|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Hej kochane
![]() Dla świętujących imieninki i urodzinki-WSZYSTKIEGO NAAAJ! ![]() Ja zadecydowałam,że przechodzę na III jednak,coś nie daje rady na II... A nóż uda mi się coś jeszcze zrzucić na trójce... dziś waga mi pokazała 57,5 kg. Do końca tygodnia leniuchuję na L4 ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaj sobie duzo przypraw, cebuli i bedzie pyszny ![]() aaa i jeszcze jedna uwaga. ten cholernik przywiera do wszystkiego. jedyny ratunkiem jest folia aluminiowa, wykladam niá formé... ![]()
![]() |
#3633 |
BAN stały
|
A ile można takiego chlebka jeść dziennie?
Pytam bo w niedzielę mam zjazd od 8-17 i by pasowało coś konkretnego ze sobą zabrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Fenris;26703484]Murzynka dukanowego? Mam ochotę na ciasto/ciastka czekoladowe - macie jakiś przepis???
![]() ![]() ten przepis był kilka stron wcześniej, dzisiaj go upiekłam i jest mniamuśny ![]() Murzynek
składniki: - 3 jajka + 2 białka - 5 łyżek otrębów pszennych - 4 łyżki skrobi kukurydzianej - 4 łyżki mleka w proszku - 4 łyżki mleka w płynie - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - czubata łyżka kakao - 1/2 dużego jogurtu naturalnego (u mnie grecki light) - ok. 24 tabletek słodzika (rozkruszyć) - kilka kropel aromatu (u mnie rumowy) - szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Do 3 żółtek dodać zmielone otręby, skrobię, mleko (jedno i drugie), proszek do pieczenia, kakao, jogurt i słodzik. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, ostrożnie dodać do masy i dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec ok 30-40 minut.
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
takiej to dobrze
![]() ![]() dziewczyny zrobilam dzem z rabarbaru bo sie pokazal juz u mnie jest pyszny ![]() ![]() co do chleba to ja opanowalam przepis najprostszy z mozliwych: 1 opakowanie otrab sante owsianych 2 zoltka woda + drożdze rozpuszczone (1 paczka suchych) z odrabina slodzika lub ksylitolu sol, przyprawy mieszam wszystko i czekam az dobrze wyrosnie i do pieca na ok. godzine dla mnie to jest chleb najbardziej przypominajacy zwykly ![]() a teraz z lenistwa robie codziennie rano w sandwicherze ![]() ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-05-04 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec...ja jak robilam z 10 lyzek, to jadlam mniej wiecej 1/3 chlebka dziennie..
![]() |
#3637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to zależy, nie możesz przekroczyc dziennej porcji zalecanych produktów: 3 łyżki otrąb - 2 owsianych i 1 pszennych 1 szkl mleka lub 4 łyżki mleka w proszku 1 jajko dziennie (kto by liczył ) 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka kakao 2 łyżki śmietany 3% to takie podstawowe - jeżeli jest więcej to trzeba podzielic na kilka dni. musisz tez wziąść pod uwage to , co chcesz zjeść oprócz tego w ciągu dnia, zeby wszystko razem sie zmieściło w tych proporcjach.
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Może zatrudnij się na ten jeden dzień w mojej komisji ? ![]() A tak wgl to teraz nie dostaje się ocen, ale punkty (max.20) przeliczane na % ![]() Na polskim nie dowalili żadnym Potopem ani innym Weselem, więc nie ma źle ![]() Cytat:
![]() a 22zł to nie jest zła cena, ja dałam 29 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkim solenizantkom wszystkiego dobrego, ogromnych spadków i szybkiego osiągnięcia celu ! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do serka homo to tez polecam ten z Lidla, Pilosa. Ale zamiast serka mozesz użyć jogurtu nat. albo zmielonego twarogu albo najlepiej zmiksuj twaróg z jogurtem i będziesz miała homo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- To ja dziekuje, bo tez Monika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- To byśmy się wszystkie 3 spotkały na platformach wibracyjnych ![]() Edytowane przez Dunka Czas edycji: 2011-05-04 o 13:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam chyba papier do pieczenia więc może nie będzie tak źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Czekam na Ragnarok
|
Dziękuję za przepisy
![]() I wszystkiego najlepszego wszystkim Monikom! |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki ![]() Wszystkim moim imienniczkom i jubilatce wszystkiego najlepszego i najchudszego ![]() ![]()
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Nie udzielam się w tym wątku ale regularnie Was podczytuje, również odchudzam się według diety Dukana i przyszłam się pochwalić, że moja waga dziś pierwszy raz od ponad 3 lat spadła poniżej 60 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
nikamo36
Z jakiego przepisu robisz te ciabatki ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wszytskiego najlepszego wszytskim solenizantkom ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pisałam w tym wątku jakiś czas temu - gdzies do marca. Zgubiłam 4 kg. Później miała byc faza przejściowa, ale była, ze tak powiem bardzo szarpana ;p
Miałam 56, najniższa zanotowana to 50,9; teraz jakies 52-52,5 Teraz chciałam na trochę wrócić do dietki. Też pewnei nie będzie idealna, ale chciałabym zgubić z 1-2kg. Pisząc tutaj będe bardziej zmobilizowana ![]() Przeszłam różne fazy, od euforii nad serkami homo 0% do znienawidzenia ich, przez mieisąc nei jadłam kurczaka, bo patzreć na niego nei mogłam. Jedyne co mogę jeść codziennie i co uważam za rewelacyjną sprawę to otrębowe bułeczki. Ogólnie te 3łyżki otręb to chyba najwazniejsza część diety. Mam wrażenie, że tylko dzięki nim, nie ważę tyle co na początku. Nie jadłam w sumie żadnego pieczywa i niemal w ogóle ziemniaków. Za to niestety sporo czekolady, ale koniec z tym, bo oprócz kilku kg mneij, dieta daje mi też duzo ładniejszą cerę ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich dukanek ![]()
#3647 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, nie ma sprawy ![]() ![]() Alem jest zacofana, nie wiedzialam, ze ocen nie ma,ja tam wolalam oceny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witaj w kupie dukajacych ![]() Ja tez chce wazyc tyle co przed 5-6 laty i jeszcze mniej ![]()
![]() |
#3649 |
BAN stały
|
Ja chcę wrócić do wagi sprzed 5 lat.
To w szarej tunice to aktualne, a to o bok chce osiągnąć (lepszego zdjęcia z tamtego czasu nie znalazłam. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2011-05-05 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. dzis sie za bardzo nie popisalam, jesli chodzi o urozmaicenie jadlospisu. Po powrocie do domu wrzucilam na grill pozostale kielbaski drobiowe, sztuk 4 (takie dosc male w sumie i cienkie) i popchnelam 2 lyzkami wiesniaka z jogurtem naturalnym. Boli mni glowa i ogolnie czulam sie w pracy zakrecona, w pewnym momencie myslalam, ze zasn na stojaco (a prace mam dosc stymulujaca intelektualnie). Jutro na sniadanie dokoncze wiesniaka posypanego otrebami i doloze jajo. zauwazylam tez, ze na Dukanie mam cos takiego jak zgaga tylko, ze to raczej nie zgaga. Mialyscie cos podbnego? Chcialabym moc zjesc cos innego niz kurczak (na obiad) ale jakos nie mam konceptu. Wiekszosc smakowitych potraw jest niestety na faze przemienna
![]()
#3651 |
BAN stały
|
Może jakaś rybka na obiad?Polecam łososia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Taki stan jest normalny w trakcie ketozy, i ta suchosc w ustach zgagopodobna, Kielbaski drobiowe- sama robilas- bo lepiej nie ryzykowac, nawet te najbardziej drobiowe moga miec wiele dodatkowyh swinstw, duzo tluszczu, a z drobiu tylko nazwe ![]()
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to teraz wszystkie wyniki matur są w % ![]() ![]() A ja chce ważyć tyle co w podstawówce, czyli jakieś 9 lat temu. W 3klasie PODSTAWÓWKI ! przy wzroście 150cm ważyłam 60kg, katastrofa. Pamiętam, że jak się o tym dowiedziałam to zaczęłam płakać. Nie wiem jak to wgl możliwe, kiedyś to zwalałam na geny a teraz to nie wiem. Choć prawdą jest że juz jak się urodziłam to miałam duże uda i to mi raczej zostanie już, będę zadowolona jak uda mi się je cokolwiek zmniejszyć, bo aktualnie to spodnie które w udach mam dopasowane to z pasa mi spadają... 50kg później powiedziałam dość, lepiej późno niż wcale. Wiem, że nie ma się czym chwalić, ale niech to będzie przestrogą dla innych-nie czekać tylko brać się za swój wielki tyłek ! Przepraszam za ten monolog, no ale musiałam ![]() Własnie przez to do jakiego stanu się dopuściłam cieszę się bardzo z każdego mniejszego ciucha, z każdego zdziwienia ludzi gdy mnie spotykają po jakimś czasie i chwalą za zmiany, to podbudowuje i zachęca do dalszej walki o siebie ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]() Mam do Was pytanie- dzis mama kupiła mielone mięso, jest ono z łopatki wołowej, czy można takie zjeść? Nie znam się kompletnie na mięsie, wiem że nie wolno antrykotu, żeberek i tłustych części wołowiny, ale nie mam pojecia czy właśnie łopatka liczy się do tłustego ![]() I co sądzicie o stosowaniu suplementu Błonnislim Forte na Dukanku? Ja na razie nie ryzykuję, jestem ciekawa Waszej opinii ![]()
#3655 | |||
Zadomowienie
|
Kochana nie wiem dokładnie bo znalazłam go kiedys na forum i do tej pory stosuję:
-2łyzki otrąb owsianych i 1pszennych, -3łyzki serka homo lub jogurtu nat. -1łyżeczka proszku do pieczenia -2 jajka -ulubione przyprawy(ja daję do pizzy) Wstawic piekarnik i ma być 180st. bez termoobiegu,białka ubić,resztę wymieszć,dodac białka i powoli wymieszć,nakładc na dużą blachę małymi porcjami rozsmarowując na płasko(6 wejdzie na jedno rozłożenie),piec 25-30min.,delikatnie podważac i ściągać z papieru ![]() Dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3656 | |
BAN stały
|
Cytat:
A z marynarkami- na brzuchu ok, za to w ramionach jak na strachu na wróble.A jak w ramionach ok, to guzik się nie zapnie. Życie było by o wiele prostsze gdyby nie ten bebzon. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2011-05-04 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Raczkowanie
|
Dzis na obiadek zrobilam pizze byla przepyszna nastepnym razem zrobie taka ala kebab i do tego zrobilam sos czosnkowy normalnie niebo
![]() Jutro proteiny i kompletnie nie wiem co na obiad ![]()
#3659 |
Zakorzenienie
|
U mnie to samo
![]() oj nie mam pomysłu ![]() dajta coś dobrego ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Pytanko zarodki pszenne do czego możemy dodawać ? do zagęszczania sosów? czy jako otręby traktować?
#3660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tu są przepisy http://forum.dieta-dukan.pl/viewforum.php?f=13 i tu http://forum.dieta-dukan.pl/viewforum.php?f=12
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.