innych bardzo powąznych powikłań, które powodują niepotrzebny stres. Chodzi o to aby sie nie martwić, skoro już jest w ciąży, to niech przejdzie ją najłagodniej jak tylko się da. Cytat:
Dzieci już w okresie płodowym wyczuwają, czy są chciane przez rodziców, czy też nie. Wiele problemów w dorosłym życiu można byłoby oszczędzić własnemu dziecku, gdyby ciążę traktować spokojnie i z miłością. Dzieci czują każdy nastrój swojej mamy, ja pamiętam, że wystarczyło abym się zdenerwowała, a już moje maleństwo zaczynało niespokojnie wiercić się i kopać. Z tym bym polemizowała, ale oczywiście, traktowanie dziecka od maleńkiego w myśl nie samego nakazu i zakazu, ale wytłumaczenia dlaczego tak a nie inaczej jest bardzo dobra. [quote=Maddie;11012256] - nie należy straszyć dziecka księdzem, bo później dziecko takie widząc na ulicy księdza ucieka; Z tym się zgadzam, to oczywiste. Naturalnie, że tak mówić dziecku nie należy. Dokładnie, tak mówić nie należy, bo potem zadają głupie pytania "a gdzie był Bóg" - gdy było tsunami, huragan, katastrofa lotnicza, wypadek lub wojna. Cytat:
Lepiej faktycznie za rogiem wygarnąć sobie to, co mamy na wątrobie, niż obarczać widokiem kłótni własne dzieci. Cytat:
Jest to bardzo stary zwyczaj, ale nie jest on pozbawiony sensu, proszę zobaczyć na całe rody prawników, złotników, architektów czy też lekarzy, oczywiście nie każdy MUSI przejąć ten fach, ale dziecko wychowując się w rodzinie i rozmawiając z rodzicami siłą rzeczy dowiaduje się wiele o danym zawodzie i albo go będzie kontynuował, a dla chłopaka nazwisko ojca, gdy był np. prawnikiem jest pomocne w karierze, natomiast dziewczynka silnie związana z mamą, np. nauczycielką, też często wybiera ten zawód. Absolutnie się z tym zgadzam, instytucja "matki zastępczej" nie powinna mieć miejsca. Cytat:
Nie trzeba mieć raka aby być onkologiem. Z wieloma punktami można się nie zgadzać, jednak, gdy przeanalizuje się je bardzo poważnie i głęboko, to niosą one wiele mądrości. Ja pamiętam, gdy ksiądz powiedział, że jeżeli będzie tonąć dziecko i współmałżonek, to w pierwszej kolejności należy uratować współmałżonka... i zgadzam się z tym. Cytat:
Nie zgadzam się aby określać Kościół jako antykobiecą organizację, bo to nie prawda jest.
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A teraz daje pole do popisu Wam kochane. Chodzi mi o coś na podłoge do salonu.Są na niej"panele"jednak bardziej przypominające polakierowane deski.Zastanawialismy się nad zmaina ich przed remontem,ale doszlismy do wniosku,że zostawimy takie jakie sa jedynie coś połozymy na podłodze ![]() No własnie coś tylko co ![]() Meble są w stylu nowoczesnym z domieszka stylu japońskiego w kolorze wenge.Ściany oliwkowa zieleń,srebrno szary i biel.Czerwona kanapa i fotele(wymysl niedzwiedzia,uparl sie na ten kolor a ja chciałam pomarancz ![]() I teraz ja zgłupiałam.Nie mam pojecia jakiego koloru ma byc to cuś ![]()
![]() |
#1361 | |
|
Cytat:
Sabah al Khair Moherki, miłego dnia i udanych realizacji zaplanowanych przedsięwzięć. Paulina & Cyferki - na szybko, jeśli mogę w czymś doradzić, to dobrze aby dywanik miał w kolorystyce oliwkową zieleń, nie dokładnie tą samą ze ściany, ale zbliżoną. Dywanik najlepiej trochę większy od ławy, nie ma sensu zakrywać podłogi, zwłaszcza jęsli jest ładna. Nie wiem jaka oferta jest w sklepach, ale podaję Ci przykład. PS. Dodałabym poduszki na sofach w kolorze oliwkowym.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-17 o 04:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paulina,EVA dobrze ci radzi. ja mam podobnie,dywanik mały wokół ławy,tak,aby siadając w fotelu nie było zimno w nogi.reszta podłogi jest "goła". mój dywan jest zielony i ma 3 wielkie kwaiaty-bordowy,pomarańczowy i biały. pokazuję ci takie nowoczesne dywany. jak pójdziesz do sklepu z dywanami to gwarantuje ci ,ze oszalejesz i zrobisz tak- ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-17 o 06:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
fajne dywany - oj nie mogę się doczekać kiedy już będę miała własny dom i zacznę do urządzać
![]() ![]()
#1364 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Gdzie ten Szpiegulec? Kazała nam wstawać rano, a sama pewnie śpi ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, czy pamiętacie, że w ten czwartek jest Tłusty Czwartek? ![]() ![]() Ma ktoś może prosty przepis na chrusty? |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam, dzięki Impersono za przypomnienie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
to juz tłusty czwartej jutro????kurde chyba wybiore sie do przyszlej tesciowej na pączkomanie bo ja nie potrafie piec a mama moja wiecznie zapracowana
![]()
#1367 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
no to jako, że mohery są najbardziej radyklaną grupą w społeczeństwie pójdźmy dalej i stwórzmy nową tradycję moherowej środy - kto jest za?
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wstałam z samego rana i trzymam kciuki w tajnej sprawie Szpiega ![]() Eva podłoga jest tak nie za bardzo ładna ale nie chcielismy wiecej inwestowac w nie nasz własny dom ![]() ![]() Salon wyglada po rozłożeniu mebli bardzo podobnie do tego,który pokazujesz ![]() Margo ja przy ogladaniu dywaników dla młodych juz takie oczy zrobiłam ![]() ![]() Twoje propozycje też mi sie podobają ![]() ![]() Cytat:
Mój niedzwiedz i młodzi sa pączko żercami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | ||
Zakorzenienie
|
Nie spie, nie spie. Wstalam o 8, ale zle sie czulam i sie z wyra do teraz podniesc nie moglam. Mama wypelnila podanie i ma przywiezc SiWi (cholerne fał). Niestety dopoki ojciec jest w domu nie moge wejsc i z nia porozmawiac bo on od razu zacznie sie wchrzaniac w rozmowe, ublizac mi i w ogole :/
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szpieguś, co tam? ;>
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
pączki-uwielbiam.
njbardziej z marmoladą różaną.nie pogardze,z adwokatem i bitą śmietaną. potrafie piec paczki,alwe w czwartek zawsze jestem w pracy,więc mi się nie chce-kupuje gotowe. dzięki za przypomnienie,bo zapomniałabym. ten wątek o tej agencji towarzyskiej zaraz wybuchnie.wszyscy nagle przeciwko temu małolatowi ale bedzie jazda. |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||
Zakorzenienie
|
Mama napisala podanie, poza nia byl jeden pan... A z tego co pamietam to w tej branzy wola panie ;>
Wiec chyba juz moge powiedziec ze jezeli mama dostanie (daj Boze) ta prace to dostanie tez mieszkanie sluzbowe, wiec ja i TZ zostajemy sie tutaj sami, a mama prawdopodobnie bedzie miala prawo wykupu tego mieszkania jesli by np. szla na emeryture. Prosze bez skokow, jupi i innych mega objawow radosci, jedynie o dalsze trzymanie kciukow zeby ja przyjeli ![]() Kto ma dobrze gadane zeby list motywacyjny wysmarowac? Mnie przez Tetmajera i jego wiersze wena opuscila, bo cuchna mi pesymizmem. Moherki pospadaly z krzesel, bo odpowiedzi na mojego posta ni ma ![]() Dalej ni ma... Mam was reanimowac? Tak mimo ze PRL minal ciagle istnieja mieszkania sluzbowe :P Jak zescie tak z krzesel pospadaly to dobrze ze nie powiedzialam o tym ile moja mama i za jaka kase by miala roboty. Kurde, sama bym tam poszla powiem wam szczerze. Jedyny minus to to ze kota mi zostawi :-S Psa nie... no bo jej psiaka trzeba uspic, 15 lat ma i ledwie lazi, sika pod siebie, no zly stan zdrowia ogolnie. Choroby starcze... nie chcemy zeby cierpial, a i tak juz cierpi wchodzac na schody, bo i mozg (traci rownowage) i kregoslup...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-17 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewentualnie geometryczne wzory. Na ścianach mogą być obrazki w tym stylu jak załączam. Zasada w tym przypadku - kolor ścian poprzez poduszki i dywanik przechodzi w dół - kolor sof poprzez elementy dekoracyjne idzie w górę - kolor mebli, to też ramy i dodatki - przenikanie się kolorów. Nie dodawałabym już więcej żadnych dodatków w czerwonym kolorze aby nie stracić efektu czerwonej sofy.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-17 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby się udało. nie dziw się,że nikgo nie ma,ale dziewczyny są ,gdzie indziej,ty zreszta wiesz o co chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zadomowienie
|
bry
![]() Szpiegu, siedze i trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o jak zwykle jestem nie w temacie watkowym hehe jakos mi sie ostatnio nie chce łazic po wizazu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | ||
Zakorzenienie
|
Ja Ci cukiereczku dam paczka...
![]()
![]() |
#1379 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak przez swoje roztargnienie stworzyłam podwaliny Dnia Paczka bedacego przednówkiem Tłustego Czwartku ![]() Cytat:
czyli dalej nada kciuki trzymac ![]() ![]() eh przezyłam wizyte...i zostalam namowiona na płatna cytologie jako ze z racji wieku nie kwalifikuje sie do refundacji badania ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.