|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3302 |
Wtajemniczenie
|
dziewuszki badzcie tak uprzejme i dajcie przepis na te kotlety kalafiorowe
![]()
#3303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na talerzyk i do mikrofali na 3 minuty na max ( dziewczyny pisaly o 4, ale mnie sie przy 4 spalajá, moze dlatego, ze mam mikrofale ustawiona na MAX). pyszniutkie ![]() na obiadek stek z wolowiny, na deserek serek homogenizowany )% ze slodzikiem i cynamonem... ![]() uwielbiam te diete... ![]() najgorsze jest to, ze dalej nie mam baterii do wagi i nie mam pojecia ile waze ![]() Pewnie przez te 4 dni jakos za wiele nie schudlam, ale ciesze sie, ze jest tyle dobrych rzeczy ktore mozna tu zdrowo zjesc i ze nie musze sie glodzic ![]()
![]() |
#3305 |
Raczkowanie
|
Przepis na kotlety z kalafiorem podawała niedawno Agucha79
"ok.60 dag mięsa mielonego z indyka ( ja kupiłam kilogramową paczkę odtłuszczonego w Realu ale mają tez takie pół kilogramowe), około 200 dag mięsa mielonego wołowego( niekoniecznie) ok. 250-300 dag kalafiora ( ja na kg mięsa daję 450 mrożonki) 2 jajka dodałam łyżkę otrąb pszennych ale tylko dlatego, że mi się po szafce walały:P jak robiłam przed swiętami to dodałam jeszcze ugotowaną , startą włoszczyznę przyprawy: duzo suszonej pietruszki, sól , pieprz itp, cebula, duuużo pokrojonej w kostkę cebulki Kalafiora ugotować troszkę wcześniej i rozgnieść widelcem lub przeciskarką do ziemniaków, dodać całą resztę wymieszać i formować kotlety MOKRĄ ręką. Smażyć około 4-5 minut po każdej stronie, na teflonie bez tłuszczu oczywiście Można do nich również zrobić jakiś sosik ale mnie smakują bez niczego." Chyba też się skuszę i zrobię w najbliższym czasie. Smacznego!
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-04-30 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Wtajemniczenie
|
a dzieki
![]() ![]()
#3307 |
Raczkowanie
|
Oooo fajny przepis na te kalafiorowe kotleciki... Ja zrobiłam oczywiście po swojemu
![]() ![]() ![]() A ja właśnie pochłonełam olbrzymią porcję PTASINKI kurka wodna, jakie to pysssssssssssssszne !!! Na pewno będę robić !!!
#3308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Zrobie sobie dzisiaj serniczek, taki na zimno z galaretka ![]() Takie latwe i pyszne danie, bez pieczenia ![]() ![]()
![]() |
#3309 |
Raczkowanie
|
a ja wcinam serniczek z kawusią - upiekłam wczoraj
przepis znalazłam kiedys w necie SERNIK 1 kg sera chudego (najlepszy taki w kostkach ale ja zrobiłam z wiaderka mielony) - 3 jajka + 3 białałka (ja dałam 4 całe jajka) - 3 łyżek słodziku w proszku - dowolny aromat Ser, żółtka(jajka), słodzik, aromat zmiksować .Ubić białka i wymieszać - dla tych co będa robić z przepisu. Masa będzie dość rzadka i taka ma być. Małą tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę serowa. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Można dodać do części masy kakao, będzie wtedy sernik we wzorki. Odstawić do ostygnięcia. Można dodać skrobię kukurydziana lub otręby tak ok. 3 łyżek - dałam kiedyś budyń waniliowy z Lidla też wyszedł.
Teraz jednak robię bez skrobi i nie musze patrzeć ilę moge zjeść w ciągu dnia (dziele go zazwyczaj na 2-3 dni)
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-o...a-trampolinie/ taki maly link, dla takich freakow jak ja, bo ja sie zakochalam w trampolinie. Ta na zdjeciu jest podobna do tej, na ktorej skacze, ale jest ogrodzona ( cale szczescie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Kochane podpowiedzcie, proszę
![]() Czego można użyć jako smarowidła do bułeczek (zrobiłam dzisiaj pierwszy raz i wspaniale wyszły ![]() ![]() ![]() ![]() jadę dzisiaj w trasę na kilka godzin i postanowiłam zrobić sobie bułeczki na drogę z cycem drobiowym i dukanowym żółtym serem ![]() może zamiast masełka,którego nie wolno, musztardę użyć, lub ketchup (dopuszczony jest?) ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- a herbatki owocowe możemy pić? np truskawkową?
![]() |
#3312 | |
Raczkowanie
|
Cześć Wytrwaluszki Kochane !!!
u mnie znowu spadek po mimo @ ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Cytat:
![]() Najlepiej posmarować Nutellą dukanową (poniżej przepis). A ogólnie można keczupem McDonald (jest bez cukru). Herbatki owocowe możemy pić normalnie ![]() NUTELLA - 7 łyżek mleka odtłuszczonego w proszku - 1 czubata łyżeczka kakao odtłuszczonego (np Decomoreno) - 3 czubate łyżki słodziku (20 saszetek lub 10-15 tabletek) - 8 kropli aromatu orzechowego (opcjonalnie) - 2-3 płaskie łyżki mleka - 1 żółtko Mieszamy, wsadzamy do lodówki i gotowe. Pycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nutellę chyba zaraz zrobię ![]() Lecę pa ![]()
![]() |
#3315 | ||
Zadomowienie
|
dziekuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- a z innej beczki..dziewuszki mozecie byc ze mnie dumne!!!minal 1 dzien a ja juz prawie zgubilam nadwyzke!!! ![]() polecam niezawodny sposob-duuuuuuzo wody niegazowanej i przede wszystkim MALE PORCJE O STALYCH PORACH..TO DZIALA!!!!!!!!! ![]() tym bardziej wierze, ze sie uda dojsc do wymarzonych 60 kg (a moze i nawet nizej??? ![]() ....do 60 jeszcze tylko 3,5 kg!!!! ![]()
![]() |
#3316 | |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry z ranka
![]() ![]() Wypiłam już kawkę i narazie nie chcę mi się jeść. Jestem jakaś przymulona. Od rana boli mnie brzuch. Nie mogę wytrzymać. A @ dopiero za 2 tyg! A czuję, że to ten ból... ![]() Pogoda za oknem też nie dopisała bo od połowy nocy leje i teraz jest zimno i pada deszcz. masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Dukanki!!
mam dwie wiesci: 1. wczoraj bylam na Festiwalu wina....z mojá butelká wody ( nawet specjalná dostalam od swojej szefowej, taka sliczna, pokaze Wam ![]() i zadne zapachy ani wina, ani gofrow, kebabow i innych rzeczy mnie nie skusily, pozostalam nieugieta! Jestem taka dumna z siebie...Malo tego...pozniej przenieslismy sie na impreze, ktos przyniosl wielkie pudlo zelek- a ja dalej z wodá ![]() ![]() 2. no i kolejny news....czytalyscie wiadomosci : http://www.latimes.com/health/la-he-...4.story?page=2 Kochane...powinnysmy nasza diete nazwac Royal Diet! ![]() Dobrego dnia Dukanki! Dzis zaczelam II faze, na obiadek bedzie rybka ze szpinakiem albo brokulami, jeszcze nie zdecydowalam ![]() ![]() P.S czuje ze moje boczki znikaja!!! ![]()
#3318 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
Dzisiaj nadszedł dzień podsumowania mojego dukania. Minęły juz dwa miesiące (trochę więcej, ale nie licze 6 dni uderzeniówki - nie mierzyłam się) Rano na wadze było 85,1 kg - spadek o -0,5 kg (zastój poświąteczny wreszcie ruszył) w biodrach -3 cm, w udzie -2,5cm, a w pasie bez zmian . I tak jestem zadowolona bo o jeden rozmiar mniej moge nosić ciuchy ![]()
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |||
404 Not Found
|
Dziękuję.
![]() Cytat:
![]() Wytańczyłam się z Rodzynkiem. Był rodzynkowy twist, czyli ogólnie bardzo słodko. Tylko kamerzysta się na mnie uwziął (a w szczególności na mój tyłek). ![]() Cytat:
![]() Co do napojów, Fanta zero jest dość droga. Polecam te napoje, które są taniutkie (np. marki slice: pomarańczowy, oranżadka czerwona i coś spritopodobnego). Generalnie jak jakiś napój kosztuje mnie niż złotówkę, to prawdopodobnie jest on na cyklaminianie i aspartamie (bez cukru). Poczytajcie etykiety napojów, na które byście normalnie nie spojrzały. Nie warto przepłacać i bulić za markowe napoje, skoro te tańsze mają taki sam skład (sama chemia, mniam mniam. ![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle sporo było ładnych kiecek. A tą w rozmiarze 38, to capnęłam ostatnią. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że się wytańczyłaś Emilka
![]() Zeszła wreszcie ze mnie woda i nie jest tragicznie na wadze. Tragicznie jest z piłkarzykami, które grają przysłowiowy piach i strzeliły w sobotę samobója i jest tragedia i spadek z ligi zagląda nam w oczy ![]() Dzisiaj maj i powinnam zacząć ćwiczyć zgodnie z mglistymi danymi sobie obietnicami. MAM PROŚBĘ. W podpisie daję linka do strony z farbami do włosów, ALE NIE o farbę mi chodzi. Tam włącza się "ścieżka dźwiękowa". Może któraś z Was pomoże mi rozszyfrować PIERWSZA piosenkę. Może chociaż słowa, bo mój angielski ledwie zipie. (dałam link do podpisu, bo chyba nie wolno dawać w poście (?) (dawać w poście - też mi dobrze wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-05-01 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
Emilko
ale ja mieszkam w Szwajcarii, tu Cola czy Fanta jest w cenie wody mineralnej...wiec z tym nie ma problemu ![]() Iloa Eliza Doolittle - Missing voila, to nie bylo trudne ![]()
#3322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie trudne. Na ogół częściej słucham nagrań dopingu kibiców na meczach niż muzyki. Ale ta piosenka wprawia mnie w świetny nastrój. jeszcze raz dzięki ![]()
![]() |
#3323 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co, ciesze sie, ze moglam pomoc ![]() P.S zostawilam sobie te strone otworzoná i duzo fajnych pioseneczek leci... ![]() ![]() podobaja mi sie! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wchodze dziś rano na wagę a tam, uwaga ,uwaga... 64 kg ![]() ![]() a jeszcze w świeta było prawie 68 ![]() Ale sie cieszę, jak dziecko normalnie ![]() I mam pytanie, trochę bzdurne pewnie...doczytałam,że można pić Colę Light...w każdej fazie można? Są jakies ograniczenia ilościowe? Wceśniej coli czy Pepsi potrafiłam wypić ok 2 litrów dziennie, i chyba tego mi brakuje najbardziej...oczywiście nie codziennie ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Najbardziej mi smakuje ta cola zero od Hoop. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jutro zamieniam mineralkę, której szczerze nie znosze na colę ![]() Heh, ja tez najbardziej lubie tą z Hopa, chociaż wszyscy twierdzą,że smakuje jak płyn do naczyń ![]() ![]() No i ta nowość plynowa...musze się ograniczyć, bo jak policzyłam pi razy oko, to wlewam w siebie ok 4 litrow plynu dziennie ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
Właśnie wszamałam obiad
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny macie rację, że dziwnie z ograniczeniem płynów. Ja czytałam tą małą białą książeczkę i tam pisało, że jak najwięcej, żeby nie dopuścić do jakieś choroby nerek.. Co toż ten doktorek wymyślił ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.