|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3242 | |
Zadomowienie
|
hej dziewuszki, zycze Wam milego weekendu. Nie grzeszcie za duzo. Buziaki. Ja dopiero odwiedze Was w srode. Buzka.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
![]() Znalazlam dzis zajefajną aptekę zielarską, mają tam też zdrową żywność, oleje i takie różne rózzniaste naturalne i ekologioczne cuda. Nawet nie wiedzialam że mam takie cudo pod nosem. Otęb ( otrąb ![]() I nie wiem, czy mogę je tknąć, czy oddać domownikom... O, takie http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Otręby-granulowane-ze-śliwkami-Sante.html Jakby któraś z Was czegoś poszukiwala, a nie mogla znależć, to mogę sprawdzić czy jest ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ta 40 to ilość kg które chce zrzucić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no, to juz wiem ![]() Kurcz, jakieś zaćmienie mialam, przeciez wiedziałam o tym ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() KOTLETY Z KALAFIOREM AAAAAAAAAAAAAAA MNIAAAAAM o ten cytat chodzilo ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- jest nowy czat na www.dukandiet.co.uk potlumacze Wam conieco wieczorkiem, bo musze zmykac ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-04-29 o 16:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę.. Ja mam do środy, a że przed wypłatą jestem to nici z fajnego weekendu. Przed chwilą się opalałam, za chwilę ćwiczenia, potem łosoś gotowany i pasztet, a potem nie wiem co. Nie mam planów na weekend ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Zachęcona wynikami Marty i zapałem Justyś, przychodzę i ja ![]() Zaczynam jutro I Fazę Dukana ![]() Wątek postaram się nadrobić w międzyczasie ![]() Czy można ??? ![]()
#3249 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]() Wskakuję na orbitreka przy King's Speech ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-04-29 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Raczkowanie
|
d666666
![]() ![]() ![]() ![]() rozwaliłaś mnie z tym kaloryferem ![]() Fenris Fajny filmik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyszło mi 3 dni I fazy ![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to,że ja właściwie bezmięsna jestem ![]() ![]() ale zaparłam się ryby jadam,to może jeszcze dodam do tego ciut drobiu i starczy ![]()
![]() |
#3252 | |||
Zakorzenienie
|
Juz zmieniły właścicielkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O zobacz jak ładnie Fenris wszstko streścila ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3050 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3052 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3056 to tylko część ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I tak mam już lat 28, a jestem Emilia 25. Przynajmniej będę pamiętać, ile miałam lat, jak się rejestrowałam. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() ![]() Idę przekąsić jeszcze łososia. Bardzo fajny ten King's Speech, choć brakuje mi 10min do końca ![]() W mojej okolicy wykupiono wszystkie serki wiejskie lekkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
BAN stały
|
Ja tez Wam zazdroszcze wolnego weekendu bo ja niestety wtedy pracuje, jutro zreszta tez. Mam teraz nawal obowiazkow i z tym dukaniem po swietach ciezko idzie..
![]() poprosze o solidnego kopa w doooope ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Wtajemniczenie
|
mod : Good morning all. We welcome to todays LIVE chat with Cathy, Jessica and Maarit. The chat will last for one hour. Have a good chat!
Witajta po dlugiej rozlace- bede Wam walkowac newsy z czata ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- dla tych co nie jadaja miesa, ale ryby i nabial i boja sie, ze przez to beda miec zastoje ![]() ![]() ![]() Haleyshope : During lent I am a fish eating vegetarian. I started this diet on the last week. I feel I ate far too much Tuna & dairy (no fat yogurt) to get a true attack experience. I want to return to the attack phase. Is that an effective way to "re-start" my body which I feel is stagnate maarit : Hi Haleyshope! thanks for your question and welcome to the chat! For dairies there is a 1kg daily limit, throughout the diet, so if you exceeded that it is most likely the cause some stagnation. For tuna and other fish & seafood (and poultry & meat) there is no limit - you cannot eat too much of those. Doing a new attack phase is not something that we would advise you to do. Instead, you should carry on with the cruise phase instructions. Ensure that you eat plenty of proteins on every meal, also on the PV days alongside the vegetables. Limit your dairy intake to max. 1kg / day, and remember to drink between 1,5 - 2 litres of liquids (in total) on daily basis; not less nor much more. Increase your exercise as much as possible and keep us updated with your progress by sending the daily report regularly. I'm sure your weight will continue to drop with these instructions. Happy weekend! Jak rozruszac organizm, zeby spalal tluszczyk i zastojow nie bylo? 1. nie przekraczac kg nabialu dziennie 2.mozna do woli ryb, owocow morza, drobiu i miesa, tego nigdy za malo 3. NIE polecaja robic od nowa U!!!, trzeba wskoczyc na 2 i ciagnac dalej 4. Bialko- duzo w kazdym posilku, zarowno P jak i pW 5. Pic od 1.5 l do 2l plynow 6. cwiczyc. move ur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- znowu o jajach- ograniczenie zoltek shalou : Due to y husbands illness I wasn't able to get started with this porgram asap as I had planned. So, I a am starting with the attack phase today. Allof the protienis difficult to assimilate as I am not usually a protien eater 24.7 so this is a challenge. any ideas? maarit : Hello Shalou, welcome to the chat! I will ensure you have the attack phase instructions in your slimming apartment from tomorrow morning onwards; please stick to those the best you can. You are allowed pure proteins: meat, fish, seafood, poultry and eggs (max 2 per day / 5 per week for yolks), 2tbs of Oat Bran, and max 1kg of low fat dairies per day. Remember to drink between 1,5 - 2 litres of liquids every day as well. With all of the allowed foods you can keep your diet varied and not grow bored on PP days; the daily menu suggestions in your slimming apartment, as well as the recipe book, are there to help with ideas for meals. I'm sure you'll be fine - the results will keep you motivated and we are here to support. Enjoy your weekend! 1. 2 zoltka na dobe. a 5 max w tygodniu (to jest niewykonalne i fizycznie prawie niemozliwe ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Sledziki w zalewie octowej, czyli jak dobrze, ze Lidl jest tak blisko ![]() gabrieleme : I don't see any reference to herring in the list of foods. I love to eat pickled herring. Is that OK to eat as pure protein or a no no? maarit : Hi Garbrieleme! Thanks for your question. Herring is fish, and all fish is allowed completely: as pure protein. However, ensure that the pickled one does not contain any extra oils or sugars, as those would be harmful when trying to lose weight. Enjoy! 1. Bez oleju oczywiscie i bez cukru, gdyz szkodza one diecie ![]() 2. Sledz to ryba ![]() ![]() ![]() 3. W lidlu sa rolmopsy w zalewie na slodziku ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- cytrynka ![]() ![]() DPCoach : I like a drink in the morning of a whole lemon, a good sized piece of ginger, some wheatgrass and a thimbleful of omega oil - all whizzed up into a pint drink with warm water - is this allowed on the Dukan Diet? cathy : Welcome to our chat DPCoach, I am sorry but your drink is not allowed. Lemon can be only used as a seasoning ingredient, so you cannot have more than 2-3 drops per day in the cruise phase. Wheatgrass and oil won't be allowed before the celebration meal in the consolidation phase. So, be patient and focus on the Dukan allowed food / beverages in order to optimize your weight loss. Stay strong! Have a nice coaching! 1. calej cytrynki nie mozna sobie wcisnac , ale mozna sprobowac kanarka albo kaczuszke ( tez zolte ![]() ![]() ![]() 2. 2-3 kropelki cytrynki dozwolone w 2 fazie, ciekawe, czy w herbacie da sie wyczuc ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- slodziki, czy erythritol dozwolony?kakalko<a co z kakalkiem ![]() annabellebushell : Is the erythritol ok to use as a sweetener instead of aspartame? Also with fat reduced cocoa - what is the difference between this product and just normal baking cocoa? maarit : Hi Annabellebushell, and welcome to the chat! Erythritol is actually not allowed, but you can use Stevia, Canderel or Splenda - or Xylitol, as sweetners. Normal baking cocoa is high in fat and most likely not sugar free - unlike the Dukan Diet Fat Reduced Cocoa powder. The cocoa that you could use as tolerated item at 1tsp / day must be less than 11% in fat and completely sugar free. Enjoy! 1. nie mozna erythritolu (whatever it is) 2. mozna Stevie, Canderel, Splenda i moj ukochany xylitol 3. Kakao mniej niz 11 proc tluszczu i bez cukru ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- wahania wagi w ciagu dnia, jak to, ze moge wazyc nawet 2kg wiecej wieczorem? a takto Frannie_68 : Hello, when I weigh myself in the morning, the difference is sometimes is as much as 2 kg compared to my weight in the evening ![]() cathy : Hello Frannie_68, your weight will always vary throughout the day. I think you may be affected by some water retention : please don't drink more than 1,5 L of water per day, don't salt your plates, be careful about salted food like smocked food, preserves, crabs sticks and leave aside the following vegetables on PV day : cabbages, radishes, turnips, celery. You can also ask your pharmacist about a drainer, it will help you to fight against these bloating symptoms. I am sure things will get better. Keep us updated! 1. woda sie zatrzymuje byc moze (chociaz i tak wrzucamy cos do brzuszkow caly dzien ![]() 2. nie pic wiecej niz 1.5 l wody na dobe 3. nie dosalac posilkow 4. uwazac na solone i wedzone, konserwy, surimi 5. kapusta, rzodkiew, rzepa, seler. Odlozyc na bok te warzywa na dni Pw w doslownym tlumaczeniu. (To zdanie jest bardzo dwuznaczne i wynika z niego, ze albo odlozyc i nie jesc, albo odlozyc specjalnie na te dni i jesc. Bylabym za tym, zeby jesc, bo te warzywka sa moczopedne, wiec osochosi ![]() ![]() 6. Mozna srodek jakis moczopedny lagodny ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- uzywajta przypraw wszelakich nawet na PP ![]() beyjoud : hi,when Iam on pp days can I use garlic, peper, hot chilies and lemon with my food? maarit : Hi Beyjoud! You can use spices on PP days - it is important that the food is tasty and satisfying, so please do spice them up with your favorites. Lemon is a fruit, though, so you can only use a few drops to moist e.g. fish. Enjoy! 1. mozna czosnek, pieprz, chilli papryczki i nawet kilka kropli cytrynki ![]()
#3257 |
Rozeznanie
|
D666666 - jesteś boska!!!
Ale powiedz Dukanowi , żeby wypchał się 1,5-2 litry wody i 5 żółtkami na tydzień. W książkach na okrągło o piciu wody, a teraz zmienia zdanie i nie mówi dlaczego!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zawsze piłam dużo i nie będę się ograniczać, tym bardziej , ze podobno mieliśmy sobie uszkodzić wątrobę (nerki?) pijąc za mało wody!!!!!!!1 Jak mu sie poprzestawiało to niech nową książkę napisze! ---------------- Od tygodnia zaczyna mi sie @. Waga rośnie (bez grzechów teraz i na święta). Pamiętając ostatnią 3-tygodniową @ jestem wściekła! Dobrze mi było na menopauzie i nie wywalałam tyle kasy na tampony i itp. WRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!! ---------------------------- - I za serki 3% też ![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-04-29 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Wtajemniczenie
|
opierdziel za jedzenie 3 proc serkow wiejskich
![]() ![]() ![]() yaffaifrah : can I eat 3% cottage chease? i cant find no fat in Israel. cathy : Hello yaffaifrah, 2% of fat is the maximum allowed in cottage cheese. Can't you find some fat free dairies (yoghurts, fromage frais)? I am really suprised. Have a look to all supermarkets around you and don't hesitate to ask your neighbourhood. Give us a feedback about that, please. Have a nice week-end! Mozna tylko do 2 %, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja jem twarog 0% i wiesniaki 3% i srednia wychodzi . Ona sie nie zna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Dni PW- proporcje bialka i warzyw na talerzu ![]() Dinahs : Hi, during PV days, is it bettter to snack on protein/lowfat milk products or veggies? Am a bit confused! Thanks!! cathy : Hello Dinahs, on PV days you will have to split your plates as indicated : 2/3 of proteins and 1/3 of vegetables. So, a snack made of proteins will be better on PV day (be careful : only skim milk is allowed, not lowfat!). Have a nice coaching! 1. 2/3 talerza powinno zajac bialko, a pozostala 1/3 warzyw 2. i jeszcze o mleku, ze niby tylko beztluszczowe mozna, a nie nisko tluszczowe ( akurat w mleku tego tluszczu jest najwiecej ![]() ![]() ![]()
#3259 |
Rozeznanie
|
To tych warzyw też nie dużo. Położę sałatę to zajmie półmisek. Czyli tych białek 2 półmiski.
Może tam dzieci Dukana pisza na tym czacie???????????????
#3260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Doktorek jest jeszcze na wyjezdzie w USA, jego dietetycy odpowiadali na pytania. Ja tez jestem zla za zoltka, wode i plyny, robienie wody z mleka i odbieranie nam wiesniakow. Ale jedynym pocieszeniem jest xylitol ![]() ![]() ![]() Sorry za wiesci, wklejam tez oryginalne wypowiedzi, zeby nie bylo, ze cos zle zrozumialam, uslyszalam i przekrecilam ![]() ![]()
![]() |
#3261 |
Rozeznanie
|
Dobrze , ze wklejasz.
nie odzywam się bo mi waga rośnie zamiast spadać. Z diety nie rezygnuje , więc o pociechę się nie zgłaszam. Zaciskam zęby.
#3262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3263 |
Rozeznanie
|
Kocham Cię.
![]() Motywacji do ćwiczeń nie mogę znaleźć. Ot tam, jutro poszukam. Idę z książką do łóżka. Dobranoc.
![]() |
#3264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytalam, ze to dobre cwiczenie kardio i jakie przyjemne ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-04-29 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Rozeznanie
|
Jak nie wezmę się za callanetics to nie schudnę. Ot co!
#3266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Jak jest wiosna, to tylko na dworze trzeba cwiczyc i juz, nawet spacery, marsze, biegi, TRAMPOLINA ![]() ![]() ![]() Ja sie czuje wspaniale, bo ostatnio za duzo w pomieszczeniach zamknietych siedzialam, brak tlenu i az mi sie zemdlalo i upadlo, ale teraz obowiazkowo dawka ruchu na swiezym powietrzu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3267 |
Rozeznanie
|
MOże być platonicznie.
i moje piłkarzyki dały du.y w Wielką Sobotę ![]() Jakby mi waga trochę spadłą byłoby łatwiej zabrać sie do gimnastyki. ---------Może ja za dużo warzyw jem na pW????????? Spadam.Dobranoc.
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-04-29 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc kochane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ten podzial talerza to dla laikow podali pewnie, bo mozna zrozumiec, ze PP to Proteiny a PW to same warzywa ![]() ![]() Zapomnialam sie zapytac o Pilkarzykow Twoich... wlasnie.. Myslalam, ze oni zawodowo zajmuja sie sportem ![]() ![]() ![]() ![]() Znajdz troche czasu na ruch, zobaczysz, ze pomaga. Wiem, ze sa tu ludzie, ktorzy chudna na samej diecie, ja tez myslalam, ze do takich naleze, ale sama sie oszukiwalam. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ooooo uuobudzilam pania ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- A Emi na wesele czmycha jutro z Panem Raisin ![]() ![]() Kreacja gotowa??? Pewnie wezma Cie za panne mloda ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3270 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Dość dużo słyszałam o tej diecie i zastanawiam się czy nie zacząc jej stosować. Najpierw jednak chciała bym się dowiedzieć czy jest skuteczna i czy nie ma efektu jojo. Słyszałam, że jest drastyczna :/ . mogł b y mi ktoś ją mniej więcej przedstawić. była bym wdzięczna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.