Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 22:07   #1891
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Margo - tylko że wiele kandydatek łamie regulamin, wystawia prace z innych konkursów itp. Zastanawia mnie, ile osób specjalnie dla konkursu na Wizażu wynajmuje modelkę i profesjonalnego fotografa w studio, a ile takie zdjęcia po prostu miało wcześniej...

Zmykam czytać Wiedźmina, dziergajcie płodnie!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-02-27 o 22:10
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 22:15   #1892
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Wink Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Zmykam spać, bo dzisiaj cały dzień na plaży byłam i zmeczona jestem niebywale... miałam nie pisać o pogodzie.... no ale już chyba nikt za 32 stopni w cieniu nie tęskni?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 22:21   #1893
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

ja się odzywam i melduję, że mój organizm osiągnął chyba szczyt niewydolności.
Idę na wątek z prozą - Idealną zamiesić zebrałam się do napisania w końcu

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:22   #1894
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Ewo, z łaski swojej nie nawracaj nas. Nam jest dobrze jak jest, najwyzej my bedziemy sie smazyc w piekle.
I przepraszam, ale musialam sie wypowiedziec teraz, bo wrecz mnie obrzydza gadanie ze nie mozna rodzielic Boga od ksiedza. To jest prywatna sprawa kazdego w co wierzy, a Ty w to juz od kilku postow zbytnio ingerujesz.

Dziekuje za uwage.

Nie moge udowodnic nie istnienia Boga, wiec go nie neguje, moge natomiast udowodnic falszywosc KK oraz ksiezy...
I zdziwilabys ile osob tak ma.

Poza tym watpie ze jesli istnieje Bog, to chcial aby narzucono mi dana religie/wyznanie... kloci sie to z wolna wola dana przez niego. Ot, wlasnie ukazalam falszywosc KK
Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Evuś, jest mozliwość - ja nie chodzę do kościoła, a do Boga się modlę u siebie Denerwują mnie szopki, denerwuje mnie pokazywanie swojej wiary tylko na pokaz, denerwują mnie sztywne zasady panujące w kościele - świat idzie do przodu, uważasz że zabranianie antykoncepcji jest fair w dobie aids i innych chorób? Że zagladanie ludziom w majtki jest w porządku (mówię o impotencji, bezpłodności, braku lub utracie genitaliów lub narządów rozrodczych, ktore sa podstawą do nieudzielenia slubu lub do rozwodu kościelnego), że nie można uzyskać rozwodu koscielnego jeśli mąż zdradza, pije i bije? Że Galileusz został 'przywrocony' dopiero w 1992 roku, do kościola po wykleciu? W momencie kiedy już zdążyliśmy wylądować na księżycu? Ja nie wyparlam się katolicyzmy li i jedynie z tego względu, że mam nadzieję na poprawę koscioła, na zezwolenie na śluby duchownych, na pójście do przodu. i chcę ślub koscielny ze względu na to, że wierzę w Boga - żeby mi nikt nie zarzucił hipokryzji.
Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Popieram i chcialabym zwrocic uwage, ze nikt tu nie prosil o wyklad nt podstaw wiary katolickiej. Twoja agitacja, Evo, zaszla juz w niesmaczne rejony. My rozumiemy, ze wierzysz i w co. Moze bys laskawie zrozumala, ze my w to nie wierzymy, tak jak nie wierzymy w krasnale i dziadka mroza wiec wypisywanie nam tego jest bezcelowe. Jednoczesnie uspokajam cie, ze jesli chcialas nam dobitnie wykazac, w co wierzysz, to to ci sie udalo (na wypadek gdyby to bylo celem tych eposow), choc i tak wszyscy to swietnie wiedzielismy. Dziekuje ze przypomnienie. Na przyszlosc pamietaj, ze niektorych nei interesuje w co dokladnie wierzysz, tak jak ciebie nie interesuje, w co wierza Buddysci z Birmy.
Cytat:
Nie w wierze, tylko w sposobie agitowania, czy w ogole w agitowaniu. Powinnas chyba wiedziec, ze sprawa wyznania jest sprawa delikatna i indywidualna. I owszem piszemy tu o wielu sprawach, ale nikt, na przyklad, nie pisze o swoich pogladach nt aborcji w sposob przedstawiajacy osobe majaca odmienne poglady jak kogos, kogo w zyciu cos ominelo i w ogole jest godny politowania.

To po co wklejasz tu modlitwe?

Z tego co mi wiadomo, a wlasnie zajmuje sie religiami "zawodowo" i o tym tez pisze religie, polityka& religia sie przenikaly. Basnie braci Grimm maja takze aspekty nadprzyrodzone i opisuja wiele elementow z poganskich wierzen. Z reszta tajemnica nie jest, ze i wiele elementow katolickich bierze sie z poganskich religii. Chocby Swieto ku czci boga Mitry vel Boze narodzenie to byla duza feta, takze "panstwowa". Ergo to tylko Tobie sie wydaje, ze jest wielka roznica miedzy "religia" czyli wiara w Boga Ojca, a przesadami i zabobonami (ktore czesto sa pokazane w basniach). Wlasciwie, to nie ma zadnej. Wiem, ze w KK liczy sie co mowi glowa kosciola, bo generalnie wiara opiea sie na tradycji & Bilbii (czyt KK interpretacji Biblii), ale nie wszystkie religie dzialaja w ten scentralizowany sposob, gdzie jedna grupa ludzi oglasza jedyna prawde. Wlasciwie oprocz KK to prawie zadna.
Cytat:
No niestety jest to zgrzyt w KK. Wielu zapomina, ze tradycja (czyt, to co sie "utarlo" i Glowy kosciola mowia, ze jest OK) i PS stanowia o wierze, a nie tylko PS. A w ogole to przewodnikiem jest Katechizm.
Poza tym zawsze jest dyzkusja, czy zeby wyznawac wiare i byc "wierzacym" trzeba akceptowac wszystkie dane zasady, czy tylko czesc. W dziesiejszych czasach wielu ludzi uwaza rytualizm za passe, i uwaza, ze wiara ogranicza sie do jakiegos przekonanai w glowie i kilku zasad moralnych. Nie mnie oceniac jak byc powinno. Ja sie zajmuje opisywaniem. Wlasnie sobie klepie o tym, ze jak popelnisz samobojstwo w miejscu X glodzac sie na smierc to idziesz do nieba. Git majonez
Ja się zgodzę z Santosem, Elliannią i Szpiegiem. Sprawa wiary jest sprawą prywatną każdego człowieka. Mnie agitacja polityczna w moim kościele odrzuciła od niego. A każde przekonywanie do chodzenia do takiego kościoła tylko odrzuca jeszcze bardziej. I jeśli znajdę takowy (podobno takie są w Szczecinie skąd M pochodzi i gdzie w połowie mieszka) to będę do niego chodzić. Zobaczymy jak będzie po czerwcu 2013 roku kiedy to do Niemiec wyjadę.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:41   #1895
***luna
Zakorzenienie

Drogie mohery wczoraj miałam strasznie przykry dzień (ale nie bedę tu wchodzić w szczegóły).
Poczytałam nasz wąteczek i miałam minę taką
Dorzucę swoje kilka groszy w temacie religii.
Jestem katoliczką i uwazam,że katolik nie może rozdzielić wiary w Boga od funkcjonowania w kościele.
O moich poglądach moge mówić, ale nie zamierzam nikogo przekonywać,że ma to robić teraz już. (takie przekonywanie nie przynosi wiele dobrego).
Szanuje ludzkie wybory i ludzi. Czuję się niezręcznie w sytuacjach, gdy ktoś mnie usiłuje nawracać na laicyzm, dlatego wychodzę z założenia: że kwestię wiary warto przekazywać świadectwem swojego zycia, a dyskusje prowadzić z tymi, którzy dyskutować chcą.

Wczoraj usłyszałam jak współpracownicy ciekawą rozmowę (w pracy).
Kolezanka (katoliczka mówi): dziś piątek powinniście pościć (spotkanie ze słodyczami w tle). Ty pościsz?-zapytała jedna
Zwykle tak.
To dobrze dla ciebie

I koniec dyskusji, nikt się wiecej w temacie nie odezwał.

Choć dla mnie moja religia, może byc dla mnie jedyną możłiwą prawdą, nie musi być dla kogoś innego.

malinka trzymaj się zdrowo
wirlandia coś mi się wydaje,że tego 2013 nie możesz się doczekać.

Ja idę dziś malować ściany w miarę możliwości.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 09:26   #1896
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

yo Moherki

Daria wspolczuje ci ogromnie...bycie miedzy mlotem a kowadlem to nieprzyjemna sytuacja a kazde wyjscie zle...tak to jest niestety gdy koszty calej tej szopki weselnej pokrywaja rodzice...ja za swiadkow wzielabym osoby ktore sama sobie z tŻ wybiore i niech grzmi ziemia i wala sie gory a co

swoja droga dzisiaj znowu imprezka z rodzinka tŻ i znowu docinki w stylu ilez mozna ze soba chodzic...kiedy w koncu ten slub....ale jak sie dowiedza ze mamy w planach tylko cywilny to sama nie wiem co to bedzie ogien na dachuzapewne...szcz erze to mam to gdzies...

Odnosnie łaski wiary mnie nie przeszkadza absolutnie to ze ktos nie wierzy....ja wierze zawsze wierzylam...choc przez dlugi czas bylam na etapie odizolowania sie od kosciola...zmienilo sie to calkiem niedawno ...chadzam sobie do kosciola...nawet popadam ttam w zadume..wylaczam sie...nie przywiazujac jednoczesnie uwagi do nauczan kaplanow...skupiam sie raczej na stałych fragmentach mszy...a i sakramenty na nowo nabraly dla mnie glebszego sensu...
wierze bo w oczach Boga jestem rowna inym...co nie zawsze przeklada sie na rzeczywistosc...i dobrze czuc ze w momencie kiedy spojrzec na siebie nie mozesz z powodu swoich czynow i wyrzutow sumienia jest ktos kto cie nie potepia mimo ze wszyscy inni juz tak zrobilii

ale to taki osobisty wywod

Margo nie ja nie bede krecic papierochow...TŻ szuka oszczednosci paranoicznie bo jestesmy na kupnie autka

aha o co kaman z tym konkursem pazukrowym chetnie lookne ale w ktora strone mam patrzec

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2009-02-28 o 09:27
aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 09:36   #1897
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ja osobiscie wierzę w Boga - ale nie wierzę w kosciół, całkowicie oddzielam te dwie rzeczy. I w mojej 'wierze' uważam, że Bóg nie będzie się patrzył na religię, nie będzie się patrzył na zaawansowanie w wierze, ne będzie rozdzielał - ateista, żyd, katolik, protestant, świadek jehowy, muzułmanim itd, tylko będzie patrzył na to, jakim kto był człowiekiem. Jeżeli ktoś nie krzywdził nikogo ani siebie swooimi czynami, przekonaniami - to może sobie wierzyć nawet w kwiatek na łące.
Bardzo dobrze napisane

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Zmykam czytać Wiedźmina, dziergajcie płodnie!
A czytałaś już wcześniej czy to pierwszy raz? Ja muszę raz jeszcze to łyknąć, jakieś 8 lat temu było to moje pierwsze dorosłe spotkanie z fantastyką, przeczytałam prędko, ale chyba mało świadomie - byłam zaaferowana tym, że fantastyka może być taka fajna

Kopnijcie mnie motywacyjnie, za tydzień spotkanie z promotorem a moja praca mgr stanęła na spisie treści
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 10:00   #1898
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Możesz zarzucać, już tłumaczę - bo idę na łatwiznę, bo do tego wyznania mamy wszystkie sakramenty, ja i tż, bo w mojej okolicy jest tylko kosciol kk i klasztor, slubu beda mi udzielac znajomi ksieza, ktorych znam i szanuje, a oni mnie, przyjaznia sie od lat z moja rodzina, ktorzy sami wychodza z zalozenia, ze w kk niedlugo wszystko sie zmieni. I będzie rodzinnie Poaztym - ślub w kościele, w białej sukni, to moje marzenie z dzieciństwa

i wlasnie tego nie rozumie...ateisci a marza o tych zabobonach ..sakramentach...
wlasciwie to mozna to postrzegac jako obraze boga..z perspektywy katolika..
bez obrazy Elli oczywiscie
wasz sakrament to zbedny rytual bo skoro nie wierzysz on nie zaistnieje poprostu...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

w konkursie makijazowym 9,17,24,34

a te pazury sa ble

Stary 2009-02-28, 10:31   #1899
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

**luna - dziękuję
szaja - <kop motywacyjny> mi też by się przydał

ja na konkursy się nie wypowiadam wcześniej głosowałam, tym razem odpuściłam

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 10:38   #1900
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
i wlasnie tego nie rozumie...ateisci a marza o tych zabobonach ..sakramentach...
wlasciwie to mozna to postrzegac jako obraze boga..z perspektywy katolika..
bez obrazy Elli oczywiscie
wasz sakrament to zbedny rytual bo skoro nie wierzysz on nie zaistnieje poprostu...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

w konkursie makijazowym 9,17,24,34

a te pazury sa ble
Ależ ja wierzę w Boga, pisałam kilka postów wcześniej

Ładne jajka się porobiły w tym pazurkowym konkursie

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 10:41   #1901
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Ależ ja wierzę w Boga, pisałam kilka postów wcześniej

Ładne jajka się porobiły w tym pazurkowym konkursie

jajka??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 10:47   #1902
201604211131
Konto usunięte

Luno - a nie mogę się doczekać... Wiem o której już pojadę - o 11:23. O 4 w nocy nie chce mi się wstawać (a o tej trzeba by zdążyć na ten o 7:23 ze Wschodniej). Pojadę "moim" autobusem (o 7:45). Potem zakupy picia i jedzenia na drogę (w końcu to ponad 6h) i na Wschodniej ostatnia wizyta w Rossmanie w Polsce. Tylko chcę jechać z M jako mężem. Trudno będzie mi samej ( - bez niego będę płakać codziennie).
P.S piszcie Werka do mnie...

Edytowane przez 201604211131
Czas edycji: 2009-02-28 o 10:48
Stary 2009-02-28, 10:53   #1903
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
jajka??
Jedna wizażanka (której osobiście nie trawię) po dyskwalifikacji za podanie numeru swojej pracy narobiła rabanu

Stary 2009-02-28, 10:57   #1904
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Witajcie, Dzień Dobry Bardzo....

Zrobiłam sobie dzisiaj Dzień Świstaka... siedzę w norce od rana i nigdzie nie wychodzę

Na dworze silny wiatr 37 km/h (sprawdziłam w Google), temperatura 34 stopnie, a widoczność ograniczona do kilkuset metrów bo znowu w powietrzu piach i pył wiruje

Szajuś i Malinka, macie ode mnie pozytywne kopy motywacyjne na rozruch.... mnie też by się przydało bo jakoś zabrać się za nic nie mogę od rana

Luna, przykro mi z powodu przykrego dnia ale mam nadzieję, że przynajmniej zakończył się pozytywnie.

Werka, podziwiam plan na 2013 rok, ja nie potrafię planować aż tak dalekosiężnie, a właściwie, to jak próbowałam kiedyś coś tak zaplanować, to wszystko potoczyło się dokładnie odwrotnie i okazało się, że tak nawet lepiej

Ktoś wspomniał o zwolnieniach w pracy... niestety tutaj również dotarł kryzys i codziennie wyjeżdża stąd ok. 3 tys osób.

Pracę tracą przede wszystkim architekci, inżynierowie budowlani oraz inne inżynierskie specjalności a także robotnicy budowlani.

Wiele projektów zostało wstrzymanych zwłaszcza w Dubaju, natomiast władze Abu Dhabi starają się zaplanowane projekty realizować ale w zwolnionym tempie.

Ciekawostka ogólnoświatowy kryzys został przewidziany przez Marksa

" Posiadacze kapitału będą oddziaływać na klasę robotniczą, aby kupowała coraz więcej drogich dóbr, domów i technologii zmuszając ją do zaciągania coraz więcej drogich kredytów, aż w pewnym momencie długi staną się niemożliwe do spłacenia.
Niespłacone długi będą prowadzić do bankructw banków, które trzeba będzie nacjonalizować i państwo wejdzie na drogę, która w końcu doprowadzi do komunizmu"

Karol Marks, 1867

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 11:00   #1905
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość

" Posiadacze kapitału będą oddziaływać na klasę robotniczą, aby kupowała coraz więcej drogich dóbr, domów i technologii zmuszając ją do zaciągania coraz więcej drogich kredytów, aż w pewnym momencie długi staną się niemożliwe do spłacenia.
Niespłacone długi będą prowadzić do bankructw banków, które trzeba będzie nacjonalizować i państwo wejdzie na drogę, która w końcu doprowadzi do komunizmu"

Karol Marks, 1867

Teraz to mnie wcięło

Stary 2009-02-28, 11:12   #1906
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie,

Werka, podziwiam plan na 2013 rok, ja nie potrafię planować aż tak dalekosiężnie, a właściwie, to jak próbowałam kiedyś coś tak zaplanować, to wszystko potoczyło się dokładnie odwrotnie i okazało się, że tak nawet lepiej

Ktoś wspomniał o zwolnieniach w pracy... niestety tutaj również dotarł kryzys i codziennie wyjeżdża stąd ok. 3 tys osób.

Pracę tracą przede wszystkim architekci, inżynierowie budowlani oraz inne inżynierskie specjalności a także robotnicy budowlani.

Wiele projektów zostało wstrzymanych zwłaszcza w Dubaju, natomiast władze Abu Dhabi starają się zaplanowane projekty realizować ale w zwolnionym tempie.

Karol Marks, 1867

Jak widać marksista umiał przewidzieć kryzys. A co do planowania - to było do przewidzenia. Od dziecka chcę wyjechać do Niemiec (już nie wiele w języku mi brakuje - mam B1+ - a góra to C2+ - 3 kursy wakacyjne + Wirschaft Deutsch i w domu... ) A pracować będę jako fotograf. A M jako reżyser fimowy... hi, hi...
Luno - współczuję, że źle sie u ciebie dzieje.
Stary 2009-02-28, 11:52   #1907
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:

Karol Marks, 1867

Kryzys ten jest skutkiem innego kryzysu.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:39   #1908
Konto usunięte

Oblałam egzamin. Chora baba, jeśli ktoś nie napisał słowo w słowo z książki, nie zaliczyła. Skutek - 7 osób nie zdało, 2 na dst. Dodam, że chodzi o różnice programowe z ekonomiki zdrowia, nie miałam ŻADNYCH ćwiczeń ani ŻADNYCH wykładów, kobieta dała zagadnienia i 3 tygodnie na zaliczenie ich. Miło, prawda?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 12:44   #1909
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:

Karol Marks, 1867

Szkoda tylko, ze to nie to jest przyczyna kryzysu. Marks pokazuje sytuacje bazowana na systemie pansczyznianym tj ze "pan" uzaleznia od siebie robotnika poprzez system kredytow nie do splacenia. I to ma wg niego doprowadzic do bakrtuctwa bankow. Tymczasem podstawa naszego kryzysu jest kryzys bakow, ktory to doprowadzil do niemoznosci splacenia kredytow, czyli na odwrot. Nie dlatego banki bankrutuja, ze pan Zdzisio i pani Basia nie moga splacic kredytow, tylko dlatego, ze banki nie moga DAWAC kredytow, poniwaz inne banki nie daja im kredytow co prowadzi do krachu "sztucznych pieniedzy" (upraszaczajac). Reansumujac banki spieprzyly sprawe miedzy soba i dlatego kredyt pana Zdzisia okazal sie trudny do splacenia, a nie zbankrutowaly dlatego, z pan Zdzisio wzial na siebie za duzy kredyt i go nie splaca, na odwrot. Mowiaz krotko, Marx nic nie przewidzial, bo za jego czasow to nie bylo 10% tej ekonomii na ktorej sie to wszystko teraz opiera (i od ktorej runelo).

/edit: jeszcze dodam, ze wg nauk ekonomicznych kryzys jest wtedy duze organizacje finansowe etc traca nagle duza czesc swojej wartosci. I na tym opiera sie ten kryzys, a nie na ty, ze pan zdzisio nie moze splacic kredytu. SKUTKIEM jest to, ze zdziosio nie moze i przez to gospodarka hamuje, ale nie jest to przyczyna.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2009-02-28 o 12:47
santos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 13:20   #1910
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
A dzisiaj w Polsce było widać coś takiego:
http://www.tvn24.pl/0,2179396,galeria.html
Młody księżyc zbliżył się do Wenus, aż wreszcie ją przykrył. Zanim ją zakrył, oba ciała świeciły mocno.
Ekhm, ekhm, mamy mieć skojarzenia, tak?

Cytat:
Elli - a może by tak konkurs na najlepszy moherowy make up i pazury?
Np. wzorek na paznokciach z nitek moheru wtopionych w lakier, niegolone wąsiki, niewydepilowane w cienką kreskę brwi, makijaż oczu rażący gromami (sama mam meszek na twarzy i nie lubię komentarzy o tym, jak to nie usunięto modelce włosków).
Jestem za Do tego niebieski cień i rażąco różowa szminka

Cytat:
Jedna wizażanka (której osobiście nie trawię) po dyskwalifikacji za podanie numeru swojej pracy narobiła rabanu
Paulakrk? W sumie nie wiem, po co jej ten konkurs, podobno ma już jakieś znaczące tytuły, a na forum paznokciowym jest niemal bóstwem.

Nota bene, jeśli zobaczycie gdzieś taki jasnoniebieski lakier jak w pracy 22, proszę o cynk
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 13:25   #1911
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość

Jestem za Do tego niebieski cień i rażąco różowa szminka
I obowiazkowo szminka nakladana nie przed lustrem, tylko "na wyczucie". Avangarda na maxa bo kto powiedzial, ze szminka trzeba trafic w obreb ust...

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-02-28, 13:38   #1912
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Paulakrk? W sumie nie wiem, po co jej ten konkurs, podobno ma już jakieś znaczące tytuły, a na forum paznokciowym jest niemal bóstwem.

Nota bene, jeśli zobaczycie gdzieś taki jasnoniebieski lakier jak w pracy 22, proszę o cynk
Dokladnie, bóstwo, guru, aż się człowiek boi ze z lodówki wyskoczy. A ja do tego mieszkam w Krakowie, więc wiesz, obawy uzasadnione Ja z nią miałam jedno ścięcie, niesamowicie chamska osoba, później potrzebowałam sobie założyć w Krakowie tipsy - to nie, nie ma innej pani od tipsów, tylko Paulakrk, reszta to wieś i zera :/ Wychodzi na to, ze mamy w Krakowie tylko jedną panią od zakładania paznokci, szok! Nawet się temat bałam zakładać, bo zostałabym od razu oskarżona o chęć pójścia do gorszej konkurencji, zamiast do paznokciowego guru A ja jeśli ktoś jest dla mnie niesympatyczny, to raczej nie chcę dawać tej osobie zarobić

Szajuś - nie przejmuj się, to tylko jeden egzamin Ale czasem się trafiają egzaminatorzy idioci, wiem z autopsji

Stary 2009-02-28, 13:44   #1913
Konto usunięte

Cytat:
I obowiazkowo szminka nakladana nie przed lustrem, tylko "na wyczucie". Avangarda na maxa bo kto powiedzial, ze szminka trzeba trafic w obreb ust...
Moja mama tak nakłada. Najlepsze jest to, że trafia idealnie Powaga, nie wyjeżdża poza usta, nie mam pojęcia, jak ona to robi... Tajemnicze trzecie oko na szmince?

Eli, dzięki
Stary 2009-02-28, 13:52   #1914
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Co do paznokci, to rzucilam okiem i moje typy sa takie:

w kategori disco-dance-techno szau - karnawal trwa:
turkosuwa fala maja najlepszy wzorek i forme, aczkolwiek sa niebieskie, co mnie nieco odrzuca

fiolet - ladne, disco-techno ale nie przesadzone i nic im nie sterczy :P

zloto-czerwone - fajne, jak na mar di gras, chyba najlepsze z tych techno-disco-karnawal

W kategorii slubne, tylko pierwsze mi sie podobaja.

W kategorii "udziwnione ze sterczacymi cusiami (to chyba akrylowe ozdoby)" podobaja mi sie te.

Nie podobaja mi sie te zakonczone w szpic, a poza tym wiekszosc jest po prostu za dluga. Jescze te z tweetim sa urocze, jak dla dziewczynki :P

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-02-28, 14:02   #1915
Konto usunięte

A mnie się szczerze mówiąc kompletnie żadne nie podobają. Nie widziałam tylko tych Pauli.

Aha, nie podobają mi się nie dlatego, że np. są w szpic - to, że ja nie noszę takich, nie znaczy, że są brzydkie Ale kolorystyka i ozdoby w żadnej pracy mnie nie zachwyciły.
Stary 2009-02-28, 14:05   #1916
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Jesli chodzi o makijarze, to wiekszosc jest marna, zeby nie powiedziec tragiczna. Jest troche tych z wywijasami namalowanymi na twarzy, ale wiekszosc jest wykonana niestarannie, nierowno i najczesciej kredka zamiast linerem, co wyglada po prostu zle (np ten). Z kategorii "dokleilam sobie dlugie rzesy" podoba mi sie ten, i ten bialy tez ujdzie tloku. W kategorii "lata 80 wiecznie zywe" tylko ten wyglada ok, ale mysle, ze nie nadaje sie na mpreze karnawalowa, bo w przyciemnionym swietle, takie kolory beda wygladac jak szara nieregularna plama na twarzy. Z katagorii "go goth" chyba tylko ten sie do czegos nadaje, chociaz motyw koronki byl juz powielany 46372848 razy. Ostatecznie najwiekszy potencjal dostrzegam w tym bialym z krysztalkami, ale ogolnie to w zadnym z tych nei chcialabym isc na impreze karnawalowa. Czesto lepsza sa pokazywane na MM niz w tym konkursie...

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-02-28, 14:11   #1917
Konto usunięte

Zastanawiam się, dlaczego część tych prac to tylko makijaż oczu? Przecież oczy są tylko częścią twarzy. Gdzie policzki, skóra, usta...? W tym, który pokazałaś jako lata '80 nos jest zrobiony tragicznie - nie dość, że się błyszczy, to jeszcze jest wyeksponowany i wydaje się być duży.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 14:19   #1918
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Dokladnie szaja, ale ja juz nawet nic nie mowilam o modelowaniu twarzy, bo chyba zadna propozycja sie o to nie pokusila :/. Jest taka dziewczyna na MM, chyba PaSSiOn, cos takiego (nie pamietam nicka dokladnie), ona robi sesyjne makijarze, takie fantazyjne, i sa O NIEBO lepsze, naprawde fajne. O AdzeBiL nie wspomne... A to co jest w tym konkursie - zenada.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-02-28, 14:55   #1919
Malla
Nie depcze krokusów

Myślę, że po prostu profesjonaliści nie startują w takich konkursach.

Szajba - wcześniej opowiadania, ale teraz dopiero sagę. Jestem tolkienomaniakiem.
Stary 2009-02-28, 15:12   #1920
TmargoT
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11209787]A mnie się szczerze mówiąc kompletnie żadne nie podobają. Nie widziałam tylko tych Pauli.

Aha, nie podobają mi się nie dlatego, że np. są w szpic - to, że ja nie noszę takich, nie znaczy, że są brzydkie Ale kolorystyka i ozdoby w żadnej pracy mnie nie zachwyciły.[/quote]mnie również nie podobają się paznokcie w szpic,choć te rózyczkowe mnie zachwyciły.
nie wiem,czy to gotowce,ale ciekawie pokazane.
pewnie większość jest niepraktyczna,a ja przepadam na naturalnością.
wolę białe końcówki.

ps.weszłam,żeby poczytać i zobaczyć,kim jest słynna paula k.
już wiem,miałam przyjemność prowadzić z nią rozmowe.powiedziała jej,ze jest wredną su..ą i pewnie jest bardzo samotna.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-02-28 o 15:19
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości