|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Witam wszystkich
![]() Postanowiłam się pzryłączyć do Was, mogę? ![]() Chcem zgubić 10 kg, mam nadzieję że pojdzie jak z platka , obecnie ważę 68 kg...idę Was czytać nadczytać, przynajmniej troszke
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:54 |
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz nam coś więcej o sobie? Co do czytania to obowiązkowo 1 strona tego wątku A do zrobienia test |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o sobie...no kurcz, ciężko tak coś.. .no dopsz... w zyciu nie ważyłam tyle co teraz Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:53 |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!
Od kilku dni intensywnie czytam o diecie Dukana...ogladam efekty, STARAM sie nadrobic Wasze forum, ale powiem szczerze ze Wasze podpisy z osiagnieciami sá imponujáce! ![]() Kochane, macie moze jakies rady dla mnie na sam poczatek? Cos o czym warto pamietac, jakies ciekawostki...cokolwiek, co powinnam wiedziec, albo co mi pomoze na poczatku..? Zaczynam od srody...Nie jestem sama, bo zaczynam z mojá szefowa ( z ktorá mieszkam). Aa...Pierre mi obliczyl, ze do polowy lipca schudné 10 kg Byloby fantastycznie![]() Oczywiscie nie nastawiam sie na cud, mam tylko nadzieje ze okaze sie wytrwala, silna i cierpliwa- Wasze efekty motywujá bardzo! Niestety, czasem mi sie wydaje, ze jak nie zjem czegos slodkiego to umre...Mam nadzieje, ze poradze sobie z tymi atakami. Plus, opiekuje sie dzieci i cale dnie znimi spedzam, gotuje dla nich. Wiec...owszem, beda jadly "nasze"dukanowe potrawy, ale urozmaicone w rzeczy, ktore one maja prawo jesc i ktorych potrzebujá, a ktorych my nie mozemy. Tego sie boje najbardziej, zeby sie nie zlamac i nie poczestowac sie chlebkiem, owockiem...czekolada....B edzie to podwojna walka.... I jeszcze raz chcialam Wam pogratulowac zwyciestw!
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
roux666 czyli zaczynamy razem
|
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
truru ruru a nie guru
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- neni zac/ zamal'o ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
witaj
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na poczatek przygotuj sie teoretycznie, poczytaj conieco, no i musisz sie zaopatrzyc w bialeczko, wode i otreby bedzie dobrze![]()
|
|
#2979 |
|
404 Not Found
|
Wam wszystkim również składam spóźnione życzenia, ode mnie i Rodzynka.
![]() Na Święta byliśmy "wyjazdowo" stąd spóźnione, acz szczere życzenia od nas obojga. Oby w dół!! ![]() My jedliśmy, oj jedliśmy dużo i wszystko. W przyszłą sobotę jedziemy na wesele, więc też będzie uczta. A później ostra trójeczka! ![]() A, i dodam. Jak dobrze, że wrócił stary, dobry wizaż! |
|
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Jessu, dziewczyny, ale naprodukowałyście wątkow
![]() ale dzielnie czytam ![]() I już ssię zastanawiam, jak ja wepchnę w siebie 5 posilkow....ciężko będzie.. Odżywka białkowa Ostrowia już leci do mnie, mam zamiar popijać na śniadanie i kolację...plus 3 posilki jakieś w ciągu dnia...zamiast sniadania, bo tak do 11 nie dam rady nic przelknąć oprócz plynów, mimo najszczerszych chęci, chyba,że uda się jakoś stopniowo wcisnąć 5 ... A...i wyszlo mi dwa dni udezeniowki wg testu
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:53 |
|
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co to za odzywka bialkowa. Znasz sklad?
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
To super, bo tego się najbarzdie bałam,ze będę musiala jeść na sile
![]() A Ostrowia wPC 80 http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/odzywki_ostrowia/...900g_2009.html Wartość odżywcza w 100g Białko 80g Tłuszcz 8g Węglowodany 6g Wartość energetyczna 427 kcal/1785 kJ Witaminy i mikroelementy w 100g Witamina A 26,6µg Fosfor całkowity 264mg Witamina E 0,0525mg Potas 384mg Witamina D3 2,05µg Magnez 56,4mg Witamina K1 < 0,10mg Żelazo 1,06mg Wapń 383mg Cynk 0,43mg Aminokwasy w 100g WPC Alanina 4,92g Lizyna 10,11g Arginina 2,71g Metionina 1,9g Kw.asparginowy 10,36g Fenoloanilina 3,14g Cystyna 1,63g Prolina 7,21g Kw.glutaminowy 18,10g Seryna 4,92g Glicyna 1,80g Treonina 6,93g Histydyna 1,83g Tyrozyna 2,96g *Izoleucyna 6,07g *Walina 5,71g *Leucyna 10,46g *aminokwasy rozgałęzione BCAA Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:51 |
|
|
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dukan nie poleca tego typu substytutow. Trzeba skupic sie na produktach naturalnych,a poza tym to zawartosc tluszczu jest raczej za wysoka, ale niech sie kto inny wypowie ![]()
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu, to prawie samo białko.... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:48 |
|
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
ale bardzo rzadko, jak nie bedzie innego wyjscia, ale nie zamiast posilku i nie codziennie
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na innych forach dziewczyny dietujące piją to, dodaja do potraw, i jakoś nie widzą żadnych preciwwskazań. Chyba mogę zapytać, skoro gdzieś wyczytałam,ze można ? Nie tylko na innych ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2587 Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:47 |
|
|
|
|
#2990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staraj sie unikac substytutow. Ale z drugiej strony nie mozna glodowac, bo spowolnimy metabolizm. Ostroznie z tymi odzywkamu, prosze>
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
Duzo prawdy w tym co weteranka Wiolqn pisze, ale w pierwszej bialej ksiazce malej Dukan chce, zebysmy nie szli na latwizne, i skupili sie na naturalnych produktach, na nowych smakach, nowych sposobach przyrzadzania posilkow. Moze na www.dukandiet.co.uk cos bedzie, bo tam jest aktualne info o diecie.
trzeba zachowac umiar i nie zastepowac za czesto posilkow koktajlami
|
#2993 |
|
Podróżniczka
|
Hej
![]() ja tez spedziłam Świeta wyjazdowo wiec dopiero teraz składam Wam spóznione ale szczere życzonka moje Drogie trośke nagrszeszyłam przez te Świeta, ale nie bylo tragicznie...jutro powrót na dobre tory ![]() a jak u Was? |
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie problem polega na tym, ze ja bardzo mało jem. Dzien potrafię przeżyć na plynach i nie czuję głodu. Jasne,ze cos sobie będę zabierać ze sobą, tylko to w sumie dieta bialkowa, więc jak za mało białka to tez niedobrze...Jasne,że nie można przesadzać, ale jak juz nie będę mogła, to mam zamiar wspomoc się lekko... ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Ale rozsądnie używane, krzywdy nie zrobią ![]() Dzięki za linka
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:46 |
||
|
|
|
#2995 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny dzisiaj zaczelam diete i jokos mi nawet calkiem dobrze idzie. Na sniadanko zjadlam 2 jajka na twardi i szynke na ii sniadanko jogurt z otrebami zetnimi , na obiad piers z kurczaka gotowana, pozniej jogurt z otrebami a na kolacje wlasnie chcialam sie spytac czy moge pic mleko o niskiej zawartosci tluszczu??
A jeszcze chcialam sie spytac o ten test dukana czy jeston naprawde potrzebny?? |
|
|
|
#2996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
2. Otreby najlepiej 2 lyzki owsianych i 1 pszennych, albo 2-3 lyzki owsianych 4. Jedz wiecej ![]() 5. Mleko do 2 procent tluszczu, ja bym tego najchudszego nie ruszala, bo to farbowana woda, a w tym troszke tlusciejszym to sie witaminki chociaz rozpuszcza ![]() Jest ograniczenie maks kg nabialu dziennie, lacznie z mlekiem. Mleko lepiej ograniczyc do 1 szkl ze wzgledu na laktoze ![]() 6. Otreby jemy jednorazowo w ciagu dnia, nie rozkladamy na kilka posilkow, gdyz zakloca to dzialanie bialek, wiec 2-3 lych owsianych (lub 2 owsiane i 1 pszennych) na raz.
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe koleżanki
ja tylko to co wiem tak test jest konieczny aby później uniknąć zastojów co do otrębów żytnich u nas są niewskazane dlatego ze są ostre i przy naszym trybie odżywiania mogą nam zrobić krzywdę-tak było w ksiażce
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze sie grzeszy z glowa a nie czyms innym ![]()
|
|
#2999 |
|
BAN stały
|
Widze ze nie tylko ja popłynełam w te swieta...
![]() Nie wchodze nawet ma wage zeby sie nie dołowac, nie jest mi to teraz potrzebne wole sie narazie odciazyc psychicznie a nie sobie jeszcze dowalac ![]() Za to od jutra juz wracam na dobre tory, mam zamiar dukac bezgrzesznie. Przyznam sie szczerze ze zaczelam dukana zaraz przed swietami i skrycie w glebi duszy mialam takie poczucie ze pokusa jest blisko i nawet nie zamierzalam z nia walczyc, dopiero teraz zaczna sie prawdziwa walka Odrazu zaznaczam zeby nie brac ze mnie przykladu! Bo to jest raczej zachowanie godne potepienia a nie bron boze powielania! Czasami te moje medrkowanie nie wychodzi na dobre ![]() Tak w ogole jutro jest dla mnie bardzo wazny dzien trzymajcie za mnie kciuki! ![]() ![]() A nie pozałujecie...hehehe
|
|
|
|
#3000 |
|
Przyczajenie
|
Cześć.
Zmierzam zacząć dietę Dukana. Mam do Was prośbę, może któraś dobra duszyczka będzie miała minutę i chęć na odpowiedź Chodzę do pracy na 8, tam jem bułkę na śniadanie, o 12-13 jest obiad, wieczorem w domu też jakieś szybkie kanapki, pizza, spaghetti. Przechodząc na Dukana wiem, że muszę dużo zmienić, ale nie zmienię tego, że od 8 do 16 jestem poza domem. Mam duży problem z ułożeniem sensownego menu na wynos. Pal licho dni warzywne, bo tu można sałatki jakieś brać itd. Ale co z białkowymi dniami? Obiad mam z głowy, bo mamy świetną stołówkę, która ma zawsze w ofercie coś dla odchudzających się gotowany drób, pierś z kury na parze, mięsa duszone itd. Ale nie mam pomysłu na pozostałe 3-4 posiłki... Tak sobie wymyśliłam: będę piekła pieczywko dukanowe (otręby + homo) i z tego będę kombinować kanapki. Ale co dalej? ![]() -śniadanie: kanapki dukanowe - II śniadanie: jajko na twardo - obiad: coś ze stołówki - popołudnie: serek wiejski -kolacja: ???????? Pierwsze 4 posiłki muszą być jakieś nieinwazyjne, bo w pracy nie mam możliowści kombinacji za bardzo. A to co wymyśliłam wyżej wydaje mi się bardzo kiepskie i niezachęcające A ja lubię dużo zjeść, jedno jajko mnie nie zaspokoi, dopóki mi się żołądek nie skurczy to musi być coś okazalszego ![]() Dodam, że średnio lubię też właśnie mięso drobiowe, na obiad upchnę, ale jeść 3x dziennie pierś.... Najgorszym problemem jest ostatni posiłek, bo co, znowu jajko mam zjeść? Wracam późno, bo chodzę na różne zajęcia i jestem w domu koło 20-21. To już pora na gotowanie czegokolwiek nie jest. Poza tym mam kiepskie warunki do gotowania, nawet porządnych garnków nie mam ![]() Jakie macie Wy sposoby na jedzenie na wynos? Takie jedzenie bez certolenia, wiszenia nad garnkiem, że tak to nazwę: na fast-food dukanowy? ![]() Edytowane przez ciocia dobra rada Czas edycji: 2011-04-25 o 21:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

witaj

A ja lubię dużo zjeść, jedno jajko mnie nie zaspokoi, dopóki mi się żołądek nie skurczy to musi być coś okazalszego