Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 16:03   #4471
shelby777
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

poczatkowo bylo 75, koncowo chcialabym zobaczyc 57, tak jak wyszlo na tescie
no wlasnie nie spodzeiwalam sie takiego spadku az, w tak krotkim czasie, tym bardziej ze grzeszki sie zdarzyly.

a jakie sa dopuszczalne?

shelby777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:03   #4472
zombiegirl15
Raczkowanie

i dlatego wybieram 1/1. Łatwiej wytrzymać, tak mi się wydaje w sumie wole wolniej chudnąć na 1/1 niż nie wytrzymać 5/5 i sie rzucić na jedzenie . No i też gdzieś mi się rzuciło w oczy, że często 1/1 daje takie same wyniki jak 5 dni PP/ 5 dni pw

dziewczynki a jak często jecie nasze dukanowe słodkości? co najbardziej lubicie? Ja w sumie najczęściej jakiś jogurt ze słodzikiem jem. Chociaż niedawno zjadłam linessę ze słodzikiem i cynamonem i mi straaaszliwie niedobrze
faza I > 15.08-29.08->78-_??
(stan na 22.08-74kg)

81>80>79>78>77>76>75>74>73>73>72>71>70>69> 68>67>66>65>64>63>62>61>6 0>
59>58>57>56>55
zombiegirl15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:04   #4473
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Cytat:
Napisane przez shelby777 Pokaż wiadomość
poczatkowo bylo 75, koncowo chcialabym zobaczyc 57, tak jak wyszlo na tescie
no wlasnie nie spodzeiwalam sie takiego spadku az, w tak krotkim czasie, tym bardziej ze grzeszki sie zdarzyly.

a jakie sa dopuszczalne?
Takie ktore nie zawieraja zabronionych warzyw
Dunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:05   #4474
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
mogę prosić o przepis na serniczek
czy w fazie II mogę takiego rarytasa spróbować ??
Oczywiscie, jak go tylko wyciagne z piekarnika i okaze sie zjadliwy to pokaze Wam)

Cytat:
hej dziewczyny
mozna dolaczyc?
Dukam od 2 maja, wczoraj na wadze 9 kg mniej, nie wiem czy to do konca normalne....

mam jeszcze pytanie..czy mozna jesc mrozone 'warzywa na patelnie'..?
wow to duzo i szybko!!

Z ilu kg spadasz i ile zamierzasz?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:06   #4475
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Cytat:
Napisane przez zombiegirl15 Pokaż wiadomość
i dlatego wybieram 1/1. Łatwiej wytrzymać, tak mi się wydaje w sumie wole wolniej chudnąć na 1/1 niż nie wytrzymać 5/5 i sie rzucić na jedzenie . No i też gdzieś mi się rzuciło w oczy, że często 1/1 daje takie same wyniki jak 5 dni PP/ 5 dni pw

dziewczynki a jak często jecie nasze dukanowe słodkości? co najbardziej lubicie? Ja w sumie najczęściej jakiś jogurt ze słodzikiem jem. Chociaż niedawno zjadłam linessę ze słodzikiem i cynamonem i mi straaaszliwie niedobrze
Jem kiedy mam ochote czyli zapewne za czesto ) Najbardziej lubie galaretke i wszelkie inne pianki z żelatyną ) I ciasteczka owsiane!
Stary 2011-05-14, 16:14   #4476
shelby777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dunka Pokaż wiadomość
Takie ktore nie zawieraja zabronionych warzyw
dziekuje

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Oczywiscie, jak go tylko wyciagne z piekarnika i okaze sie zjadliwy to pokaze Wam)

wow to duzo i szybko!!

Z ilu kg spadasz i ile zamierzasz?
z 75 na 57-58

Stary 2011-05-14, 16:30   #4477
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
dziekuje

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

z 75 na 57-58
kurcze to mniej wiecej jak ja.....

hmmm
naptrawde bardzo szybko....aaaj zdradz tajemnice co jesz i jak

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ania230

a wiec spod robilam stad: http://dukan.blox.pl/2011/04/Sernik-limonkowy.html

a sernik ( bez sera, ale z serkami homo) stad: http://dukan.blox.pl/2010/12/Prosty-sernik.html

wyglada i pachnie pysznie, powinno byc wszystko ok. gdyby cos nie bylo tak, to napisze napewno na forum

Stary 2011-05-14, 16:35   #4478
francuzeczka9
Raczkowanie

shelby777, też dołączam się do pytania roux666, podaj swój jadłospis proszę Ja tez z podobnej wagi spadam i od podobnego terminu ( od 1 maja z 75,6 kg)
Stary 2011-05-14, 17:05   #4479
shelby777
Raczkowanie

jem prawie non stop .. i wszystko z listy.. w dzien PW podgryzam surowe warzywa co chwilke :P nawet specjalnych dan nie przygotowuje bo nie mam na to czasu .. jedynie miesko codziennie sobie robie.
no i 2l wody dziennie

Stary 2011-05-14, 17:39   #4480
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
jem prawie non stop .. i wszystko z listy.. w dzien PW podgryzam surowe warzywa co chwilke :P nawet specjalnych dan nie przygotowuje bo nie mam na to czasu .. jedynie miesko codziennie sobie robie.
no i 2l wody dziennie
ajajaaaaaj no ja Ci gratuluje i oby tak dalej!

Tak, mieso ma lepsze dzialanie niz inne bialka...

ja niestety nie zawsze mam samo mieso w domu, albo nie mam czasu na przygotowanie, dlatego w moim jadlospisie przewazaja serki i jogurty...

no i dalej popelniam ten sam blad- chodze glodna czasem ...;/

bo albo nie mam jak, albo nie mam czasu zjesc.MUSZE to zmienic.

Stary 2011-05-14, 19:23   #4481
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Czy macie jakieś dobre sposoby na wykorzystanie bakłażana? Dostałam dwa i nie bardzo wiem co z nimi zrobić
Stary 2011-05-14, 19:32   #4482
luizka4don
Raczkowanie

Witam kochane dukaneczki troche mnie nie bylo ale naprawde nie mam czasu bo codziennie jezdze na drugi koniec miasta na rechabilitacje z synkiem i pozniej zostaje u cioci do wieczora przyjezdzam do domku poloze synka spac i ogarniam domek . A tak ogolnie u mnie ok dalej grzecznie dukam juz 18 minie miesiac Nie wiem ile waze bo od tygodnia sie ne wazylam bo czekam na miesiaczke:PWole sie nie przerazic i nie stracic motywacji ale tak jak patrze na wyglad to jeszcze z 4 kg i bedzie ok . Nawet ostatnio kupilam sobie stroj kapielowy tylko musialam podmienic bo gore mam L a dol M heh;p co prawda brzucholmam straszny(w rozstepach) i nie pokaze sie bez chusty na nim ale i tak wygladam juz super. Zaraz czlowiek czuje sie lepiej i atrakcyjniej
66,8kg
60kg obecnie

CEL nr 1-62KGosiagniety
CEL nr 2-58kg
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...27480b3e0b.png
luizka4don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:05   #4483
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Czy macie jakieś dobre sposoby na wykorzystanie bakłażana? Dostałam dwa i nie bardzo wiem co z nimi zrobić
ja lubie na grilu
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:09   #4484
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Tak po prostu rzucić na ruszt? Czy najlepiej jakoś przyprawic?
Stary 2011-05-14, 20:18   #4485
luizka4don
Raczkowanie

A tak wogole dzis zrobilam kebaba i swierdzilam ze juz nigdy nie skusze sie na normalnego bo moj byl przepyszny. Jutro bede sprawdzala przepis na pyzy z miesem :P
66,8kg
60kg obecnie

CEL nr 1-62KGosiagniety
CEL nr 2-58kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 20:35   #4486
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Dziewczynyyy choraaaaammm

powiedzcie mi, jak to wyglada z lekami na przeziebienie w naszej diecie ( mam na mysli jedyny lek jaki tu mam, czyli Gripex Max)...??

ma to cos wspolnego, czy raczej nic?

Stary 2011-05-14, 21:08   #4487
anita-p
Raczkowanie

Wszystkim fankom coca coli light przypominam czym jest słodzona. ASPARTAM!!! Pomyślcie ile muszą go wsypać, żeby uzyskać taką słodycz? Ja bym nie przedkładała smaku nad zdrowie. A poniżej możliwe skutki uboczne:

Dukan: „Co do napojów gazowanych light, zwłaszcza coca-coli light – obecnie ich spożywanie jest dozwolone”. Bardzo dobry chwyt reklamowy, ale autor zapomniał o jednej rzeczy – jakiej?
Wszystkie napoje light w swoim składzie mają bardzo niebezpieczny związek chemiczny o nazwie ASPARTAM, który powoduje:
bóle głowy/migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, utratę słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyraźną wymowę, utratę smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utratę pamięci i bóle stawów.
Badacze i lekarze studiujący niekorzystne działanie aspartamu stwierdzili, że jego spożywanie może się przyczynić do wywołania lub pogorszenia stanu w następujących chorobach chronicznych: guzy mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmęczenia, choroba Parkinsona, choroba Alzheimera, opóźnienie umysłowe, chłoniak, wady wrodzone, fibromyalgia i cukrzyca(!).

anita-p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 21:27   #4488
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez anita-p Pokaż wiadomość
Wszystkim fankom coca coli light przypominam czym jest słodzona. ASPARTAM!!! Pomyślcie ile muszą go wsypać, żeby uzyskać taką słodycz? Ja bym nie przedkładała smaku nad zdrowie. A poniżej możliwe skutki uboczne:

Dukan: „Co do napojów gazowanych light, zwłaszcza coca-coli light – obecnie ich spożywanie jest dozwolone”. Bardzo dobry chwyt reklamowy, ale autor zapomniał o jednej rzeczy – jakiej?
Wszystkie napoje light w swoim składzie mają bardzo niebezpieczny związek chemiczny o nazwie ASPARTAM, który powoduje:
bóle głowy/migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, utratę słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyraźną wymowę, utratę smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utratę pamięci i bóle stawów.
Badacze i lekarze studiujący niekorzystne działanie aspartamu stwierdzili, że jego spożywanie może się przyczynić do wywołania lub pogorszenia stanu w następujących chorobach chronicznych: guzy mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmęczenia, choroba Parkinsona, choroba Alzheimera, opóźnienie umysłowe, chłoniak, wady wrodzone, fibromyalgia i cukrzyca(!).
cola zero jest na tej samej zasadzie???

Stary 2011-05-14, 21:27   #4489
luizka4don
Raczkowanie

uuu duzo tego a ja codziennie wypijam dozwolona dawke Jakos nie moge sie oprzec
66,8kg
60kg obecnie

CEL nr 1-62KGosiagniety
CEL nr 2-58kg
Stary 2011-05-14, 22:20   #4490
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze robiłam w piekarniku
Najpierw pokrój w grubsze plastry,posól i pozostaw na chwilę żeby puściło wodę.Odsącz.Obsmaż na teflonie z obu stron.Ułóż na blaszce na papierze.
Do tego sosik: żadna filozofia
przecier pomidorowy,dużo czosnku i dużo ziół
Sosem smarujesz bakłażana i na to kładziesz plasterek mozzarelli light...
Voila
Ja to wręcz uwielbiam

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
cola zero jest na tej samej zasadzie???
Dobrze,że wczoraj po raz pierwszy zakupiłam 3 puszki i więcej tego chyba nie zrobię tym bardziej że sobie z tym radzę
Stary 2011-05-14, 22:29   #4491
pocokomunazwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zombiegirl15 Pokaż wiadomość
Ja z dukanowych słodkości to raz na jakiś czas zjem Satino i dość często piekę sernik, tyle, ze w jedzeniu sernika to mi rodzina pomaga. Robię 5/5 to tak na jeden taki zestaw czyli 10 dni przypada jedno pieczenie sernika

Jecie jakieś parówki drobiowe?
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 22:36   #4492
ania230
Zakorzenienie

dobranoc kobitki
kolorowego snu

jutro mam proteinki przez 2 dni
hmm będzie na śniadanie jajecznica
na obiad kurczaczek
podwieczorek jogurcik
kolacja serek wiejski i jajeczka
zaplanowane menu hehe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 05:09   #4493
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Cytat:
Napisane przez anita-p Pokaż wiadomość

Chyba po prostu ogólnie napoje gazowane są niezdrowe, gorzej jeśli ktoś lubi Bo nie wiem czy lepiej wypić colę zero ze słodzikiem czy colę normalną ale z dziesiątkami kostek cukru, o którego szkodliwości można poczytać chociażby tu:

Cytat:
1.Cukier może osłabiać system immunologiczny i przeszkodzić mu w obronie przeciw chorobom infekcyjnym.[1,2]
2.Cukier zakłóca równowagę chemiczną organizmu: powoduje deficyt chromu i miedzi oraz przeszkadza we wchłanianiu wapna i magnezu. [3,4,5,6]
3.Cukier może powodować gwałtowne podniesienie się poziomu adrenaliny, być przyczyną nadaktywności, niepokoju, trudności z koncentracją i chorowitości u dzieci. [7,8]
4.Cukier może znacząco podnosić ogólny poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz wzrost poziomu "złego" cholesterolu i obniżenie "dobrego" cholesterolu.
5.Cukier przyczynia się do utraty elastyczności i funkcjonalności tkanek. (13)
6.Cukier karmi komórki rakowe i odkryto jego związek z rozwojem raka piersi, jajników, prostaty, okrężnicy, trzustki, dróg żółciowych, płuc, woreczka żółciowego i żołądka. [14,15,16,17,18,19,20]
7.Cukier może podnieść poziom glukozy w organizmie i w ten sposób spowodować reaktywną hipoglikemię. [21,22]
8.Cukier osłabia wzrok. [23]
9.Cukier może wywoływać wiele problemów z poziomem kwasowości przewodu pokarmowego m. in.: zakwaszenie przewodu pokarmowego, niestrawność, złą przyswajalność u pacjentów z dysfunkcjami jelit, podwyższenie ryzyka choroby Crohna oraz owrzodzenia jelita grubego. [24,25,26,27,28]
10.Cukier może powodować przedwczesne starzenie się. [29]
11.Cukier może prowadzić do alkoholizmu. [30]
12.Cukier może powodować zakwaszenie śliny i przyczyniać się do zniszczenia zębów i paradentozy. [31,32,33]
13.Cukier ma swój udział w powstawaniu otyłości. [34]
14.Cukier może powodować choroby systemu autoimmunologicznego takie jak: artretyzm, astma, stwardnienie rozsiane. [35,36,37]
15.Cukier w znaczący sposób przyczynia się do niekontrolowanego wzrostu Candida Albicans (infekcje grzybiczne) [38]
16.Cukier może powodować powstawanie kamieni żółciowych [39]
17.Cukier może powodować zapalenie wyrostka robaczkowego. [40]
18.Cukier może powodować powstawanie hemoroidów. [41]
19.Cukier może powodować powstawanie żylaków. [42]
20.Cukier może podnosić poziom glukozy i insuliny u zażywających doustne tabletki antykoncepcyjne. [43]
21.Cukier może przyczyniać się do powstawania osteoporozy. [44]
22.Cukier może obniżać twoją wrażliwość na insulinę dopuszczając do jej nienormalnie wysokiego poziomu w organizmie i w ten sposób spowodować ostatecznie cukrzycę. [45,46,47]
23.Cukier może obniżać ilość witaminy E w krwi. [48]
24.Cukier może podnosić ciśnienie krwi. [49]
25.Cukier może wywoływać senność i obniżać aktywność u dzieci. [50]
26.Wysokie spożycie cukru zwiększa ilość produktów końcowych jego przetwarzania (AGEs)(cząsteczki cukru przywierają i ten sposób niszczą białko w organizmie). [51]
27.Cukier może zakłócać przyswajalność białek. [52]
28.Cukier powoduje alergie pokarmowe. [53]
29.Cukier może powodować toksyczność krwi podczas ciąży. [54]
30.Cukier może przyczyniać się do powstawania egzemy u dzieci. [55]
31.Cukier może powodować powstanie arteriosklerozy i chorób kardiologicznych. [56,57]
32.Cukier może uszkadzać strukturę DNA. [58]
33.Cukier może zmieniać strukturę białek i całkowicie zmieniać sposób ich działania w twoim ciele. [59,60]
34.Cukier powoduje szybsze starzenie się skóry zmieniając strukturę kolagenu. [61]
35.Cukier może powodować powstanie katarakty i krótkowzroczności. [62,63]
36.Cukier może powodować rozedmę płuc. [64]
37.Duże ilości spożywanego cukru mogą osłabić fizjologiczną homeostazę wielu układów w organizmie człowieka. [65]
38.Cukier obniża wydajność enzymów. [66]
39.Spożycie cukru jest wyższe u osób z chorobą Parkinsona. [67]
40.Cukier może powodować powiększenie się wątroby przez nadmierny podział jej komórek oraz jej otłuszczenie. [68,69]
41.Cukier może powodować powiększenie się nerek i ich zmiany np. tworzenie się kamieni nerkowych. [70,71]
42.Cukier może powodować zniszczenie trzustki. [72]
43.Cukier może zwiększyć ilość zatrzymywanych płynów w organizmie. [73]
44.Cukier jest wrogiem numer jeden pracy jelit. [74]
45.Cukier może upośledzać funkcjonowanie naczyń włosowatych. [75]
46.Cukier może powodować problemy ze ścięgnami. [76]
47.Cukier powoduje bóle głowy, włączając w to migreny. [77]
48.Rafinowany cukier w diecie obniża wydajność uczenia się, niekorzystnie wpływa na wyniki w nauce oraz może przyczyniać się do powstawania trudności w nauce.[78,79]
49.Cukier może powodować wzrost częstotliwości fal delta, alfa i theta w mózgu, co z kolei negatywnie wpływa na sprawność myślenia. [80]
50.Cukier może powodować depresję. [81]
51.Cukier zwiększa ryzyko podagry. [82]
52.Cukier może zwiększać ryzyko zachorowania na Alzheimera. [83]
53.Cukier może zaburzać równowagę hormonalną np: podnosić poziom estradiolu u młodych mężczyzn, pogarszać PMS, oraz obniżać działanie hormonu wzrostu. [84,85,86,87]
54.Cukier może powodować zawroty głowy. [88]
55.Obfita w cukier dieta może powodować wzrost wolnych rodników i oksydantów . [89]
56.Dieta wysokocukrowa u osób z chorobami naczyniowymi znacząco zwiększa lepkość płytek krwi. [90]
57.Wysokie spożycie cukru może powodować istotne skrócenie trwania okresu ciąży wśród młodocianych i jest związane z dwukrotnie większym ryzykiem urodzenia noworodka o niskiej wadze. [91,92]
58.Cukier jest substancją uzależniającą. [93]
59.Cukier może być równie odurzający, jak alkohol. [94]
60.Cukier podawany wcześniakom może wywoływać u nich produkcję dwutlenku węgla. [95]
61.Obniżenie spożycia cukru może podnieść poziom emocjonalnej stabilności. [96]
62.Ciało przerabia od 2 to 5 razy więcej cukru, niż skrobi w tłuszcz . [97]
63.Szybkie wchłonięcie cukru sprzyja objadaniu się. [98]
64.Cukier może niekorzystne wpływać na symptomy u dzieci z deficytem uwagi (ADHD). [99]
65.Cukier niekorzystnie działa na skład elektrolitów w moczu. [100]
66.Cukier może obniżać sprawność działania nadnerczy. [101]
67.Cukier ma potencjał wywoływania nieprawidłowych procesów metabolicznych u normalnie zdrowej jednostki i sprzyja rozwojowi chronicznych zwyrodnieniowych chorób. [102]
68.Karmienie dożylne słodzoną wodą może spowodować odcięcie dopływu tlenu do mózgu. [103]
69.Cukier zwiększa ryzyko polio. [104]
70.Duża ilość spożytego cukru może spowodować atak epileptyczny. [105]
71.Cukier wywołuje wysokie ciśnienie u ludzi z nadwagą. [106]
72.Na oddziałach intensywnej opieki: ograniczenie cukru ratuje życie. [107]
73.Cukier może powodować śmierć komórek. [108]
74.Na rehabilitacyjnych obozach dla młodzieży, gdzie stosowano dietę o niskiej zawartości cukru, zaobserwowano 44% spadek antyspołecznych zachowań. [109]
75.Cukier odwadnia noworodki.[110]
76.Cukier może powodować choroby dziąseł. [111]
Źródło: http://www.forum.radiobc.pl/index.ph...be5019683c4fba

Przepraszam za ogromny cytat Ale to nie jest tak że słodzik jest be a cukier super

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
Ja z dukanowych słodkości to raz na jakiś czas zjem Satino i dość często piekę sernik, tyle, ze w jedzeniu sernika to mi rodzina pomaga. Robię 5/5 to tak na jeden taki zestaw czyli 10 dni przypada jedno pieczenie sernika

Jecie jakieś parówki drobiowe?

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
Ja zawsze robiłam w piekarniku
Najpierw pokrój w grubsze plastry,posól i pozostaw na chwilę żeby puściło wodę.Odsącz.Obsmaż na teflonie z obu stron.Ułóż na blaszce na papierze.
Do tego sosik: żadna filozofia
przecier pomidorowy,dużo czosnku i dużo ziół
Sosem smarujesz bakłażana i na to kładziesz plasterek mozzarelli light...
Voila
Ja to wręcz uwielbiam
Dziekuje za porady, jutro wyprobuje !!! ))
Stary 2011-05-15, 07:00   #4494
WrednaZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
dobranoc kobitki
kolorowego snu

jutro mam proteinki przez 2 dni
hmm będzie na śniadanie jajecznica
na obiad kurczaczek
podwieczorek jogurcik
kolacja serek wiejski i jajeczka
zaplanowane menu hehe
Jak dla mnie mało mięska. Chociaż wędlinę dodaj do tej jajecznicy, a na kolacje zamiast jajek też chudej wędliny, albo nawet rybkę jakąś wędzoną.

No i nie widzę otrąb.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:29   #4495
natuso
Wtajemniczenie

można do Was dołączyć? Jestem na diecie od 8.10.2010r, do tej pory schudłam 20kg przede mną jeszcze 7 (jak schudnę 5 to też będzie super) niestety dopadł mnie zastój i trochę się załamuję, ale trwam dalej w diecie
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:45   #4496
mal00nie
Zakorzenienie

dziewczyny chyba ponownie zacznę z Wami - moją zmorą jest to co jeść w pracy - (ryba wszystkim śmierdzi ;/)a już najgorzej jeśli nie zdążę czegoś przygotować w domu i idę do sklepu osiedlowego - stoję i myślę CO KUPIĆ - jogurt serek wiejski light? no ale gdzie mięso - widzę że doszło dużo różnych ciekawych pomysłów na słodkości ale powiem Wam szczerze że jestem ciasteczkowy potwór więc albo nie jem słodyczy wcale albo tonami więc chyba te przepisy nie dla mnie
(dodam że byłam już na III fazie - w sumie zrzuciłam 10 kg - ale niestety w grudniu przyszedł kryzys i przybrałam spowrotem 3 - od grudnia do teraz nie byłam na diecie i jadłam bez opamiętania)

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-05-15 o 08:48
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:14   #4497
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Jak dla mnie mało mięska. Chociaż wędlinę dodaj do tej jajecznicy, a na kolacje zamiast jajek też chudej wędliny, albo nawet rybkę jakąś wędzoną.

No i nie widzę otrąb.
przyznam się coś zapominam o otrębach ... ale zawsze trafiają do jogurtu
menu się zmieniło
na śniadanie makrela i jogurcik
idem jeść
buzioleeee

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
można do Was dołączyć? Jestem na diecie od 8.10.2010r, do tej pory schudłam 20kg przede mną jeszcze 7 (jak schudnę 5 to też będzie super) niestety dopadł mnie zastój i trochę się załamuję, ale trwam dalej w diecie
nie pytaj czy możesz dołączyć
WITAMY U NAS

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:18   #4498
Ninlil
Wtajemniczenie

czemu uwazacie że 3 faza jest najtrudniejsza? Przestudiowałam ją, jest dużo mniej ograniczeń, owoce, pieczywo? Co w niej takiego trudnego?
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:50   #4499
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
czemu uwazacie że 3 faza jest najtrudniejsza? Przestudiowałam ją, jest dużo mniej ograniczeń, owoce, pieczywo? Co w niej takiego trudnego?
Łatwo się zapędzić i zatracic w tych wszystkich dozwolonych rzeczach i zamiast utrzymywać wage to rośnie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

A tak w ogole to cześć Wam

miałam na dziś fajne plany i przez pogody nie wypaliły do tego wczoraj obzarlam sie pizzy na noc i mam straszne wyrzuty sumienia

Przy okazji chcialam Wam sprzedać fajny przepisik...ostatnio moje ulubione danie

Cycka z kurczaka pokrojonego w kosteczke przyprawia się (wg uznania plus duza ilosc curry) i podsmaża na teflonie..jak juz sie podsmazy dodajemy pomidorka bez skorki pokrojonego w kostke i dusimy razem z kurakiem...tak żeby odparowała woda z pomidorów i calosc sie zagescila...te pomidorki również przyprawiamy papryka i curry...i na koniec tak na 5-10 minut dodaje się pokrojoną cukinie i dusi pod przykrycie tak zeby cukinia byla miekka,ale nie zrobila sie z niej ciapka i danie gotowe. Szybkie i naprawde bardzooo dobre
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:59   #4500
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
gratuluje ladnego spadku!!
Masz moze zdjecia przed i po???

a wlasciwie w trakcie..

Nie martw sie zastojem, tu jest masa dziewczyn ktore w mgnieniu oka Ci poprawia humor i pomoga walczyc z zastojem))

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości