|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() Idę spać, wtulić się w rodzynkową słodycz. ![]() Dobranoc wszystkim. d6, nie siedź za długo, małżon czeka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Raczkowanie
|
dziękuję za wsparcie d666666
![]()
wzrost: 165 / już -4,4 kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez francuzeczka9 Czas edycji: 2011-05-05 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- No pewnie, bo jak nie leci woda na 1 to na 2 poleje sie prawdziwy tluszcz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- U nas dopiero 23, my nie spimy jeszcze, a niedlugo o tej porze bedzie widno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3724 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dukaneczki w maju
![]() Najpierw święta, potem weekend... Ale dukałam grzecznie i bezgrzesznie ![]() Czas na moja odsłonę majową - wczoraj minęły trzy miesiące odkąd zaczęłam dukać. Zastanawiam się już nad rozpoczęciem fazy III. Edytowane przez numiko Czas edycji: 2011-05-06 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
Numiko, szkoda, ze zdjecie "przed"jest takie male....
ale chyba widac, ze spadl Ci brzuszek i bioderka i nogi... ![]() ![]() ile to kg w sumie masz za soba?? ![]() Dziewczyny stalam przed ta waga i jakos mnie nie powalila ( czytajac Wasze niektore posty po U), ale jest zadowalajaca... Nie jestem pewna, ile wazylam dokladnie wczesniej. Wazylam sie u kolezanki zaraz przed dietá. Ale to bylo wieczorem, po calym dniu, w ciuchach bylo 172 lbs (ok 78kg). Wiec nie wiem jak odjac ( i CZY odejmowac) te 0,5 czy 1kg jeansow, jedzenia i czegokolwiek tam....? co myslicie?? dzis w pizamie przed sniadaniem jeszcze stanelam na wage. 75. no ladnie, Pierre mi napisal, ze po U spadnie mi 1,5 kg, a dzis mamy juz 5 dni II. .... liczyc -3kg czy 2 ( tak jak Dukan mi wlasciwie obliczyl...?). Dobrego dnia, Dukanki!! Edit. obliczylam dokladnie ile to 172 lbs, bo mi jakies tam "okolo"spokoju nie daje. 77,4. czyli gdyby nawet odjac te 0,4 za jeansy to mam 2kg po U i 5 dniach II. hmmm.....czyli chyba dobrze...? Ale..najwazniejsze ze ja widze po brzuchu i boczkach. Teraz ..najwazniejsze...IIfaza. ...postaram sie dac z siebie wszystko. P.S Kupuje rolki! W ruch poszedl tez masazer antycellulitowy..!
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2011-05-06 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Rozeznanie
|
Zebrałam się w sobie, żeby wreszcie się odezwać na forum. Nie było mnie chyba z miesiąc pomijając jeden / dwa posty. Miałam pewnego rodzaju załamanie i dieta za bardzo mi nie szła. Niestety sporo grzeszyłam i mam za swoje, bo w ciągu miesiąca kwietnia nie schudłam NIC.
No ale teraz już wróciłam po świętach i majówce do Krk gdzie mam nadzieję wrócić na dobrą ścieżkę, oczywiście z Waszą pomocą. Chwilowo nie umiem znaleźć w sobie żądnej motywacji, dlatego proszę, napiszcie czym wy się motywujecie w złych chwilach, bo chęć posiadania zgrabnej sylwetki już do mnie tak łatwo nie przemawia... Do końca czerwca muszę schudnąć jeszcze ok. 6 kg. Dlatego bardzo proszę, jesteście mi potrzebne. Wiadomo, że w kupie raźniej więc chciałabym poznać Wasze metody...
#3727 | ||
Raczkowanie
|
Cześć Kochane Wytrwaluszki !!!
U mnie dzisiaj comiesięczne ważenie (znaczy ważę się nałogowo kilka razy dziennie, bo lubię sobie na to popatrzeć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pięknie to wygląda, nie mogę się napatrzeć, w sumie to mogła bym już zakończyć 2 bo takiej wagi nie miałam chyba nigdy w dorosłym życiu, ale tak mi jest z Wami dobrze, że nie będę uciekać ![]() ... a ciuchy ... hmmm... chyba niedługo już nie będę się miała w co ubrać... Pozdrawiam wszystkie Dukaneczki i te STARE i witam te NOWE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w zyciu kazdej dukanki przychodzi czas na zwatpienie....( nie wiem, nie znam sie, jestem dopiero na poczatku....ale randka z Pierrem to czasem dluugie tygodnie, trudno o wieczny optymizm i wiare w spadajace kilogramy codziennie...!). Mnie motywujá...po prostu zdjecia dziewczynz efektami... No i panie na ulicy. Patrze na nie i sie porownuje...Czesto widze sylwetki, o ktorych marze i ..mysle sobie "dlaczego nie ja tez?". I wyobrazam sobie, jakbym wygladala bez tych 10- 15kg, w sklepach juz widze sukienki, ktore bym kupila, fajne spodnie...Chce sie w koncu sobie sama podobac! Chce sie usmiechac do lusterka..! Jeszcze jedno pytanie, Dukanki Ktorej z Was dieta poszla idealne zgodnie z planem ? Tak jak Pierre powiedzial tak bylo. Osiagnelyscie sukces dokaldnie taki, jak zostal przewidziany w mniej wiecej tym czasie,ktory Wam wskazal Pierre??? Chcialabym zobaczyc, czy te wykresy odnoszá sie faktycznie do realnego zycia, czy sá one nieco naciagane....
![]() |
#3729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć , fajnie, że wróciłaś, nie wiem jak Cię zmotywować, ja nie miałam dołków, może fajnymi ciuchami, albo lepszym samopoczuciem, zdrowiem, zadowoleniem... masz dużo czasu do końca czerwca więc trzymam za Ciebie kciuki aż mi sinieją, na pewno zdążysz. W sumie to i tak miałaś sporo szczęścia skoro nie nabawiłaś się nadwyżek, dasz radę ![]() ...aaaa na mnie działa mój kostium kąpielowy , zawsze się śmieję jak go zakładam bo mi gacie tak odstają, że widoczne są pośladki...pierwszy raz w życiu mogę sobie kupić taki jak mi się będzie podobał a nie taki który wszystko zakrywa i mnie mieści ![]() GŁOWA DO KUUURY !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguchaa! Gratuluje!! Wow! Super!! ![]() ![]() ![]() Teraz czas na pamiátkowá fote i ...motywacje dla nowych..czyli wklejaj tu siebie przed i po! ( tudziez w trakcie, jak teraz!). bardzo jestem ciekawa...bo z tego co widze, to podobnie wazymy, ale ja jestem wyzsza kilka cm, ale i ciezsza...(gruuubsza, no powiedzmy to slowo okropne!). Jeszcze raz gratuluje! ![]() ![]()
![]() |
#3731 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3732 | |
Podróżniczka
|
Dobry dobry
![]() ![]() Jakos nie moge sie rozstac z Wami i z 2 faza ![]() Mam dzis gyrosika na obiadek i nie moge sie go doczekac ![]() numinko....pierwsze djeie rzeczywiscie niewidoczne , ale wida roznice ...rewelka ! ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Miałam 65 kg osiągnąć koło 10 listopada, a osiągnęłam chyba w połowie grudnia. Zgrzeszywszy raz (w sumie tylko alk i lody saute) na weselu przyjaciół. W pierwszych 3 miesiącach chudłam na potęgę, potem już tak fajnie nie było ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, mam taki drastyczny pomysł. To może być mój gwóźdź do trumny, ale powiedzcie co myślicie - koleżanka stosuje system kupowania za małych ubrań które są niejako motywacją do zrzucenia kg. Boję się jednak, że mogę przesadzić. Ale jakby na to nie patrzeć jak byłam pierwszy raz na Dukanie kupiłam sobie fajne ciuchy, a gdy przytyłam już się w nie nie mieściłam i było mi tak przykro i wstyd że postanowiłam na Dukana wrócić i znowu w nich mogę ładnie wyglądać. Dlatego zastanawiam się czy by tej metody nie wykorzystać... ![]()
![]() |
#3735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty weź się za siebie, zaciśnij pasa i do przodu. Ja też wracam na właściwą drogę. Wczoraj zapisałam się na aerobik, w miarę możliwości staram się zażywać więcej sportu i mm nadzieję że dzięki temu dukanie mi łatwiej przyjdzie. Powodzenia.
![]() |
#3736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() właśnie wczoraj kupiłam sobie kupon na grouponie na dwa miesiące siłowni za 69 zł i od 10 maja mam zamiar chodzić, to mnie dodatkowo zmotywuje. I rzucam nutelkę, bo od tego się strasznie uzależniłam.. Będę trzymac kciuki ![]()
![]() |
#3737 |
Raczkowanie
|
d666666- oczywiscie dukanowy serek chodz w lodowce mam ser light 12% to jakos sie boje go ruszyc;p
#3738 | |||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Właśnie wróciłam z zakupów w Lidlu. Wklejam listę z cenami gdyby któreś z dziewczyn była nową Dukanką tak jak ja. Myślę, ze ta lista moze noicjuszkom ułtwić życie ![]() Serek homogenizowany PILOS 3 % 3.29 Pierś z indyka i z kurczaka DULANO odtłuszczona ( chociaz ja nie bardzo wierzę w te zapewnienia) oba po 4.20 Łosoś wędzony Oceansea 6.90 ( drogo) Polędwica łososiowa Dulano odtłuszczona 6.90 Pudding Belbake czekoladowy ( 3 w paczce) 1.49 Serek wiejski PILOS we wiaderku . 2.49 Tuńczyk NIXE 2.69 Słodzik Cologran 1200 tab. ( ale chyba nie warto używać) 4.99 Korniszony z chilli w słoiku 3.99 Musztarda Winarom OSTRA bez cukry 1.99 Proszek do pieczenia CASTELLO bez mąki 0.39 Przecier pomidorowy bez cukru w puszce 1.49 Przecier pom. bez cukru w kartonie 2.10 Jaja z wolnego wybiegu 6 szt. 2.00
#3740 |
Wtajemniczenie
|
ja tez myślę nad III fazą, bo co raz częściej już grzesze
![]() ![]() dodaje fotki ![]() Numiko rewelka ![]()
waga najwyzsza 130 ![]() waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 ![]() Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Też byłam w lidlu
![]() ![]() kupiłam serek homo Pilos (doskonały, uwielbiany jeszcze przed Dukanem) x 2 sztuki, nigdzie blisko domu nie ma serka homo więc musiałam kupć na zapas ![]() pudding czekoladowy i waniliowy (ten też możemy używać? i dlaczego jest jego więcej? ) ćwiartki kurczaka 2 tacki (już się pieczeą bez skóry ![]() tuńczyk i chciałam kupić jeszcze serek wiejski Pilos, ale ma 5% tłuszczu,więc nie brałam ![]() ![]() i najważniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ogórki i pomidorki na jutro (PW ![]() Opycham się właśnie bułeczką z dżemem dukanowym (pyyyycha ![]() Miłego dnia ![]()
#3743 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesli czujesz, ze czas na III fazet to sie nie wachaj...na III ustabilizujesz sobie ta waga ktora osiagnelas, a jak kiedys zbierzesz sie w sobie jeszcze raz, odpoczniesz to podejmiesz walke po raz drugi jak bedziesz miala ochote ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Zakorzenienie
|
Pandzia
widzialam Twoje zdjecie wczesniej, to w nowej sukience. Ale zdjec "przed"nie widzialam. Brawoooo!!! ![]() ( chyba tego dzis z rana potrzebowalam, jakiegos dopingu, cos skutecznie motywujacego..)
#3747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() w kupie razniej. Ja mam kolejny zastoj, a nawet wzrost,nie moge zrzucic nadwyzki, a to co mam w podpisie z marca, to marzenie. Ja wiem, ze jak sie trzymam 100 procent diety i zalecen doktorka to dobrze wplywa na moja psychike. Musisz sie czesciej wazyc np raz w tyg. min. zeby miec kontrole nad soba. Nawet kilka dni poprawnego dukania, przynajmniej u mnie to najlepsza motywacja sama w sobie. Pewnie uznasz to za stek bzdur, ale mi to pomaga, bo wiem, ze latwo jest ulec slabosci, a z jednego lekkiego grzechu robi sie wiecej a potem to juz bledne kolo ![]() ![]()
![]() |
#3748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3749 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy cholera nie wyjdzie nic idealnie, jak sobie czlowiek zaplanuje, ale mozna sie starac ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Poprosze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Kolejna motywacja do dukania- PANDZIA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, już się dzisiaj wyżaliłam na drugim wątku... ale nerwy mnie złapały rano, bo na wadze wzrost i to spokojnie o 1 kg... dzisiaj ostatni dzień P, okres się nie zbliża... grzechów nie było. Zjadłam może z łyżke otrębów więcej, i troche nutelli, no ale to chyba nie powinno powodować wzrostu.... i to takiego. Strasznie to irytujące. Pierwsza dieta na której się z czymś takim spotykam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.