|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
a pro po kłopotów niektórych dukanek z porcelanką... od jakiś 2-3 tygodni jem codziennie wędzoną makrelę (zazwyczaj na 1, 2 i 3 śniadanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak najbardziej zalezy mi na stracie wagi ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Dunka Czas edycji: 2011-05-11 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
znalazłam to w necie warto się zastanowić
zauwazam, ze jest taka tendencja do traktowania diety Dukana jako Diety Cud!! juz natychmiast, 20 kilo w dol wbrew logice i prawom fizycznym to jest jakies kompletnie mylne podejscie, i z doswiadczenia wiem, ze wszyscy, ktorzy odchudzaja sie bez podstawowych wiadomosci, liczacy na jakies kosmicznie szybkie chudniecie, manipulujacy dieta, przedluzajacy etapy...to niestety kandydaci do efektu jojo odchudzanie zaczyna sie od glowy niestety, od zmiany myslenia i podejscia. i wszystkim tak zapetlonym w mylne myslenie, radze zastanowic sie czy warto?
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety wtrącę swoje 5 groszy ![]() Mam anemię z powodu niedoboru zelaza też biorę suplementy,żelazo (choć, to już barrrdzo sporadycznie, nie mogę ze względu na ogromne bóle) Leczę się już 2 rok a poziom mam dalej niski, bardzo Ponieważ mam nieco kg do zgubienia, a mięsa nie jadłam praktycznie nic, przeszłam na dietę Dukana,która jest bogata w mięso,białka, a przy tym i żelazo,ale dostarcza również sporo warzyw ![]() Ogromnym błędem z Twojej strony jest samodzielne przechodzenie fazy I az do 10 dnia toż to katorga dla organizmu.... chcesz zemdleć? osłabnąć? I co z tego że zrobisz badania za 2 tyg, skoro możesz sobie całą morfologię spaprać ![]() Pomyśl o sobie ![]()
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lisz Na fazie uderzeniowej traci się tylko wodę, nic więcej. Mówisz, że masz białą książkę. Po niej doktorek napisał kolejną, w której niektóre zasady się zmieniły. A test nie powstał po to, żeby go ignorować, tylko po to, żeby przestrzegać tego co Ci wyliczy. Teraz może Ci waga spada, ale nie zdziw się jak, gdy przejdziesz na II fazę, będziesz miała zastój, albo waga Ci wzrośnie. Aktualnie maksymalna długość uderzeniówki to 7 dni. Ciesz się, że wiesz to wszystko teraz, gdy możesz coś jeszcze zmienić. Ale jeżeli chcesz działaś wg swoich zasad to działaj, Twoje życie, tylko potem jak będziesz miała zastój to pamiętaj co Ci mówiłyśmy.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia czekoladowo rabarbarowo wiśniowego deserku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
Jeśli smakuje tak jak wygląda, to na pewno jest pyyyszniutkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Przez ostatnie kilka dni czytałam na innych forach i jedna rzecz się nasuwa sama prawie połowa ludzi lub może i większa połowa zaczynających dietę, a nawet już takich co stosowali dietę Dukana nie ma zielonego pojęcia o jej podstawowych zasadach. Jak czytam np: że dziewczyna która stosowała już dietę i trochę schudła , była już chyba na III fazie robi znowu I -ą bo chce jeszcze schudnąć dodatkowe kilogramy. Albo ci co zaczynają robią uderzeniówkę na własną rękę bez testu. Włosy na głowie stają z przerażenia co ludzie wyprawiają ![]() A tak z innej beczki , zrobiłam sobie dzisia obiadek z przepisu który podaję niżej, rewelacja i paluszki lizać. Uwielbiam lasagnię a ta smakuje prawie jak z oryginalnego przepisu. http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=13&t=5876 Fajny dział z przepisami , polecam bardzo wszystkim co są już trochę znudzeni monotonnym jedzeniem. Zawsze coś ciekawego znajdzie się dla siebie - radzę czytać komentarze do przepisów. A dla wszystkich ![]()
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-05-11 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Raczkowanie
|
Nie chciałabyś się podzielić
![]() ![]()
#4181 |
Zakorzenienie
|
od piątku wskakuję na 2/2
![]() już na samą myśl o warzywkach ślinka mi cieknie ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- dziewczyny chciałam zapytać czy stosujecie jakieś ćwiczenia przy diecie Dukana?? Ja myślałam o rowerku, rolkach lub bieganiu oraz paru ćwiczeniach w domciu na uda i pupkę....
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Raczkowanie
|
okej - od wczoraj 'jestem' na dukanie, a aktualnie zajadam się naleśnikami.. to przez myślenie w stylu: przecież nie jestem aż tak gruba, jakoś to spalę itp.. Dziewczyny, mam zaczynać od nowa uderzeniówkę czy dotrwać jeszcze 3 dni ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE NAPRAWDĘ ZACZĘŁA DIETĘ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do owoców, to też się trochę obawiałam, z tym że ja miałam silną motywację w postaci rozmiaru ubrań i swojego odbicia w lustrze, to mi wystarczyło do tego, żeby spróbować. Spróbowałam i leci mi tutaj z dziewczynami już 4 miesiąc ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-05-11 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama nie wiesz to nie warto.... trzeba chcieć .. to jest najważniejsze.... i duża motywacja ![]() ![]() ![]() popatrz na koleżankę - 18 kg taki spadek od razu motywuje człowieka... zwłaszcza mnie ![]() jak śledzę jak inni sobie radzą to automatycznie mam większą siłe ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przede mną jeszcze bardzo długa droga, marzy mi się co najmniej 22kg ![]() ![]() Ale jak to ostatnio powiedziałam koleżance: "całe życie byłam gruba, teraz musze zobaczyć jak to jest być normalną" ![]() Może sobie zrobię zdjęcia jak będę w górach, to, o ile będzie coś widać, się Wam pokażę. A dla motywacji polecam zdjęcia Pandzi ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze mnie motywują ludzie , którzy idą do przodu jak szczała ![]() ![]() którą metodę stosowałaś ???
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-05-11 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane! Tęskniłam za Wami!
Ostatnio mam taki zapiernicz, że już nie wiem jak się nazywam.... @ dała mi w kość ostro, ciągle chodzę głodna (a jem na potęgę) - dziś już wolne na szczęście i nawet nie mam ochoty palcem w domu kiwnąć - chwilunie posiedzę przy kompie, zjem kolację i idę spać. A no właśnie... idę robić kolację ![]() Witam nowe osóbki! I słuchajcie się starszych dukanek - wiedzą co mówią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Przyczajenie
|
Ja Wam dziewczyny bardzo dziękuję za opinie i wsparcie i doceniam, że się martwicie. Jednak postanowiłam, że wytrzymam 10dni, jestem jeszcze z mamą, która ma więcej do zrzucenia i ona ma doczekać 7 dni, zaczęła później, więc razem skończymy w sobotę I fazę i w niedziele zaczniemy II.
W kupie raźniej i wygodniej isę później połapać. Niedobór żelaza mam ciagły, innych problemów ze zdrowiem nie mam, dostałam zgodę lekarza prowadzącego i informuję ją o każdym kroku, coby nie było, że nie wie, czy nie wyraziła zgody ; ) Jem 4-5 posiłków, urozmaiconych, nie jem samych jogurtów, a słyszałam, że niektórzy tylko na tym lecą pierwszą fazę... Co do drugiej, póki co przejdę na rytm 5/5 jak nie dam rady to przejdę na 1/1. Nie chodzi mi o natychmiastowy spadek wagi, bo jak pisałam, nie widać tego po mnie tak bardzo, więc mogę czekac nawet rok ; )
#4192 |
Raczkowanie
|
No to postanowiłam dokonać drobnych zmian.
Ograniczam nabiał - max 500 gram dziennie, mleko zamieniam na 0,5, żadnych smakowych nawet Jovi, Satino itp, kakao ograniczam na 1x w tyg w deserkach. Otręby 2-3 łyżki, ale spróbuję z żytnimi. Dzisiaj kupiłam ten syrop w lidlu zrobiłam ptasianke malinową :d pycha ![]() Płynow mysle, że piję dość ok - 1,5 l. wody, 2 kawy (razem ok. 0,5l), 1-2 herbaty przeważnie owocowa i zielona (ale takie 350 ml każda) czasem jakaś cola (max 0,5l).
#4193 |
Zakorzenienie
|
Agucha - dzięki za linki.
![]() ![]() Co do Stimerii - proszę bardzo: http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Dan...-66917-big.jpg Ja w pracy jak przychodzę bez jedzenia to wyskakuję do sklepu po taką (zamrożoną wkłada się do mikrofalówki na 7 min), potem wrzucam do miseczki i doprawiam wegetą. Naprawdę wychodzą pyszne (a nie przepadam za takimi mieszankami), bo są soczyste, ale nie wodniste. ![]() ![]() serenityxd - nie rozumiem dlaczego zajadasz się naleśnikami. ![]() ![]() ![]() Co sądzicie o takim makaronie? http://allegro.pl/dukan-makaron-6-ks...603912217.html Jestem z Krakowa i zastanawiam się czy nie jeździć do tej dziewczyny (ma odbiór osobisty ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() Edytowane przez Przezlosliwa Czas edycji: 2011-05-11 o 22:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
A ile masz do zrzucenia?
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zadomowienie
|
Witam,
![]() ![]() Cytat:
Makaron zabroniony(przeważnie każdy ma jakieś niedozwolone produkty),ja ostatnio do zupy robiłam tzw.kluski kładzione ale tylko z mazeiny i jajek ![]()
![]() |
#4198 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Kurcze, ale ten mus rabarbarowy wygląda fantastycznie ![]() Jak wiecie, jestem od lutego marną Dukanką. Wcześniej byłam wzorowa, a teraz nie wiem sama co ze sobą robię. Staram się zacząć, ale później coś piep..rzę. Już tak fajnie wyglądałam w styczniu ważąc 59kg... Teraz ważę 62,5kg i wczoraj zauważyłam w lustrze w przebieralni, że bardzo pogorszył mi się cellulitis (a po schudnięciu 10kg na Dukanie był w na prawdę dobrym stanie, mało widoczny) i moja skóra zwiotczała (teraz się objadam słodyczami i tłustymi). Ładnie schudły mi ramiona, a teraz są kluchowate i wiotkie. Pupa wyglądała nieźle, a teraz świeci cellulitisem. Brzuch miałam w miarę ok, a teraz wróciła opona (boczki) i kilka cm. Ogólnie to się podłamałam, znowu z każdej bluzki wystaje mi brzuch. Mam nadzieję, że uda mi się wrócić już na stałe do Dukana, bo pierdoła ze mnie ostatnio straszna. Już to kilka razy pisałam, ale od dzisiaj wracam na 100%, bo na prawdę znowu się sobie bardzo nie podobam. Wyglądam jakby mi to 10kg wróciło, a lato nadchodzi wielkimi krokami (zresztą piep... lato, chcę być piękna dla siebie). No. To trzymajcie kciuki, bo bardzo mi zależy, żeby wrócić. Kluseczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Raczkowanie
|
fenris-trzymam kciuki bo wiem co czujesz.....przechodziłam to nie raz.
![]() dzisiaj +1 kg ale to jest ten czas @-zawsze puchnę.... ![]()
#4200 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie dzisiaj znowu spadeczek ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj jadlam znowu pyzy ![]() ![]() wogole to mam dalej wielkie ramiona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- trzymam kciuki wiem co czujesz, do mnie wrocila wiara w dukana i to, że schudne jeszcze troche po 3 miesiacach grzeszenia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.