Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-22, 16:48   #1651
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Maddie współczuje, to bardzo przykre
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 16:56   #1652
201604211131
Konto usunięte

Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Maddie - bardzo współczuję.... - trzymaj się ciepło skarbie
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 17:45   #1653
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Dzięki, dziewczyny

Evo, ja to wszystko wiem, rozumiem, ale mimo tego jest dla mnie niepojęte, że on to zrobił - czysta abstrakcja. Tego, co przeżywa jego żona i dzieci, nie potrafię sobie nawet wyobrazić.

Wiecie, ostatnio jakoś jest tyle śmierci wokół mnie.. Przerażające
skąd ja to znam

najgorsze jest to,że tacy zagubieni ludzie nie zawsze potrafią prosić o pomoc.
czasem ich problemy sa takie proste.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 18:53   #1654
201604211131
Konto usunięte

Ja też mam bardzo bad news - nie żyje mój wujek ze strony Taty - mąż jednej z sióstr taty - zmarł na raka żylnego - w czwartek pogrzeb
To od niego pochodziły słynne słowa: "nie gadaj tyle, bo cię zjedzą motyle"
Stary 2009-02-22, 19:15   #1655
Malla
Nie depcze krokusów

smutne rzeczy piszecie
Stary 2009-02-22, 20:43   #1656
Maddie
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

Wirlandio, współczuję również

Margo, tak to jest niestety..
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:27   #1657
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Wirlandio, współczuję również

Margo, tak to jest niestety..
Maddie, pisz Werka
Stary 2009-02-22, 22:10   #1658
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Hej! Widze, ze tu atmosfera nieciekawa. Trzymacie sie dziewczyny!

A ja walcze - praca. <rzygi>...

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:21   #1659
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wir, Maddie - trzymajcie się ciepło, dziewczyny

Santos, ty walcz dzielnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:23   #1660
Malla
Nie depcze krokusów

A propos nieciekawej atmosfery, moja Babcia leży ciężko chora w szpitalu, nie dają jej zbyt dużych szans... Ona chce umrzeć i najgorsze jest, że nie dziwię się jej... Tak się nią moje wujostwo zajęło (przejmując i przewalając jej pieniądze), że z poważnymi powikłaniami po chorobie trafiła do domu starców, bo nie zajmowali się nią dostatecznie i od tego czasu wszystko się posypało. Życie w takim miejscu polega na szpikowaniu środkami uspokajającymi i usypiającymi, żeby starszy człowiek nie przeszkadzał. Nie można było nawiązać z nią kontaktu, w trakcie rozmowy usypiała.
Co to za życie?!

Dodatkowo wkurzyłam się, oglądając film "Changeling" z Jolie, ten za który jest nominowana do Oscara. Film jest oparty na faktach. Kobiecie porwano dziecko i po pół roku podstawiono chłopaczka, który nie był jej dzieckiem. Zrobiono z niej wariatkę, która nie rozpoznaje własnego dziecka. Policja, żeby nie psuć statystyk, umieściła ją w szpitalu psychiatrycznym. Okazało się, że... ale nie będę mówić, same obejrzycie.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-02-22 o 22:25
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 23:08   #1661
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A propos nieciekawej atmosfery, moja Babcia leży ciężko chora w szpitalu, nie dają jej zbyt dużych szans... Ona chce umrzeć i najgorsze jest, że nie dziwię się jej... Tak się nią moje wujostwo zajęło (przejmując i przewalając jej pieniądze), że z poważnymi powikłaniami po chorobie trafiła do domu starców, bo nie zajmowali się nią dostatecznie i od tego czasu wszystko się posypało. Życie w takim miejscu polega na szpikowaniu środkami uspokajającymi i usypiającymi, żeby starszy człowiek nie przeszkadzał. Nie można było nawiązać z nią kontaktu, w trakcie rozmowy usypiała.
Co to za życie?!

Dodatkowo wkurzyłam się, oglądając film "Changeling" z Jolie, ten za który jest nominowana do Oscara. Film jest oparty na faktach. Kobiecie porwano dziecko i po pół roku podstawiono chłopaczka, który nie był jej dzieckiem. Zrobiono z niej wariatkę, która nie rozpoznaje własnego dziecka. Policja, żeby nie psuć statystyk, umieściła ją w szpitalu psychiatrycznym. Okazało się, że... ale nie będę mówić, same obejrzycie.

Co do domów opieki: to mam doświadczyłam tego rodzaju onstytucji- jako pracowanik. MOżnaby napisać książkę, ale poco skoro już jedna jest napisana.
Hubert Klimko-Dobrzaniecki
Dom Róży. Krysuvik

Czytając miałam wrażenie,że wszystko jest w książce znajome i wiem,że prawdziwe, książkę polecam, a czytających zapewniam,że może być gorzej.
Polskie domy opieki to nadal ostoja człowieczeństwa w porównaniu z brytyjskimi.
Ja sama uważam,że nikt nie powinien umierać samotnie.
Najlepsze jest umieranie w domu, wśród bliskich, znanych, godnie w miarę możliwości.
Biało: Moja mam ma lekko ponad 50lat i mówi,że nie chce już zyć.

Co do filmu "Oszukana".
Okropne, okrutne, przerażające. Ten film mną wstrząsnął.
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-02-22, 23:12   #1662
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Chcialam obejrzec ten film, ale moj TZ niecierpi Angeliny i nie dal sie namowic na obejrzenie.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-02-22, 23:17   #1663
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Chcialam obejrzec ten film, ale moj TZ niecierpi Angeliny i nie dal sie namowic na obejrzenie.
Angelina była niezła w tym filmie.

Santos obejrzec warto.

Ja dziś zrobiłam aferę conajmniej jakbym miała włosko-hiszpańskie furiackie korzenie
Moja tesciowa potrafi spowodować,że tracę kontrolę nad sobą
Jestem zła na siebie,że mnie poniosło
Nie cierpię baby z wzajemnością. Różnica taka,że ona mówi,że mnei kocha jak rozmawia z TŻ.
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-02-23, 00:18   #1664
Malla
Nie depcze krokusów

Luna - na szczęście dobrze ją tam traktują, ale... robią z ludzi warzywa. Na początku była zadowolona, że ma nowe znajome, ale po miesiącu zmieniła się nie do poznania, nie dało się nawiązać z nią kontaktu, patrzyła w telewizor lub spała. To straszne ujrzeć w ciągu kilkunastu miesięcy taką przemianę z krzepkiej góralki :/ Leży w szpitalu totalnie odwodniona, z objawami głodzenia. Nie dbano o to, by zjadała posiłki, nie wyleczono zapalenia płuc, które teraz ją wykańcza. Wiem, że w tym wieku ciężko się leczy pacjentów, ale lekarze mówili, by dać ją do szpitala na jakiś czas, a w domu opieki twierdzili, że nie pozwolą, bo tam ma 24h na dobę pielęgniarki, więc lepiej się nią zajmą. Oczywiście chodziło o kasę. Zapalenie nie było leczone, teraz ma groźne powikłania i nareszcie jest w szpitalu, gdzie jak nie zje, to dostanie kroplówkę.

Ech, nie chce mi się o tym więcej pisać, wygadałam się Wam, bo Wy też babuleńki jesteście...
___

Wg mnie AJ jest dobrą aktorką. Jakoś mało kto pamięta, że ma na koncie Oscara, że jest przekonująca. Oczywiście byłaby bardziej przekonująca, gdyby była brzydka :/ I gdyby nie grała w pewnych filmach tylko dla kasy, w których jest praktycznie tą samą osobą, wydymającą wielkie usta. W tym filmie zagrała świetnie, ale nie była to rola warta tej nagrody. Nie ze względu na grę, ale ponieważ postać nie była zbyt wymagająca w porównaniu np. z nominowaną rolą Meryl Streep.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-02-23 o 00:22
Stary 2009-02-23, 00:23   #1665
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Luna - na szczęście dobrze ją tam traktują, ale... robią z ludzi warzywa. Na początku była zadowolona, że ma nowe znajome, ale po miesiącu zmieniła się nie do poznania, nie dało się nawiązać z nią kontaktu, patrzyła w telewizor lub spała. To straszne ujrzeć w ciągu kilkunastu miesięcy taką przemianę z krzepkiej góralki :/ Leży w szpitalu totalnie odwodniona, z objawami głodzenia. Nie dbano o to, by zjadała posiłki, nie wyleczono zapalenia płuc, które teraz ją wykańcza. Wiem, że w tym wieku ciężko się leczy pacjentów, ale lekarze mówili, by dać ją do szpitala na jakiś czas, a w domu opieki twierdzili, że nie pozwolą, bo tam ma 24h na dobę pielęgniarki, więc lepiej się nią zajmą. Oczywiście chodziło o kasę. Zapalenie nie było leczone, teraz ma groźne powikłania i nareszcie jest w szpitalu, gdzie jak nie zje, to dostanie kroplówkę.
To straszne, wspolczuje. Moaj babcia ma tetniaka mozgu, nieoperowalnego (z reszta w tym wieku zaden nie jest operowalny), ktory uciska mozg itd. Babcia trzeba sie opiekowac non stop. Dwie jej corki (w tym moja mama) + opiekunka sie nia zajmuja. babcia ma szczescie, ze moze byc w domu majac taka opieke. Ale niestety, nie wszysscy maja takie szczescie. W dziesiejszym swiecie walka o godne zycie jest juz wlasciwie wygrana (no, w cywilizowanym swiecie), ale dalej godne narodziny (patrz polskie porodowki) i godne umieranie nie ma miejsca....

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-02-23, 01:04   #1666
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

witam was i zmykam coś nie mam humoru

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:02   #1667
201604211131
Konto usunięte

Mallo - to smutne co piszesz....
U mnie została tylko jedna babcia (biologiczna mama mojej mamy) - i też bardzo krucho z nią.... - sypie się.....
Ale też mam dobry news - 4 z Stosunków - a tyle 2 było...
A ja 4.
Niestety do Szczyrku nie jadę - jak się okazało, Lena jedzie sama...(mogła wcześniej powiedzieć, zamiast coś szykować )
Stary 2009-02-23, 12:05   #1668
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Mallo - to smutne co piszesz....
U mnie została tylko jedna babcia (biologiczna mama mojej mamy) - i też bardzo krucho z nią.... - sypie się.....
Ale też mam dobry news - 4 z Stosunków - a tyle 2 było...
A ja 4.
Niestety do Szczyrku nie jadę - jak się okazało, Lena jedzie sama...(mogła wcześniej powiedzieć, zamiast coś szykować )
jeszcze raz gratuluję .
ja wróciłam z miasta.taka mokra śnierzyca pada,ze byłam mokrusieńka.
mam już dość zimy.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:25   #1669
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

E, to ja sie dzisiaj tu nie udzielam, zbyt dobry humor mam. Ale moze kiedys jak mi przypomnicie uzewnetrznie sie o swojej babci. Na chwile obecna nie sprawia mi to juz bolu, ale przez dlugi czas obwinialam sie o jej smierc.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:29   #1670
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
jeszcze raz gratuluję .
ja wróciłam z miasta.taka mokra śnierzyca pada,ze byłam mokrusieńka.
mam już dość zimy.
Dziękuje Margot
U mnie to samo - nogawki przemoczone - a tylko na targu po pieczarki i buraki przeszłam się. Kiedy będzie u licha kwiecień, lub marzec?
Szpiegu - niestety czasem takie newsy dochodzą....
Stary 2009-02-23, 14:50   #1671
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

witam Mohery

widze ze nie tylko ja mam dosc tej cholernej zimy

tak mnie dzis głowa boli ze zaraz mi eksploduje...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 16:56   #1672
201604211131
Konto usunięte

Aniko -
U mnie katar nie chce zejść
Stary 2009-02-23, 17:57   #1673
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Katar też mam. Zimno za oknem również. Zimy dość - oczywiście.

Niestety, z rodziną "ojca" nie mam i nigdy kontaktu nie miałam, więc - miałam tylko prababcię od mamy, babci nie znałam. Patrząc na dzisiejsze formy opieki - z jednej strony cieszę się, że nie dane im było tego dożyć. Osobiście mam nadzieję, że nie będę nigdy zmuszona korzystać z takiej "opieki" - ani ja jako ja, ani moja mama. Ja wiem, że życiu są sytuacje, gdy po prostu nie ma innego wyjścia, ale mam nadzieję, że uda się ich uniknąć. Z drugiej strony, patrzę na moją sąsiadkę - po 80, córka ma kupę kasy, mieszka pobliskim mieście, wnuczka w tym samym, a sąsiadka po Wigilii została odwieziona do zimnego domu, sama na święta... Nie wiem, co gorsze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:03   #1674
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
W dziesiejszym swiecie walka o godne zycie jest juz wlasciwie wygrana (no, w cywilizowanym swiecie), ale dalej godne narodziny (patrz polskie porodowki) i godne umieranie nie ma miejsca....
Otóż to!

szajajaba - najgorsza jest samotność, nieważne w jaki sposób nas spotyka

Napiszcie coś wesołego, może poobgadujemy suknie oscarowe...?

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:06
Stary 2009-02-23, 18:20   #1675
Elliannia
Zakorzenienie

Kochane, widzę że u was tak średnio

Ja siedze i sie nudze, tz dzis poleciał do Francji z powrotem :/

Za to na rozśmieszenie - Edgar wcina żywa rybkę
http://www.youtube.com/watch?v=c-cII5Of7U0

(czy to początki chcicy macierzyńskiej u mnie? )

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:22   #1676
Wisienki
Zakorzenienie

Mnie to przeraża - pamiętam moja babcia mieszkała w tym samym mieście i odwiedzaliśmy ją przynajmniej raz dziennie a częściej 2, 3 i nie odbierałam jakiegoś obciążenia tego że szykowałam babci leki, czy zanosiłam obiad - to przecież była moja babcia... Teraz modlę się tylko bym na starość nie została sama w pustych ścianach, bez jednej życzliwej duszy

Cytat:
Napiszcie coś wesołego, może poobgadujemy suknie oscarowe...?
jakoś nie jestem dzisiaj w sosie ... miałam dziś cięzki dzień padam z nóg a zostało mi jeszcze sporo materiału do przerobienia na jurto - nie nawidzę uczyć się specjalistycznych słówek, które nie będą mi prawdopodobnie nigdy (no a przynajmniej przez wiele lat) potrzebne

Elliannia - mój TŻt mówi, że ja tak mam w stosunku do mojego kota - podobno cackam się z nim jak z małym dzieckiem, głaskam, bawimy się razem, szukam dla niego najlepszych jakościowo karm, zwracam uwagę co lubi, a nawet z nim rozmawiam - masakra chyba sfiksowałam

PS. dzielny te Edgar - ta ryba duża jakaś w porównaniu z nim a on całą ją połknął w ilu ? 4, 5 kęsach - gratulacje, dla przychówku

Edytowane przez Wisienki
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:29
Wisienki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:30   #1677
201604211131
Konto usunięte

Niezły ten żółwik - rybkę sobie zjadł....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 18:39   #1678
Malla
Nie depcze krokusów

Co za bestialstwo, żywa ryba Jako posiadaczka akwarium mówię "nie"

PS. Nie, nie jestem sfiksowaną wege, żartuję sobie.
Stary 2009-02-23, 18:45   #1679
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienki Pokaż wiadomość

Elliannia - mój TŻt mówi, że ja tak mam w stosunku do mojego kota - podobno cackam się z nim jak z małym dzieckiem, głaskam, bawimy się razem, szukam dla niego najlepszych jakościowo karm, zwracam uwagę co lubi, a nawet z nim rozmawiam - masakra chyba sfiksowałam

PS. dzielny te Edgar - ta ryba duża jakaś w porównaniu z nim a on całą ją połknął w ilu ? 4, 5 kęsach - gratulacje, dla przychówku
Mój tz mówi, że dbam o żółwia bardziej niz o niego, i się nim bardziej zajmuje A ja na to że jak żółw się ma sam sobą zająć, jak jest zamkniety w akwa, moze jeść to, co mu podam, a tż może sobie sam zorganizować

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Niezły ten żółwik - rybkę sobie zjadł....
Żeby jedną - to była 5ta

Cytat:
Co za bestialstwo, żywa ryba Jako posiadaczka akwarium mówię "nie"

PS. Nie, nie jestem sfiksowaną wege, żartuję sobie.
Mall, ja wiem że to niefajnie, ale kurcze prawo natury
Też mi ich żal, ale ja mu mam podawać to, co może zdobyć w naturalnym srodowisku - czyli rybki, owoce morza, dżdżownice, robaki itd

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:52   #1680
Malla
Nie depcze krokusów

Żarłacz rybojad

Najbardziej podobała mi się suknia Penelope Cruz. Prosta, ale galowa.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości